Jump to content

Είστε αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες;

mariel19
 Κοινοποίηση

Με ποιο χέρι γράφετε?  

629 members have voted

1. 1. Με ποιο χέρι γράφετε?

• ΑΡΙΣΤΕΡΟ
      144
    • ΔΕΞΙ
      452
    • ΚΑΙ ΤΑ 2
      33

Recommended Posts

Κι εγώ δεξιόχειρας.

Πλάκα-πλάκα, ισχύει αυτό που λένε ότι για το αν θα γράφεις με το δεξί ή το αριστερό ευθύνεται τα ημισφαίρια του εγκεφάλου, το ένα για τη λογική και το άλλο για τα διάφορα ταλέντα που αναπτύσσουμε κλπ?

Επίσης είναι δυνατό να αναπτύξει κάποιος τη δυνατότητα να γράφει εξίσου καλά και με τα δύο χέρια?

Πολλές απορίες στη 1:20 το πρωί... :lol:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 483
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τόσο κακό είναι; :p

Έχω ταλέντο στο να ξεθάβω....ενλιοτε και να θάβω...γενικότερα μιλάω...

Κι εγώ με το δεξί γράφω...έτσι απλά....

Δεν ξέρω τι σημασία έχει, ρώτα αυτόν που έγραψε το θέμα:D

Εγώ το είχα γράψει το θέμα πριν αρκετό καιρό μάλιστα...

Γιατί πρέπει για όλα τα πράγματα να υπάρχει λόγος που γίνονται;;

Ας πούμε ότι είναι μια άτυπη έρευνα - δημοσκόπηση.. ελεύθερη να απαντηθεί από τον οποιοδήποτε.. αν κάποιος κρίνει ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης απλά δεν συμμετέχει κατά τη γνώμη μου..

Πάντως.. είναι καλό να υπάρχει κ ένα θέμα για "μας", σ΄έναν κόσμο που όλα είναι αρμονικά, δεξιά πλασμένα.. και υπάρχει αρκετός ρατσισμός .. σε αντικείμενα και θέματα που σε πολλούς ανθρώπους ούτε καν έχει πάει ποτέ το μυαλό ότι υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν "δυσκολίες" στην απλή καθημερινότητά τους!

Ευτυχώς που υπάρχουν το

1. " http://www.aristeroxeiras.gr/el/ "

2. " http://lefthanders.org/home/ "

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ψαλίδι ... για μένα είναι ένα από τα βασικότερα .. από το νηπιαγωγείο είχα πρόβλημα... και ανάποδες (για μένα) ήταν οι λαβές και τα "δόντια" του...

Επίσης, το μπρίκι που βράζουμε νερό/ καφέ, κτλ... μεγάλος μπελάς για μένα.. (ειδικά αν η δουλειά σου είναι με αυτά!)

Στο γράψιμο?!?.. :P εκεί ήταν Η "φάση" ... Μετά από εξετάσεις, εξεταστική, κτλ ... τα δάχτυλα όλα μπλε... η αλήθεια είναι ότι αυτό - αν έχεις και περίεργο τρόπο στο γράψιμο- δεν διορθώνεται εύκολα.. Αλλά έχω φίλο αριστερόχειρα που π.χ. γύριζε το τετράδιο ανάποδα και έγραφε, περίεργο μεν, αλλά από παιδί έτσι είχε μάθει .. Κάποιο απλά γυρίζουν το σώμα τους στο πλάι για να γράφουν καλύτερα - πιο άνετα, άλλοι χρησιμοποιούν ειδικά στυλό/ μολύβια/ τετράδια/ χάρακες για αριστερόχειρες (είμαι κι εγώ ένας από αυτούς)...

Από κει κ πέρα υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που κ γω τα ανακαλύπτω κ εντυπωσιάζομαι, κ θεωρώ πως αν ξεκινούσα τώρα το σχολείο και ήταν διαδεδομένα αυτά τα είδη π.χ. μολύβια, χάρακες, τετράδια, ψαλίδια, ξύστρες για αριστερόχειρες, θα ήταν η ζωή μου ευκολότερη στο σχολείο .. Όχι πως έχω κάποιο απωθημένο ή ήταν η ζωή μου δύσκολη, αλλά να! θα συμμετείχα σε περισσότερες δραστηριότητες (π.χ. χειροτεχνία - χαρτοκοπτική).

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Τόσο κακό είναι; :p

Έχω ταλέντο στο να ξεθάβω....ενλιοτε και να θάβω...γενικότερα μιλάω...

Κι εγώ με το δεξί γράφω...έτσι απλά....

Δεν ξέρω τι σημασία έχει, ρώτα αυτόν που έγραψε το θέμα:D

Όχι!!! Δεν είπα οτί είναι κακό! Απλά δεν έχω ξαναδει τόσο μεγάλο ξεθάψιμο :lol:

Ίσα ίσα.. καλό είναι! Μαθαίνουμε πράγματα!

Πάντως τα περισσότερα άτομα που έχω δει να γράφουν με το αριστερό.. βλέπω οτι κάνουν ένα περίεργο σπάσιμο στο χέρι. Λίγο δύσκολο να το περιγράψω..

Ψαλίδι ... για μένα είναι ένα από τα βασικότερα .. από το νηπιαγωγείο είχα πρόβλημα... και ανάποδες (για μένα) ήταν οι λαβές και τα "δόντια" του...

Επίσης, το μπρίκι που βράζουμε νερό/ καφέ, κτλ... μεγάλος μπελάς για μένα.. (ειδικά αν η δουλειά σου είναι με αυτά!)

Στο γράψιμο?!?.. :P εκεί ήταν Η "φάση" ... Μετά από εξετάσεις, εξεταστική, κτλ ... τα δάχτυλα όλα μπλε... η αλήθεια είναι ότι αυτό - αν έχεις και περίεργο τρόπο στο γράψιμο- δεν διορθώνεται εύκολα.. Αλλά έχω φίλο αριστερόχειρα που π.χ. γύριζε το τετράδιο ανάποδα και έγραφε, περίεργο μεν, αλλά από παιδί έτσι είχε μάθει .. Κάποιο απλά γυρίζουν το σώμα τους στο πλάι για να γράφουν καλύτερα - πιο άνετα, άλλοι χρησιμοποιούν ειδικά στυλό/ μολύβια/ τετράδια/ χάρακες για αριστερόχειρες (είμαι κι εγώ ένας από αυτούς)...

Από κει κ πέρα υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που κ γω τα ανακαλύπτω κ εντυπωσιάζομαι, κ θεωρώ πως αν ξεκινούσα τώρα το σχολείο και ήταν διαδεδομένα αυτά τα είδη π.χ. μολύβια, χάρακες, τετράδια, ψαλίδια, ξύστρες για αριστερόχειρες, θα ήταν η ζωή μου ευκολότερη στο σχολείο .. Όχι πως έχω κάποιο απωθημένο ή ήταν η ζωή μου δύσκολη, αλλά να! θα συμμετείχα σε περισσότερες δραστηριότητες (π.χ. χειροτεχνία - χαρτοκοπτική).

Υπερβολές :p

Μόνο τα ψαλίδια με δυσκολεύουν προσωπικά, αλλα και πάλι δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα...

Όσο για τα στυλό, απλά χρησιμοποιείς τους κλασσικούς BIC που δε λερώνουν :D

Υπερβολές :p

Μόνο τα ψαλίδια με δυσκολεύουν προσωπικά, αλλα και πάλι δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα...

Όσο για τα στυλό, απλά χρησιμοποιείς τους κλασσικούς BIC που δε λερώνουν :D

:blink: Δεν υπάρχουν χειρότεροι .. .είχα βιβλιοπωλείο και έχουν περάσει άπειροι από τα χέρια μου...

καλύτεροι μακράν οι pilot και τώρα οι stabilo που έχουν βγει ειδικά για αριστερόχειρες και στυλό και μηχανικά μολύβια!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Με τους BIC δε λερώνομαι ποτέ, γι' αυτό και τους χρησιμοποιώ αναγκαστικά παρόλο που δε μ' αρέσει καθόλου το χρώμα του μελανιού τους.

Τώρα τους Stabilo που λες τους έχω δει, αλλά δεν καταλαβαίνω πως σε αποτρέπουν από το να λερώνεσαι, αφού και πάλι το χέρι ακουμπάει πάνω στο χάρτι.

Έχουν μεν υγρό μελάνι, αλλά στεγνώνει γρηγορότερα..

Για μένα θεωρώ πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει κ η ποιότητα του χαρτιού...

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Δεξιόχειρας... Βλέπεις... Να, εμείς έχούμε μακροχρόνια ζωή, μυαλό, μνήμη, γράφουμε γρήγορα και κυρίος ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ! ! ! ! ! :lol::lol::lol::X:O
Notebook User: Lenovo 3000 N200

Σαν αριστερόχειρας που είμαι ένα έχω να πώ... ντροπή τους φτιάξαν ένα κόσμο που τους βολεύει και θα πρέπει να συμβιβαστώ.

Γιατί σε όλα τα restaunt δεν με ρωτάνε πού να βάλουν το κουτάλι-μαχαίρι-κτλ

Γιατί οταν με βλέπουν να γράφω ρωτάνε "αριστερόχειρας;" δεν βλέπουν;

Και εγώ λερώνομαι όταν γράφω.

Το μαγαζί που εκμεταλλεύεται τους αριστερόχειρες.

Γιώργος

Σαν αριστερόχειρας που είμαι ένα έχω να πώ... ντροπή τους φτιάξαν ένα κόσμο που τους βολεύει και θα πρέπει να συμβιβαστώ.

Γιατί σε όλα τα restaunt δεν με ρωτάνε πού να βάλουν το κουτάλι-μαχαίρι-κτλ

Γιατί οταν με βλέπουν να γράφω ρωτάνε "αριστερόχειρας;" δεν βλέπουν;

Μαζί σου κι εγώ..!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Όχι πως έχω κάποιο απωθημένο ή ήταν η ζωή μου δύσκολη, αλλά να! θα συμμετείχα σε περισσότερες δραστηριότητες (π.χ. χειροτεχνία - χαρτοκοπτική).

δε μου αρέσει να λογοκρίνω αλλα εντάξει....μην το παρακανουμε....σιγα μη ζουμε και στο κοινωνκο περιθωριο:lol: ....το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω εγω ειναι στις κλειδαριες!!!παντα τις κλειδωνω τις πορτες αντι να τις ανοιγω:ninja: ...σε ολα τα αλλα εχω μαθει να τα κανω με το δεξι,ακομα και το mouse....

δε μου αρέσει να λογοκρίνω αλλα εντάξει....μην το παρακανουμε....σιγα μη ζουμε και στο κοινωνκο περιθωριο:lol: ....το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω εγω ειναι στις κλειδαριες!!!παντα τις κλειδωνω τις πορτες αντι να τις ανοιγω:ninja: ...σε ολα τα αλλα εχω μαθει να τα κανω με το δεξι,ακομα και το mouse....

:lol: αλήθειαααα;?

εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.. καλά το mouse κι εγώ με το δεξί, αλλά μόλις πάω στο pad του laptop το αριστερό λειτουργεί...

Το καλύτερο από όλα ήταν .. όταν δούλευα service σε bar, οπου εκεί το savoir vivre και καλά λέει ότι ο σερβιτόρος προσφέρει τα ποτά με το δεξί... εκεί δεν είχα κανένα πρόβλημα.. γιατί κρατούσα το δίσκο με το αριστερό..

Γενικότερα εμένα το δεξί είναι πολύ άχρηστο.. το είχα σπάσει μικρή και από τότε δεν το χρησιμοποιώ πουθενά :lol::lol: (δεν παίζει ρόλο) απλά η δεξιά πλευρά μου είναι απίστευτα αδύναμη.. σε οτιδήποτε...

και σε αθλήματα που ασχολήθηκα... όλα στα αριστερά!!

Έχω και φίλους που κάνουν τα πάντα με το αριστερό και παίζουν μπάλα με το δεξί ..

πάντως ο πατέρας μου από μικρή μου έλεγε για να με πειράξει : "γιατί να μην γεννηθείς αγόρι; να σε κάνω ποδοσφαιριστή να κονομίσω τπτ!" :lol::lol: :X

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

γραφω με το δεξι γιατι πριν πολλα χρονια δεν σε επερνε να γραφης με το αριστερο.

ΟΛΑ τα αλλα με το αριστερο.

http://i218.photobucket.com/albums/cc107/SkapoGr10/Diafora/dHJ.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΠΛΥΘΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

Ειμαι αριστερόχειρας και πραγματικά ευγνωμονώ τον δάσκαλο που είχα στη δευτέρα δημοτικού.Ηταν αυτός που έπεισε τους δικούς μου,ότι δεν έχω κάποιο "κουσούρι".

Ειμαι αριστερόχειρας και πραγματικά ευγνωμονώ τον δάσκαλο που είχα στη δευτέρα δημοτικού.Ηταν αυτός που έπεισε τους δικούς μου,ότι δεν έχω κάποιο "κουσούρι".

Κουσούρι το οτι είναι κάποιος αριστερόχειρας... το άκουσα και αυτό.

η ζωή ενός αριστερόχειρα...http://www.42inc.com/~estephen/facts/livemirr.gif

Γιώργος

Κουσούρι το οτι είναι κάποιος αριστερόχειρας... το άκουσα και αυτό.

Κάποτε το να είναι κάποιος αριστερόχειρας θεωρείτο κουσούρι, προβληματικό το παιδί και άλλα τέτοια...Μην σου φαίνεται παράξενο..Εγώ ναι μεν γράφω με το δεξί χέρι αλλά κάποια πράγματα τα κάνω ασυναίσθητα με το αριστερό..Οι δικοί μου όταν με βλέπουν να τρώω τόσο φυσιολογικά με το αριστερό απορούν γιατί γράφω με το δεξί και ίσως σε αυτό να έφταιξε ότι έβλεπα μικρή τους πάντες να γράφουν με το δεξί και το έκανα και εγώ..Πάντως τα γράμματά μου έχουν μια κλίση προς τα αριστερά..

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Κάποτε το να είναι κάποιος αριστερόχειρας θεωρείτο κουσούρι, προβληματικό το παιδί και άλλα τέτοια...Μην σου φαίνεται παράξενο..Εγώ ναι μεν γράφω με το δεξί χέρι αλλά κάποια πράγματα τα κάνω ασυναίσθητα με το αριστερό..Οι δικοί μου όταν με βλέπουν να τρώω τόσο φυσιολογικά με το αριστερό απορούν γιατί γράφω με το δεξί και ίσως σε αυτό να έφταιξε ότι έβλεπα μικρή τους πάντες να γράφουν με το δεξί και το έκανα και εγώ..Πάντως τα γράμματά μου έχουν μια κλίση προς τα αριστερά..

Δεν μου φαίνεται περίεργο.Αν και είμαι σχετικά μικρός πριν κάτι χρόνια(όταν ήμουν στο δημοτικό) έμενα στην Λήμνο... τις έφαγα τις χαρακιές γιατί έγραφα με το αριστερό.:mad: Το θυμάμαι ακόμα το όνομα του καθηγητή...δεν θα τον βρώ κάμια μέρα,θα δεί.

Γιώργος

Δεν μου φαίνεται περίεργο.Αν και είμαι σχετικά μικρός πριν κάτι χρόνια(όταν ήμουν στο δημοτικό) έμενα στην Λήμνο... τις έφαγα τις χαρακιές γιατί έγραφα με το αριστερό.:mad: Το θυμάμαι ακόμα το όνομα του καθηγητή...δεν θα τον βρώ κάμια μέρα,θα δεί.

και μας εδώ (κάτω από τη Λήμνο.. :worry: ) έχω ακούσει πολλές ιστορίες... από μεγαλύτερους αλλά κι από πιο νέους. Στο γείτονα μου το έκανε η γιαγιά του όταν ήταν στο Δημοτικό.. και αναγκαστικά έγινε δεξιόχειρας.. αλλά όλα τα κάνει με το αριστερό.. και μένα στους γονείς μου οι παπούδες λέγανε διάφορα... αλλά οι γονείς μου δεν μου επέβαλαν να το αλλάξω.. απλά πάντα θυμάμαι ότι όποτε πήγαινα κι έβλεπα τους γονείς του μπαμπά στο χωριό με πείραζαν-κορόϊδευαν και επειδή είχαν καφε-ζαχαροπλαστείο άκουγαν κ οι θαμώνες και με πείραζαν κι αυτοί.. :mad:

Στο σχολείο πάντως τέτοια σκηνικά με χαρακιές δεν είχαμε... όχι για το χέρι τουλάχιστον... για άλλα θέματα φάγαμε αρκετοί πολλές ξυλιές με λυγαριά...

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Βρε παιδιά, μη χαλιέστε!

Απλά μας ζηλεύουν.

Όπως και να το κάνουμε είμαστε μια γοητευτική μειοψηφία:):)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Βρε παιδιά, μη χαλιέστε!

Απλά μας ζηλεύουν.

Όπως και να το κάνουμε είμαστε μια γοητευτική μειοψηφία:):)

...ααα, ξέχασα... Είστε και ψονάρες!:lol::lol::lol::X:O

Παιδιά μην παραξηγηθήτε, πλακίτσα, ξέρετε...

Notebook User: Lenovo 3000 N200

...ααα, ξέχασα... Είστε και ψονάρες!:lol::lol::lol::X:O

Παιδιά μην παραξηγηθήτε, πλακίτσα, ξέρετε...

Και ψωνάρες και φωνάρες:lol::lol:

Σιγά μην παρεξηγηθούμε, εμείς είμαστε αριστερόχειρες:p

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

χαχαχαχα

Xiaomi Redmi Note 2 16GB