Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειναι αψογο..αν φανταστεις οτι μου βγηκε 80€ και γλυτωσα 260€ αν θα το παιρνα απο εδω.. :rolleyes:

Αυτονόητο. Από Αμερική είναι σχεδόν πάντα φθηνότερα. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μα τα 340 απο τα 80 εχουν τεραστια διαφορα :D

αυτο ειναι το θεμα..δε μιλαμε για κανα 50αρικο κατω ;)

Λοιπον θα ηθελα μια βοηθεια.

Ειμαι προ το πυλων αγορας ρολογιου,στις μαρκες που προσανατολιζομαι ειναι η SEIKO sporturaSNL043P2 το οποιο ειναι αυτοματο και τα HAMILTON και αυτο αυτοματο.Το ρολοι το θελω να ειναι αυτοματο αλλα θελω να ειναι για καθημερινη χρηση και πολλες φορες να μπορεις να το κακομεταχειριζεσαι λογω δουλειας.Το SEIKO αν και λιγο πιο αθλητικο εχω την εντυπωση οτι ειναι για πιο καθημερινο ενω αντιθετα τα HAMILTON μπορει να συνδιαστει και ως καλο.

Ομως πιο αξιοπιστο πιο ειναι?

Να ξερεται πως στην θαλασσα το ρολοι δεν θα βγαινει απο το χερι.

Παντα μιλαμε για λουρακι.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

sadite

To Seiko δεν είναι αυτόματο μηχανικό, είναι quartz kinetic. Αν θες ρολόι εργαλείο που να αντέχει πολύ κακομεταχείριση, θα σου πρότεινα κάποια από τα καταδυτικά αυτόματα της Seiko. Ανάμεσα στα δύο που λες πάντως, πιστεύω το Seiko θα είναι πιο ανθεκτικό, γιατί ως quartz έχει λιγότερα κινούμενα μέρη, σε σχέση με ένα αυτόματο μηχανικό Hamilton.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

To Seiko δεν είναι αυτόματο μηχανικό, είναι quartz kinetic. Αν θες ρολόι εργαλείο που να αντέχει πολύ κακομεταχείριση, θα σου πρότεινα κάποια από τα καταδυτικά αυτόματα της Seiko. Ανάμεσα στα δύο που λες πάντως, πιστεύω το Seiko θα είναι πιο ανθεκτικό, γιατί ως quartz έχει λιγότερα κινούμενα μέρη, σε σχέση με ένα αυτόματο μηχανικό Hamilton.

Συμφωνω απολυτα, αν θες κατι πραγματικα ανθεκτικο και δε θες να δωσεις μια περιουσια τοτε ή seiko kinetic καταδυτικα ή citizen ecodrive καταδυτικα, αυτοματα μηχανικα σε δευτερη μοιρα λογω πολλων κινουμενων μερων.

http://www.ideacharm.com/Ebay/aprile2007/dolce/D&G%20089.jpg

Πως σας φαίνεται;

Το παράγγειλα από Αγγλία eBay και μου ήρθε μέσα σε 3 μέρες.:D:happy:

95 αγγλικές λίρες+μεταφορικό!

Καλοφόρετο. Η αλυσίδα στη κορώνα τι ρόλο εξυπηρετεί; Έτσι είναι η συσκευασία του ή είναι εκεί μόνιμα;

http://www.ideacharm.com/Ebay/aprile2007/dolce/D&G%20089.jpg

Πως σας φαίνεται;

Το παράγγειλα από Αγγλία eBay και μου ήρθε μέσα σε 3 μέρες.:D:happy:

95 αγγλικές λίρες+μεταφορικό!

~125€ δηλαδη?αν ναι ειναι πολυ καλα..με χαλαει λιγο το κιτρινακι..

παρ'ολα αυτα πολυ καλο !καλοφορετο !:happy:

Θέλω να κάνω δώρο ένα ρολόι χειρός στην κοπέλα μου και θα ήθελα προτάσεις μέχρι 250 ευρώ. Για να βοηθήσω δίνω τους εξής περιορισμούς: α. να είναι καινούριο κομμάτι, όχι από περασμένες σεζόν, β. να μην έχει δερμάτινο λουράκι και γ. να έχει τετράγωνο καντράν.

Ένα που είδαμε μαζί και της άρεσε είναι αυτό: http://www.watchesplanet.com/cgi-bin/shop.pl/SID=3e650ea87ee7/item_detail=K3423330/bpn=WP2/brand=CK/page=product_detail_WP2.htm

:shifty:

Θέλω να κάνω δώρο ένα ρολόι χειρός στην κοπέλα μου και θα ήθελα προτάσεις μέχρι 250 ευρώ. Για να βοηθήσω δίνω τους εξής περιορισμούς: α. να είναι καινούριο κομμάτι, όχι από περασμένες σεζόν, β. να μην έχει δερμάτινο λουράκι και γ. να έχει τετράγωνο καντράν.

Ένα που είδαμε μαζί και της άρεσε είναι αυτό: http://www.watchesplanet.com/cgi-bin/shop.pl/SID=3e650ea87ee7/item_detail=K3423330/bpn=WP2/brand=CK/page=product_detail_WP2.htm

Αυτό πώς σου φαίνεται;

http://www.christopherward.co.uk/pd2_LADIES_D3_S3SWS_cww.htm

Έχει ελβετικό quartz μηχανισμό, κρύσταλο ζαφείρι με antireflective επίστρωση, ανοξείδωτο ατσάλι 316L, βιδωτό καπάκι και αδιάβροχο στα 30m. Τιμή 167euro.

Αυτό πώς σου φαίνεται;

http://www.christopherward.co.uk/pd2_LADIES_D3_S3SWS_cww.htm

Έχει ελβετικό quartz μηχανισμό, κρύσταλο ζαφείρι, ανοξείδωτο ατσάλι 316L, βιδωτό καπάκι και αδιάβροχο στα 30m. Τιμή 167euro.

ομορφα και τα δυο,αλλα εγω κλινω προς το 1ο..

μια ομορφη λυση ειναι και το ρολοι με κρεμαστα charms.ειναι ουσιαστικα βραχιολακι με διαφορα μπιχλιμπιδια που κρεμονται και αναμεσα τους και ενα ρολοι..αυτο βεβαια ειναι αντιθετο με μια απο τις απαιτησεις σου(να ειναι ορθογωνιο)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

ομορφα και τα δυο,αλλα εγω κλινω προς το 1ο..

μια ομορφη λυση ειναι και το ρολοι με κρεμαστα charms.ειναι ουσιαστικα βραχιολακι με διαφορα μπιχλιμπιδια που κρεμονται και αναμεσα τους και ενα ρολοι..αυτο βεβαια ειναι αντιθετο με μια απο τις απαιτησεις σου(να ειναι ορθογωνιο)

Το πρώτο είναι πιο σπόρ και περισσότερο προς βραχιόλι-ρολόι.

Το δεύτερο είναι πιο ρολόι με τη κλασική έννοια και πιο διαχρονικό, για μένα και πιο ευκολοφόρετο, αλλά περί ορέξεος κολοκυθόπιτα ...

Για κοίτα ΕΔΩ,

ΕΔΩ και ΕΔΩ με λίγα παραπάνω χρήματα:)

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Επίσης ρήξε μια ματιά στη σελίδα της TISSOT στο http://www.tissot.ch/index_offer.php?c=eu&l=en

και συγκεκριμένα στη σειρά T-trend το Grand de folie.

Υπέροχο ..... !!!

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. :)

α. το Christopher Ward είναι πολύ όμορφο και με βάζει σε σκέψεις. Το θεωρώ βέβαια αρκετά κλασσικό ως σχήμα αλλά αυτό το κάνει διαχρονικό. Ελπίζω να υπάρχει σε κάποιο κατάστημα στο Μιλάνο ώστε να το δω και από κοντά και να αποφασίσω.

β. τo Grain de Folie είναι όμορφο αλλά είναι στρογγυλό. Προσωπικά μου αρέσει αλλά δεν ξέρω αν θα της αρέσει πραγματικά λόγω του σχήματος...

γ. το Elesse απορρίπτεται διότι έχει λουράκι.

δ. το Τ3 δεν είναι στο βαλάντιο μου και δεν πιστεύω ότι δικαιολογεί τα χρήματά του.

ε. το CK Bold Square δείχνει ωραίο αλλά υστερεί σε σχέση με το Christopher Ward.

γ. το Elesse απορρίπτεται διότι έχει λουράκι.

Έχει και με μπρασελέ!!!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Συγνώμη, δεν πρόσεξα καλά τη σελίδα. Πολύ όμορφο με το μπρασελέ και πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουν. Θα πάω αύριο κιόλας να το δω από κοντά, αν είναι διαθέσιμο. Η τιμή του βέβαια είναι λίγο πιο πάνω από το όριο που σκεφτόμουν αλλά θα δω τι γίνεται και με τις τιμές στην Ιταλία.

Αυτος http://www.certina.com/Collection/Gents/SPORT-Classic/DS-First/C541-7184-42-61.aspx?pi=0

ο quartz χρονογραφος Certina DS First που τον βρισκω με την εκπτωση 380 ευρω, λεει τιποτα;;

Μου αρεσει σε αυτον που ο χρονογραφος και για τα λεπτα εχει μεγαλο δεικτη οπως και για τα δευτερολεπτα. Αυτο παλια το ειχα δει μονο σε κατι Tag.

Με ενδιαφερουν χρονογραφοι με 12ωρη μετρηση και κρυσταλλο ζαφειρι, μεχρι 400 περιπου ευρω.

Ή αυτος http://creationwatches.com/products/index.php?main_page=product_info&cPath=63&products_id=1074

ο quartz Seiko (μoνο που δεν μπορω να καταλαβω εαν εχει 12ωρη μετρηση στον χρονογραφο). Το σιγουρο ειναι οτι δεν εχει βιδωτη κορωνα οπως το Certina αλλα το βρισκω με μπρασελε βεβαια, στα 270 ευρω περιπου.

Εξοργιστικά υπεροχο ειναι και το http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/collection/?c=AC&y=75&p=345

αυτοματο Hamilton Jazzmaster maestro date-day αλλα ειναι σε υπερδιπλασια τιμη απο τα αλλα, γυρω στο χιλιαρικο.

Ασε που δεν ειμαι σιγουρος για το εαν θελω αυτοματο χαμηλης τιμης, γιατι εαν αρχισει λογικα να χανει θα αρχισει και να με ενοχλει.

α. το Christopher Ward είναι πολύ όμορφο και με βάζει σε σκέψεις. Το θεωρώ βέβαια αρκετά κλασσικό ως σχήμα αλλά αυτό το κάνει διαχρονικό. Ελπίζω να υπάρχει σε κάποιο κατάστημα στο Μιλάνο ώστε να το δω και από κοντά και να αποφασίσω.

.

To Cristopher Ward μπορείς να το παραγγείλεις ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ INTERNET απο την επίσημη σελίδα του Cristopher Ward που σου έστειλα, αν θες να το δείς καλύτερα έχει gallery.

Ή αυτος http://creationwatches.com/products/index.php?main_page=product_info&cPath=63&products_id=1074

ο quartz Seiko (μoνο που δεν μπορω να καταλαβω εαν εχει 12ωρη μετρηση στον χρονογραφο). Το σιγουρο ειναι οτι δεν εχει βιδωτη κορωνα οπως το Certina αλλα το βρισκω με μπρασελε βεβαια, στα 270 ευρω περιπου.

Αυτό το SEIKO το είχα παλιά με πρασελέ όμως. Ο χρονογράφος έχει 12 ώρες. Έρχεται και Ελλάδα οπότε θα μπορέσεις να το δείς και απο κοντά. Είναι μεγάλο ρολόι πάντως, οπότε αν σου αρέσουν τα μεγάλα ακόμη καλύτερα ...

~125€ δηλαδη?αν ναι ειναι πολυ καλα..με χαλαει λιγο το κιτρινακι..

παρ'ολα αυτα πολυ καλο !καλοφορετο !:happy:

Thanks φίλε!:)

Καλοφόρετο. Η αλυσίδα στη κορώνα τι ρόλο εξυπηρετεί; Έτσι είναι η συσκευασία του ή είναι εκεί μόνιμα;

Thanks!:)

Η αλυσίδα είναι εκεί μόνιμα.

παιδια τα hamilton παρουσιαζουν προβλημα?

ειμαι προ το πηλων για αγορα hamilton.

ειμαι και μεταξυ seiko.

Οταν ρωτησα το καταστημα που πουλαει και τα δυο ρολογια ο πωλητης μου ειπε πως τα hamilton ειναι καυτερα διοτι εχουν αυτοματο μηχανισμο και για αυτο τα αυτματα ειναι πιο ακριβα απο τα kinetic.

εγω θελω κατι αξιοπιστο και για καθημερινη χρηση.

με επεισε ο πωλητης και σκεφτομαι την αγορα hamilton για τουσ λογουσ που σας ειπα.

Α,τελος μου ειπε πως τα hamilton φορανε μηχανισμο omega.

τι λετε?

sadite

παιδια τα hamilton παρουσιαζουν προβλημα?

ειμαι προ το πηλων για αγορα hamilton.

ειμαι και μεταξυ seiko.

Οταν ρωτησα το καταστημα που πουλαει και τα δυο ρολογια ο πωλητης μου ειπε πως τα hamilton ειναι καυτερα διοτι εχουν αυτοματο μηχανισμο και για αυτο τα αυτματα ειναι πιο ακριβα απο τα kinetic.

εγω θελω κατι αξιοπιστο και για καθημερινη χρηση.

με επεισε ο πωλητης και σκεφτομαι την αγορα hamilton για τουσ λογουσ που σας ειπα.

Α,τελος μου ειπε πως τα hamilton φορανε μηχανισμο omega.

τι λετε?

Τα Hamilton που φοράνε ελβετικούς αυτόματους μηχανισμούς φοράνε ETA και όχι Omega (μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός μοντέλων της Omega εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μηχανισμούς φτιαγμένους απο την ίδια την Omega).

Τα μηχανικά (όποιον μηχανισμό και αν έχουν) είναι πολύ πιο ευαίσθητα (ως προς το μηχανισμό) ακόμα και απο το πιο φθηνό αναλογικό(=με δείκτες) quartz (τα ψηφιακά quartz δεν έχουν καθόλου κινούμενα μέρη!) και αυτό γιατί EINAI MHXANIKA=ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ενώ τα quartz έχουν ελάχιστα κινούμενα μέρη(είναι κατα 90% ηλεκτρονικά).

Τα Kinetic είναι και αυτά quartz (όπως και τα Eco Drive της Citizen) με τη διαφορά (σε σχέση με τα κοινά απλά quartz με μπαταρίες) ότι δε θα χρειαστούν ποτέ μπαταρία, γιατί την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται το step motor τους για να κινεί τους δείκτες την παράγουν τα ίδια, με ένα πηνίο κινούμενο ανάμεσα σε δύο μαγνήτες, και την αποθηκεύουν σε έναν πυκνωτή (αντίστοιχα τα Eco Drive της Citizen που επίσης δε θα χρειαστούν ποτέ μπαταρία, έχουν ακόμη λιγότερα κινούμενα μέρη σε σχέση με τα Kinetic γιατί επιπλέον δε χρειάζονται ούτε το κινούμενο πηνίο αφου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω ηλιακής κυψέλης και την αποθηκεύουν σε ενεργειακή κυψέλη ιόντων λιθίου).

Όταν ο συγκεκριμένος πωλητής, αλλά και οποισδήποτε άλλος, πωλητής ή μη, λέει: "... τα hamilton ειναι καλυτερα διοτι εχουν αυτοματο μηχανισμο και για αυτο τα αυτοματα ειναι πιο ακριβα απο τα kinetic" ή κάτι παρόμοιο, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; Δηλαδή που είναι "καλύτερα" τα μηχανικά αυτόματα απο τα quartz ;

-Μήπως έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια;

-Όχι. Δεν έχουν. (Το πιο φθηνό quartz δεν έχει χειρότερη ακρίβεια απο +-12 sec/μήνα, τα πιο ακριβά αυτόματα μηχανικά δεν είναι καλύτερα από +-12sec/μέρα και αυτά είναι τα specs που δίνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές, όχι δικά μου νούμερα.)

-Μήπως είναι λιγότερο ευπαθή και ευαίσθητα σε εξογενής παράγοντες όπως μηχανική καταπόνηση, κραδασμούς, δονήσεις, κτυπήματα, μεταβολές στη θερμοκρασία, μεταβολές στην υγρασία, μαγνητικά και βαρυτικά πεδία;

-Όχι δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα, επηρεάζονται πολύ πιο έντονα και καθοριστικά σε σχέση με τα quartz (σύμφωνα με δοκιμές της NASA).

-Μήπως χρειάζονται πιο σπάνια συντήρηση ή μήπως είναι πιο εύκολη η συντήρησή τους;

-Όχι.

-Μήπως έχουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα σαν μηχανισμοί;

-Ναί έχουν.

Αλλά όπως όλοι ξέρουμε και έχουμε διαπιστώσει σε πάσης φύσεως ανθρώπινη κατασκευή: Μεγαλύτερη πολυπλοκότητα=Μικρότερη αξιοπιστία.

Κάθε πωλητής έχει πάντα συμφέρον να σου παρουσιάσει σαν πιο "αξιόπιστο", "στιβαρό", "ακριβές" κ.τ.λ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ακριβώς επειδή τον συμφέρει περισσότερο να πουλήσει ακριβότερα "premium" προϊόντα, αυτή είναι η δουλειά του, το λέει και η λέξη!

Εσύ σαν αγοραστής οφείλεις να κάνεις μια έρευνα για το τι ισχύει στη πραγματικότητα και ποια λύση-υλοποίηση-τεχνολογία ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις, το γούστο και τις ανάγκες σου.

Το κατά τα άλλα "φιλοσοφικό" ερώτημα που φυσιολογικά προκύπτει

<< Γιατί λοιπόν ενώ τα quartz είναι πολύ πιο ακριβή, λιγότερο ευαίσθητα και οικονομικότερα απο τα αυτόματα μηχανικά τα τελευταία εξακολουθούν να έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς και θεωρούνται "ποιοτικότερα"; >>

έχει την ίδια απάντηση με το εξίσου "φιλοσοφικό" ερώτημα

<< Γιατί ενώ οι ψηφιακοί μουσικοί δίσκοι audio CD έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, είναι λιγότερο ευαίσθητοι και οικονομικότεροι απο τους δίσκους βινυλίου παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να παράγονται δίσκοι βινυλίου και να συλλέγονται μανιωδώς απο τους "ψαγμένους" μουσικόφιλους; Αυτοί που τη ψάχνουν περισσότερο μήπως ξέρουν καλύτερα ή κάτι παραπάνω ; >>

ή με το

<< Γιατί αφού πλέον υπάρχει η φωτογραφία, η ψηφιακή φωτογραφία και το σχέδιο μέσω υπολογιστών ο άνθρωπος εξακολουθεί να ζωγραφίζει σε πίνακες και καμβάδες; Και γιατί οι ζωγραφικοί πίνακες κοστίζουν περιουσίες ολόκληρες ενώ μια τέλεια φωτογραφία του ίδιου θέματος τίποτα, αν δεν την έχει τραβήξει κάποιος διάσημος φωτογράφος; >>

Και η απάντηση είναι απλή, για συναισθηματικούς λόγους και διότι ο άνθρωπος έχει μια τάση να "ταυτίζεται" και να "εκφράζεται" ευκολότερα με αντικείμενα που σαν και τον ίδιο εμπεριέχουν δόσεις μικροελλατωμάτων, περιορισμών και ατελειών. Να μη ξεχνάμε φυσικά τις περίτεχνες προσπάθειες και πολυάριθμες επιρροές που ασκεί μια τεράστια βιομηχανία Marketing καθώς και τα τεράστια οικονομικά οφέλη των εταιριών που παράγουν και εμπορεύονται τέτοια ακριβά είδη "πολυτελείας" !

(Όχι ότι έχει σημασία, αλλά να υποθέσω ότι πήγες στον Μεριανό στη Μητροπόλεως 25 & Μητροπόλεως 53; )

Μερικά λόγια για τη Hamilton:

The Hamilton Watch Company was an American manufacturer of pocketwatches and wristwatches. The Hamilton brand name still exists in name as a division of a major Swiss assembler of production grade mechanical and quartz wristwatches.

In 1969, the Hamilton Watch Company completely ceased its American manufacturing operations with the closure of its factory in Lancaster, PA, shifting the entire balance of its manufacturing operations to the Buren factory in Switzerland.

From 1969 to 1972, all new Hamilton watches were produced in Switzerland by Hamilton's Buren subsidiary. In 1971, the Buren brand was returned to Swiss ownership and by 1972, the Buren-Hamilton partnership was dissolved and the factory liquidated, due to decreased interest and sales of the Hamilton-Buren product.

Transitional Hamilton Watches- 1970s-1990s (Third Generation)

In 1972, SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) purchased the Hamilton brand and utilized the Hamilton name for a number of branding efforts, including numerous Quartz watches in the 1980s. The Hamilton brand was eventually purchased by The Swatch Group Ltd. in the late 1990s.

Hamilton Modern Day- 1990s-Present (Fourth Generation)

The Hamilton name brand is currently owned by The Swatch Group Ltd.. Swatch Group Hamilton brand watches have grown increasingly popular, with several of its watches being product-placed in movies like Blue Hawaii (Ventura model), Men in Black, Lethal Weapon, Into the Blue, Fantastic Four, The Pink Panther, The Producers and Terminal. Modern Hamilton watches no longer use proprietary "in house" movements, instead using movements made by The Swatch Group's movement making subsidiary, ETA

Ίσως ήδη το ξέρεις αλλά όταν λέμε "αυτόματο" ενοούμε "αυτόματο μηχανικό". Ξέρουμε όμως τι πάει να πεί αυτό; Απλά προσθέτουμε τον όρο "αυτόματο" στο μηχανικό για να πούμε ότι σε αντίθεση με τα παλιά μηχανικά ρολόγια του παπού μας δε χρειάζεται να κουρδίζουμε(=να παρέχουμε ενέργεια) το ρολόι μας κάθε τόσο γιατί έχει μέσα του ένα εκρεμές που κινείται καθώς κουνάμε το χέρι μας και κουρδίζεται μόνο του(=συμπιέζει ένα ελατηρίο το οποίο σιγά σιγά τεντώνεται απελευθερώνοντας την ενέργιεα που είχε αποθηκεύσει προηγουμένως, για να κινήσει τους δείκτες). Άρα ας μην εντυπωσιαζόμαστε και θαμπωνόμαστε απο απλές λέξεις όπως "αυτόματο". (Επί τη ευκαιρία, ξέρεις ότι αυτά τα παλιού τύπου μηχανικά που θέλουν κούρδισμα, είναι ακόμη πιο ακριβά απο τα αυτόματα και ότι θεωρούνται ακόμη πιο vintage και Haute Horlogerie ρολόγια; Παρ όλα αυτά υπήρχε ποτέ πιθανότητα να σκεφτείς να αγοράσεις κάτι τέτοιο; Εδώ λοιπόν έρχεται το marketing και δημιουργεί μια αγορά απο το πουθενά...)

Όπως λοιπόν διαβάζεις και καταλαβαίνεις όλα είναι θέμα marketing !!!!

Τα συμπεράσματα ώς προς την ευαισθησία και την ακρίβεια κάθε μηχανισμού δικά σου ...

Καλή αγορά ...

Να κάνω μια παρέμβαση? δε νομίζω οτι τα μηχανικά ρολόγια κουρδιστά η αυτόματα είναι ευαίσθητα σε σχέση με τα quartz αν ήταν έτσι όλα τα καταδυτικά ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας θα είχανε όλα quartz μηχανισμό,απλά ο quartz δεν έχει αισθητικά και μηχανικά τόσο μεγάλη αξία+ οτι χάνει την παράδοση σε οτι αναφορά τον όρο ρολόι,όλοι οι μηχανισμοί κυρίως οι σύχρονοι είναι ανθεκτικοί εννοείται γιατι τα γρανάζια συγκρατούνται απο πλάκες στο εσωτερικό ενός ρολογιού και γέφυρες,η μόνη διαφορά είναι το θέμα ακριβείας πράγμα το οποίο το quartz είναι νικητής,και κάτι άλλο αν ήταν έτσι π.χ η rolex στα ρολόγια της θα είχε μηχανισμούς quartz για να είναι ανθεκτικά δεν είναι ομως έτσι,άλλη χάρη εχει ενας μηχανισμός πολύπλοκος και με σκαλίσματα + δουλειά χειροποίητη και άλλη ενας βιομηχανοποιημένος quartz σε ανθεκτικότητα δε νομίζω ξαναλέω να υπάρχει διαφορά
mobile fan user