Jump to content

Προβλήματα μπαταρίας notebook

Mavri_Gata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Λοιπόν έχω εδώ και 3 χρόνια ένα HP Probook 4530s και τελευταία η μπαταρία τα χε παίξει, λογικό μετά από τόσα χρόνια, (πρώτα τελείωνε πολύ γρήγορα κι έπειτα δεν την εντόπιζε καν) και όταν άνοιγα τον υπολογιστή έλεγε ότι πρέπει να την αντικαταστήσω, όπως και έκανα. Με το που παίρνω την καινούργια μπαταρία μου βγαίνει ξινή η χαρά, αφού ούτε αυτή την εντοπίζει. Ωστόσο, παρόλο που η ένδειξη λέει ότι δεν εντοπίστηκε μπαταρία, εάν το έχω εκτός πρίζας με την μπαταρία μέσα δουλεύει! Επίσης, το φωτάκι της μπαταρίας αναβοσβήνει συνέχεια είτε τη φορτίζω είτε όχι... Μπέρδεμα. Καμιά βοήθεια;

μηπως δεν ειναι γνησια και δεν την αναγνωριζει?

διαφορετικα θα εχεις καπου στην μητρικη προβλημα και τρεχα γυρευε

Προφανώς και η μπαταρία σου δεν είναι γνήσια. Προσπάθησε να εντοπίσεις αν σου δημιουργεί κάποια λειτουργικό πρόβλημα στο λαπτοπ την ώρα που την χρησιμοποιεί. Αν όχι το επόμενο βήμα που θα κάνεις είναι να αφαιρέσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα της HP έχεις βάλει στο μηχάνημα και αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας ή ελέγχου της υγείας του λαπτοπ. Πολύ πιθανό να εντοπίζει ότι δεν είναι γνήσια η μπαταρία και απλά σου δείχνει ένδειξη το λαμπάκι ότι και καλά θέλει αλλαγή και αυτή.

Τέλος δώσε λίγο χρόνο στην μπαταρία να κάνει ένα - δύο κύκλους φόρτιση - εκφόρτιση.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

To γκουγκλαρες καθόλου το προβλημά σου;

Πχ https://www.google.gr/search?q=HP+Probook+4530s&oq=HP+Probook+4530s&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8#q=hp%20probook%204530s%20battery%20light%20blinking

Πχ μια λύση που βρήκα ειναι

inally got solution for this problem

follow these steps:

1-turn off the notebook

2-remove the battery

3-remove the charging adapter

4-Now press and hold the power button for 40 seconds(it will discharge the capacitors)

5-now insert the charging adapter only(dont insert the battery)

6-now press the power button

7-let the windows load and then shutdown it

8-now insert the battery and press the power button

problem solved :-)

if this doesnt solve the problem then 1st update your bios to latest version and then follow the above steps

best of luck

• 3 years later...

Εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα; Καμια ιδεα;

Οταν βαλω τον κερσορα του ποντικιου στο εικονιδιο της μπαταριας, δειχνει 1% - 2% υψηλότερη μπαταρία από το υπολοιπο που δειχνει την ιδια ωρα εαν κανω κλικ το εικονίδιο. Για παραδειγμα το εικονίδιο δειχνει 11%, εαν κανω κλικ βλεπω 10%.

Ετρεξα hardware diagnostics στην μπαταρία και περασε το τεστ χωρις καν να χρειαζεται calibration. Τσεκαρα τους drivers αλλα ειναι updated.

Πηγα στο control panel και εκανα disable-enable τις συσκευες μπαταριας, φτιαχνει για λιγο αλλα μολις πεσει η μπαταρια 1% ξαναδινει inconsistency (πεφτει 1% η μπαταρια αλλα το εικονιδιο παραμενει κολλημενο μεχρι να ξαναχασει η μπαταρια αλλο 1%). Αν κανω restart, φτιαχνει παλι για λιγο μεχρι να χασει 1% η μπαταρια οποτε ξαναχαλαει.

Νομιζω ειναι software θεμα, οχι hardware διαφορετικα θα ειχε μονιμως διαφορα. Επισης το laptop ειναι σχετικα καινουριο και νομιζω το προβλημα εμφανιστηκε μετα απο καποιο Windows update.

Υπάρχει ένα Bios Update διαθέσιμο, αλλά δεν συνηθίζω να κάνω Update τα BIOS εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Δεν είμαι βέβαιος πως το θέμα αυτό σχετίζεται με το BIOS όπως και να εχει.

Edited by Georgio81

Εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα; Καμια ιδεα;

Οταν βαλω τον κερσορα του ποντικιου στο εικονιδιο της μπαταριας, δειχνει 1% - 2% υψηλότερη μπαταρία από το υπολοιπο που δειχνει την ιδια ωρα εαν κανω κλικ το εικονίδιο. Για παραδειγμα το εικονίδιο δειχνει 11%, εαν κανω κλικ βλεπω 10%.

Ετρεξα hardware diagnostics στην μπαταρία και περασε το τεστ χωρις καν να χρειαζεται calibration. Τσεκαρα τους drivers αλλα ειναι updated.

Πηγα στο control panel και εκανα disable-enable τις συσκευες μπαταριας, φτιαχνει για λιγο αλλα μολις πεσει η μπαταρια 1% ξαναδινει inconsistency (πεφτει 1% η μπαταρια αλλα το εικονιδιο παραμενει κολλημενο μεχρι να ξαναχασει η μπαταρια αλλο 1%). Αν κανω restart, φτιαχνει παλι για λιγο μεχρι να χασει 1% η μπαταρια οποτε ξαναχαλαει.

Νομιζω ειναι software θεμα, οχι hardware διαφορετικα θα ειχε μονιμως διαφορα. Επισης το laptop ειναι σχετικα καινουριο και νομιζω το προβλημα εμφανιστηκε μετα απο καποιο Windows update.

Υπάρχει ένα Bios Update διαθέσιμο, αλλά δεν συνηθίζω να κάνω Update τα BIOS εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Δεν είμαι βέβαιος πως το θέμα αυτό σχετίζεται με το BIOS όπως και να εχει.

Αν έκανες το October Update των Windows 10 κάνε επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Αν έκανες το October Update των Windows 10 κάνε επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση.

Δεν το έχω περάσει του Οκτωβρίου, δεν μου ήρθε καν. Το τελευταίο μεγάλο Update ήταν η έκδοση 1803 του Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτό το update εντόπισα το πρόβλημα αλλά δεν ξέρω αν σχετίζεται με αυτό ή αν είναι τυχαίο. Πάντως από ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα κι άλλα posts με το ιδιο ακριβώς πρόβλημα, τουλάχιστον από τον Ιουνιο του 2018. Θα κάνω κι ενα calibration παρόλο που το diagnostics test λέει πως δεν χρειάζεται. Αν κάποιος έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόβλημα ας βάλει 1 γραμμή. Ευχαριστώ. :)

ΥΓ: Εκτός των άλλων δεν έχει και πολλή λογική. Στο Power Overview φαίνεται ας πούμε 22% μπαταρία και το εικονίδιο στο taskbar την ιδια ωρα δινει 23%-24%. Αυτό σημαίνει οτι αντλεί την πληροφορία με διαφορετικό τρόπο, όχι από το Power Overview section. Αρκετά περίεργο bug.

Edited by Georgio81

• 4 weeks later...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα γράψω εδώ:

Έχω ένα laptop turbo-x (σε σασί της clevo) και προχθές του άλλαξα μπαταρία.

Την μπαταρία την παρήγγειλα από το aliexpress, από το οποίο (αλλά και το ebay) έχω παραγγείλει και αλλες μπαταρίες κατά το παρελθόν δίχως προβλήματα.

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ήταν εντελώς άδεια.

Αφού την φορτισα κάνα τριωρο, ανοιξα το laptop αλλά αυτό δεν την αναγνωριζε κι έτσι δεν έγραφε το υπολειπομενο ποσοστό της.

Αφού έκανα ενα κόλπο που διάβασα στο internet τελικά την είδε.

Όμως τώρα κάνει το εξής κουλό... Μόλις φτάνει γύρω στο 55% υπολειπόμενο, το laptop σβηνει ξαφνικά και για να ανοίξει, χρειάζεται να μπει για ελάχιστα στον φορτιστή. Μόλις το βάλω για λίγα δευτερόλεπτα ανοίγει, αλλά ξανά στο 55% περιπου σβήνει.

Όταν ανοίξει από το αποτομο σβήσιμο, με ρωτά εάν θέλω κανονική εκκίνηση ή εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργια, λόγω του βιαιου σβησιματος.

Μέτρησα με το hw monitor την μπαταρία και είδα ότι ενώ ξεκινά με ταση 11.1volts, αυτή σταδιακά μειώνεται και λίγο πριν σβήσει έχει φτάσει στο 10.2 περίπου. Ένας φίλος μου είπε ότι η τάση θα έπρεπε να ξεκινά ψηλότερα από τα 11.1, καθώς η πραγματική είναι ονομαστική*1.2=13.3 περίπου.

Γνώμες;

Edited by nikkal

Ειναι απλα προβληματικη/ μη συμβατη, η μπαταρια που αγορασες, μη το ψαχνεις. Συμβαινει πολλες φορες!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα γράψω εδώ:

Έχω ένα laptop turbo-x (σε σασί της clevo) και προχθές του άλλαξα μπαταρία.

Την μπαταρία την παρήγγειλα από το aliexpress, από το οποίο (αλλά και το ebay) έχω παραγγείλει και αλλες μπαταρίες κατά το παρελθόν δίχως προβλήματα.

Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ήταν εντελώς άδεια.

Αφού την φορτισα κάνα τριωρο, ανοιξα το laptop αλλά αυτό δεν την αναγνωριζε κι έτσι δεν έγραφε το υπολειπομενο ποσοστό της.

Αφού έκανα ενα κόλπο που διάβασα στο internet τελικά την είδε.

Όμως τώρα κάνει το εξής κουλό... Μόλις φτάνει γύρω στο 55% υπολειπόμενο, το laptop σβηνει ξαφνικά και για να ανοίξει, χρειάζεται να μπει για ελάχιστα στον φορτιστή. Μόλις το βάλω για λίγα δευτερόλεπτα ανοίγει, αλλά ξανά στο 55% περιπου σβήνει.

Όταν ανοίξει από το αποτομο σβήσιμο, με ρωτά εάν θέλω κανονική εκκίνηση ή εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργια, λόγω του βιαιου σβησιματος.

Μέτρησα με το hw monitor την μπαταρία και είδα ότι ενώ ξεκινά με ταση 11.1volts, αυτή σταδιακά μειώνεται και λίγο πριν σβήσει έχει φτάσει στο 10.2 περίπου. Ένας φίλος μου είπε ότι η τάση θα έπρεπε να ξεκινά ψηλότερα από τα 11.1, καθώς η πραγματική είναι ονομαστική*1.2=13.3 περίπου.

Γνώμες;

Λάθος firmware στην μπαταρία και συγκεκριμένα ασυμβατότητα με την συσκευή σου

• 1 month later...
μιας και περιμενω να μου ερθει απο ελληνικο μαγαζι μια ΟΕΜ που παρηγγειλα, να ρωτησω εκ των υστερων πλεον, εμπιστευεστε μη αυθεντικες? δεν με πειραζει να βγει μαπα η μπαταρια μονη της φθηνη ειναι, μη βγαλει οφφ όλο το λαπτοπ σκεφτομαι.