Jump to content

[Ηow To] Downgrade iOS 9 για επιστροφή σε iOS 8.4.1


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εισαγωγικά:

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Apple έκανε και επισήμως διαθέσιμο το iOS 9, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις ελλείψεις που παρουσίαζε το iOS 8 και φυσικά να εξοπλίσει τα νέα iPhones με ένα ανανεωμένο λειτουργικό πολλών δυνατοτήτων. Η διάθεση του λογισμικού εκ μέρους της εταιρείας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ αίσθηση προκάλεσαν κάποιες αναφορές για χαμηλές επιδόσεις σε κάποια μοντέλα. Επομένως αυτός που δεν θέλει να παραμείνει στην iOS 9 τι μπορεί να κάνει; Μα φυσικά να επιστρέψει στην iOS 8.4.1. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε υποβάθμιση στη συγκεκριμένη έκδοση. Πολλοί λόγοι ίσως σας οδηγήσουν στην απόφαση της υποβάθμισης. Ίσως η συσκευή σας λειτουργεί πιο αργά, ίσως μια εφαρμογή δεν είναι κατάλληλα συμβατή με το νέο iOS.

 

Μερικά πράγματα πριν ξεκινήσουμε την υποβάθμιση. Δεν μπορείτε να επαναφέρετε ένα iTunes backup νεότερης έκδοσης iOS σε κάποια παλαιότερη, επομένως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσετε τα δεδομένα σας. Φυσικά προτείνεται η δοκιμή ενός iCloud backup, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση. Πριν ξεκινήσουμε σιγουρευτείτε ότι έχετε κατεβάσει το σωστό αρχείο ios 8.4.1 από αυτήν την σελίδα. Επίσης για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας downgrade θα χρειαστούμε το αρχείο IPSW, ένα USB / Lightning καλώδιο και φυσικά το iTunes.

 

Προσοχή: Δεν φέρω καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια δεδομένων ή άλλη δυσλειτουργία της συσκευής.

 

Η διαδικασία downgrade:

 

1. Στο iPhone, iPad ή iPod touch, ανοίξτε την εφαρμογή των Ρυθμίσεων, έπειτα πλοηγηθείτε στο iCloud και απενεργοποιήστε την επιλογή “Find My iPhone”.

 

2. Απενεργοποιήστε πλήρως το iPhone, iPad ή iPod touch κρατώντας πατημένο το κουμπί Power.

 

3. Τρέξτε το iTunes στον υπολογιστή σας

 

4. Συνδέστε το iPhone, iPad, iPod touch στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB , έπειτα αμέσως κρατήστε κρατημένο του κουμπί εκκίνησης της συσκευής και το πλήκτρο Home button μαζί ταυτόχρονα για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αφήνετε το κουμπί εκκίνησης και συνεχίζετε να πιέζετε το κουμπί Home – όταν και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στο iTunes λέγοντας ότι βρέθηκε μια συσκευή σε recovery mode και ότι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία downgrade.

 

5. Επιλέξτε την συσκευή iOS στο iTunes και πηγαίνετε στην οθόνη “Summary”. Έπειτα επιλέξτε Restore σε Mac OS X με απλό κλικ πάνω στην επιλογή ενώ σε Windows PC με Shift και κλικ πάνω στην επιλογή αυτή.

 

6. Έπειτα πρέπει να πλοηγηθείτε και να βρείτε το αρχείο ipsw που έχετε αποθηκεύσει παραπάνω. Αφήστε την διαδικασία downgrade να ολοκληρωθεί χωρίς να αλληλεπιδράτε με την συσκευή σας καθώς αυτό γίνεται.

 

Μερικές διευκρινήσεις:

Πλέον, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, είστε πλέον στο iOS 8.4.1. Φυσικά μπορείτε να επαναφέρετε την συσκευή σας από ένα backup που έγινε από iOS 8.4.1 αλλά όχι από iOS 9 όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κάνω επαναφορά στην iOS 8.4.1; Είναι καθαρά θέμα προτίμησης αλλά κάποιες φορές υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που λειτουργούν σωστά με κάποιες εκδόσεις iOS και όχι με άλλες, ενώ συγκεκριμένα προβλήματα μπορεί να παρατηρούνται σε κάποιες νεώτερες εκδόσεις iOS και οι παλαιότερες να είναι καλύτερες. Φυσικά, οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αναβαθμίσετε το iOS σε μια νεώτερη έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Επιτέλους downgrade για όλους. Παλιότερα γινόταν μόνο σε Jailbroken συσκευές και με κρατημένα τα shsh blobs αλλά φαίνεται γίνεται sign από την apple η 8.4.1 ακόμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε όσους δεν επιθυμούν τη σειρά 9. Περάσαν 2 και κάτι χρόνια από τότε που αποχωρίστηκα το τελευταίο μου iPhone και έχω χάσει τις εξελίξεις σε αυτή την πλατφόρμα.
Ζωντανά με την εκπομπή "Γυρίζοντας με 78 στροφές" κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10-12 μ.μ. (ώρες Ελλάδος) από το www.radio-nostalgia.gr
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους downgrade για όλους. Παλιότερα γινόταν μόνο σε Jailbroken συσκευές και με κρατημένα τα shsh blobs αλλά φαίνεται γίνεται sign από την apple η 8.4.1 ακόμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε όσους δεν επιθυμούν τη σειρά 9. Περάσαν 2 και κάτι χρόνια από τότε που αποχωρίστηκα το τελευταίο μου iPhone και έχω χάσει τις εξελίξεις σε αυτή την πλατφόρμα.

 

Δυστυχώς όμως όταν η apple σταματήσει να υπογράφει την παλιά έκδοση (συνήθως γίνεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της νέας) δεν είναι δυνατή η επιστροφή στην παλιά ενώ με τα blobs έκανες ότι ήθελες.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Σε iPhone 4S μπορουμε να βρουμε την προηγουμενη εκδοση απο την 8.4.1 για παραδειγμα την 7 ;

Samsung Galaxy S24 ULTRA 512GB Yellow - iPhone 15 Pro 256GB Titanim Blue

Quote

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...