Jump to content

Nubia Z9 Mini

Smartdigi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν έχεις την Ινδική version και του βάλεις κινέζικη ρομ, χάνεις τα δεδομένα από sim.

Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει σε σένα. Από που το πήρες;; Λέει κάτι εκεί που το πήρες αν είναι η βερσιον για Ινδία;;

Θα σου πρότεινα να ξαναπεράσεις την rom. Βάλε την 3.20 (Anfroid 5.0.2) που είναι stable, από το link που έχω δώσει σε προηγούμενο μύημά μου.

Αν έχεις όντως Ινδική version,υπάρχει λύση και θα την βρεις εκεί στο ίδιο topic. Ψάξε, είναι λίγο δύσκολο αλλά υπάρχει γιατρειά.

• Απαντήσεις 267
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλησπερα παιδεια

εχω προβλημα με το κινητο το πηρα πριν 1 μηνα

με αγγλικη / ρωσσικη / κινεζικη γλωσσα

εψαξα σε ενα σαιτ κ βρηκα μια international stock rom με lollipop 5.1.1 (nubia UI v3.7.1.1(internal))

( http://www.needrom.com/download/nubia-z9-mini-rom/ )

ολα καλα ολα ωραια το τηλεφωνο πολυ καλο κ γρηγορο κ με πολλα features

αλλα υπαρχει θεμα....δεν μπορω να ανοιξω τα δεδομενα ..και αν ανοιξουν δεν γινετε τιποτα..πηγα στην βοηθεια κ μ λεει

sim card settings-->Help---->Card slot 1 and card slot 2 supports 2g/3g/4g network of CHINA TELECOM,CHINA UNICOM AND CHINA MOBILE...One card work on 3g/4g network and the other one work on gsm 2g network

ενω πριν βαλω αυτην την ROM δουλεβε 4g κ οι 2 καρτες...

τωρα δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ ..ειναι λες κ εχει γυρισει συχνοτιτες καποια λυση υπαρχει ....

επισης δοκιμασα να μπω στο menu με *#...#*#* αλλα οποτε επιλεγω πληροφοριες μ λεει οτι η εφαρμογη εκλεισε...τι κανω !

Έκανες hard reset;

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν έχεις την Ινδική version και του βάλεις κινέζικη ρομ, χάνεις τα δεδομένα από sim.

Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει σε σένα. Από που το πήρες;; Λέει κάτι εκεί που το πήρες αν είναι η βερσιον για Ινδία;;

Θα σου πρότεινα να ξαναπεράσεις την rom. Βάλε την 3.20 (Anfroid 5.0.2) που είναι stable, από το link που έχω δώσει σε προηγούμενο μύημά μου.

Αν έχεις όντως Ινδική version,υπάρχει λύση και θα την βρεις εκεί στο ίδιο topic. Ψάξε, είναι λίγο δύσκολο αλλά υπάρχει γιατρειά.

Σε συμπλήρωμα των προηγουμένων, το ίδιο συμβαίνει (να χάνεις το modile data όταν φλασάρεις κινέζικη ρομ) αν έχεις την international version και όχι μόνο την ινδική.

Κάποια από τις διαφορές είναι ότι η κάμερα σε αυτή την έκδοση είναι 13mpx και όχι 16mpx που είναι στην κινέζικη. Επίσης η international version υποστηρίζει και την μπάντα Β20 στο LTE!

γεια σας παιδιά!

έχω το κινητό εδώ και 5 μήνες, αγορασμένο από κίνα και ρουταρισμένο. ενώ γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη έχω κάποια θεματάκια. κυρίως σε εφαρμογές με ήχο... ακόμη και στα βιντεο, ο ήχος κολλάει και είναι διακεκομμένος .

η έκδοση που έχω είναι η 11.19 και δεν ασχολήθηκα ως τώρα με αλλαγή ρομ επειδή είμαι άσχετη :p:lol: . αλλά άρχισε να μου τη δίνει και ψάχνοντας εδώ βρήκα αρκετά πράγματα... κατέβασα όλα χρειάζονται από το σαιτ στις προηγούμενες σελίδες για να βαλω αλλη ρομ αλλά δε τα κατάφερα.... :lol: :p :O .

μπορεί κάποιος να μ πει τι πρέπει να γράψω στο recovery tool file? :lol::lol::lol::p

ή αν υπαρχει κάποιο λινκ που να εξηγει πως λειτοργεί... :lol:

Κατεβασα απο το σαιτ που ποσταρες πριν καποιες μερες http://forum.xda-developers.com/general/rooting-roms/rom-nubia-z9-mini-nx511j-rom-twrp-t3142204

την version V3.67 και το αρχειο new working english TWRP 2.8.7.0 recovery tool...

Εγκατεστησα τ ADB drivers που ελεγε στις οδηγιες οτι ειναι απαραιτητο , ακολουθησα τα πρωτα βηματα, αλλα κολλαω στο βημα 6 :p ...

Τι επιλογη πρεπει να γραψουμε για να συνεχισουμε..?

Κατ'αρχήν έχει βγει καινούρια έκδοση, η 3.75 η οποία είναι και stable. Είναι η πρώτη stable σε android 5.1.1. H προηγούμενη stable ήταν η 3.20 σε android 5.0.2. Η 3.67 που έχεις κατεβάσει είναι beta και δεν αξίζει μιας και έχει αρκετά bugs.

Tώρα σε αυτό που ρωτάς για το τι επιλέγεις στο recovery tool δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί αυτό το έχω κάνει αρκετούς μήνες πριν.

Στείλε ένα screenshot ή γράψε εδώ τις επιλογές που έχεις για να σου πω τι να διαλέξεις.

Πάντως να έχεις υπ'όψιν ότι το τηλέφωνό σου θα αναγεννηθεί αλλάζοντας την ρομ που έχεις. Η μέρα με την νύχτα θα είναι η διαφορά τους.

Το μόνο μειονέκτημα που έχει (αν έχεις διαβάσει σε προηγούμενες σελίδες) είναι ότι δεν θα έχει Ελληνικό μενού. Αν δεν σε ενοχλεί, προχώρα..

τελικά τα κατάφερα!!! :) :D

κατέβασα την έκδοση 3.75 και έχει πολλές επιπλέον δυνατότητες τώρα!!! :D:D:D ακόμη τα ψάχνω...

σ ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

δεν έχασα βέβαια τπτ από τα δεδομένα που είχα στο τηλέφωνο :p δεν ξέρω αν έγινε κάτι λάθος, αλλά τα θεματάκια που είχα έχουν διορθωθεί :O:D

Δεν έχασες τίποτα από τα δεομένα που είχες γιατί προφανώς δεν του έκανες wipe data. Aυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό γιατί καμιά φορά μπορεί να σου δημιουργήσει τίποτα conflicts. Αν σου δουλεύει οκ, τότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Αν τυχών και έχεις περίεργα θεματάκια, τότε μπορείς μέσα από recovery να κάνεις τα απαραιτητα wipes για να το επαναφέρεις.

Έχε υπ'όψιν ότι η ενσωματωμένη εφαρμογή για backup είναι από τις πιο κορυφαίες που έχω δουλέψει. Μπορείς να κάνεις backup οποιαδήποτε εφαρμογή με τα data τους, ρυθμίσεις συστήματος, luncher, τα πάντα. Αυτή η εφαρμογή με έχει σώσει μιας και κάθε 2-3 εβδομάδες περίπου βγαίνει καινούρια έκδοση, οπότε η επαναφορά είναι παιχνιδάκι.

Aν είχες την αρχική ρομ, τότε θα δεις τεράστια βελτίωση στην λειτουργία του τηλ και στην μπαταρία!

Επίσης τώρα που έχεις custom recovery, είναι πλέον πολύ εύκολο να περάσεις καινούρια ρομ, όταν και όποτε κυκλοφορήσει!

Για την ωρα δουλευει οκ!! Αν μ παρουσιασει προβλημα θα το κανω αργοτερα! Σ ευχαριστω πολυυυ!!

Καταλαβα τρ πως δουλευει και θα το αναβαθμιζω συνεχεια :p :D

Ηδη βλεπω τρομερη αλλαγη σε πολλα πραγματα. Στηην ταχυτητα του τηλεφωνου, στις εφαρμογεες π λειτουργουν αψογα πλεον, στον ηχο ...! Τωρα το φορτιζω πληρως για να τσεκαρω και την μπαταρια :D

Κ παλι ευχαριστω για ολες τις πληροφοριεες!!!

• 2 months later...

παιδιαα. χρειάζομαι τα φωτά σας για ακόμη μια φορά.

τ κινητό πήρε υγρασία και νομίζω πως από αυτό χάλασε η αφή.... τ άφησα μέσα σ ρύζι όλο τ βράδυ αλλα τπτ...

υπάρχει περίπτωση να σωθει? :cry: πρέπει να το στείλω κίνα??

παιδιαα. χρειάζομαι τα φωτά σας για ακόμη μια φορά.

τ κινητό πήρε υγρασία και νομίζω πως από αυτό χάλασε η αφή.... τ άφησα μέσα σ ρύζι όλο τ βράδυ αλλα τπτ...

υπάρχει περίπτωση να σωθει? :cry: πρέπει να το στείλω κίνα??

Αν εχει παρει υγρασια και το στειλεις στην κινα για επισκευη θα δουν οτι εχει παρει υγρασια, θα εισαι εκτος εγγυησης (εαν υπαρχει εγγυηση) και δεν ξερεις τι βλαβη θα ανακαλυψουν και τι κοστος θα ζητησουν για να το επισκευασουν.

Θα ελεγα να το αφησεις τουλαχιστων 24ωρες στο ρυζι και αν δεν φτιαξει να κανεις μια ερευνα για επισκευη εδω στην Ελλαδα.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

πφ...

και εγώ γ αυτό το σκεφτόμουν... και θα κάνει και κανα 2μηνο μέχρι να φτάσει και να επιστρέψει από κίνα.

σ'ευχαριστώ πολύυ! :):):):)

πφ...

και εγώ γ αυτό το σκεφτόμουν... και θα κάνει και κανα 2μηνο μέχρι να φτάσει και να επιστρέψει από κίνα.

σ'ευχαριστώ πολύυ! :):):):)

παντως εγω που το εστειλα κινα επειδη μου εσπασε η οθονη εμεινα ευχαριστημενη. μπορει να εργησε πολυ αλλα ολοι εδω μου λεγανε για 140 150 ευρω και τελικα απο κινα μου πηρανε τα μισα μαζι με τα μεταφορικα κλπ. γενικα ψαξτο αλλα και η κινα δεν ειναι τραγικη λυση. :)

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια μετα απο μηνες αναβολης ειπα να παρω την αποφαση να αλλαξω rom και γω. Με διαφωτιζετε λιγο τι πρεπει να βαλω τωρα και τι πρεπει να κανω για να μην χαθουν τα αρχεια μου ? Διαβασα τα παραπανω σχολια αλλα ειδα οτι εχει βγει καινουρια stable 3.81 αν δεν κανω λαθος. Ενημερωνω οτι σε αυτον τον τομεα πασχω απο πληρη ασχετοσυνη, πλιζ βοηθεια!!!! επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο το γεγονος οτι εχω mac για το back up κλπ

Edited by Euridicee

θα στείλω ένα μήνυμα άν και μου είπανε εδώ ελλάδα οτι το κινητό είναι κατεστραμμένο....

να σαι καλά, ευχραιστώ για την απάντηση! :)

παιδια ειναι πρακτικα αδυνατον να βαλω την καινουρια ρομ και το recovery κανω οτι λεει αλλα δεν μπορω καν να ανοιξω τα αρχεια ουτε απο το pc(mac) ουτε απο το κινητο. εχω κολλησει δεν ξερω τι να κανω. πλιζ βοηθεια!!!

Από Mac δεν μπορεί να γίνει. Χρειάζεσαι Windows. Βρες κάποιο φίλο με υπολογιστή ή laptop windows και κάντο από εκεί.

Είναι έυκολη η διαδικασία και αν διαβάσεις πιο πάνω θα δεις ότι και η φίλη (_danai_) το κατάφερε.

* Η τελευταία stable rom είναι η 3.81. Έχει βγει και η 3.85 αλλά είναι beta και όλο και κάποια θέματάκια θα έχει για αυτό να μην την βάλεις.

Edited by nikstar

Παιδια νομιζω ολοκληρωσα τη διαδικασια μετα απο κοπο μπορω να πω. και αφου εβαλα κανονικα την ρομ κλπ πηγα να κανω recovery τα δεδομενα μου και πανω στο reboot κολλησε στην οθονη εναρξης που λεει nubia. αυτο συμβαινει εδω και περιπου 2-3 ωρες. Δεν μπορω να κανω τιποτα. Πλιζ βοηθεια γιατι χρειαζομαι αμεσα το κινητο. :cry:

Πως πήγες να κάνεις ανακτηση των δεδομένων σου?

Με ποιο τρόπο εννοώ. Με καποιο πρόγραμμα?

Δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset μέσα από Recovery

με το ιδιο προγραμμα που εβαλα τη ρομ. στο μενου ειχε και να επαναφερεις τα δεδομενα σου. αλλα υποψιαζομαι οτι μαλλον εκανα back up οτι ναναι πραγματα και δεν ανοιγε καθολου μετα. κουτσα στραβα καταφερα να κανω factory reset και να ξαναβαλω τη ρομ αλλα στη μπαταρια δεν ειδα διαφορα. γενικα δεν κολλαει καθολου οσο το εχω δουλεψει αλλα η μπαταρια μου τελειωνει μεσα σε μια μερα.

Ποια ρομ έβαλες? Οι Βeta versions δεν είναι τέλειες και για αυτό και τις λένε και beta άλλωστε. Οι stable είναι αυτές που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Δες πάντως ποια εφαρμογή σου καταναλώνει την μπαταρία σου μέσα από τις ρυθμίσεις του τηλ σου.

Το μια μέρα που λες είναι σχετικό. Δεν ξέρω τι χρήση του κάνεις αλλά με μια μέση χρήση θα πρέπει να σου κρατάει περίπου 2 ημέρες

Την stable εβαλα. Σιγουρα εγω εχω κανει καποια βλακεια γιατι η λογικη του κινητιυ ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτη του υπολογιστη και και πηγαινα εντελως στα τυφλα.

• 3 weeks later...

Πρόσφατα αγόρασα απο merimobiles το nubia z9 mini κυρίως για τις φωτογραφικές του

ικανότητες μιας και είμαι έμπειρος φωτογράφος. Αντιμετωπίζω δυσκολία στη λειτουργία pro mode σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φλας κι έχω κάποιες απορίες.

1. Γιατί οταν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (pro mode) κατεβάζω το iso στο 100

οι υπόλοιπες ρυθμίσεις στο αυτόματο, η φωτογραφία βγαίνει σκοτεινή; Δεν θα έπρεπε

να ρυθμιστεί αυτόματα η ταχύτητα;

Δοκίμασα και στο slow sutter χωρίς αποτέλεσμα.

2. Κάποιες στιγμές με το the better camera iso 100 και metering spot

δούλεψε κανονικά

3. Υπάρχει περίπτωση να τραβήξει RAW αρχεία;

4. Αλλάζοντας ROM θα δω βελτίωση στην κάμερα;

5. Ποιά ROM να περάσω και με ποιόν τρόπο; (δεν θέλω Ελληνικά στο μενού)

6. Θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο; Η συσκευή ήρθε ρουταρισμένη με λίγες εφαρμογές, παραθέτω φωτό με πληροφορίες).

παρακαλώ όποιος ξέρει να με βοηθήσει, ευχαριστώ!

Πρόσφατα αγόρασα απο merimobiles το nubia z9 mini κυρίως για τις φωτογραφικές του

ικανότητες μιας και είμαι έμπειρος φωτογράφος. Αντιμετωπίζω δυσκολία στη λειτουργία pro mode σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φλας κι έχω κάποιες απορίες.

1. Γιατί οταν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (pro mode) κατεβάζω το iso στο 100

οι υπόλοιπες ρυθμίσεις στο αυτόματο, η φωτογραφία βγαίνει σκοτεινή; Δεν θα έπρεπε

να ρυθμιστεί αυτόματα η ταχύτητα;

Δοκίμασα και στο slow sutter χωρίς αποτέλεσμα.

2. Κάποιες στιγμές με το the better camera iso 100 και metering spot

δούλεψε κανονικά

3. Υπάρχει περίπτωση να τραβήξει RAW αρχεία;

4. Αλλάζοντας ROM θα δω βελτίωση στην κάμερα;

5. Ποιά ROM να περάσω και με ποιόν τρόπο; (δεν θέλω Ελληνικά στο μενού)

6. Θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο; Η συσκευή ήρθε ρουταρισμένη με λίγες εφαρμογές, παραθέτω φωτό με πληροφορίες).

παρακαλώ όποιος ξέρει να με βοηθήσει, ευχαριστώ!

Περι καμερας εκπλησομαι που σου δουλεψε με το better camera.

Συνηθως δεν ξεπερναει το 1/14 (προς τα πανω).

Oποτε οταν εισαι σε χαμηλο φωτισμο το κλειστρο "αυτοματα" (ακομα και σε προ mode) θα ειναι καπου εκει. Αν πετυχεις λιγο πιο ευνοικες συνθηκες δουλευει..(βασικα αν παιζεις σε χρονους μικροτερους απο 1/20 )

Για μενα συνηθεια ειναι παντως. Αν μιλαμε σε εντος οικειας μονο στατικα αντικειμενα μπορεις να παρεις μιας και το κλειστρο θα πρεπει να παιξει απο 1/4 εως 1/2 ενιοτε και 1" (με iso 100 παντα) .

Kαι τριποδακι να εχεις για ανθρωπους ειναι κομματακι δυσκολο. (εκτος αν ειναι εκπαιδευμενοι).

Oi χρονοι ειναι με τα δικα μου φωτα/φωτισμο. Μια δοκιμη και θα βρεις τι θελεις ωστε να μη το αφηνεις στο αυτοματο.

Αλλη λυση που βολευει ειναι timer κλειστρο 1/4 η 1/8 oπου "αισθανεσαι" πιο σταθερος και ασε το iso αυτοματα οταν δε θα μπορεις να παιξεις βεβαια με δευτερολεπτα.

Dng οσο εψαξα δεν βρηκα κατι και το fv5 δεν το καταφερε.

Για τα υπολοιπα συνηθως ο nikstar απανταει ..