Jump to content

UK - Κλήσεις από κινητό Ο2 σε Ελληνικά σταθερά? Δωρεάν!


Sovjohn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...Σκέφτηκα να το αναφέρω εδώ τελικά το "κόλπο" για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Ας είναι καλά ο φίλος Νικόλας (rigasnic) που είχε αναφέρει την JustDial σε παλιότερα post εδώ πριν καν έρθω Αγγλία.

 

Παρακάτω θα σας εξηγήσω, για όσους δεν το ξέρουν, πως να πραγματοποιείτε κλήσεις προς Ελλάδα (σταθερά, όχι κινητά, μην ξεχνιόμαστε) κάθε μήνα μέσω συμβολαίου της Ο2 , και αυτές να αφαιρούνται από τα συνολικά σας λεπτά (είτε αυτά είναι 100,200, 100*2 ή 200*2 λόγω προσφοράς, είτε...περισσότερα) κάθε μήνα, χωρίς καμία, εγγυημένα, επιπλέον χρέωση .

 

Η διαδικασία είναι απλή:

 

α) Κάνετε σύνδεση με την Ο2, κρατώντας το ήδη υπάρχον νούμερο σας από άλλη εταιρία (απλά λέτε "I want to port in my existing number to O2" όταν κάνετε σύνδεση) ή με νέο νούμερο αν δεν έχετε άλλο που ήδη χρησιμοποιείτε. Η σύνδεση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μαγαζί, όμως, προσοχή, δεν προσφέρουν όλα τα μαγαζιά τις ίδιες τιμές - Το Siemens S65 μου το βρήκα δωρεάν σε πρόγραμμα 25 λιρών το μήνα σε ένα μαγαζί, και σε...35 σε άλλο (στο 25 έκανε τουλάχιστον 60 λίρες για να το πάρεις).

 

β) Η σύνδεση ενεργοποιείται εντός μίας ώρας . Αν φέρνετε το νούμερο σας από αλλού, σε 10 μέρες θα μεταφερθεί αυτόματα . Μέχρι τότε, θα έχετε ένα προσωρινό νούμερο από την Ο2 που καλό είναι να μην το δώσετε πουθενά γιατί σε 10 μέρες...θα καταργηθεί. Καλή λύση αν δεν έχετε κινητό με 2 SIM είναι να έχετε το παλιό σας νούμερο στο παλιό κινητό και το προσωρινό στο καινούργιο, και να κυκλοφορείτε...με 2 κινητά (Δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν είναι και μόνιμο!).

 

γ) Μετά από περίπου μια μέρα (ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο) στο προσωρινό σας νούμερο θα καταφτάσουν οι κωδικοί για να μπαίνετε στην σελίδα της Ο2 και να βλέπετε τον τρέχοντα λογαριασμό σας / χρήση (e-billing)

 

δ) Από τη στιγμή που λειτουργεί το προσωρινό σας νούμερο, μπορείτε με την ακόλουθη διαδικασία να καλείτε σε οποιοδήποτε σταθερό (δεν ξέρω για 211 κτλ...) Ελλάδας χρησιμοποιώντας τα ΔΩΡΕΑΝ λεπτά σας!

 

ε) Επισκέπτεστε το site της Justdial ( http://www.just-dial.com ) ή οποιασδήποτε άλλης εταιρίας παρέχει αντίστοιχη υπηρεσία και (βασικό) χρεώνει ΣΤΑΝΤΑΡ χρέωση (Αυτή είναι "National call" για τα νούμερα 0870 και περίπου 5p για τα 084* -ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΕ 09* ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - Αν η χρέωση για το 0870* ή 0844* δεν είναι στάνταρ αλλά αυξημένη για κάποιο λόγο, θα χρεωθείτε κανονικά οπότε προσοχή - Σίγουρα λειτουργεί για την Justdial και τους μεταπωλητές της.)

 

στ) Καλείτε το νούμερο που αναφέρει για Ελλάδα , 0870* για καθημερινές και 0844* για Σαββατοκύριακα)

 

ζ) Μιας και στην Ο2 φαίνεται ότι κάνετε κλήση σε 08** (με εθνική ή αστική κλήση) εσείς δεν χρεώνεστε τίποτα παραπάνω !

 

η) Αφού καλέσετε το νούμερο, αμέσως μετά παίρνετε 00302********* (νούμερο σταθερού που θέλετε) και σας συνδέει. Αν θέλετε, βάζετε και στο κινητό μετά το νούμερο 0870 'η 0844 και ένα + ή p και μετά 00302********* για να μην χάνετε...πολύτιμο χρόνο απ όταν σας συνδέσει με το 0870* ή το 0844*.

 

θ) Για το λόγου το αληθές, κοιτάξτε 2-3 μέρες μετά στο e-billing (βλέπε βήμα γ) ) όπου στον τομέα "Unbilled Calls" θα σας λέει την κλήση 0870* ως πληρωμένη από τα δωρεάν λεπτά σας, και καμία επιπλέον χρέωση! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τα δωρεάν λεπτά όσο και τυχόν προσφορές (π.χ. τους πρώτους Χ μήνες διπλάσια δωρεάν λεπτά) εκεί.

 

θii) Μόνο μειονέκτημα? Αν δεν απαντήσει το σταθερό που παίρνετε...χρεώνεστε κάπου 10'' τα οποία έχουν αφαιρεθεί από τα δωρεάν λεπτά. (Όχι ότι θα σας πειράξει ιδιαίτερα όταν γενικά ο τρόπος ισχύει και είναι ωραίος...)

 

ι) Σημειώσεις για τις συνδέσεις της Ο2 :

 

* Περίπου 15 μέρες μετά τη σύνδεση θα χρεωθεί ο πρώτος σας λογαριασμός, στον λογαριασμό τράπεζας (Direct Debit) ή στην πιστωτική κάρτα που δηλώσατε κατά την εγγραφή

 

*Απαραίτητα πιστοποιητικά για εγγραφή : Διαβατήριο, πρόσφατος λογαριασμός με το όνομα σας πάνω (π.χ. ρεύματος / τηλεφώνου) ή Bank Statement ή Credit Card Statement, και για καλύτερα αποτελέσματα κάρτα τραπέζας (Mastercard σίγουρα παίρνουν, για επιβεβαίωση υπογραφής, ίσως να παίρνουν και Switch / Solo ρωτήστε πριν πάτε)

 

*Θα χρειαστείτε ένα κωδικό PAC από το δίκτυο που ήδη είστε για να φύγετε από εκεί και να πάτε στην Ο2. Με ένα τηλεφώνημα σας το δίνουν, και έχει ισχύ χρήσης ένα μήνα. Μπορείτε να μεταφέρετε νούμερο από καρτοκινητό ή σύνδεση (αρκεί να κόψετε την άλλη σύνδεση χεχεχε) και από όλες τις εταιρίες - Είναι υποχρεωμένες από το νόμο .

 

*Αν έχετε Ο2 δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε SMS από την Q-Telecom , κάτι που προσωπικά δεν με αφορά.

 

*Αν βάλετε κάποιο πακέτο, προτιμήστε των 30 λιρών και άνω (εκτός αν υπάρχει κάποια συγκλονιστική προσφορά) γιατί έχει τις εξής διαφορές από τα κατώτερα: Τα εναπομείναντα δωρεάν λεπτά μεταφέρονται στον επόμενο μήνα (rollover), ο τηλεφωνητής είναι δωρεάν και δεν χρεώνεται (έστω και στα δωρεάν λεπτά όπως στα μικρότερα πακέτα), και συμπεριλαμβάνεται αυτόματα το International Traveller Service στο πακέτο σας -στα μικρότερα πακέτα κοστίζει 3 λίρες το μήνα - Τι κάνει αυτό? Μειώνει την χρέωση για Ελλάδα και άλλες χώρες από 90 (!) πένες το λεπτό στις 14 - Μιλάω για απευθείας κλήση και όχι με τον τρόπο που αναφέρω πιο πάνω-, και τα μηνύματα από 16 πένες τα πάει 12- (για Ελλάδα και ξένες χώρες γενικά).

 

*Για όσους χρησιμοποιήσουν τα e-billing που ανέφερα στο γ), την ημέρα που θα μεταφερθεί το νούμερο σας από την άλλη εταιρία, δεν θα βλέπετε τίποτα ως χρήση (ακόμα και αν έχετε ήδη μιλήσει...300 λεπτά). Μην ανησυχείτε, σε 1-2 μέρες μετά θα επανέλθουν όλες οι κλήσεις σας, τόσο αυτές με το προσωρινό νούμερο όσο και με το νέο (μόνιμο) από την άλλη εταιρία.

 

*Τα συμβόλαια είναι, σωστά μαντέψατε, 12μηνα σε ισχύ . Με την πάροδο των μηνών μπορείτε να πάρετε επιδότηση και να το ξάνα-ανανεώσετε για άλλο τόσο.

 

* Αν θελήσετε να αλλάξετε πακέτο, και έχετε προσφορά π.χ. διπλάσια δωρεάν λεπτά για κάποιο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα η προσφορά ΧΑΝΕΤΑΙ . Έτσι την πάτησα εγώ και δεν μπορώ να πάω στο πακέτο 30 λιρών από 25 για τα πλεονεκτήματα που αναφέρω πιο πάνω, πριν περάσουν οι 3 μήνες με τα 2* δωρεάν λεπτά μου.

 

*Με την πάροδο 6 μηνών πάτε σε ό,τι πακέτο θέλετε (χαμηλότερο). Σε ψηλότερα από τον επόμενο μήνα αν θέλετε.

 

* Με τα δωρεάν SMS (Από 50 το μήνα και άνω εντός Αγγλίας) στέλνετε και δωρεάν MMS, το ένα MMS καταναλώνει 4 δωρεάν SMS.

 

*Ως συνδρομητής της Ο2 έχετε 10 δωρεάν SMS...το μήνα (οκ δεν είναι πολλά) σε οποιοδήποτε Αγγλικό κινητό από την σελίδα τους. Μπορείτε να αγοράσετε κι άλλα (που δεν θα έχουν διαφήμιση στο τέλος του μηνύματος σας) με τιμές συχνά χαμηλότερες από τα κανονικά μηνύματα μέσω κινητού - Βέβαια με τόσα δωρεάν το μήνα, τι να τα κάνεις?!

 

*Αν σας βοήθησαν οι παραπάνω πληροφορίες, είτε για να κάνετε νέα σύνδεση είτε για τις δωρεάν κλήσεις (τα ίδια, εκτός των κλήσεων, ισχύουν πάνω-κάτω για όλες τις εταιρίες), και είστε καλοί άνθρωποι, πρασινίστε το κάρμα μου . :) :D

 

(Αν θέλει κάποιος να το κάνει επισημασμένο με οδηγίες για σύνδεση, κανένα πρόβλημα από μένα... :) ).

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλες πληροφοριες και απολυτα ακριβεις, ευγε :rolleyes:

 

Προσοχη ομως, μπορει στις αλλες εταιριες τα 08 να χρεωνονται. ΠΧ στην Orange χρεωνονται και δεν συμπεριλαμβανονται στα Free minutes!

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω για άλλες εταιρίες Chris, και γω τυχαία το ανακάλυψα! Πάντως σίγουρα η T-mobile (Και μάλλον και η Orange) τα χρεώνουν κανονικά...Δεν ξέρω η Vodafone τι κάνει.

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Η orange 100% τα χρεωνει, το εγραψα και πιο πανω, εχω Orange συμβολαιο και με εχει χρεωσει 1-2 τηλεφωνηματα που εκανα σε 0844 και 0870(1 μηνα πριν). Καπου στα 10p/min θυμαμαι..
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Επίσης παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ο2 in store δεν τα χρεώνει αλλά η ο2 online χρεώνει τις κλήσεις προς 0844 (δηλαδή δεν τις συμπεριλαμβάνει στα free minutes). Oποτε αν πάτε για συμβόλαιο ο2 κάντε το σε κατάστημα της ο2 και όχι Online (δεν ξέρω αν παίζει και τιποτα διαφορετικά με τα Carphonewarehouse, Link etc). Τα 0844 δεν συμπεριλαμβάνονται στα free minutes σε κανένα απο τα άλλα δίκτυα (Orange, Vodafone, T-Mobile)!!!

By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle:

Socrates

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
O sigatikos mou eixe symvoleo me tin o2 apo tin cardphone. Min to prospathisete. Xreonotan kanonika san national call.apotelesma?Tou irthe o logarismos 95 lires k tora ton psaxnoun mia pou efige gia ellada!!! :D
Oi gynaikes den exoun tipota na poune alla to lene toso oraia...
Link to comment
Share on other sites

O sigatikos mou eixe symvoleo me tin o2 apo tin cardphone. Min to prospathisete. Xreonotan kanonika san national call.apotelesma?Tou irthe o logarismos 95 lires k tora ton psaxnoun mia pou efige gia ellada!!! :D

Ναι γιατί μονό οταν παρεις ο2 απο ο2 μαγαζί οι non-geographic numbers συμπεριλαμβάνονται στα free λεπτά σου...

By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle:

Socrates

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Α ναι, προσοχή! Από Ο2 μαγαζί (και από The Link που το πήρα εγώ, γιατί δεν έχει άλλον service provider, πάλι την Ο2 την ίδια σου δίνουν) ισχύει..Από "αντιπροσώπους" δεν έχω ιδέα :/

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Νεότερες πληροφορίες:

 

*Γίνεται σύνδεση με Solo πλέον στην Ο2 τόσο σε Ο2 μαγαζί όσο και σε The Link σίγουρα.

 

* Κλήσεις προς ελληνικά ΚΙΝΗΤΑ (όλων των εταιριών) από τα δωρεάν λεπτά σας, http://www.yourcallworld.com , Δευτέρα-Παρασκευή όλες τις ώρες.

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

χεχ..forza yourcallworld :D Το κακο ειναι οτι πλεον ειναι μονο 8 πρωι 6 απογευμα Δευτερα-Παρασκευη. Ειχε 1 μηνα + που ηταν 24/5. Ακομα και ετσι δεν ειναι ασχημα! Προς σταθερα βεβαια ειναι 24/7.
Link to comment
Share on other sites

a oraia... anarotiomoun ki ego giati to allaksan gia kinita kai to meiosan toso poli :rolleyes:

ora einai na allazoun kai gia ta stathera.. :rolleyes:

mallon epeidi to emathe polis kosmos kai plakose ta tilefona.. mpravo re paidia..thanx! :O :mad:

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Όχι. Debit / credit card, UK issued μόνο.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

Ok roger. Alla apo oti proseksa prepei na baleis oti meneis stin tade dieu8unsh more than three years... dld xwnete pali to permanent citizen ktl ktl?. Telika, mporoume na kanoume sundesh h oxi?

Ama tous peis oti meneis enw @@ ti ginetai ?:P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...