Jump to content

Σταυροφορία για την διάσωση των ελληνικών εισαγωγικών

Φίλιππος
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Που ειναι και το πιο πιθανο δηλαδη! Χα χα, με κανατε και γελασα παντως!

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Πολύ καλό Φίλιππος!

Κι εγώ δεν ήξερα τον συνδιασμό...αισθητικά είναι σαφώς ανώτερα τα ελληνικά!...για μένα.

Ι need a six month vacation, twice a year.

το σήμα της Σιτροέν αναπαριστά τα δόντια από δύο διαδοχικά γρανάζια :cool:
http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael (19 Δεκ. 2004 , 12:59)

Εδώ δεν ξέρουμε να γράφουμε Ελληνικά, τα εισαγωγικά μας πείραξαν;

σωστος.Ας μαθουμε Ελληνικα και μετα βλεπουμε για τα εισαγωγικα,σημεια στιξης κτλ

Εγω παντως δεν πιστευω οτι χρειαζεται σταυροφορια για κατι γιατι με την ιδια λογικη χρειαζεται σταυροφορια για πολλα πραγματα.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος vigo (19 Δεκ. 2004 , 17:53)

san grafistas pou eimai

kai me spoudes grammatografias

aisthitika, ta symbola tou latinikou alfabhtou

einai pio KALOSXEDIASMENA apo ayta tou ellhnikou

logw tis gerhs meleths pou rixane stin dysi epi 400 xronia

gia tin kalligrafia twn grammatwn

tin eyanagnosia tous

kai tin armoniki syndesi tou enos stoixeiou dipla sto allo

to ellhniko alfabhto antegrafh kakhn kakws apo xeirografa

kai den epexergasthke aisthitika arketa logw tou mikrou koinou pou apeythynetai, mono ston ellhnismo dhladh

i akalaisthisia, se sxesi me ta latinika, twn ellhnikwn stoixeiwn afora kyriws ta mikra (peza) grammata

afou den ypirxan stin arxaiotita bre! :)

ayta

:wacko: :cry: :( :blink:

Δε πάμε καλααα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...
Κοντά στον αφανισμό βρίσκονται τα ελληνικά εισαγωγικά!

Σε μεγάλο μέρος του έντυπου τύπου και σε ολόκληρο το διαδίκτυο χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά πλέον τα ξένα εισαγωγικά ", αντί των ελληνικών, και αισθητικά ανώτερων, « και ».

Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στην αφομοίωση! Τα ελληνικά εισαγωγικά βγαίνουν με το πάτημα του αριστερού alt και των πλήκτρων [{ ή }].

http://pyralopex.de/misc/ee.jpg

Διάδωσέ το!

:blink: Οταν λεμε παταμε το αριστερο ALT, μπορει και να εννοουμε πατάμε το δεξι... ; :blink:

:whistle: :whistle: :whistle:

http://briefcase.pathfinder.gr/download/O_Tifosi/22469/369781/0/3.JPG

Tifosi : Βοηθός Συντονιστή συζητήσεων στο forum της Nokia @ myphone.gr

Θες ένα πολύ καλό RCD-MP3 αυτοκινήτου της Sony,σε άψογη κατάσταση και δώρο ένα αυθεντικό Joystick της Sony για εύκολο χειρισμό...?

Εαν ναι,ρίξε μια ματιά εδώ! !

:blink: Οταν λεμε παταμε το αριστερο ALT, μπορει και να εννοουμε πατάμε το δεξι... ;
Δεξί για εσένα, αριστερό για το πληκτρολόγιο :p

Ντάξ, γράψε λάθως ;)

To ελληνικό ερωτηματικό ; που υπάρχει στο ελληνικό πληκτρολόγιο;

Γιατί όταν έχω ελληνικά στο πληκτρολόγιο αναγκάζομαι να το γυρνάω στα αγγλικά για να βάζω το αντίστοιχο θαυμαστικό τους ;…

Γιατί όταν έχω ελληνικά στο πληκτρολόγιο αναγκάζομαι να το γυρνάω στα αγγλικά για να βάζω το αντίστοιχο θαυμαστικό τους ;…

Στη θέση του Q.

Και, shift+q=άνω και κάτω τελεία

Στη θέση του Q.

Και, shift+q=άνω και κάτω τελεία

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, την άνω κ κάτω τελεία το ήξερα...

Μια μικρη διορθωση... Το ";" δεν ειναι το θαυμαστικο στα Αγγλικα, αλλα η ανω τελεια.. Το θαυμαστικο ειναι το ιδιο με το δικο μας !!!!!

Ρε αλλή δουλειά δν έχετε και ξεψυρίζετε τα @#$$%#$ σας!!! Ακούς εκεί "Σταυροφορία για τη διάσωση των ελληνικών εισαγωγικών"! Ρε αντί να κάνετε καμιά "σταυροφορία" για τις χιλιάδες ανθρώπων που χάθηκαν στην Ταϊλάνδη ή για τον αγώνα κατά του AIDS κάθεστε και τσακώνεστε για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε " ή « ».

Ρε δεν πάμε καλά λέω εγώ...

PS: Για όσους δεν το καταλάβαίνουν, η γλώσσα εξελίσσεται συνεχώς μαζί με τους ανθρώπους. Αν τα ελληνικά εισαγωγικά κάποια στιγμή χαθούν θα είναι επειδή δεν είναι λειτουργικά ή είναι αντιαισθητικά. Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο βλέπω να τσακωνόμαστε για τον αν πρεπει να ξαναβαζουμε περισπωμενες, δασείες κλπ...

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Ρε αλλή δουλειά δν έχετε και ξεψυρίζετε τα @#$$%#$ σας!!! Ακούς εκεί "Σταυροφορία για τη διάσωση των ελληνικών εισαγωγικών"! Ρε αντί να κάνετε καμιά "σταυροφορία" για τις χιλιάδες ανθρώπων που χάθηκαν στην Ταϊλάνδη ή για τον αγώνα κατά του AIDS κάθεστε και τσακώνεστε για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε " ή « ».

Ρε δεν πάμε καλά λέω εγώ...

PS: Για όσους δεν το καταλάβαίνουν, η γλώσσα εξελίσσεται συνεχώς μαζί με τους ανθρώπους. Αν τα ελληνικά εισαγωγικά κάποια στιγμή χαθούν θα είναι επειδή δεν είναι λειτουργικά ή είναι αντιαισθητικά. Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο βλέπω να τσακωνόμαστε για τον αν πρεπει να ξαναβαζουμε περισπωμενες, δασείες κλπ...

Εμείς δεν έχουμε άλλη δουλειά, εσύ που έχεις γιατί ασχολήσαι μαζί μας...;

Ασχολήσου με την δουλειά σου και άσε εμάς εδώ στο «χαβά» μας αγαπητε! :mad:

Εύγε Φίλιππε! :)

Και πάντα είχα απορία πως βγαίνουν τα ρημαδιασμένα τα Ελληνικά εισαγωγικά και ντρεπόμουν να ρωτήσω... :o

Βέβαια, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τα χρησιμοποιώ, αλλά καλό είναι να ξέρουμε. :)

Η άνω τελεία, δεν πρόσεξα να ειπώθηκε κάπου με ποιο συνδιασμό βγαίνει... :o

Μήπως θα μπορούσες να μας πεις; :)

Αριστερό ALT κρατημένο και 0183 από το αριθμητικό πληκτρολόγιο ->·

Θεός! Δεν το ήξερα. (και φυσικά όποιος ξέρει κάτι που δεν ξέρω είναι θεός :p)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γειά σου lewton, είμαι ένας από τους θεούς* (δωδεκάθεο το κάναμε εδώ και μας βλέπω να μας κυνηγάνε :D). Έχε λοιπόν υπόψην σου ότι αν πας στο character map στα Accessories -> System Tools, εκτός από άνω τελεία παίζουν και άλλα ωραία και μάλιστα τα περισσότερα έχουν συνδιασμούς πλήκτρων με τους οποίους βγαίνουν™. ;)

* Όχι δεν είμαι ψώνιο... :p

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Γειά σου lewton, είμαι ένας από τους θεούς* (δωδεκάθεο το κάναμε εδώ και μας βλέπω να μας κυνηγάνε :D). Έχε λοιπόν υπόψην σου ότι αν πας στο character map στα Accessories -> System Tools, εκτός από άνω τελεία παίζουν και άλλα ωραία και μάλιστα τα περισσότερα έχουν συνδιασμούς πλήκτρων με τους οποίους βγαίνουν™. ;)

* Όχι δεν είμαι ψώνιο... :p

Thanks θεέ Αιμίλιε. :p

(πάντως πριν έγραψα όλο αυτό το κατεβατό γιατί με ένα σκέτο ευχαριστώ δεν έπιανα το όριο των χαρακτήρων).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορει να μου πει καποιος τι σας κανει να πιστευετε οτι τα << >> ειναι (αποκλειστικα) ελληνικα εισαγωγικα? :confused:
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg