Jump to content

[CAR] Citroen C4

SKALP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όχι πως σημαίνει κάτι αυτό, απλά είναι η εντύπωσή μου. Κάποτε ήμασταν πιο ουσιαστικοί...

simfono etsi kai ego stamatisa na grafo edo kai mines kai kaneis de gnorize pleon oti eixa ena C4...

opote tha po mia empeiria:

stin arxi pou eimoun ellada kai dokimasa to amaksi (tou ekana ta prota 2600km)... to piga apo to dioniso na to odigiso sto orio mias kai ksero to dromo...

to aftokinito simperiferotan kala... ta lastixa itan aparadekta kai apla de stamatousan na glistrane... kai leo se mia strofi... de peirazei mpes me parapano... kopse timoni kai kane anapodo...

san skepsi itan kali... alla meta (pano sti strofi) me to pou petaksa kolo kai empena me anapodo pire i akri tou matiou mou na anavosvinei kati... kai to aftokinito na arxizei na alazei poria kai na min glistraei omala alla na kanei epikindines diorthotikes allages stin kinisi klp klp...

anyway... afou i strofi teleiose me apanota dika mou diorthomata afou to ilektroniko me estelne sto diaolo... kateliksa sto oti...

to ilektroniko tis efstatheias kai diorthosi poreias einai gia ginekes...

to theoro pragmatika epikindino sto orio giati prepei na eisai poli m@l@k@s na mpeis toso lathos oste to ilektroniko na se sosei...

opoiosdipote gnorizei apo aftokinisi tha mpei me parapano sti strofi... tha kopsei me petagma kolou kai tha sinexisei me anapodo timoni omala kai orea... (pou einai to sosto) kai oxi atsoumpala mpenoume ante-ante... alla me ti grami tis strofis anazitontas to eleos kai ti voitheia tou ilektronikou na mas kratisei...

afto to ilektroniko xtizei asxetous odigous... pou apla vlepoun mia strofi mpenoun kai to ilektroniko kanonizei pos tha vgeis...

xairomai pou genithika stin genia ton aftokiniton xoris ABS... xairome pou eixa tin efkeria na katexo aftokinito pisokinito... pleon exo dokimasei ola ta ilektri/ilektronika kai to mono pou theoro aparaitito einai... to idravliko timoni kai to ABS (mono gia xionia 'i vroxes se autobahn)... ola ta alla einai aparadekta...

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Nα σας πω λοιπον κατι ουσιαστικο γιατι ελειπα καμια βδομαδα.

Μπαινω στο αυτοκινητο χθες. Βαζω μπρος και αρχισε να αναβοσβηνει το κιτρινο λαμπακι του κινητηρα πανω αριστερα. (Στο μανιουαλ λεει οτι ειναι για το συστημα αντιρρυπαντικης τεχνολογιας, δλδ ο καταλυτης)

Στην οθονη εγραφε " [!] Depollution system faulty" και το αυτοκινητο πηγαινε

σαν Βαρτμπουργκ τη δεκαετια του ΄70... :mad:

Το εσβησα και το ξαναεβαλα μπροστα μηπως κανει καπου ρισετ, αλλα... :mad:

Εκανα μερικα χλμ και τ΄αμαξι ηταν σα να δουλευε με τρεις ή δυο κυλινδρους κρα κρα κρα και κρου κρου κρου... :mad:

Τελικα μετα απο 6-7 χλμ εφτασα στον προορισμο μου (σε νεκροταφειο συγκεκριμενα, αν αυτο παιζει ρολο :) ) το εσβησα για δεκα λεπτα, κι οταν το ξαναεβαλα μπροστα, ηταν ολα ΟΚ... :)

Προφανως φταιει η βενζινη ??? :cry:

Αντιμετώπισα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο μήνυμα στην οθόνη. Με το σβήσιμο του κινητήρα για 5 λεπτά και μετά επανεκίνηση δεν μου το ξαναέβγαλε (για 2-3 μέρες όμως). Τη δεύτερη φορά λοιπόν που μου το ξαναέκανε αποφάσισα να το πάω στην αντιπροσωπεία να δω τι παίζει γιατί ανησύχησα. Μου το έβαλαν στον εγκέφαλο και η διάγνωση ήταν ότι είχαν "καπνίσει" κάποια μπουζί γιατί λέει δεν το είχα "ανοίξει" το αμάξι. Ο μάστορας μου είπε 2 πράγματα: 1ον Να το ανοίγω με δευτέρα που και που μέχρι τον κόφτη για να ξεμπουκώνει και 2ον να αλλάξω οπωσδήποτε βενζίνη και να μη βάζω φτηνές βενζίνες.

Koινώς ξεμπουκώστε τα...μην τα λυπάστε!

Εγώ του ρίχνω στα αυτιά...η ΑΟ να είναι καλά.

Χειρότερο κακό του κάνετε με το να το δουλεύετε συνεχώς χαμηλά...

Ι need a six month vacation, twice a year.

Touchdown εχεις δικιο οτι παλιοτερα ειμαστε πιο ουσιαστικοι αλλα πλεον λιγοστεψαν οι αποριες αφου μας λυθηκαν!!! Οσο για το φρεναρισμα εννοειται οτι δεν το κοκκαλωσα για να το δοκιμασω αυτο απλως κινουμενος στην Ε.Ο. μπροστα μου ενα corolla ιδιο χρωμα με αυτο που εχω και λογω καποιας χαζομαρας καποιου μπροστινου αναγκαστηκαμε το corolla και ακολουθως εγω σε πολυ αποτομο φρεναρισμα. Εκει ειδα οτι του corolla τα αλαρμ αναψαν και κοιτωντας κι εγω τα δικα μου ειδα οτι δεν ειχαν αναψει και παραξενευτηκα! Τα δοκιμασα αργοτερα με προσοχη αλλα παλι δεν αναψαν και μου φανηκε περιεργο! Energy το esp και οι 17αρες ειναι οι λογοι που δεν πηρα exclusive! Οσο για τα λαστιχα κι εγω ειχα αναφερει οτι τα λαστιχα μου φαινεται πως γλυστρανε και το διαπιστωσα κυριως οταν σε στροφη με κατω των 10χλμ φρεναρα αποτομο και γλυστρισαν υπεροβολικα! Δεν με εμπνευουν πολυ αλλα για πρωτης τοποθετησης καλα ειναι... Εχω δει και χειροτερα!

Εγώ πάλι touchdown πιστεύω οτι το επίπεδο του φόρουμ έπεσε διότι σταμάτησε ο enginekiller να ρωτάει!:D

Μην ξεχνάς επίσης engine οτι στην έκδοση exclusive:

1)Το ESP μπορείς να το απενεργοποιήσεις

2)Για λάστιχα έχει τα Pilot Exalto σε 205/45 (αν θυμάμαι καλά) που είναι καλύτερα σε κρατήματα απο τα απλά Energy...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

2)Για λάστιχα έχει τα Pilot Exalto σε 205/45 (αν θυμάμαι καλά) που είναι καλύτερα σε κρατήματα απο τα απλά Energy...

...με μικρότερο προφίλ όμως (16"=11εκ. και 17"=9,2εκ. άλλωστε φαίνεται και οπτικά)και περισσότερους κινδύνους να στραβώσουμε την 17" ζάντα...μην ξεχνιόμαστε! :p

κολλημένος με την μπάλα εγώ... :lol:

Φιλε nkri, ποσο καιρο εχεις το αυτοκινητο και ποσα χλμ εχεις κανει?

Βενζινη βαζεις οπου ναναι ή καπου συγκεκριμενα?

Το αυτοκίνητο το έχω 5 μήνες και έχω κάνει σχεδόν 8.000 χλμ. Βενζίνη τόσο καιρο έβαζα μόνο ΕΛΙΝ (εκτός του ότι είναι αρκετά φθηνότερη την εμπιστευόμουν λόγω του ότι ελέγχεται από το εργαστήριο καυσίμων του ΕΜΠ και επειδή έχω περάσει από εκεί εμπιστευόμουν τη σφραγίδα του Πολυτεχνείου). Τώρα όμως ο "μάστορας" με τρομοκράτησε και είπα να αλλάξω μάρκα και αποφάσισα να βάζω μόνο BP, αλλά δεν ξέρω τελικά για πόσο θα το συνεχίσω. Δε νομίζω ότι φταίει τόσο η βενζίνη για το πρόβλημα που παρουσίασε, όσο το σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη. Τώρα έχω αρχίσει και του δίνω που και που με τη δευτέρα όταν βρίσκω άπλα για να ξεμπουκώνει. Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι από τα 8000 χλμ τα μισά και παραπάνω τα έχω κάνει εκτός πόλης σε ταξίδια.

Δε διαφωνω οτι τα exalto ειναι καλυτερα αλλα θεωρω υπερβολικη τη 17αρα για τον κυβισμο-ιπποδυναμη του 1.6 και για τους ελληνικους δρομους. Το esp δεν ειναι πληρως απενεργοποιησιμο ;)

Το αυτοκίνητο το έχω 5 μήνες και έχω κάνει σχεδόν 8.000 χλμ. Βενζίνη τόσο καιρο έβαζα μόνο ΕΛΙΝ (εκτός του ότι είναι αρκετά φθηνότερη την εμπιστευόμουν λόγω του ότι ελέγχεται από το εργαστήριο καυσίμων του ΕΜΠ και επειδή έχω περάσει από εκεί εμπιστευόμουν τη σφραγίδα του Πολυτεχνείου). Τώρα όμως ο "μάστορας" με τρομοκράτησε και είπα να αλλάξω μάρκα και αποφάσισα να βάζω μόνο BP, αλλά δεν ξέρω τελικά για πόσο θα το συνεχίσω. Δε νομίζω ότι φταίει τόσο η βενζίνη για το πρόβλημα που παρουσίασε, όσο το σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη. Τώρα έχω αρχίσει και του δίνω που και που με τη δευτέρα όταν βρίσκω άπλα για να ξεμπουκώνει. Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι από τα 8000 χλμ τα μισά και παραπάνω τα έχω κάνει εκτός πόλης σε ταξίδια.

Εδω μου το ελεγαν εμενα σε αλλα αυτοκινητα οι μηχανικοι αυτο παρολο που το 90% των αλλαγων ταχυτητων το εκανα πανω απο τις 4500σαλ. Σε χαλαρους ρυθμους αντε 4000σαλ ποτε παρακατω!!! Μετα θα μας λενε:"αααα το πιεσες και χαλασε!!!!"

To ESP μετά τα 50Κm/h ενεργοποιήται θες δεν θες...και καλά κάνει κατά την γνώμη μου γιατί το θεωρώ ένα πολύτιμο βοήθημα.

Ναι σίγουρα. Τί το πληρώσαμε άλλωστε? Για να το απενεργοποιούμε?:D

Πάντως elteo μερικές φορές που έχω δοκιμάσει να σπινιάρω σε χαλίκια σπινιάρει κανονικά (για 0.5sec) και δεν μπαίνει το ESP. Ενώ όταν δοκίμασα σπινιάρισμα σε άσφαλτο μπήκε απο την πρώτη στιγμή.

Τέλος, όταν μπαίνει το ESP δεν θα έπρεπε να κάνει και κάποιον ήχο εκτός απο το να αναβοσβήνει μονο το λαμπάκι του?:O

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Εγώ πάλι touchdown πιστεύω οτι το επίπεδο του φόρουμ έπεσε διότι σταμάτησε ο enginekiller να ρωτάει!:D

Μην ξεχνάς επίσης engine οτι στην έκδοση exclusive:

1)Το ESP μπορείς να το απενεργοποιήσεις

epeidi exo odigisei ta exalto se allo aftokinito... de nomizo oti ta lastixa pou vazoun ta mamisia einai idia me ta emporiou... afta tou C4 para einai malaka...

Γενικα σε ολα τα αυτοκινητα τα λαστιχα που βαζουν ειναι κατωτερα του εμποριου. agiorgiti λογικο ειναι στα χαλικια να εχει προβλημα να ενεργοποιηθει αμεσως το esp αφου η ολισθηση ειναι πολυ μεγαλη ενω αντιθετα στο δρομο ειναι μεσα στα "πλαισια" του.

και σε εμενα αυτες τις πορτες ελεγχει. Καλο θα ηταν να υπηρχε και για το καπο... Ειχα την εντυπωση οτι σε αποτομο φρεναρισμα θα αναψουν τα αλαρμ αλλα το δοκιμασα σημερα και δεν αναψαν. Μηπως πρεπει να το ενεργοποιησω απο καπου;

Τα αλαρμ δεν αναψαν ουτε σε τρελο φρεναρισμα πανικου στην autostrada με αρκετα χιλ. ,η ειναι παραμυθι , η αναβουν οταν στουκαρεις :w00t: . Οποτε καλυτερα να μην μαθουμε ποτε πως αναβουν :D . Σωστος ? :cool:

C4 COUPE 1,6 VTR Pack

Δεν μπορω να καταλαβω!!! Μηπως ειναι αναλογα τις εκδοσεις; Αλλα τετοιο αξεσουαρ δεν νομιζω!

Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι από τα 8000 χλμ τα μισά και παραπάνω τα έχω κάνει εκτός πόλης σε ταξίδια.

Τι να πω. Μαλλον εχω μπερδευτει εντελως.

Να το σκισω για να μη μπουκωνει και "καπνιζουν τα μπουζι", να το προσεχω για "να μη χαλασει" ή να το ανοιγω "καπου-καπου"... :confused:

Και να πω οτι ειναι το πρωτο μου καινουργιο αυτοκινητο... :blink:

Μαλλον αρκετη σημασια του δωσαμε... :D

ο θορυβος λογικα ειναι απο την βενζινη ισως που απο επωνιμο πρατηριο εγινε ΑΠ να λεει κατι . εγω βαζω Sell παντως για την ωρα απο συγκεκριμενο πρατηριο 95αρα κανονικη .

δεν εχω παραπονο ολα πανε καλα .

χιλιομετρο με το χιλιομετρο το αυτοκινητο μου φενεται οτι εχει αρχισει να γινεται πιο νευρικο (ισως και να βαρηνε και το ποδι μου ) .

ο θορυβος λογικα ειναι απο την βενζινη ισως που απο επωνιμο πρατηριο εγινε ΑΠ να λεει κατι . εγω βαζω Sell παντως για την ωρα απο συγκεκριμενο πρατηριο 95αρα κανονικη .

δεν εχω παραπονο ολα πανε καλα .

χιλιομετρο με το χιλιομετρο το αυτοκινητο μου φενεται οτι εχει αρχισει να γινεται πιο νευρικο (ισως και να βαρηνε και το ποδι μου ) .

Σήμερα αλλάξαμε βενζίνη...από Ultimate 100 και €1,25/λίτρο περάσαμε στην ΕΚΟ 100 με €1,14/λίτρο...για να δούμε!

Πάντως μέχρι στιγμής από το μοτέρ δεν έχω κανένα πρόβλημα...πτου να μην το ματιάσω... :lol:

Σημερα ξυπνησα με νευρα! Σκεφτομουνα συνεχως τα μικροτερα δισκοφρενα που εχουμε οσοι δεν πηραμε την πλουσιοτερη εκδοση!!! Εκει που πολλα περιοδικα εκθιαζαν τα παρα πολυ καλα φρενα του(αλλωστε δοκιμαζαν την exclusive-vts με τα σχεδον 2 εκ. μεγαλυτερες διαμετρους) θελω να δω και καμια μετρηση για το ποσο καλα ειναι και τα δικα μας... Κυριως με ενοχλησε που δεν το ηξερα και το ανακαλυψα μετα αφου πουθενα δε φαινοταν... Αν το ηξερα τωρα θα πηγαινα μονο για exclusive.

giati tou vazete 100ares venzines????...

emeis mono shell v-power tin normal tou vazoume (95okt me katharoteri... kai kala)... kai poli tou einai...

siga tin simpiesi pou exei to moter gia na mpenei 100ara...

mi sas doulevoun re paidia eleos!!! tis 98 kai 100 tis xreiazontai moter me ipsili esoteriki piesi, hi-turbo, trela polistrofa klp klp...

stin ameriki pou exoun akomi 88-93okt diladi den agorazoun evropaika amaksia???

mi sas pianoun ton kolo re seis... krima!!! :p

Σημερα ξυπνησα με νευρα! Σκεφτομουνα συνεχως τα μικροτερα δισκοφρενα που εχουμε οσοι δεν πηραμε την πλουσιοτερη εκδοση!!! Εκει που πολλα περιοδικα εκθιαζαν τα παρα πολυ καλα φρενα του(αλλωστε δοκιμαζαν την exclusive-vts με τα σχεδον 2 εκ. μεγαλυτερες διαμετρους) θελω να δω και καμια μετρηση για το ποσο καλα ειναι και τα δικα μας... Κυριως με ενοχλησε που δεν το ηξερα και το ανακαλυψα μετα αφου πουθενα δε φαινοταν... Αν το ηξερα τωρα θα πηγαινα μονο για exclusive.

εάν του έβαζες εξτρά ESP θα τα είχες χωρίς να πάρεις την Exclusive.

οπως εχω πει παλιοτερα μετανιωσα που δεν εβαλα το ESP οχι για τα φρενα ομως αλλα για αυτα που προσφερει το ESP και ας λεει ενας φιλος πιο πανω οτι ειναι για γυναικουλες .

παντος δεν εχω παραπονο απο τα φρενα του αυτοκινητου μου !!!

αααα τα 1400 και τα 1600 εχουν ιδια φρένα ?

giati tou vazete 100ares venzines????...

emeis mono shell v-power tin normal tou vazoume (95okt me katharoteri... kai kala)... kai poli tou einai...

siga tin simpiesi pou exei to moter gia na mpenei 100ara...

mi sas doulevoun re paidia eleos!!! tis 98 kai 100 tis xreiazontai moter me ipsili esoteriki piesi, hi-turbo, trela polistrofa klp klp...

stin ameriki pou exoun akomi 88-93okt diladi den agorazoun evropaika amaksia???

mi sas pianoun ton kolo re seis... krima!!! :p

Στην Ελλάδα όλα είναι σχετικά!

Αρκετά παιδιά στο 4Τ forum με κυρίως Peugeot 206 και τον ίδιο κινητήρα με το δικό μας παραπονέθηκαν για έντονα πειράκια με απλή 95άρα.

Με την 100άρα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν...

Για μένα προσωπικά είναι μία έξτρα επιβάρυνση της τάξεως των 30 ευρώ.

Δεν με νοιάζει εάν έχω τουρμπάτο ή high quality κινητήρα ...είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να τον ακούω "ακμαίο".

Αυτό γίνεται και στο Yaris TSport 1.5 της μητέρας μου αλλά και στο Αlfa 166 2.0 του πατέρα μου.

Πάγια (οικογενειακή) τακτική! :p