Jump to content

[CAR] Citroen C4

SKALP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αχ εγω το εχω μια βδομαδα και ειμαι στα 500 γιατι εχω εξεταστικη γαμωτο(δε θα τελειωσει;;;)! Ευτυχως εχετε περισσοτερα χλμ απο εμενα και ετσι θα μαθαινω απο εσας πιθανα προβληματα!!!

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

...ξέρω μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη που να τα γράψεις!

Εάν ήσουν Αθήνα θα είχες 10Κ στο νερό.Εγώ έχω και το Αlfa 166 του πατέρα μου και για αυτό δεν γράφω πολλά χλμ στο C4.

Ι need a six month vacation, twice a year.

...ξέρω μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη που να τα γράψεις!

Εάν ήσουν Αθήνα θα είχες 10Κ στο νερό.Εγώ έχω και το Αlfa 166 του πατέρα μου και για αυτό δεν γράφω πολλά χλμ στο C4.

Σκεψου και οτι τους 3 πρωτους μηνες το επαιρνα ετσι χωρις λογο και γυριζα γυρω-γυρω (λογικο νομιζω) :) :)

...απόλυτα!

Αλλωστε το αυτοκίνητο το ευχαριστιέσαι στην βόλτα και όχι πηγαίνοντας στην δουλειά!

...απόλυτα!

Αλλωστε το αυτοκίνητο το ευχαριστιέσαι στην βόλτα και όχι πηγαίνοντας στην δουλειά!

Δυστυχως στη δουλεια πηγαινω με ενα παλιομηχανακι...

Απο την αλλη καλυτερα γιατι δεν παρκαρω οπου να΄ναι ;)

3600 απο 25 Φεβρουαριου..... μονο :(

...πάντως με 3600χλμ και με τέτοιο ρυθμό θα σε προλάβει η 1η αλλαγή λαδιών χρονικά και όχι χιλιομετρικά! :p

Δεν ξερω αν ελεγες για μενα elteo πριν αλλα Αθηνα ειμαι! Απλως ειμαι μεσα σε εξεταστικη ρε γαμωτο και το αφηνω για να διαβασω!!! Ακου πραγματα!! Εδω το corolla πηρα τα χριστουγεννα και σε ενα μηνα ειχα κανει τα πρωτα 3000! Ε μετα πηγα και ενα ταξιδι!!! Κατσε να τελειωσω με τα κωλομαθηματα και θα δειτε πως θα σας φτασω!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εφτασεεεε!!!!!!

Touchdown για ρίξε μια ματιά εδώ http://forums.e60.net/index.php?showtopic=14259

Είναι βέβαια για ΒΜW αλλά ίσως σε βοηθήσει σχετικά με τους αισθητήρες πίεσης...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Εχω την αίσθηση ότι όταν το αφήνω έχει την τάση να πηγαίνει προς τα δεξιά.

Στο θέμα της ζυγοστάθμισης ναι έχω τρέμουλο στα 110-120χλμ. λογικά μου φαίνονται κ τα δύο με τόσο μεγάλες ζάντες και καρόδρομους.

Φιλε elteo το ιδιο ακριβως εχω και εγω. Τραβαει δεξια ελαφρα και τρεμουλο στα 110-130, μετα τιποτα. Εγω δεν το βρισκω λογικο οπως λες. Μετα γιατι σταματαει το τρεμουλο ?

C4 COUPE 1,6 VTR Pack

8a i8ela tin apopsi apo katoxous tou 2litrou C4 Coupe vts. Pros to parwn den ginetai na kanw test drive to sygekrimmeno modelo (ka8ws to koino sto opoio apeu8unetai einai periorismeno.. etsi mou eipan :mad: ) Isws na kanw test drive to 1600ari alla 8a i8ela na rwtisw merika basika gia to allo prin apofasisw. Apo 8orubo pws paei? Einai enoxlitikos i einai panw katw san to 1600ari? mipws gnwrizete db? Kai to pio basiko, einai sta8ero? Pws paei sto dromo, strofes ktl? Genika 8a i8ela kamia apopsi gia to 2litro C4. thx! ;)

Touchdown για ρίξε μια ματιά εδώ http://forums.e60.net/index.php?showtopic=14259

Είναι βέβαια για ΒΜW αλλά ίσως σε βοηθήσει σχετικά με τους αισθητήρες πίεσης...

Καλημέρα,

Ευχαριστώ πολύ agiorgitis για την πληροφορία. Ξέρεις τι; Δεν θέλω να πολυ-πρήζω τον τεχνικό στο service γιατί... τον χρειάζομαι. Π.χ., την τελευταία φορά που έβαλα το αυτοκίνητο στον εγκέφαλο, ήμουν πάνω από την οθόνη να δω τι εμφανίζει αλλά ο φίλος (προφανώς είχε βάλει χιλιάδες αυτοκίνητα στον εγκέφαλο) έπαιζε με τα buttons και τα μενού λες και ήταν 15 χρονών και έγραφε sms... (=lightspeed)... έβγαζε διάφορα, τα προσπερνούσε, ξαναγύριζε, άσε... σήμερα θα τους το πάω. Αλλά δεν θα είμαι μπροστά για να δω τι θα κάνει ούτε και να τους μιλήσω για calibration time που αναφέρει το post που μου δίνεις. Πάντως τα προβλήματα στις ενδείξεις ξεκινούν κατά κανόνα περίπου μετά από ένα 15' οδήγησης, αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι.

http://www.mathiteio.com/mats/citroen_c4_6(small).jpg

8a i8ela tin apopsi apo katoxous tou 2litrou C4 Coupe vts. Pros to parwn den ginetai na kanw test drive to sygekrimmeno modelo (ka8ws to koino sto opoio apeu8unetai einai periorismeno.. etsi mou eipan :mad: ) Isws na kanw test drive to 1600ari alla 8a i8ela na rwtisw merika basika gia to allo prin apofasisw. Apo 8orubo pws paei? Einai enoxlitikos i einai panw katw san to 1600ari? mipws gnwrizete db? Kai to pio basiko, einai sta8ero? Pws paei sto dromo, strofes ktl? Genika 8a i8ela kamia apopsi gia to 2litro C4. thx! ;)

Δες προηγουμενα post μου, εχω γραψει τις πρωτες μου εντυπωσεις και αν θελεις

να ρωτησεις κατι αλλο εδω ειμαστε.

Πολύ πιθανόν να πάρω το C4 Coupe 1.6i VTR PACΚ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι άν η μαύρη αερωτομή περιλαμβάνετε στον βασικό εξωπλίσμό ή είναι extra. Στην σελίδα της citroen λέει ξεκάθαρα ότι περιλαμβάνετε στον βασικό εξωπλισμό αλλα χθές στην αντιπροσωπία μου είπαν ότι είναι extra και ότι θα κοστίσει 300 ευρώ.. :wacko: Τελικά τι απο τα δύο ισχύει; :worry:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Όταν λέει στη σελίδα της Citroen "αεροτομή μαύρη" εννοεί τη μικρή μαύρη αεροτομούλα που έχει το C4 εκεί ακριβώς που ενώνονται τα δύο παρμπριζ. Extra είναι η μέγάλη μαύρη "αγωνιστική" αεροτομή που έχει και το 2.0 VTS.

Πολύ πιθανόν να πάρω το C4 Coupe 1.6i VTR PACΚ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι άν η μαύρη αερωτομή περιλαμβάνετε στον βασικό εξωπλίσμό ή είναι extra. Στην σελίδα της citroen λέει ξεκάθαρα ότι περιλαμβάνετε στον βασικό εξωπλισμό αλλα χθές στην αντιπροσωπία μου είπαν ότι είναι extra και ότι θα κοστίσει 300 ευρώ.. :wacko: Τελικά τι απο τα δύο ισχύει; :worry:

H mayri aerotomi einai sto basiko eksoplismo olwn twn ekdosewn Coupe ektos tin 2,0 VTS stin opoia yparxei aerotomi megaliteri se mauro xrwma Kazan.. Auta ta blepw apo ena prospectus gia ton basiko eksoplismo. Isws ta 300€ pou sou eipan einai gia na baleis tin megalyteri aerotomi tou 2,0vts sto 1600ari..

Εχω το εξης προβλημα με το C4:τριζει το χειροφρενο! Το ξερω οτι σε πολλα αυτοκινητα τριζει οταν το δενουν αλλα ακουγεται πολυ ρε γαμωτο λες και ειναι κανα παλιαμαξο! Τι μπορω να κανω για να μην τριζει; Και τι ακριβως τριζει:η ντιζα, το ταμπουροχειροφρενο(αν εχει), παιρνει τιποτα λαδωμα;;;

Δηλαδή η μαύρη αεροτομή που αναφαίρει ως βασικό εξωπλισμό είναι αυτή στον ρόζ κύκλο, ενώ η μεγαλύτερη η οποία είναι extra είναι αυτή στον μπλέ κύκλο, σωστά;;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/georgep800_1/24047/470900/0/%F7%F9%F1%DF%F2+%F4%DF%F4%EB%EF.JPG

Δηλαδή η μαύρη αεροτομή που αναφαίρει ως βασικό εξωπλισμό είναι αυτή στον ρόζ κύκλο, ενώ η μεγαλύτερη η οποία είναι extra είναι αυτή στον μπλέ κύκλο, σωστά;;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/georgep800_1/24047/470900/0/%F7%F9%F1%DF%F2+%F4%DF%F4%EB%EF.JPG

σωστά, μονο στο 2.0 στο βασικο

...πάντως με 3600χλμ και με τέτοιο ρυθμό θα σε προλάβει η 1η αλλαγή λαδιών χρονικά και όχι χιλιομετρικά! :p

Δυστυχως αυτο βλεπω κι εγω. Το πολυ-πολυ να "κλεψω" καναδυο μηνες.

Κατι ακομα. Δεν ειναι λογικο ουτε το τρεμουλο, ουτε το "στριψιμο" δεξια, οπως λεει κι ο mainos.

Σε μενα δεν κανει τιποτα. Κι εχω 17αρες στους ιδιους δρομους...

Θελει κοιταγμα.

Το τρεμουλο θελει ζυγοσταθμιση που λογικα δημιουργηθηκε απο χτυπημα. Εκτος κι αν ηταν απο τη μανα του...

Για το "στριψιμο" δε μπορω να πω με βεβαιοτητα... :X

σωστά, μονο στο 2.0 στο βασικο

Οκ, ευχαριστώ!

Μάλλον θα την βάλω, δεν λέει χωρίς την αεροτομή...

Πάντως τα προβλήματα στις ενδείξεις ξεκινούν κατά κανόνα περίπου μετά από ένα 15' οδήγησης, αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι.

mhpos ftaiei o aeras ? ti enoo logika meta apo 15' ta lastixa zestenontai mipos otan zestenontai alazei o ogkos toy aera kai trelenei ayto toys aisthithres . mhpos leo mipos na evazes azoto mesa anti gia aera . mporei na leo kai vlakies (afoy oi ipolipoi me toys aisthithtes den exoyn provlima :w00t: ) alla pote den ksereis isos na petixei :rolleyes: .

Να κανω κι εγω μια χαζη ερωτηση φιλε touchdown.

Exεις μετρησει τα λαστιχα σε παραπανω απο ενα βενζιναδικα ?

Το λεω αυτο γιατι στο δικο μου πηγα σε ενα φιλο βενζινα για το μηνιαιο ελεγχο που εχω εγω θεσπισει...

Μετρησα και ειδα οτι ειχε παραπανω αερα, οποτε αναγκαστηκα να βγαλω.

Οταν εκανα φευγοντας μερικα μετρα, το αυτοκινητο παραπονιοταν: "Τyre pressure too low" και τα γνωστα...

Πηγα σε αλλο βενζιναδικο με ΣΩΣΤΟ, υποτιθεται, μηχανημα, ξαναεβαλα τον αερα που ειχα βγαλει και βουαλα, ολα καλα...

Φανταζομαι οτι θα εχουν γινει ολες οι λογικες ενεργειες :confused:

Φιλε elteo το ιδιο ακριβως εχω και εγω. Τραβαει δεξια ελαφρα και τρεμουλο στα 110-130, μετα τιποτα. Εγω δεν το βρισκω λογικο οπως λες. Μετα γιατι σταματαει το τρεμουλο ?

To πρώτο σου αμάξι είναι...; :p :D

Ολα τα αυτοκίνητα που θέλουν ζυγοστάθμιση τρέμουλο στα 110-120 έχουν και μόνο!

Εμπειρικά στο λέω....επιστημονικά δεν μπορώ να στο εξηγήσω! ;)

Αυτο οφειλεται στο οτι με την συγκλιση που εχουν οι τροχοι ερχονται τελειως ευθεια σε εκεινα περιπου τα χιλιομετρα και ετσι το καταλαβαινεις καλυτερα. Βεβαια καποιος μπορει να εχει αλλαξει τη συγκλιση αλλα συνηθως δεν εχει μεγαλες διαφορες σε χιλομετρα. Αν το καταλαβαινεις οτι θες ζυγοσταθμιση και σε χαμηλοτερη ταχυτητα τοτε εισαι πιο σοβαρα.