Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τη έγινε ρε παιδιά νεκρωσε το θέμα;

Κανένα νέο καμία ανακοίνωση;

No news good news για την πλατφόρμα αυτή.

Επειδή πνέει τα λοίσθια ότι νέο υπάρξει θα είναι κακό.

How Soon™ is now?

Είναι γνωστό πως νέο μεγάλο update δε θα δοθεί. Μόνο security, για να περαστεί η RS4 που θα έρθει σε λίγες ημέρες πρέπει να είσαι σε Insider mode.
http://gfka-rc.blogspot.gr // RC Nitro Cars - RC Track

Είναι γνωστό πως νέο μεγάλο update δε θα δοθεί. Μόνο security, για να περαστεί η RS4 που θα έρθει σε λίγες ημέρες πρέπει να είσαι σε Insider mode.
ωπ αυτο δεν το ξερα. ουτε το 950 δε θα παρει το απντειτ που αθ ερθει στις 10 απριλη?

αν μπω σε ινσαιντερ, θα παρω μονο την εκδοση στις 10 απριλη, ή και τις επομενες διορθωτικες που θα βγαινουν καθε μηνα?

και τελος, θυμαμαι οταν εβαζα τα 10αρια στο 1020 με ινσαιντερ, δεν ειχε η καμερα ντραιβερς. οποτε δε δουλευε το ιδιο καλα. με ινσαιντερ σε κινητο που δεν υποστηριζεται πλεον, θα εχουμε το ιδιο θεμα? ευχαριστω

Αν είναι να έρθει στα 950άρια η RS4 ως insider, να μου λείπει. Καλύτερα να πάρω τα security updates μόνο!!! Αν έρθει κανονικά, τότε αλλάζει...

Αλλά που τέτοια τύχη!!!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Αν είναι να έρθει στα 950άρια η RS4 ως insider, να μου λείπει. Καλύτερα να πάρω τα security updates μόνο!!! Αν έρθει κανονικά, τότε αλλάζει...

Αλλά που τέτοια τύχη!!!

Η insider δεν διαφέρει σε τίποτα με την "κανονική". Το θέμα είναι αν δεν κάνω λάθος, δεν θα έρθει ούτε ως insider.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

αρα ρε παιδια τι να περιμενουμε? μονο σεκιουριτι απντειτς? τις νεες εφαρμογες που θα βασιζονται σε νεα πλατφορμα, αποτι καταλαβα, δεν θα μπορουμε να τις βαλουμε ε? αρα παπαλα και τελος?

αρα ρε παιδια τι να περιμενουμε? μονο σεκιουριτι απντειτς? τις νεες εφαρμογες που θα βασιζονται σε νεα πλατφορμα, αποτι καταλαβα, δεν θα μπορουμε να τις βαλουμε ε? αρα παπαλα και τελος?

Ούτε τις UWP;;;

Ούτε τις UWP;;;

μη σε παρω στο λαιμο μου, αλλα καπου πηρε το ματι μου οτι θα εχουν μια νεα πλατφορμα δημιουργιας εφαρμογων. κατι σαν απντειτιντ uwp αν καταλαβα καλα. αν τις υποστηριζουν τα κινητα μας θαναι καλο. αλλιως αμα αρχισουν να μη δουλευουν και οι λιγοστες εφαρμογες.... ε ρε πικρα...

μη σε παρω στο λαιμο μου, αλλα καπου πηρε το ματι μου οτι θα εχουν μια νεα πλατφορμα δημιουργιας εφαρμογων. κατι σαν απντειτιντ uwp αν καταλαβα καλα. αν τις υποστηριζουν τα κινητα μας θαναι καλο. αλλιως αμα αρχισουν να μη δουλευουν και οι λιγοστες εφαρμογες.... ε ρε πικρα...

Αν τις υποστηρίξουν τα κινητά μας, δεν έχω λόγο να φύγω απ' τη πλατφόρμα μας!!! ;)

Πάντως εφαρμογές όπως GeoPhoto, AccuWeather και WhatsApp ενημερώθηκαν πρόσφατα! Η τελευταία δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα κιόλας! Οι πρώτες δύο είχαν πολύ καιρό να ενημερωθούν.

Αναμένω και το Instagram τώρα. Έχει να ενημερωθεί από Οκτώβριο ή Νοέμβριο 2017 νομίζω. Δεν ξέρω αν το παράτησαν εδώ στα Windows.

Edited by evris2013

Δεν ισχύει αυτό. Δεν υπάρχει νέα πλατφόρμα εφαρμογών. Η UWP υπάρχει και αναπτύσσεται κανονικότατα.

Το αν θα υποστηρίζουν τα κινητά οποιαδήποτε νέα εφαρμογή, εξαρτάται από το ελάχιστο target api που θα έχει επιλεγεί από τον/τους dev/devs της εφαρμογής.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα android/ios. H διαφορά στα WM10 είναι ότι μάλλον θα σταματήσουν οι εφαρμογές να υποστηρίζουν πιο γρήγορα το τωρινό api. Μέχρι τότε (είναι πιο πιθανό), οι συσκευές μας να είναι ούτως ή άλλως (αρκετά) παρωχημένης τεχνολογίας.

Οι λόγοι είναι δύο:

1. Πάνω από 90% των χρηστών στα Windows 10 τρέχει ήδη το τελευταίο (Creators fall update) στις συσκευές τους, ενώ το ποσοστό των χρηστών στα WM10 είναι μηδέν.

2. Το api της UWP εξελίσσεται πολύ γρήγορα (πιο γρήγορα από τα ios/android), οπότε είναι πιο πιθανό να θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες λειτουργίες.

Για τη νέα πλατφόρμα που γράφεις, ίσως εννοείς τις PWA εφαρμογές. Αυτές αφορούν κυρίως web wrappers με τις οποίες ενδέχεται να ωφεληθούν και οι συσκευές μας. Δεν υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες, αλλά τρέχουν μια χαρά και στον edge της έκδοσης που έχουν οι συσκευές μας.

Πάντως 22 ενημερώσεις εφαρμογών σε 2 βδομάδες έχει καιρό να γίνει!!! ;)

Ίσως φταίει και αυτό:

Μου ΄χει έρθει και μένα αντίστοιχο ραβασάκι με προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου να διορθώσω κάποια προβλήματα που βρήκαν, διαφορετικά θα αποσύρουν την εφαρμογή. Οπότε μάλλον είναι γενικότερη η πίεση.

Ίσως φταίει και αυτό:

Μου ΄χει έρθει και μένα αντίστοιχο ραβασάκι με προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου να διορθώσω κάποια προβλήματα που βρήκαν, διαφορετικά θα αποσύρουν την εφαρμογή. Οπότε μάλλον είναι γενικότερη η πίεση.

Ποιά εφαρμογή θα αποσύρουν;...

Ποιά εφαρμογή θα αποσύρουν;...

Πρόκειται για το Unigram. Επειδή χρησιμοποιεί αυθεντικοποίηση χρηστών, λόγω της αλλαγής πολιτικής του store, απαιτείται ο λογαριασμός του dev να είναι άλλου τύπου (company/business). Φαντάζομαι θα βρει λύση.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο «αυστηρή» η διαδικασία πιστοποίησης των εφαρμογών, ενώ ελέγχονται αρκετά συχνά (και μετά την αρχική πιστοποίηση). Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο πρόβλημα (όπως παραπάνω), απαιτείται αναβάθμιση/διόρθωση της εφαρμογής εντός 15ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση αποσύρεται και χρειάζεται κάποια διαδικασία (ίσως χρονοβόρα διαδικασία) για την επαναφορά της και εφόσον εννοείται γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Με λίγα λόγια το γεγονός της αναβάθμισης αρκετών εφαρμογών το τελευταίο διάστημα υποθέτω ότι έχει γίνει λόγω του παραπάνω και όχι λόγω «συμβατότητας» για την RS4, διότι ούτως ή άλλως οι υπάρχουσες εφαρμογές θα τρέχουν κανονικά και μετά την RS4.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι αφού προσανατολίζονται σε αυτή την ενοποιημένη μορφή των εφαρμογών Γιατί δεν βγάζουν κάποιο νεο κινητό που να τρέχει τα Windows 10
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι αφού προσανατολίζονται σε αυτή την ενοποιημένη μορφή των εφαρμογών Γιατί δεν βγάζουν κάποιο νεο κινητό που να τρέχει τα Windows 10

Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

Μέρος της ενοποίησης υποτίθεται είναι και το κινητό! Πως το εννοούν το κινητό;;...

Επίσης διάβασα εδώ κάπου, ότι το Surface Phone είναι έτοιμο και κολλάνε στο Software!!!

Τι ακριβώς εννοούν; είναι αλήθεια όλο αυτό ή φήμες μόνο;

Κι αυτό πάλι που άκουσα, ότι το κινητό ή smartphone τέλος πάντων, δεν θα είναι όπως το ξέραμε, τι εννοούν;

Από ποιά άποψη θα είναι ετσι όπως δεν το ξέραμε; Θα είναι προσιτό για όλους ή όχι;

Edited by evris2013

Πάντως 22 ενημερώσεις εφαρμογών σε 2 βδομάδες έχει καιρό να γίνει!!! ;)

Σήμερα μου ενημέρωσε και εμένα 12 εφαρμογες της MS. Πιθανό για να είναι έτοιμες με την έλευση της 1803 έκδοσης. Το θετικό της uwp

Θα ψάξω να βρώ τα changelogs των camera, maps, photos, movies & tv & groove music να δω τι αλλαγές και βελτιώσεις κάνανε

Στα γρήγορα....

They are just updating the terms and conditions in each app that's it
Edited by Pehlis

Δεν ισχύει αυτό. Δεν υπάρχει νέα πλατφόρμα εφαρμογών. Η UWP υπάρχει και αναπτύσσεται κανονικότατα.

Το αν θα υποστηρίζουν τα κινητά οποιαδήποτε νέα εφαρμογή, εξαρτάται από το ελάχιστο target api που θα έχει επιλεγεί από τον/τους dev/devs της εφαρμογής.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα android/ios. H διαφορά στα WM10 είναι ότι μάλλον θα σταματήσουν οι εφαρμογές να υποστηρίζουν πιο γρήγορα το τωρινό api. Μέχρι τότε (είναι πιο πιθανό), οι συσκευές μας να είναι ούτως ή άλλως (αρκετά) παρωχημένης τεχνολογίας.

Οι λόγοι είναι δύο:

1. Πάνω από 90% των χρηστών στα Windows 10 τρέχει ήδη το τελευταίο (Creators fall update) στις συσκευές τους, ενώ το ποσοστό των χρηστών στα WM10 είναι μηδέν.

2. Το api της UWP εξελίσσεται πολύ γρήγορα (πιο γρήγορα από τα ios/android), οπότε είναι πιο πιθανό να θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες λειτουργίες.

Για τη νέα πλατφόρμα που γράφεις, ίσως εννοείς τις PWA εφαρμογές. Αυτές αφορούν κυρίως web wrappers με τις οποίες ενδέχεται να ωφεληθούν και οι συσκευές μας. Δεν υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες, αλλά τρέχουν μια χαρά και στον edge της έκδοσης που έχουν οι συσκευές μας.

Είναι μεγάλο το θέμα με τις PWA εφαρμογές. Και όντως το όφελος για εμάς υπάρχει λόγω του φτωχού store. Στο link διαβάζοντας τα σχόλια αναφέρεται οτι υποστηρίζουν ειδοποιήσεις , ενημερώνονται, και δουλεύουν στο παρασκήνιο όπως κανονικές εφαρμογές. Πως μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες εαν υπάρχουν στο store;

Χριστός Ανέστη!

Είναι μεγάλο το θέμα με τις PWA εφαρμογές. Και όντως το όφελος για εμάς υπάρχει λόγω του φτωχού store. Στο link διαβάζοντας τα σχόλια αναφέρεται οτι υποστηρίζουν ειδοποιήσεις , ενημερώνονται, και δουλεύουν στο παρασκήνιο όπως κανονικές εφαρμογές. Πως μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες εαν υπάρχουν στο store;

Χριστός Ανέστη!

Οι πρώτες

https://www.windowscentral.com/first-batch-windows-10-progressive-web-apps-here

Χριστός Ανέστη!

Προς το παρόν ο Edge mobile δεν υποστηρίζει αρκετές απο αυτες τις λειτουργίες παντως

Η εφαρμογή της skyscanner παίζει καλά, της Assos δε λειτουργει σε μένα

Edited by Pehlis

Χριστός Ανέστη!

Χρόνια πολλά!

Αρκετές από τις λειτουργίες (notifications, full screen κ.τ.λ) δεν υποστηρίζονται και δεν πρόκειται να υποστηριχθούν από την έκδοση του edge που έχουμε εμείς. Αν και υπάρχουν flags για service workers δε λειτουργούν.

π.χ. αν γράψουμε στη διεύθυνση στο edge: about:flags εμφανίζεται ως επιλογή.

Πάντως τη δουλειά τους την κάνουν (π.χ. πρόσβαση σε hardware).

Εκτός από το link που αναφέρεται παραπάνω (για το store) υπάρχουν και κάποια δείγματα εδώ: https://pwa.rocks/

Και google maps: https://www.google.com/maps/@38.023168,23.8370816,14z?force=pwa

περισσότερα για τις pwa εδώ, όσον αφορά την υποστήριξη από τη MS:

https://blogs.windows.com/msedgedev/2018/02/06/welcoming-progressive-web-apps-edge-windows-10/

https://mspoweruser.com/microsoft-confirms-pwas-wont-be-fully-functional-on-windows-10-mobile/