alkis_7 Δημοσιεύτηκε July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 10, 2015 Για άλλη μια Παρασκευή, η στήλη myphone POLL είναι εδώ, με ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί πολλούς πριν αγοράσουν τη νέα συσκευή τους. Φυσικά, μιλάμε για τα υλικά κατασκευής, τα οποία μπορούν να ανεβάσουν κατακόρυφα τις πωλήσεις μιας συσκευής ή να τις ρίξουν εξαιρετικά χαμηλά. Πέρα από το φαίνεσθαι, που παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο για αρκετό κόσμο, τα υλικά κατασκευής δίνουν την πρώτη εντύπωση στον καταναλωτή για το αν η συσκευή που ενδιαφέρεται να αποκτήσει είναι στιβαρή και σωστά κατασκευασμένη. Κανείς δεν θα επέλεγε συσκευή με τριξίματα από την πρώτη μέρα ή με προβλήματα στα υλικά. Παράλληλα, βλέπουμε τους κατασκευαστές τον τελευταίο χρόνο κυρίως, να έχουν κινηθεί προς την επιλογή διαφορετικών υλικών από ότι μας συνήθιζαν τόσα χρόνια. Πρώτο και τρανό παράδειγμα η Samsung, η οποία έκανε το βήμα με τα νέα Galaxy S6 και S6 Edge και αντί για πλαστικό, έδωσε μια unibody μεταλλική κατασκευή σε συνδυασμό με γυαλί, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Εκτός από τη Samsung, είδαμε και την LG με τη νέα της ναυαρχίδα, το G4, να χρησιμοποιεί στο πίσω μέρος της δέρμα. Επίσης, αναμένουμε το OnePlus Two, το οποίο και αυτό φημολογείται ότι θα έρθει με unibody μεταλλική κατασκευή, ενώ άλλες εταιρείες επιλέγουν επιφάνειες από γυαλί. Όπως βλέπετε, τα υλικά κατασκευής έχουν αρχίσει να διαφέρουν από αυτά που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Όμως, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τη δική σας άποψη. Ποια υλικά κατασκευής προτιμάτε στις συσκευές σας; Παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας; Θα επιλέγατε συσκευή που δεν θα σας κάλυπταν τα υλικά κατασκευής αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της; Περιμένουμε τις απόψεις και τα σχόλιά σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MYianniS Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Δεν θυσιάζω τίποτα σε σχέση με την λειτουργικότητα (αφαιρούμενη μπαταρία, SD). Το μέταλλο δεν το θεωρώ σημαντικό, μάλλον αρνητικό αφού δεν αλλάζεται εύκολα και κοστίζει παραπάνω. Έτσι και αλλιώς σε θήκη θα μπει οπότε τελικά καταλήγει αδιάφορο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AgelosMo Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Ποια υλικά κατασκευής προτιμάτε στις συσκευές σας;[/note] Παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας; Θα επιλέγατε συσκευή που δεν θα σας κάλυπταν τα υλικά κατασκευής αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της; Αρχικά θα επέλεγα συσκευή που δεν θα με κάλυπταν τα υλικά, αφού περισσότερο με ενδιαφέρει η λειτουργικότητα και σε λιγότερο βαθμό η ομορφιά. Αυτό σαν φιλοσοφία. Τώρα όμως με τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν τα κινητά την παρβλέπω λίγο αυτή τη θεωρία, αφού πιστεύω είναι απαραίτητο να έχει μέταλλο σε κάποια σημεία για καλύτερη ψύξη του εσωτερικού, και στις επιφάνειες που έχουν συχνή επαφή με τραπεζάκια και λοιπά αντικείμενα, θα ήθέλα πλαστικό. Παράθεση SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dante_100 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Εγώ θα την προτιμούσα με μεταλλικό σώμα και γυαλί.... Παράθεση Mobile: OnePlus 9 Pro & Realme Pad 10.4" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. July 10, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Νομίζω κι εγώ ότι το «καλύτερο» υλικό κατασκευής είναι το μέταλλο, αν και δεν θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην επιλογή της επόμενης συσκευής μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Episkeptis Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Για μένα η χρηστικοτητα είναι το πιο σημαντικό και δεν παίζουν ρόλο τα υλικά. Αυτό που μετράει όσο αφορά τα υλικά είναι να μην υπάρχουν επιφάνειες που κάνουν την συσκευή να γλιστραει και δυστυχώς αυτό βλέπω ότι συμβαίνει με πολλές συσκευές ανεξάρτητα μάρκας η υλικών κατασκευής. Παράθεση "Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει." Ernesto "Che" Guevara Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 δεν είναι τοο θέμα από τι υλικά είναι αλλά ποιότητα τους πχ iPhone 6/6+ vs mate 7 και στης δύο περιπτώσεις έχουμε αλουμίνιο αλλά στην πρώτη το αλουμίνιο είναι πολύ λεπτό, μαλακό ευαίσθητο σε φθορές και γρατζουνιες... από την άλλη στην δεύτερη είμαι πόλη ποιο ανθεκτικό και με μεγαλύτερη αντοχή στης γρατζουνιες η πχ moto x και το s4 και στης δύο περιπτώσεις πλαστικό στην περίπτωση του s4 όμως είναι ψευτοπλαστικο λεπτό άκρως ευαίσθητο στης γρατζουνιες φθορες και ραγισματα στο frame... από την άλλη το moto x αθάνατο κλπ κλπ κλπ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentaltech_13 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 το πλαστικό είναι καλό υλικό ανθεκτικό όπως και το μέταλλο,από εκεί και πέρα δεν κοιτάω από τι είναι φτιαγμένο το κινητό δεν με ενδιαφέρουν τα δέρματα να δείχνει γκλαμουράτο για να πουλάω μούρη. Ας είναι πλαστικούρα,κοιτάω μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το μέγεθος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Το θεμα δεν ειναι το υλικο αλλα η ποιοτητα, τι να το κανω το μεταλο οταν ειναι κακογτιαγμενο και εχει θεματα... μερικες φορες βλεπουμε πλαστικα που εχουν τετοια ποιοτητα και σχεδιασμο που πραγματικα βαζουν τα γυαλια σε πολλα που ειναι απο μεταλο ή γυαλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasilis99 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Έχω note 3! Οκ σε όλα του τέλειο, και από εμφάνιση καλό και πολύ στιβαρό, δεν θυμίζει πλαστικούρα όπως αποκαλούν κάποιοι! Για εμένα βολεύει η πρακτικότητα δηλαδή η αποσπωμενη μπαταρία. Αλλά όταν πιάνω το xperia Z2 της φίλης μου έχει άλλη αίσθηση!!! Συνοψίζοντας θα προτιμούσα μέταλλο και γυαλί αλλά με ωραία εμφάνιση και μπαταρία minimum 3000mah! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Πολυκαρμπονικό πλαστικό unibody κατασκευή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaSxaLiS_OmniaII Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Δεν παίζουν μεγάλο ρόλο τα υλικά κατασκευής Δεν παίζει να αφήσω το κινητό γυμνό χωρίς θήκη οπότε τα υλικά κατασκευής μου είναι αδιάφορα Παράθεση http://www.thepicz.com/pictures/782bc7a1a565ced1682d0073f326a863.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apostolos01 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 εμενα με ενδιαφερει να ειναι επιπεδο το τηλεφωνο Παράθεση Oneplus A6013 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirparis Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Δεν θα αφήσω το κινητό χωρίς θήκη οπότε τα υλικά κατασκευής μου είναι αδιάφορα, προτιμώ καλής ποιότητας υλικά. Παράθεση sirparis is always here. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
one_tree_hill Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Δεν παίζουν μεγάλο ρόλο τα υλικά κατασκευής Δεν παίζει να αφήσω το κινητό γυμνό χωρίς θήκη οπότε τα υλικά κατασκευής μου είναι αδιάφορα Αυτό ακριβώς! Το πλαστικό μπορεί να είναι κακής ποιότητας (βλ. διάφορα Galaxy), μπορεί όμως και να είναι άκρως ποιοτικό (βλ. iPhone 5C). Παράθεση Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Brolas Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Πλαστικό και πάλι πλαστικό.Όσο πιο απλό τόσο καλύτερα οπότε σε περίπτωση που θα έρθει η κακιά ώρα(πτώση,γρατσουνιά κτλ)να μην κλαίω με μαύρο δάκρυ.Γενικά μου αρέσουν βέβαια κινητά με μέταλλο κτλ αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ.Θέλω το κινητό να το χρησιμοποιώ χωρίς να ''φοβάμαι'' μην πάθει κάτι.Οπότε το πλαστικό σαν υλικό που αλλάζει πιο εύκολα και είναι πιο φθηνό είναι το ιδανικό για εμένα. Άσχετο...Με τόσα poll θα ήθελα στο τέλος να βγάλετε το ιδανικό κινητό για τον myphoner...Να πάρετε τα στατιστικά και να πείτε πχ:Με βάση τις ψηφοφορίες το ιδανικό κινητό για το μέσο myphoner έχει 5 ίντσες οθόνη,3 gb ram,έχει ασύρματη φόρτιση,είναι μεταλλικό κτλ.Πως σας φαίνεται σαν ιδέα? Παράθεση Πολυμαθίη νόον έχειν ου διδάσκει... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bas13 Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Ψήφιζα ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, φυσικά και με ενδιαφέρουν αλλά είναι από τα τελευταία που αξιολογώ σε μία συσκευή. Το μέταλλο σε πρώτη φάση & το γυαλί σε δεύτερη είναι προφάνως τα πιο ποιοτικά, αλλά τα θέλω εφόσον δεν θυσιάζεται η χρηστικότητα της συσκευής.(ειδικά η μη ενσωμάτωση sd είναι απλά αφορμή αφού αποδεδειγμένα unibody συσκευές εύκολα ενσωματώνουν και θύρα sd) Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα κατασκευής. Έχω note 3! Οκ σε όλα του τέλειο, και από εμφάνιση καλό και πολύ στιβαρό, δεν θυμίζει πλαστικούρα όπως αποκαλούν κάποιοι! Για εμένα βολεύει η πρακτικότητα δηλαδή η αποσπωμενη μπαταρία. Αλλά όταν πιάνω το xperia Z2 της φίλης μου έχει άλλη αίσθηση!!! Συνοψίζοντας θα προτιμούσα μέταλλο και γυαλί αλλά με ωραία εμφάνιση και μπαταρία minimum 3000mah! Τρομερό το Note 3, το είχα και το κατευχαριστήθηκα αλλά αυτό το περιμετρικό nikel επιεικώς κάτω του μετρίου(μαζί και το πίσω καπάκι) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c_spi Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 ... σαφώς πιο όμορφα είναι τα μεταλλικά! αλλα είμαι υπερ του πλαστικού γιατι δεν αντέχω τις θήκες... και εχω μια ροπή στις πτώσεις :lol: αν γινόταν να αποφύγω και το γυαλί με κάνα lexan, θα ένιωθα άρχοντας!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tollisth Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Προτιμώ την συσκευή να πετάει,τα υλικά σε δεύτερη μοίρα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_thes Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 γυαλί και πάλι γυαλί.. μου αρέσει η αίσθηση που αφήνει στο χέρι πάντα προτιμώ ποιοτικές κατασκευές και εχω γυμνή τη συσκευή, είμαι προσεκτικός οσο μπορώ βέβαια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joanjapan Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Ένα καλής ποιότητας πλαστικό είναι ότι πρέπει για μένα. Τι τηλέφωνο δεν το περνώ για κόσμημα. Αρκεί να με καλύπτει λειτουργικά...... Παράθεση Practice what you preach Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TiZiaNo Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 γυαλί και πάλι γυαλί.. μου αρέσει η αίσθηση που αφήνει στο χέρι πάντα προτιμώ ποιοτικές κατασκευές και εχω γυμνή τη συσκευή, είμαι προσεκτικός οσο μπορώ βέβαια Μια από τα ίδια. Παράθεση I fly with ASICS DynaFlyte 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dkoukou Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Μ'αρεσει που ολοι γραφουν οτι μονο η λειτουργικοτητα του κινητου τους νοιαζει και οχι η εμφανιση... ...αλλα μολις βγει μια νεα ναυαρχιδα η πρωτη ατακα ειναι "δεν αξιζει τα λεφτα του με τιποτα" και η δευτερη "με αυτα τα bezels δεν πας πουθενα". Παράθεση "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic"-Sir Arthur Clarke Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Μ'αρεσει που ολοι γραφουν οτι μονο η λειτουργικοτητα του κινητου τους νοιαζει και οχι η εμφανιση... ...αλλα μολις βγει μια νεα ναυαρχιδα η πρωτη ατακα ειναι "δεν αξιζει τα λεφτα του με τιποτα" και η δευτερη "με αυτα τα bezels δεν πας πουθενα". γιατι οταν κατι κωστιζει 800 900 ευρω θα ειναι υποχρεομενοι να του βαζουν οτι καλυτερο.............. ιδια συσκευη αν ηταν στα 450 ευρω δεν θα ελεγε κανεις τπτ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa Δημ. July 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2015 Μ'αρεσει που ολοι γραφουν οτι μονο η λειτουργικοτητα του κινητου τους νοιαζει και οχι η εμφανιση... ...αλλα μολις βγει μια νεα ναυαρχιδα η πρωτη ατακα ειναι "δεν αξιζει τα λεφτα του με τιποτα" και η δευτερη "με αυτα τα bezels δεν πας πουθενα". Εχουν καποια σχεση τα υλικα με τα μεγαλα μπεζελς? δεν νομιζω.... οσο για το "δεν αξιζει", δεν εχει να κανει τοσο με το υλικο (αν και σε κινητα πανω απο 400-500 ευρω, σιγουρα θα ηθελες κατι ομορφο) οσο με την γενικη εικονα που αποπνεει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts