Jump to content

Αγορά motherboard και επεξεργαστή

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα Χριστούγεννα που θα μαζέψω λεφτά σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο motherboard και επεξεργαστή. Θα αγοράσω επεξεργαστή AMD γιατί οι pentium 4 ξεκινάνε από 172,28 ευρώ ( τιμές Πλαισίου ) . Είμαι ανάμεσα στους 2600+ , 2800+ , 3000+ . Θέλω να μου προτείνετε motherboard το οποίο να έχει το λιγότερο 5 pci θύρες και η τιμή να μην ξεπερνάει τα 100 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Σκέφτομαι ή αυτό ή αυτό . Το πλεονέκτημα του πρώτου είναι ότι έχει 6 pci θύρες. Και πιστέψτε με, μου χρειάζονται οπωσδήποτε γιατί τώρα έχω πιασμένες και τις 5 του motherboard μου...

EDIT

Για τους επεξεργαστές: αν υπάρχει κάποιος λόγος να μην πάρω τον 2800+ και να πάρω τον 2600+ για παράδειγμα θα ήθελα να μου τον πείτε. Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου η θερμοκρασία που θα ανεβάζει ο επεξεργαστής.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Κατ'αρχήν ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι οι motherboards αυτές παίρνουν πλέον μόνο Sempron επεξεργαστές (κι αυτούς που είναι για socket A μόνο). Athlon XP δεν θα βρεις πουθενά. Για socket A υπάρχουν οι 2200+, 2500+, 2600+ και 2800+ οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Από τις δύο motherboards που ανέφερες, η Gigabyte έχει και raid controller για IDE δίσκους οπότε καλύτερα να προτιμήσεις αυτή.

Η άποψή μου πάντως είναι να μην αγοράσεις τέτοιο σύστημα. Καλύτερα να δώσεις κάποια ευρώ παραπάνω (όχι πολλά) και να πάρεις σύστημα με socket 754 κι έναν athlon 64 2800+ (για να μην ξοδέψεις πολλά). Μπορείς ν' αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή αργότερα αν χρειαστεί.

Μιχάλης :alien:

Κι εγώ είμαι της γνώμης να πάριες Athlon 64 και θα σου πρότεινα αυτό το motherboard για socket 754. Πολύ καλό με το καινούριο chipet nForce3, 7.1 κάρτα ήχου με ψηφιακή έξοδο, gigabit LAN, 4 θύρες USB κτλ στα 102€. Βέβαια εξαρτάται τι χρειάζεσαι...

Egw tha sou proteina Athlon 64ari.

Exei ligotera xrhmata apo epeksergasti Intel k einai k kalyteros! ;)

Sony Ericsson :love:

:shoot:Nokia:whip:

:cry: :...Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο με πλήγωσες εκείνη την ημέρα...: :cry:

Ο φθηνότερος AMD 64 έχει 132 ευρώ στο e-shop.gr και μαζί με το motherboard που μου πρότειναν σε αυτό το topic πάει κοντά στα 230 ευρώ!!! Πάνω από 170 ευρώ συνολικά δεν δίνω με τίποτα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

μήπως θα άξιζε τον κόπο να περιμένεις λίγο καιρό και να πάρεις intel?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lambrosbouk (23 Νοέ. 2004 , 12:55)

μήπως θα άξιζε τον κόπο να περιμένεις λίγο καιρό και να πάρεις intel?

Όχι, δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά για τον desktop επειδή μάλλον θα μου πάρει φορητό ο πατέρας μου και θέλω να δώσω και εγώ κάποια λεφτά.

Τι να τον κάνει τον raid controller από την στιγμή που έχουν βγει με controller για SATA σκληρούς δίσκους; Και στην ΙΔΙΑ τιμή με πολύ καλύτερη απόδοση! Έχω δει τέτοιο δίσκο να κάνει format σε ελάχιστα δευτερόλεπτα(στην κυριολεξία) κι έμεινα μ@λ@κ@ς... :lol:

Dimangelid μου φαίνεται πως θες και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ολόκληρη... :) No offense ;) Απλώς μπορείς να βάλεις 30-50 ευρώ παραπάνω και να πάρεις κάτι καλό και να μείνεις σε αυτά. :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Ιδιο ακριβως θεμα ετοιμαζομουν να κανω κι εγω.Θα αλλαξω επεξεργαστη και motherboard μια και τα εχω 2.5 χρονια απειρακτα.Λεω λοιπον να παρω αυτο τον επεξεργαστη: http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.558084 .

Αλλα για mobo δεν ξερω.Θελω ενα καλο αλλα δε θελω και να ξεπερασω τα 300€.Καμια προταση?Σκεφτομουν το ASUS P5P800: http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.522391 .Τι λεει?

Ετσι,με αυτα μου ερχεται στα 283€.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (23 Νοέ. 2004 , 12:23)

Ο φθηνότερος AMD 64 έχει 132 ευρώ στο e-shop.gr και μαζί με το motherboard που μου πρότειναν σε αυτό το topic πάει κοντά στα 230 ευρώ!!! Πάνω από 170 ευρώ συνολικά δεν δίνω με τίποτα.

Η chaintech vnf3 έχει περίπου 85 ευρώ οπότε πας στα 210 ευρώ περίπου μ'ένα σύστημα που έχει διπλάσια ταχύτητα στα παιχνίδια (από τον φθηνό sempron) και με δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον. Μάζεψε άλλα 40 ευρώ και πάρε το. Δυστυχώς τα πράγματα στους υπολογιστές δεν υπολογίζονται με βάση τα καθαρά ποσά που πληρώνεις μόνο. Πρέπει να συνυπολογίσεις πόσο περίπου μπορείς να κρατήσεις ένα μηχάνημα πριν το αναβαθμίσεις, την ταχύτητα, δυνατότητες επέκτασης, τεχνολογία κλπ. Κάνοντας λανθασμένες επιλογές, θα αναγκαστείς σχετικά γρήγορα να πληρώσεις πάλι για διάφορους λόγους και τελικά θα σου στοιχίσει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Τέλος, να προσθέσω ότι ποτέ δεν είναι καλό ν'αγοράζουμε το φθηνότερο αντικείμενο που υπάρχει διαθέσιμο. Καλό είναι να κινούμαστε κάπου στην μέση ή λίγο χαμηλότερα αγοραστικά κι αυτό γιατί τα top συστήματα θα είναι πάντα πολύ ακριβότερα από τα μέτρια ενώ δεν είναι τόσο πολύ καλύτερα απ'αυτά και με δεδομένη την πτώση τιμών που είναι ραγδαία σ'αυτό τον χώρο, τα λεφτά μας δεν πιάνουν τόπο παρά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (24 Νοέ. 2004 , 22:07)

Τι να τον κάνει τον raid controller από την στιγμή που έχουν βγει με controller για SATA σκληρούς δίσκους; Και στην ΙΔΙΑ τιμή με πολύ καλύτερη απόδοση! Έχω δει τέτοιο δίσκο να κάνει format σε ελάχιστα δευτερόλεπτα(στην κυριολεξία) κι έμεινα μ@λ@κ@ς... :lol:

Dimangelid μου φαίνεται πως θες και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ολόκληρη... :) No offense ;) Απλώς μπορείς να βάλεις 30-50 ευρώ παραπάνω και να πάρεις κάτι καλό και να μείνεις σε αυτά. :)

Μπερδεύτηκα λίγο ( μάλλον φταίει η ώρα :p ) : για ποιο πράγμα λες να βάλω 30-50 ευρώ παραπάνω;