Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω παντος στο submariner που το εχω εδω και 8 χρονια ποτε δεν το κουρδισα (γιατι δεν το ηξερα ) αλλα παντα με το που το φοραω, μετα απο 1 κινηση του χεριου μου ξεκινα να δουλευει .Στο βιβλιαρακι του παντος δεν το λεει πουθενα !!! Αληθεια , πως γινεται αυτο ?Μπορω να το κανω και στο Porsche Design ?

Τελικα εχεις δικιο , το εκανα και στα 2 ρολόια και κουρδιζονται !!!!!!! Βρε τι εμαθα μετα απο 8 χρονια και εγω καθε φορα που φορουσα το submariner μετα απο καποιες μερες που το αφηνα , κουναγα το χερι μου χαχαχαχχαχαχαχα ...

Edited by VeCo

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η λογική είναι ότι το να λειτουργεί το ρολόι με "πεσμένη" τάση του ελατηρίου, είναι λάθος.

Για το λόγο αυτό το IWC για παράδειγμα που έγραψε ο φίλος πιο πάνω, ουσιαστικά έχει φόρτιση κουρδίσματος 8+ ημερών, αλλά την όρισαν στις 7 για να χρησιμοποιούν μόνο τις στιγμές που το ελατήριο έχει την κανονική φόρτιση, και όχι το "ξεθύμασμα"

Κάτι αντίσοιχο ισχύει και με ένα σταματημένο ρολόι.

Όταν περιμένεις να "πάρει" με την κίνηση του ρότορα, οι πρώτες βόλτες θα είναι ασθενείς και αυτό δεν είναι καλό για το ρολόι.

Αν του ρίξεις 5-6 καλές κουρδισιές, τότε του παρέχεις με τη μια, αρκετή δύναμη για να δουλέψει σωστά...

Πρέπει επίσης να προσέχουμε την κίνηση που εξασκούμε στην κορόνα, αφού αυτή είναι συνδεδεμένη μέσω του άξονα με τον μηχανισμό και οποιαδήποτε περίεργη, άνιση πίεση (μερικοί κουρδίζουν με το απέναντι χέρι, ή με το ρολόι στον καρπό, οπότε πιέζουν την κορόνα προς τα πάνω, αφού το δάχτυλο που κουρδίζει "βρίσκει" στον καρπό) μπορεί να προκαλέσει με τον καιρό φθορά.

Μπορούμε να κουρδίζουμε μπρος και πίσω και είναι καλύτερα έτσι και προς τις δύο φορές.

Τα απλά μηχανήματα που κουρδίζουν δημιουργούσαν συντονισμό στο ρολόι και κατά συνέπεια μπορούσαν να τον σπάσουν.

Αν βάζεις τα ρολόγια σε μηχανή κουρδίσματος, πρέπει αυτή να έχει εναλλασσόμενη κίνηση. Δεξιά-αριστερά σταματημα, άνισους χρόνους κλπ.

Η κορυφαία εταιρεία στις μηχανές η Scatola Del Tempo, βγάζει μοντέλο για κουρδιστά ρολόγια, που έχει ένα "τσιμπιδάκι" που πιάνει την κορόνα και κουρδίζει σαν χέρι μια φορά την ημέρα...

Εγώ τα "παρκαρισμένα" ρολόγια μου τα έχω ξεκούρδιστα. Πολλές φορές τα φοράω και ξεκούρδιστα και δεν βάζω καν την ώρα σωστά.

Αλλωστε, ΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!...

Φιλικά

Κωστής

Τα φτηνά αυτόματα seiko και orient δεν κουρδίζουν από την κορώνα, μόνο με την κίνηση.

Το citizen σου, louis_1900, δεν φαίνεται αρχικά για κάτι σπουδαίο, αλλά έχει το πολύ σπάνιο χαρακτηριστικό της κάσας monocoque, δεν μου έρχονται στο μυαλό πάνω από 2-3 μοντέλα που να βγαίνουν ακόμη έτσι. Η citizen τις είχε χρησμοποιήσει αρκετά γύρω στο 2000, μετά τις σταμάτησε. Ελπίζω να ξαναρχίσει την ευρύτερη παραγωγή monocoque cases, να χρησιμοποιήσει και τιτάνιο. Δεν κερδίζεις ιδιαίτερα σε στεγανότητα, αλλά μου αρέσει ως ιδέα το ρολόι να είναι κλειστό και να υπάρχει άνοιγμα μόνο από μία πλευρά.

Εν τέλει πολύ πολύ καλό ρολόι, ιδίως για τα χρήματα που έδωσες, μπράβο!

Edited by Voodooman

Φίλε louis, μπράβο για τα review των ρολογιών, ανοίγεις τα μάτια και σε μας που είμαστε αδαείς και αγοράζουμε ότι μας πασάρουν τα μαγαζιά!

Φίλε louis, μπράβο για τα review των ρολογιών, ανοίγεις τα μάτια και σε μας που είμαστε αδαείς και αγοράζουμε ότι μας πασάρουν τα μαγαζιά!

Δηλαδή σε ένα μαγαζί σου πλασαρουν ένα oozoo και σε πείθουν ότι είναι πιο αξιόπιστο από Seiko και Citizen;

Πάλι καλά που άνοιξαν τα ματια σου, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι τα Seiko είναι αξιόλογα.

Φιλικά

Κωστης

Δηλαδή σε ένα μαγαζί σου πλασαρουν ένα oozoo και σε πείθουν ότι είναι πιο αξιόπιστο από Seiko και Citizen;

Πάλι καλά που άνοιξαν τα ματια σου, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι τα Seiko είναι αξιόλογα.

Φιλικά

Κωστης

Ναι φίλε Κωστή, σου λένε ότι τα Seiko είναι για παππούδες και σου πασάρουν Gucci, D&G κ.λ.π.

Αν θες, κάνε και εσύ τέτοια review, φαίνεται να έχεις γνώσεις.

Έχω γράψει 4.000+ σελίδες για ρολόγια 10 χρόνια στο Ωρες Status, στο Βημα τον Ταχυδρομο, την Vogue κλπ και στο τωρινό περιοδικό μου WOW και στο portal μου clepsydre.gr.

Σε όλα αυτά τα κείμενα μπορεί κανείς πληρέστερα να καταλάβει τι συμβαίνει απ´ ότι σε ένα η πενήντα reviews ερασιτεχνών.

Όπως άλλωστε καταλαβαίνεις έχω ασχοληθεί με πιο πολύπλοκα, μηχανικά ρολόγια.

Στα articles στο clepsydre υπάρχει μια κατηγορία time machines με περίπου 50 από τα πιο σημαντικά ρολόγια που φτιάχτηκαν ποτέ.

Πάντως πολύς κόσμος αγοράζει gucci στην τιμή ενός Rolex.

Υπάρχουν πελάτες για όλα τα προϊόντα.

Φιλικά

Κωστης

Τα φτηνά αυτόματα seiko και orient δεν κουρδίζουν από την κορώνα, μόνο με την κίνηση.

Το citizen σου, louis_1900, δεν φαίνεται αρχικά για κάτι σπουδαίο, αλλά έχει το πολύ σπάνιο χαρακτηριστικό της κάσας monocoque, δεν μου έρχονται στο μυαλό πάνω από 2-3 μοντέλα που να βγαίνουν ακόμη έτσι. Η citizen τις είχε χρησμοποιήσει αρκετά γύρω στο 2000, μετά τις σταμάτησε. Ελπίζω να ξαναρχίσει την ευρύτερη παραγωγή monocoque cases, να χρησιμοποιήσει και τιτάνιο. Δεν κερδίζεις ιδιαίτερα σε στεγανότητα, αλλά μου αρέσει ως ιδέα το ρολόι να είναι κλειστό και να υπάρχει άνοιγμα μόνο από μία πλευρά.

Εν τέλει πολύ πολύ καλό ρολόι, ιδίως για τα χρήματα που έδωσες, μπράβο!

η ελλειψη case back ,ειναι θετικο για την στεγανοτητα, αν αναλογιστεις οτι ειναι ενα τμημα που εχει το μεγαλυτερο σε μεγεθος o-ring και πιο εκτεθημενο. αποτελει ενα σημειο,οπου μπορουν να μαζευτουν ευκολα, "υπολλειματα" απο ιδρωτα και θαλασσινο νερο ,στα σημεια που βιδωνει το πισω καπακι με την κασα και να επιταχυνουν την διαβρωση.

Η λογική λέει αυτό που λες και εσύ louis_1900, αλλά το δικό μου monocoque είναι "μόνο" 200μ. αδιάβροχο-εννοείται βιδωτή κορώνα.

Αλλά όντως πολύ περίεργο φαίνεται, ποιός ξέρει, ίσως το μπροστινό τμήμα του ρολογιού να είναι πιο επιρρεπές στο να πάρει νερά.

Η λογική λέει αυτό που λες και εσύ louis_1900, αλλά το δικό μου monocoque είναι "μόνο" 200μ. αδιάβροχο-εννοείται βιδωτή κορώνα.

Αλλά όντως πολύ περίεργο φαίνεται, ποιός ξέρει, ίσως το μπροστινό τμήμα του ρολογιού να είναι πιο επιρρεπές στο να πάρει νερά.

αυτο εχει να κανει με τις επιλογες της εταιριας και οχι την κασα.δες και ενα πιο διασημο μοντελο,το seiko marine master 300 m

http://img526.imageshack.us/img526/1753/b001x.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/2822/002mna.jpg

Edited by louis_1900

σε μια προχειρη ερευνα που εκανα,δεν βρηκα και τοσα πολλα ρολογια με monocoque case.δεν παιζει ρολο μονο η υδατοστεγανοτητα ,αλλα και ποιος φτιαχνει ενα ρολοι.θα βρεις ρολογια με 1000-2.000 μετρα βαθος ,προτζεκτακια απο μικρες εταιριες ,που δεν μου λεει τιποτα...καλυτερα 300 μετρα απο σοβαρη εταιρια και με παραδοση στο χωρο.στο κατω-κατω,αποτα 200 μετρα και πανω εισαι μια χαρα ,για καταδυτικο ρολοι

Άρα λοιπόν, αφού η υδατοστεγανότητα δεν έχει να κάνει με την κάσα, αλλά τις επιλογές τις εταιρίας, η monocoque κάσα δεν προσφέρει κάτι παραπάνω;

Το λέω αυτό, γιατί το δικό μου citizen 4X4 με την monocoque έχει υδατοστεγανότητα "μόνο" 200μ. Αντίστοιχα, υπάρχουν αρκετά ρολόγια με βιδωτό πίσω καπάκι και υδατοστεγανότητα 300μ, σαν το δικό σου, αλλά και σαν το (υπέροχο marinemaster.

Η citizen είχε κάνει μία κίνηση και είχε βγάλει αρκετά monocoque γύρω στο 2000 όπως είπα. Τα Mission Antarctica, το 4Χ4 σε τιτάνιο και αρκετές παραλλαγές αυτών σε monocoque ατσάλινη κάσα και λειτουργίες GMT με world timer ή και απλά.

Το Mission Antarctica ακόμη το ψάχνω,ελπίζω να βρεθεί κανένας τρελός να το πουλήσει!..

Και η Seiko έχει κάποια μοντέλα. Το land master με μηχανισμό kinetic αλλά και spring drive. Και παλιότερα το αξεπέραστο tuna can! Όλα αυτά με τιμές που ξεκινούν λίγο πάνω από τα €1000

Μακάρι το δικό σου να είναι το πρώτο από πολλά νέα μοντέλα από την citizen σε λογικές τιμές, μου αρέσουν πολύ αυτές οι κάσες.

προσφερει ,το ανεφερα ηδη .ασε δε που ειναι πιο δυσκολη και ακριβη η κατασκευη μιας μονομπλοκ κασας.αρα θα την βρεις απο μεγαλες εταιριες.καλυτερη συμπεριφορα και στις πιεσεις ,σε σχεση με ενα πισω βιδωτο καπακι

Δεν θα αμφισβητούσα την ύπαρξη της ερασιτεχνικής ενασχόλησης με το ρολόι, αλλά θα έπρεπε οι φίλοι που ασχολούνται με το ρολόι, να μην γενικεύουν, γιατί ακριβώς επειδή η αντίληψή τους περί ωρολογοποιίας, είναι φυσικό να είναι αποσπασματική και περιορισμένη στα 5-10 θέματα που τυχαίνει να τους ενδιαφέρουν, ή να έχουν διαβάσει καλύτερα, εκφράζουν προσωπικές απόψεις σαν να είναι θέσφατα, ενώ δεν έχουν εκτεταμένη γνώση του ρολογιού.

Το νέον δημιούργημα του Max Busser, το ΗΜ4 Thunderbolt

http://clepsydre.gr/news.php?id=501

έχει μια κάσα εμπνευσμένη από τις τουρμπίνες των αεροπλάνων, την οποία ο Max θέλησε και έκανε αδιάβροχη!

Τι σημαίνει ότι οι κάσες monobloc είναι πιο δύσκολες και πιο ακριβές στην κατασκευή και τις παράγουν οι μεγάλες εταιρείες μόνο;

Δηλαδή η κάσα του Reverso που αποτελείται από 52 μέρη, είναι πιο απλή, από το να κάνεις ένα καλουπι και να χύσεις μέσα το μέταλλο, ή πιο φτηνή;

Τι σημαίνει "λογική τιμή";

Η τιμή που θα θέλαμε να πληρώσουμε;

Τα προιόντα που δεν έχουν λογική τιμή, δεν τα γνωρίζουμε, γιατί λόγω "παράλογης" τιμής, υπήρξαν πολύ λίγο και εξαφανίστηκαν!...

Σε εκατοντάδες φόρουμ, εκατοντάδες χιλιάδες "φίλοι του ρολογιού" "κρίνουν" τα Rolex ή τα Panerai σαν "υπερτιμημένα".

Παρ' όλα αυτά είναι οι δύο εταιρείες με την πλέον ζηλευτή εμπορική επιτυχία!....

Είναι αντικειμενική η κριτική στην τιμή ενός προιόντος, που επιλέγουν τόσοι καταναλωτές και προφανώς δεν το βρίσκουν ακριβό;

Από την άλλη, το ρολόι, ακόμη και στην τιμή των 50 ευρώ, είναι ένα προιόν πολυτελείας (ιδιαίτερα από τότε που όλοι μας έχουμε πάνω μας ένα κινητό και παράλληλα έχουμε 20 ρολόγια, οπότε και ένα Swatch, όταν το αγοράζουμε δεν το έχουμε "ανάγκη").

Για το λόγο αυτό η αναγραφή και η επίτευξη στεγανότητας στα 100, 500, ή 10.000μ., είναι καθαρά θέμα "εικόνας" και "ταυτότητας" του κάθε ρολογιού.

Τι το κακό;

Μιλάτε για τα ρολόγια σαν να είναι λάδι, ψωμί ή ελιές!

Δεν βρίσκεται στη διατίμηση...

Σε όποιον αρέσει και μπορεί, το αγοράζει. Και βέβαια υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, να μην πω αλλοι λαοί, που τα γούστα τους παίζουν σημαντικότερο ρόλο.

Η Ελλάδα από τα 13.000.000.000 ελβετικά φράγκα το χρόνο περίπου, αγοράζει τα 60.000.000!

Είμαστε το 2 τοις χιλίοις της παγκόσμιας αγοράς...

Νομίζω ότι θα ήταν πιο αρμόζουσα η παράθεση στοιχείων που γνωρίζετε (ή που διαβάσατε σε μια έγκυρη πρωτογενή πηγή), παρά η κριτική για θέματα των οποίων ένα μικρό κομμάτι και αυτό υποκειμενικά και μέσω τρίτων γνωρίζετε...

Μου θυμίζει τα κείμενα κάποιου που "εκθείαζε" τα έργα του Franck Muller, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Franck δεν ήταν πλέον στο εργοστάσιο που φέρει το όνομά του εδώ και χρόνια και ότι τα αριστουργήματα της εταιρείας τα φτιάχνει ο Pierre Michel Golay.

Πρωτογενής πληροφορία σημαίνει ότι ένας σοβαρός επαγγελματίας και γνωρίζει ποιός είναι ο PM Golay, αλλά και μπορεί να μιλήσει με τον Gerald Genta και να πάρει και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, αφού το PM Golay, ήταν ο αρχιτεχνίτης του, όταν έφτιαξε την εταιρεία με το όνομά του...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Το ξέρω ότι η αλήθεια πονάει και συχνά δεν λέγεται, αλλά αν ξέρουμε να την χρησιμοποιήσουμε, μας βοηθάει στο να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και στο να γνωρίσουμε ποιοί είμαστε.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αφήνεις τους άλλους να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Το να επισημαίνεις τα λάθη των άλλων, φανερώνει ότι τους βλέπεις φιλικά.

Ο Ναπολέων είχε πει: "Ποτέ μην διορθώνεις τον εχθρό σου, όταν κάνει λάθη!"

Και καλά έκανες...

Δεν σχολίασα το review, αλλά τα αποφθέγματα για το τι είναι "δύσκολο", τι "ακριβή κατασκευή", τι "παράγουν μόνο λίγες εταιρείες", τι έχει "λογική τιμή", γιατί τα ρολόγια είναι αδιάβροχα στα 2000μ κλπ

Σου εύχομαι να πάρεις και άλλο ρολόι και να κάνεις και άλλο review, με αυτό που σημαίνει review:

Την προσωπική σου γνώμη, από την προσωπική σου εμπειρία...

Η καταγραφή της "ιστορικής αλήθειας" είναι που περισσεύει και ξεφεύγει παράλληλα...

Φιλικά

Κωστής

sinn 157-chrono-lemania 5100.

αγορασμενο το 2004 ,φοραει μια μηχανη που δεν ειναι πλεον στην παραγωγη και την χαρακτηριζουν τα κεντρικα λεπτα του χρονογραφου για πιο γρηγορη και ευκολη αναγνωση των χρονων

http://img12.imageshack.us/img12/2418/aaaaaaaaa002.jpg

για περισσοτερες πληροφοριες,εδω ενα λινκ απο εναν μυθο του χωρου

http://www.chronomaddox.com/nouvelle_lemania_5100.html

Edited by louis_1900

Ένα ωραίο παράδειγμα «μεγεθυνσης» μέσω των ερασιτεχνών «φίλων» της ωρολογοποιιας, οι οποίοι λόγω χαμηλού budget αναδεικνύουν το Speedmaster σαν το απαυγασμα της ελβετικής ωρολογοποιιας, αγνοώντας την ύπαρξη έστω του 98% των ελβετικων αριστουργηματων.

Με «είδωλο» τον Maddox (ο οποίος στο κείμενο που έβαλες εκθειάζει την αντοχή του 5100 στα 7G, αγνοώντας προφανώς ότι τα tourbillon της JLC που κέρδισαν τον διαγωνισμό χρονομετριας, δοκιμάστηκαν στα 150G χωρίς να είναι στρατιωτικά ρολόγια) εκατοντάδες ερασιτέχνες «λιβανιζουν» διεθνώς τον 5100.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο El Primero κινεί 600.000 ρολόγια με ακρίβεια 1/10 και ελάχιστες επιστροφές.

Επειδή μου έκανε εντύπωση η εμμονή στον 5100 ρώτησα τον George Daniels και τον Edmond Capt.

Κάποια στιγμή ίσως δημοσιεύσω τις απαντήσεις τους...

Μια χαρά είναι τα Sinn.

Τα αδικούμε όμως όταν τους αποδίδουμε αξίες που δεν τους αναλογούν.

Άλλο ο Παριος, άλλο ο Begniamino Gigli....

Πάντα φιλικά

Κωστης

Edited by VIWOW

Αναγνωρισμενος στον χωρο και απο την ιδια επισημη Ωμεγα

δεν θα ανοιξω αντιπαραθεση σε ενα θεμα που μιλαμε για ρολογια και ειμαστε φιλοξενουμενοι

http://watches.ryanrooney.com/omega/X-33/godspeed_chuck.html

Edited by louis_1900

Φίλε VIWOW είσαι τόσο εξειδικευμένος στο θέμα, τόσο επιστήμονας, που χάνεις την επαφή σου με το απλό (αλλά και το όχι και τόσο απλό) καταναλωτικό κοινό.

Για εμένα είναι φυσικό για την συντριπτική πλειοψηφία του κοινού το speedmaster να αποτελεί το απαύγασμα της ελβετικής ωρολογοποιϊας. Είναι ένα ρολόι που κοστίζει 2500 ευρώ, τεράστιο νούμερο για τον σημερινό Έλληνα. Είναι επίσης ένα ρολόι γύρω από το όνομα του οποίου έχει πλεχτεί ένας μύθος,. ανήκει σε μία ααγνωρισμένη φίρμα, είναι όμορφο και ποιοτικό. Ε, τί άλλο θέλει ο μέσος άνθρωπος για να το αποκτήσει;

Ξέρω ότι αγαπάς το speedmaster και ότι δεν τα γράφεις αυτά για να το θίξεις, αλλά είναι γεγονός ότι συγκριτικά λίγοι έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα τέτοιο ρολόι και, αν τοκάνουμε ποτέ, θα το κάνουμε μία φορά στη ζωή μας. Υπό αυτό το πρίσμα, το Sinn και η 5100 που μας έδειξε ο louis είναι κάτι το διαφορετικό, ποιοτικό και θα είναι κέρδος να μάθουμε εμείς οι άσχετοι που γράφουμε εδώ ότι πέρα από την Omega, την Rolex και την Longines που βλέπουμε στα μαγαζιά υπάρχουν και άλλες εταιρίες με ποιοτικά κομμάτια και σε τιμές που, αν σφιχτούμε, μπορεί κάποτε να αποκτήσουμε.

Τί να το κάνω το JLC όταν είναι τόσο εκτός της πραγματικότητάς μου; Και επειδή δεν είμαι καν σοβαρός χομπίστας, ούτε να το μάθω δεν θέλω. Οι περισσότεροι εδώ μέσα κοιτάμε για fashion ρολογάκια, για κανένα καλό κομμάτι στα 400 ευρώ και στο τσακίρ κέφι κοιτάμε και κανένα ρολεξάκι. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το κάτι παραπάνω, πιστεύω δεν θα κάτσει να ποστάρει στο topic του my phone για τα ρολόγια. Και, προσωπικά, φοβάμαι μήπως όλη αυτή η κατάσταση αποθαρρύνει τον απλό αναγνώστη να βάλει εδώ μία φωτογραφία από το ρολόι του, να μας δείξει τί αγόρασε με 150 ευρώ και να μας πει αν του άρεσε τελικά ή όχι.

Ορίστε, με αυτά και αυτά ξεχάστηκα.Nectarios73, τί μάρκα είναι αυτό το ρολόι που πόσταρες τελευταία; Μου θυμίζει orient multi year. Τί δείχνουν όλες αυτές οι ενδείξεις και πώς τις διαβάζουμε;

Edited by Voodooman

^ +1 με αυτα που λεει ο φιλος απο πανω.

Συζητηση για ρολογια ειναι εδω ή συζητηση για ρολογια πανω των 2000 ευρω?

Εχω τρια, 1 Casio F91 των 12 ευρω, 1 Swiss Army των 100, 1 Timex Ironman των 100 επισης και θελω να παρω 1 Swatch με 52...

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

καλημερα σε ολους.αγορασα πριν 5 ημερες ενα ρολοι guess,ολα ειναι καλα απλα μεσα στο ρολοι υπαρχει κατι σαν ρινισμα η τριχα.πολυ μικρο μεν αλλα το ματι μου πεφτει παντα εκει.ειναι δυσκολο να ανοιχτει και να μου το βγαλουν απο την αντιπροσωπεια.ευχαριστω πολυ

καλημερα σε ολους.αγορασα πριν 5 ημερες ενα ρολοι guess,ολα ειναι καλα απλα μεσα στο ρολοι υπαρχει κατι σαν ρινισμα η τριχα.πολυ μικρο μεν αλλα το ματι μου πεφτει παντα εκει.ειναι δυσκολο να ανοιχτει και να μου το βγαλουν απο την αντιπροσωπεια.ευχαριστω πολυ

Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να είναι απλά ένα σώμα και όχι καμιά κακοτεχνία, όπου θα πρέπει να σου το αλλάξουν. Αν δεν βρεις άκρη με το μαγαζί, αντιπροσωπείες κτλ. και ένας ρολογάς θα μπορούσε να το κάνει, με λίγα χρήματα φαντάζομαι.

Σωστά τα λες voodooman αλλά παράλληλα περνάει σε αρκετούς ανθρώπους η «αντίληψη» ότι ο Maddox που «λιβανιζει» την Ω είναι έγκυρος επειδή τον αναγνωρίζει η ...Ω!

Αυτό με ενοχλεί. Η «στρατευμενη» τοποθέτηση.

Φιλικά

Κωστης