Jump to content

Αρχεία από download που δεν ανοίγουν

metality
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας!

Η απορία μου είναι η εξής:

Κατεβάζω(χμ, χμ) κάποια προγράμματα τα οποία έχουν ως αρχεία την κατάληξη .exe. Αποκλείω το ενδεχόμενο να είναι ιοί ή κάτι άλλο λόγω του μεγέθους τους (200 και άνω ΜΒ).

Όταν πάω να τα τρέξω, βγαίνει η μαύρη οθόνη του dos και μετά κλείνει μόνη της. Τα μετονομάζω σε .zip, .rar αλλά τίποτα. :blink:

Γνωρίζει κάποιος πώς χρησιμοποιούνται????

Αν είναι images από cd σε τι να τα μετονομάσω για να τα κάψω στη συνέχεια?

Ή μήπως είναι κάτι άλλο?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:)

Αν έχεις hex editor μπορείς να καταλάβεις τον τύπο του αρχείου από το header. Αν ξεκινάει με MZ είναι εκτελέσιμο. Αν ξεκινάει με .Rar είναι RAR.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εκτελέσιμο όμως, αφού σου ανοίγει Command line παράθυρο. Μήπως είναι self-extracted exe αλλά χωρίς GUI;

Κάνε το εξής, άνοιξε ένα παράθυρο Command line, και από εκεί τρέξε το αρχείο. Έτσι θα προλάβεις να δεις το μήνυμα λάθους και να μας το πεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE ( 9 Δεκ. 2004 , 18:37)

Αν έχεις hex editor μπορείς να καταλάβεις τον τύπο του αρχείου από το header. Αν ξεκινάει με MZ είναι εκτελέσιμο. Αν ξεκινάει με .Rar είναι RAR.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εκτελέσιμο όμως, αφού σου ανοίγει Command line παράθυρο. Μήπως είναι self-extracted exe αλλά χωρίς GUI;

Κάνε το εξής, άνοιξε ένα παράθυρο Command line, και από εκεί τρέξε το αρχείο. Έτσι θα προλάβεις να δεις το μήνυμα λάθους και να μας το πεις.

Μέσα από το Command Line βγαίνει το μήνυμα "Το πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη μνήμη"

Το αρχείο λέγεται "Need For Speed.zip.exe αλλά μου συμβαίνει και με άλλα πιο μικρά αρχεία του στυλ Office2003.exe

Το σύστημα είναι Winxp home gr sp2 στον ένα υπολογιστή (P4, 2,8GHz, 512 Ram) και στον άλλο winxp pro us (PII 350 MHz, 383 Ram)

Είναι δυνατόν να είναι fake αρχείο τόσο μεγάλο? Ξέρω ότι υπάρχει τρόπος να φτιάχνεις τεράστια "αρχεία" μούφα αλλά μου συμβαίνει συχνά για αυτό ρωτάω μήπως μου ξεφεύγει κάτι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος metality ( 9 Δεκ. 2004 , 18:56)

Το αρχείο λέγεται "Need For Speed.zip.exe αλλά μου συμβαίνει και με άλλα πιο μικρά αρχεία του στυλ Office2003.exe

Το σύστημα είναι Winxp home gr sp2 στον ένα υπολογιστή (P4, 2,8GHz, 512 Ram) και στον άλλο winxp pro us (PII 350 MHz, 383 Ram)

Είναι δυνατόν να είναι fake αρχείο τόσο μεγάλο? Ξέρω ότι υπάρχει τρόπος να φτιάχνεις τεράστια "αρχεία" μούφα αλλά μου συμβαίνει συχνά για αυτό ρωτάω μήπως μου ξεφεύγει κάτι.

Μην κατεβάζεις .exe, ποιοσ ξέρει τι self-extracting πρόγραμμα έχει ο καθένας.

συμφωνω!! ποτε μην κατεβαζεις αρχειο .εχε και αλλο υποπτο αν ειναι απο ρ2ρ κοιτα να το εχουν πολλοι χρηστες π.χ. (που σημαινει ειναι πιο σιγουρο να ειναι το σωστο) αν υπαρχει fake τοσο μεγαλο? εγω εχω κατεβασει και μεγαλυτερο :s