dimitris44 Δημοσιεύτηκε August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 3, 2015 Καλησπέρα παιδιά!, Εχω εναν παλιο υπολογιστη του 1980κατι και εχει μεσα MS-DOS 6.22 + Windows 3.1. Σήμερα που τον ανοιξα μου εβγαλε σφαλμα και μου λεει Low Battery. Παω λοιπον στο BIOS να βρω την επιλογη να μην φορτονει τα σφαλματα στην εκκινηση ωστε να μπω το λειτουργικο χωρίς να κάνω τιποτα. Στο BIOS όμως δεν υπήρχε αυτη η δυνατοτητα λογω παλαιότητας της μητρικής :(. Ετσι λοιπον ανοιξα το κουτι και πηγα να αντικαταστησω την μπαταρια που βρισκετε στην μητρικη. Ομως η μητρικη επειδη είναι τόσο παλιά δεν εχει την συνηθισμενη μπαταρια αλλα το παλιο συστημα Dallas Real Time (DRT) και έτσι είναι το τσιπακι του dallas. Τι μπορω να κανω για να ξαναανοιξω τον υπολογιστη? μιας και εχει και ενα αρκετα πολυτιμο προγραμμα που δεν ανοιγει σε αλλα pc μεταφεροντας τον σκληρο δισκο. Παράθεση ...The quieter you become the more you are able to hear... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 Σημείωσε τον κωδικό του RTC που θα βρεις πάνω στο τσιπάκι της Dallas και πήγαινε στο site της MAXIM (η οποία έχει αγοράσει την Dallas) για να βρεις αν υπάρχει ακόμα το ίδιο ή κάποιο συμβατό για να το παραγγείλεις. Αυτά τα τσιπάκια πάνε πακέτο με τη μπαταρία που έχουν μέσα και δεν είναι και πολύ βέβαιο ότι θα δουλέψει το καινούριο που θα βάλεις, ακόμα κι αν είναι το ίδιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris44 Δημ. August 3, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 Σημείωσε τον κωδικό του RTC που θα βρεις πάνω στο τσιπάκι της Dallas και πήγαινε στο site της MAXIM (η οποία έχει αγοράσει την Dallas) για να βρεις αν υπάρχει ακόμα το ίδιο ή κάποιο συμβατό για να το παραγγείλεις. Αυτά τα τσιπάκια πάνε πακέτο με τη μπαταρία που έχουν μέσα και δεν είναι και πολύ βέβαιο ότι θα δουλέψει το καινούριο που θα βάλεις, ακόμα κι αν είναι το ίδιο. Μπα αμα λες οτι δεν θα δουλεψει δεν ακιζει τον κοπο. Εχω ενα προγραμμα μεσα και δεν εχω την εγκατασταση του και δουλευω πανω σε αυτο οποτε πρεπει να βρω λυση. Εχω συνδεσει τον σκληρο σε εναν αλλο pc και γραφει κανονικα Starting Ms-Dos.. αλλα οταν παταω την εντολη για να ανοιξει το προγραμμα κολει το dos και αναβοσβηνει το "terminal". Λογω drivers δεν ειναι ? Παράθεση ...The quieter you become the more you are able to hear... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2015 Μπα αμα λες οτι δεν θα δουλεψει δεν ακιζει τον κοπο. Εχω ενα προγραμμα μεσα και δεν εχω την εγκατασταση του και δουλευω πανω σε αυτο οποτε πρεπει να βρω λυση. Εχω συνδεσει τον σκληρο σε εναν αλλο pc και γραφει κανονικα Starting Ms-Dos.. αλλα οταν παταω την εντολη για να ανοιξει το προγραμμα κολει το dos και αναβοσβηνει το "terminal". Λογω drivers δεν ειναι ? Δεν λέω ότι δεν θα δουλέψει, λέω ότι δεν είναι σίγουρο. Πιθανόν να δουλέψει. Γράψε μας τον κωδικό του RTC. Αν θέλεις απλά να τρέχεις το πρόγραμμα τότε σύνδεσε το σκληρό σε ένα σύγχρονο μηχάνημα, κατέβασε το VMWare Player, φτιάξε ένα εικονικό PC με DOS και αντίγραψε το δίσκο στον εικονικό δίσκο του Virtual Machine. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris44 Δημ. August 6, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 Δεν λέω ότι δεν θα δουλέψει, λέω ότι δεν είναι σίγουρο. Πιθανόν να δουλέψει. Γράψε μας τον κωδικό του RTC. Αν θέλεις απλά να τρέχεις το πρόγραμμα τότε σύνδεσε το σκληρό σε ένα σύγχρονο μηχάνημα, κατέβασε το VMWare Player, φτιάξε ένα εικονικό PC με DOS και αντίγραψε το δίσκο στον εικονικό δίσκο του Virtual Machine. Το εχω κάνει ήδη και τιποτα! Παράθεση ...The quieter you become the more you are able to hear... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alphaleader Δημ. August 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 δεν έχω καποια καλύτερη ιδέα απο τους προλαλλησαντες για το πρόβλημα... αλλα επειδή μας εχει φάει η απορία πολλους... και κάποιος πρέπει να το ρωτήσει... τι ειναι αυτο το πολύτιμο πρόγραμμα που 30 χρόνια μετά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο? Παράθεση Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. August 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 Kαι επειδή η μπαταρία της μητρικής εχει πρόβλημα δεν ανοίγει ο υπολογιστής;:confused: Βάζεις την ημερομηνια απο το bios και προχωράς.Ή όχι; :confused::confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris44 Δημ. August 6, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 Kαι επειδή η μπαταρία της μητρικής εχει πρόβλημα δεν ανοίγει ο υπολογιστής;:confused: Βάζεις την ημερομηνια απο το bios και προχωράς.Ή όχι; :confused::confused: ο υπολογιστης ανοιγει αλλα κολλαει στο μηνυμα που λεει οτι εχει χαμηλη μπαταρια. Παράθεση ...The quieter you become the more you are able to hear... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts