Tasos19s Δημ. July 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2015 Τελικα ο λογος που το κινητο καιει τοσο πολυ ειναι η οθονη! Εξηγουμαι, προχθες μιλουσα με μια φιλη στο skype, με καμερα. Ωστοσο, ειχα το κινητο διπλα μου με σβηστη οθονη μιας και αυτη δεν διεθετε καμερα οποτε δεν χρειαζοταν να βλεπω κατι. Το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο ωρες συνομιλιας, με το κινητο στο φορτιστη, αυτο δεν εκαιγε καθολου αλλα ειχε μια νορμαλ θερμοκρασια δεδομενης της φορτισης, του WiFi και της γενικης απασχολησης του (καμερα, ηχεια, μικροφωνα, επεξεργαστης κτλπ). Τις υπολοιπες μερες, με ανοικτη οθονη πλεον, το κινητο εφτανε τις γνωστες πλεον σε ολους μας εξωφρενικες θερμοκρασιες που καταστουσαν το κινητο κινδυνο πιθανων εγκαυματων. Η οθόνη στα σύγχρονα τηλέφωνα καταναλώσει περίπου το 60-70% της μπαταρίας. Το Skype χρησιμοποιεί wifi, κάμερα, μικρόφωνο, ακουστικό, οθόνη ίσως και κάτι που μου διαφεύγει. Αν το έχεις και στην φόρτιση τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για την μπαταρία από θέμα θερμοκρασίας. Τώρα αν έχεις την οθόνη κλειστή σκέψου ότι τουλάχιστον ένα 50% από την ταλαιπωρία που δέχεται η μπαταρία την γλιτώνεις. Γι αυτό γίνεται όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα η οθόνη. Ούτε ότι στην γενικότερη χρήση επειδή ανεβάζει θερμοκρασία φταίει η οθόνη Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. July 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2015 (edited) Εμένα το ζήτημα γιατί μου φαίνεται πολύ απλό; Όσες android συσκευές είχα, στο skype ή στο viber με βιντεοκλήση ανέβαζαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, σαν να έπαιζα απαιτητικό παιχνίδι ή χειρότερα. Οπότε κατάλαβα ότι αυτές οι εφαρμογές για να αναπαράγουν βίντεο στρεσάρουν στο μέγιστο τον επεξεργαστή, δηλαδή τη μεγαλύτερη πηγή θερμότητας σε μία συσκευή. Επίσης η έντονη χρήση του επεξεργαστή συνεπάγεται σε "άντληση" μεγαλύτερου ρεύματος από τη μπαταρία η οποία έτσι ανεβάζει ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες και επίσης το επιπλέον ρεύμα σημαίνει μεγαλύτερη έκκληση θερμότητας κατά μήκος των αγωγών (traces). Αν είναι και ο φορτιστής συνδεμένος, ακόμα χειρότερα γιατί διαρρέεται και το κύκλωμα φόρτισης από αρκετό ρεύμα και υπάρχει και από εκεί επιπλέον έκκληση θερμότητας. Η θερμότητα που παράγουν τα LED του φωτισμού της οθόνης θεωρώ ότι είναι αμελητέα συγκριτικά με τις άλλες πηγές θερμότητας που κάνουν τη συσκευή να μην αγγίζεται κατά τη βιντεοκλήση skype. Και αυτό τεστάρεται εύκολα. Το ότι είναι η συσκευή μεταλλική και αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου, πιστεύω παίζει και αυτό το ρόλο του στο φαινόμενο. Edited July 5, 2015 by gms Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos55 Δημ. July 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2015 Εμένα το ζήτημα γιατί μου φαίνεται πολύ απλό; Όσες android συσκευές είχα, στο skype ή στο viber με βιντεοκλήση ανέβαζαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, σαν να έπαιζα απαιτητικό παιχνίδι ή χειρότερα. Οπότε κατάλαβα ότι αυτές οι εφαρμογές για να αναπαράγουν βίντεο στρεσάρουν στο μέγιστο τον επεξεργαστή, δηλαδή τη μεγαλύτερη πηγή θερμότητας σε μία συσκευή. Επίσης η έντονη χρήση του επεξεργαστή συνεπάγεται σε "άντληση" μεγαλύτερου ρεύματος από τη μπαταρία η οποία έτσι ανεβάζει ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες και επίσης το επιπλέον ρεύμα σημαίνει μεγαλύτερη έκκληση θερμότητας κατά μήκος των αγωγών (traces). Αν είναι και ο φορτιστής συνδεμένος, ακόμα χειρότερα γιατί διαρρέεται και το κύκλωμα φόρτισης από αρκετό ρεύμα και υπάρχει και από εκεί επιπλέον έκκληση θερμότητας. Η θερμότητα που παράγουν τα LED του φωτισμού της οθόνης θεωρώ ότι είναι αμελητέα συγκριτικά με τις άλλες πηγές θερμότητας που κάνουν τη συσκευή να μην αγγίζεται κατά τη βιντεοκλήση skype. Και αυτό τεστάρεται εύκολα. Το ότι είναι η συσκευή μεταλλική και αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου, πιστεύω παίζει και αυτό το ρόλο του στο φαινόμενο. Συμφωνώ απολύτως.Τα ίδια συμβαίνουν και στο Μ7 και στο Μ8. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apitsakis Δημ. July 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2015 Ξαφνικά όταν κάνω κλήσεις ενεργοποιείται το ηχείο. Μήπως πείραξα κάτι στις ρυθμίσεις ή θέλει φορμάτ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. July 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2015 Ξαφνικά όταν κάνω κλήσεις ενεργοποιείται το ηχείο. Μήπως πείραξα κάτι στις ρυθμίσεις ή θέλει φορμάτ; Μήπως το πατάς κατά λάθος; Παράθεση You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apitsakis Δημ. July 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2015 Δυστυχώς όχι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilisN900 Δημ. July 16, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2015 καλησπερα!λοιπον παρατηρησα το εξης προβλημα σε 3 διαφορετικα ολοκαινουργια τηλεφωνα...πανω δεξια οπως το κοιταμε περιπου στο υψος για την sd card σαν να κανει κενο η οθονη με το πλαισιο.απο εκει λοιπον εαν ειναι αναμενη η οθονη με μαυρο φοντο σε σκοτεινο χωρο φαινεται φως.μπορει οποιος το εχει να το ελεγξει και να μου πει για να δω εαν ειμαι τοσο γκαντεμης η εχουν προβλημα ολα τα μ9.ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
griniaris Δημ. July 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2015 και το δικο μου το εκανε.νομιζω πως ετσι ειναι. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilisN900 Δημ. July 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2015 Οποτε λογικα θα μπορει να περασει και σκονη απο εκει και να παει στην οθονη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. July 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2015 ερχεται ευρωπη το htc m9+plus!!το κοιταζω πολυ,αν το εχει καποιος ας μας πει πανω κατω εντυπωσεις!!! Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilisN900 Δημ. July 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2015 ερχεται ευρωπη το htc m9+plus!!το κοιταζω πολυ,αν το εχει καποιος ας μας πει πανω κατω εντυπωσεις!!! δυστυχως δεν αξιζει λογο του επεξεργαστη.εαν ειχε τον 810 θα ηταν η ναυρχιδα...αλλα δεν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bardull Δημ. July 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2015 To αναβαθμιζω χωρις sim και δεν εχει ελληνικα,μολις βαλω sim θα βγαλει ελληνικα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilisN900 Δημ. July 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2015 To αναβαθμιζω χωρις sim και δεν εχει ελληνικα,μολις βαλω sim θα βγαλει ελληνικα? Εαν ειναι branded το τηλεφωνο σου λογικα οχι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bardull Δημ. July 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2015 και τι κανω για να μπουν ελληνικα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bardull Δημ. July 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2015 τελικα με την σιμ εγιναν ελληνικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apitsakis Δημ. July 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2015 Πήγα το κινητό στο service και σήμερα μου έστειλαν 205 ευρώ κόστος επισκευής διότι το κινητό είχε υγρασία. Σήμερα μίλησα με την HTC και την Δευτέρα με κάποιον προϊστάμενο της. Ενός μηνών κινητό με θήκη και το ακριβό screen protector είχε υγρασία για αυτό και μου έγινε βραχυκύκλωμα....το ότι με τον επεξεργαστή της που καίει σε μέτρια χρήση και η πολύ αργή φόρτιση του κινητού μετά την τελευταία αναβάθμιση ούτε λόγος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galanakop Δημ. July 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2015 Πήγα το κινητό στο service και σήμερα μου έστειλαν 205 ευρώ κόστος επισκευής διότι το κινητό είχε υγρασία. Σήμερα μίλησα με την HTC και την Δευτέρα με κάποιον προϊστάμενο της. Ενός μηνών κινητό με θήκη και το ακριβό screen protector είχε υγρασία για αυτό και μου έγινε βραχυκύκλωμα....το ότι με τον επεξεργαστή της που καίει σε μέτρια χρήση και η πολύ αργή φόρτιση του κινητού μετά την τελευταία αναβάθμιση ούτε λόγος... Δύσκολα να βρεις άκρη. Όπως και να έχει μάλλον θα το πληρώσεις για να το πάρεις. Παράθεση Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. July 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2015 Αυτή η κατάσταση με τις εταιρίες να βάζουν αυτά τα αυτοκόλλητα που αλλάζουν χρώμα για την πλάκα, ΑΣΧΕΤΑ από το πόσο προσεχείς την συσκευή σου και μετά σου λένε είσαι εκτός εγγύησης πλήρωνε, μου προκαλεί αηδία. Παλιά δεν άλλαζαν χρώμα τόσο εύκολα. Μπορεί να μιλούσες με το κινητό στην βροχή και πάλι δεν άλλαζαν. Είμαι πεπεισμένος ότι τα κάνουν εσκεμμένα πιο ευαίσθητα. Περιπτώσεις όπως η δική σου έχουν γραφτεί αρκετές στο ίντερνετ. Γι'αυτό εσείς οι κάτοχοι του Μ9 μην κάνετε αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω να βρέχετε το χέρι για να δροσίσετε την συσκευή. Και το σκεφτόμουν τότε να το γράψω και δεν το έκανα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apitsakis Δημ. July 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2015 Δύσκολα να βρεις άκρη. Όπως και να έχει μάλλον θα το πληρώσεις για να το πάρεις. Πίστεψε με δεν θα πληρώσω. Και θα μου το φτιάξουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. July 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2015 μακαρι..Να επιμενεις δεν εχεις να χασεις τιποτα!!! Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariosk89 Δημ. July 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2015 Γειά σας παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω το κινητό, αλλά από τα όσα έχω διαβάσει υπάρχει θέμα μπαταρίας. Η χρήση που του κάνω είναι κυρίως fb ,viber, 1-2 ώρες κλήσεις σε περιβάλλον με signal blockers... που αφήνουν ας πούμε 1 με 2 από τις 4 μπάρες του σήματος σε 3g/4G Me εν xperia sp διετίας στις 10 ώρες αντίστοιχης χρήσης πέφτω στο 40% Βαριά χρήση του κάνω 2-3 φορές το μηνα Αξίζει να αγνοήσω το θέμα της μπαταρίας; με βάση την απλή (κατά τη γνώμη μου) χρήση που του κάνω, θα έχω πρόβλημα? An ναι, είναι το galaxy s6 μια εναλλακτική με καλύτερη μπαταρία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. July 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2015 (edited) Γειά σας παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω το κινητό, αλλά από τα όσα έχω διαβάσει υπάρχει θέμα μπαταρίας. Η χρήση που του κάνω είναι κυρίως fb ,viber, 1-2 ώρες κλήσεις σε περιβάλλον με signal blockers... που αφήνουν ας πούμε 1 με 2 από τις 4 μπάρες του σήματος σε 3g/4G Me εν xperia sp διετίας στις 10 ώρες αντίστοιχης χρήσης πέφτω στο 40% Βαριά χρήση του κάνω 2-3 φορές το μηνα Αξίζει να αγνοήσω το θέμα της μπαταρίας; με βάση την απλή (κατά τη γνώμη μου) χρήση που του κάνω, θα έχω πρόβλημα? An ναι, είναι το galaxy s6 μια εναλλακτική με καλύτερη μπαταρία? Δεν αξίζει η συσκευή στα λεφτά της. Το m8 θα σε καλύψει καλύτερα και πιο οικονομικά. Αλλιώς εναλλακτική κοίτα προς z3 αν θες να παραμείνεις σε Sony(το Sony το έχω κοντά 1 χρόνο πλέον και το m8 το ξαναπήρα πριν 1 μήνα στα 370 σε μπλε χρώμα και με βλέπω για πολύ καιρό να μείνω με αυτά τα 2 κινητά) Το κακό ότι και τα 2 κινητά πήραν την ανηφόρα στις τιμές 50-70 σε σχέση με ένα μήνα πριν επιβληθούν τα capital control και δεν βλέπω να επανέρχεται η αγορά κινητής σε πιο προσιτά επίπεδα πριν περάσουν αρκετοί μήνες. Edited July 25, 2015 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilisN900 Δημ. July 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2015 Γειά σας παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω το κινητό, αλλά από τα όσα έχω διαβάσει υπάρχει θέμα μπαταρίας. Η χρήση που του κάνω είναι κυρίως fb ,viber, 1-2 ώρες κλήσεις σε περιβάλλον με signal blockers... που αφήνουν ας πούμε 1 με 2 από τις 4 μπάρες του σήματος σε 3g/4G Me εν xperia sp διετίας στις 10 ώρες αντίστοιχης χρήσης πέφτω στο 40% Βαριά χρήση του κάνω 2-3 φορές το μηνα Αξίζει να αγνοήσω το θέμα της μπαταρίας; με βάση την απλή (κατά τη γνώμη μου) χρήση που του κάνω, θα έχω πρόβλημα? An ναι, είναι το galaxy s6 μια εναλλακτική με καλύτερη μπαταρία? Δεν εχει κανενα θεμα η μπαταρια..με χρηση 3g-4g και σκισιμο ομιλια και ιντερνετ μου βγαζει πανω απο 4 ωρες οθονη και με την ιδια χρηση αλλα με wifi τουλαχιστον μια ωρα επανω.η αληθεια βεβαια ειναι οτι μεγαλες διαφορες με το m8 δεν ειδα ουτε σε μπαταρια ουτε σε ταχυτητα αλλα πιστευω με το αndroid M το m9 θα δειξει τις πραγματικες του δυνατοτητες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgosgeo4 Δημ. July 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2015 Να πω ότι μετά το note 3, note 4, oneplus, z3, βρήκα λιμάνι στο m9. Η μπαταρία μια χαρά είναι, το μόνο που χρειάζεται ως έξτρα είναι ο φορτιστής με quick charge 2.0 για να φορτίσει το κινητό γρήγορα. Παράθεση Desktop. Ultrabook Samsung Ativ Book 7. Samsung Galaxy Note 3. LG G2. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. July 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2015 μου αναφερουν οτι με το τελευταιο λογισμικο 2.10.401.1 το κινητο δεν εχει κανενα προβλημα,δεν καιει και η μπαταρια ειναι πολυ καλυτερη... καποιος να εχει αυτην την εμπειρια; χιλια ευχαριστω. Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts