Black_Drag0n Δημοσιεύτηκε December 25, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 25, 2014 (edited) Καταρχήν, καλά Χριστούγεννα! Μιας που σήμερα έχω αρκετό χρόνο, είπα να αναλύσω το γιατί πάντα κρυώνω τόσο πολύ. Δεν πάω στο γιατρό γιατί δεν έχω ασφάλεια (προς το παρών), δεν έχω πολύ χρόνο και δεν είναι άμεση ανάγκη. Αλλά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μικρό παιδάκι, φορύσα 2-3 κολάν κάτω από το παντελόνι το χειμώνα και πολλές μπλούζες, πριν 2 χρόνια που πήγα στις νεροτσoυλίθρες με συμφοιτητές μου, με 40 βαθμούς καύσωνα μόνο εγώ τουρτούριζα όταν έβγενα από το νερό, στη θάλασσα πάντα κάνω μισή ώρα μέχρι να συνηθίσω το νερό και να μπω μέσα και το χειμώνα φοράω 3 μοχέρ μπλούζες και παλτό. Οι εξετάσεις αίματος και κάποιοων βασικών βιταμινών που έχω κάνει ήταν μια χαρά. Υπόταση δεν έχω, αν και η πίεσή μου είναι πιο κάτω από το μέσο όρο. Θυρεοειδής δε νομίζω να είναι, καθώς αν έχει εμφανιστεί τελευταία, γιατι κρύωνα από μικρό παιδί; Αθλούμαι και δεν έχω κάτι άλλο, απ' όσο ξέρω. Οπότε τί μπορεί να φταίει; Μήπως απλά είναι έτσι ο οργανισμός μου, όμως πχ. κάποιες φυλές αντέχουν περισσότερο τη ζέστη και άλλες το κρύο; Εγώ αντέχω πάρα πολύ τη ζέστη και τον καύσωνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι. Ποτέ δε χρεισιμοποίησα air-condition. Αν είναι απλά έτσι οργανισμός μου, εκτός απ' το να μετακομίσω στη... Σαχάρα ή αλλού, ίσως θα μπορούσα να αγοράσω ισοθερμικά ρούχα. Αγόρασα μια ισοθερμική βαμβακερή μπλούζα από ένα παζάρι, με 10€, που όταν τη φοράω (μέσα από άλλο ρούχο) και κάθομαι ζεσταίνει λιγαάκι περισσότερο από μια κανονική, οταν περπατάω μερική ώρα γίνομαι φούρνος (σαν να έχει 50 βαθμούς αισθάνομαι! - φανταστείτε να τη φορούσε ένα κανονικό άτομο που δεν αντέχει τη ζέστη). Υπάρχουν καλά ισοθερμικά ρούχα που να κατανέμουν σωστά τη θερμότητα, ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά όταν κάθεσαι και όταν περπατάς; Επειδή έχω μεγάλο θέμα με το κρύο, θα ήθελα να επενδύσω ένα γερό ποσό σε τετοια ρούχα, σιγά σιγά. Αρκεί να υπάρχουν καλά. Έχετε υπόψην που μπορώ να βρω ή κάποια συμβουλή; Edited December 25, 2014 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. December 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2014 Χρόνια πολλά φίλε! Καταρχήν πιστεύω οτι δε χρειάζεται να τρέχεις σε γιατρούς. Κι εμένα έτσι λειτουργεί το σύστημα! Στις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας προς το κάτω, ο οργανισμός σοκάρεται. Αλλά αργεί επίσης να ανεβάσει θερμοκρασία απο κρύο στη ζέστη. Μου αρέσει η πολύ ζέστη το χειμώνα, και ανεξάρτητα απο τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αν έχει ρεύμα στο πάτωμα τα πόδια μου είναι πάντα κρύα! Πιστεύω οτι η συστηματική γυμναστική και τα πολλά μικρά γεύματα τη μέρα βοηθούν. Άλλά για τις βουτιές δε βρήκα λύση!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Brousko Δημ. December 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2014 (edited) Καταρχήν, καλά Χριστούγεννα! Μιας που σήμερα έχω αρκετό χρόνο, είπα να αναλύσω το γιατί πάντα κρυώνω τόσο πολύ. Δεν πάω στο γιατρό γιατί δεν έχω ασφάλεια (προς το παρών), δεν έχω πολύ χρόνο και δεν είναι άμεση ανάγκη. Αλλά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ......... Έχετε υπόψην που μπορώ να βρω ή κάποια συμβουλή; Καλές γιορτές! Δεν έχω πάρει,αλλά σίγουρα υπάρχουν σε μαγαζιά με στρατιωτικά είδη(μοναστηράκι θα βρεις σίγουρα).(φαντάζομαι και με αθλητικά) Η γράφεσαι σε forum σχετικό με τα παραπάνω κα ρωτάς. Όσες περισσότερς μπλούζες φοράς τόσο το καλύτερο!αντί για 2 φουτερ πχ καλύτερα 2 κοντομάνικα απο μεσα και ενα φουτερ.Και δεν θα φαίνεσαι και σαν αρκούδα :p Παρατήρησες ποτέ -με θερμομετρο- η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός σου να είναι λίγο χαμηλότερη του φυσιολογικού?(για διάφορους λόγους,στους οποιους περιλαμβανονται και αυτοι που προανεφερες). Πολύ πιθανό να μην έχεις θέμα,απλώς ο "θερμοστάτης" σου να είναι λίγο πιο χαμηλά(η θερμοκρασία σου ρυθμίζεται απ τον εγκέφαλο-υποθαλαμο- κτλ κτλ). Ομως θα μπορούσαν να υπάρχουν-συνυπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Πάντως σε δημόσιο νοσοκομείο μπορείς να πας με γύρω στα 5 ευρώ νομίζω. ;) ΥΓ. Όπως και να χει αν όντως βλέπεις συμπτώματα,καλό είναι να πας σε γιατρό που θα μπορέσει να σε βοηθήσει γνωρίζοντας το ιστορικό σου (και με εξετάσεις που θα σου δώσει). Μην αποκλείεις τίποτα μόνος σου και σίγουρα μη βασίζεσαι σε απόψεις απο φορουμ για θέματα υγείας. Φιλικά. Edited December 26, 2014 by Brousko Παράθεση Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. December 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2014 (edited) Εγώ έχω το αντίθετο από σένα, με 5 έως 15 βαθμούς κυκλοφορουσα με κοντομάνικα χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς ζακέτα. Μετά από μια συμβουλή γιατρού έκανα τεστ θυρεοειδή που φυσικά εκεί η ορμόνη TSH πάτησε γκάζια. Μετά από 2 χρόνια θεραπείες έχω φτάσει στα σωστά νούμερα και πλέον κρυώνω ελαφρώς παραπάνω, αλλά όχι σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Το είχα από 13 χρονών και το έμαθα στα 22. Αμα αφεθεί χωρίς αγωγή ο θυρεοειδής τα ποικίλα αποτέλεσματα του μπορείς να τα γκουγκλαρεις. Όπως σου είπαν και τα παιδιά από πάνω, στο γιατρό και άμεσα. Υγ. Φυσικά δεν εννοώ ότι έχεις θυρεοειδή απλά αναφέρω τι έγινε στην δική μου περίπτωση. Edited December 26, 2014 by Romanos Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Luciferia Δημ. December 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2014 συνήθως αίσθηση εντονότερου κρύου έχουν κάποιοι που είναι υποτασικοί (χαμηλή πίεση) και με σχετικά χαμηλό αιματοκρίτη κάτι που οκ,δεν είναι περίεργο αλλά καλό θα ήταν να το ξέρεις! μπορείς να παρακολουθείς την πίεση να δεις που βρίσκεσαι αλλά να κάνεις και κάποιες εξετάσεις αίματος...από'κει και πέρα ότι και να σου πούμε είναι εικασίες..ένας παθολόγος θα σου λύσει τις απορίες πιστεύω καλύτερα από εμάς! Καλές γιορτές να έχεις :) Παράθεση Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
orestis28 Δημ. December 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2014 Παρ ότι δεν είμαι ειδικος, νομιζω ότι αυτό εχει να κανει με το γεγονος ότι το σωμα αργει ή αδυνατεί να προσαρμόσει τη θερμοκρασια του σε σχεση με αυτή που επικρατει στο εξωτερικο περιβαλον. Ισως να είναι κακη κυκλοφορια του αιματος , ισως να είναι κατι άλλο. Γενικα δεν είμαι ατομο που κρυωνω ευκολα, αλλα από μικρος ειχα πρόβλημα με το νυχτερινο μπανιο(κατι που λατρευω. Μπορω να κατσω στην παραλια βραδυ χωρις κανενα πρόβλημα, μπορω να κολυμπήσω παλι χωρις κανενα πρόβλημα, όμως οσο καλος και ζεστος κι αν είναι ο καιρος, μολις βγω από τη θαλασσα , αρχιζει το σοου. Τρεμω τοσο πολύ που χτυπάνε μεχρι και τα δοντια μου. Στην κυριολεξια παω σαν κομπρεσέρ. Προφανως το νερο της θαλασσας είναι πιο ζεστο από την θερμοκρασια που επικρατει στην ατμοσφαιρα το βραδυ, με αποτέλεσμα μολις βγω, το σωμα μου μαλλον δεν μπορει να προσαρμοστει. Ακομα κι αν σκουπιστω αμεσως , μετα για κανενα μισαωρο τρεμω ασταμάτητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 Δεν νομιζω πως υπαρχει χειροτερο ατομο απο μενα. Στην κυριολεξια κρυωνω ΟΛΗ μερα!! Μολις ξυπναω κρυωνω μεχρι να ντυθω να φυγω τρεμω στο αυτοκινητο βαζω τερμα ζεστο μεχρι να φτασω εκει που παω. Μολις τελικα φτασω τρεχω να αγκαλιασω ενα καλοριφερ. Το αγκαλιαζω αληθεια αν παω ενα μετρο διπλα κρυωνω. Φευγοντας τρεμω .. Σπιτι παλι εχω μπροστα μου μονιμα να με χτυπαει ενα αεροθερμο αν απομακρυνθω τρεμω.. Παω να κανω μπανιο ανοιγω την βρυση δεκα λεπτα πριν να να ντουμανιασει με καυτο νερο για να μπορεσω να βγαλω τα ρουχα μου..καθομαι στο μπανιο ξυλιασμενη μεχρι να συνελθω να αρχισω τελικα να βαζω σαπουνι.. Τελειωνω κ τρεχω παλι στο αεροθερμο.. Το βραδυ εκανα να κοιμηθω καμια ωρα γιατι ετρεμα και δεν με επερνε ο υπνος αλλα πηρα ηλεκρικη κουβερτα κ σωθηκα.. Γενικως κουραστικα να ζω και ν κρυωνω ετσι.. Εξετασεις αιματος που εχω κανει εδειξαν μηδεν σιδηρο και μου ειπαν πως φταιει αυτο.. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 (edited) Πέρα απο αυτά που είπα προηγούμενα...βάλε το αερόθερμο στο μπάνιο κανα 10λεπτο πριν μπείς :happy: και άστο μέσα όσο κάνεις μπάνιο..φυσικά πρόσεξε να μην είναι σε σημείο που να βραχεί και άσε την πόρτα λίγο ανοιχτή! δεν θα μαζεύονται και υδρατμοί τόσο πολύ... Ά!! ψάξε στο ιντερνετ για onesie, ολόσωμες φορμούλες! και τα μάλλινα καλτσάκια βοηθάν πολύ!! Edited December 28, 2014 by stargr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 για Σαχάρα σε κόβω... χαλάρωσε τα ίδια είμαι και εγω, με λίγο περπάτημα και γυμναστική στρονω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. December 29, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2014 Ευχαριστώ για τις ιδέες και οπτικές. Πιο πιθανή εκδοχή θεωρώ να έχω τάση προς υπόταση (παρόλο που 1-2 φορές που μέρτησα πίεση ήταν λίγο πιο πάνω από το ελάχιστο κανονικό όριο) ή να έχω χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος. Για την 1η περίπτωση (χαμηλή πίεση), τί μπορεί να φταίει; Αρκεί να κάνω περισσότερες μετρήσεις πίεσης για να το διαπιστώσω; Παρατήρησες ποτέ -με θερμομετρο- η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός σου να είναι λίγο χαμηλότερη του φυσιολογικού?(για διάφορους λόγους,στους οποιους περιλαμβανονται και αυτοι που προανεφερες). Πολύ πιθανό να μην έχεις θέμα,απλώς ο "θερμοστάτης" σου να είναι λίγο πιο χαμηλά(η θερμοκρασία σου ρυθμίζεται απ τον εγκέφαλο-υποθαλαμο- κτλ κτλ). Ομως θα μπορούσαν να υπάρχουν-συνυπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Όχι, δεν έβαζα θερμόμετρο, παρά μόνο όταν ένοιθα ζεστός. Αλλά με τα καινούρια θερμόμετρα, που είναι αναξιόπιστα, πως να μετρήσω ακρίβεια; Πάντως, όταν λες λίγο χαμηλότερη, τί εννοείς; Πόσο χαμηλότερη πρέπει να είναι για να καταλάβεις διαφορά; ΥΓ: Αυτές τις μέρες είχα πυρετό και όταν έφτασα γύρω στο 38 δεν κρύωνα πια ιδιαίτερα. Μήπως να βγουν και πυρετικά, αντί αντιπυρετικά; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. December 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2014 Ευχαριστώ για τις ιδέες και οπτικές. Πιο πιθανή εκδοχή θεωρώ να έχω τάση προς υπόταση (παρόλο που 1-2 φορές που μέρτησα πίεση ήταν λίγο πιο πάνω από το ελάχιστο κανονικό όριο) ή να έχω χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος. Για την 1η περίπτωση (χαμηλή πίεση), τί μπορεί να φταίει; Αρκεί να κάνω περισσότερες μετρήσεις πίεσης για να το διαπιστώσω; Όχι, δεν έβαζα θερμόμετρο, παρά μόνο όταν ένοιθα ζεστός. Αλλά με τα καινούρια θερμόμετρα, που είναι αναξιόπιστα, πως να μετρήσω ακρίβεια; Πάντως, όταν λες λίγο χαμηλότερη, τί εννοείς; Πόσο χαμηλότερη πρέπει να είναι για να καταλάβεις διαφορά; ΥΓ: Αυτές τις μέρες είχα πυρετό και όταν έφτασα γύρω στο 38 δεν κρύωνα πια ιδιαίτερα. Μήπως να βγουν και πυρετικά, αντί αντιπυρετικά; :p Γιατί δεν πας καλύτερα σε ένα γιατρό? ακόμα και ιατρικές συμβουλές να σου δώσει κάποιος σε ένα τεχνολογικό φόρουμ εσύ θα μείνεις στην άποψη του? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arxontas71 Δημ. December 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2014 Η πιεση παντως σιγουρα παιζει καποιο ρολο, εγω είμαι με κληρονομικη υπερταση και τον χειμωνα γινομαι Αλεφαντος:lol::lol::lol: και αμα ακουω να κρυωνουν πολύ μου φαινεται παραξενο:rolleyes: κανε παντως ότι είναι ιατρικα απαραιτητο γιατι καμμια φορα η ιδεα είναι χειροτερη ολων. Παράθεση Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. Samsung Galaxy buds live white. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VASILIS125 Δημ. January 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2015 Δεν νομιζω πως υπαρχει χειροτερο ατομο απο μενα. Στην κυριολεξια κρυωνω ΟΛΗ μερα!! Μολις ξυπναω κρυωνω μεχρι να ντυθω να φυγω τρεμω στο αυτοκινητο βαζω τερμα ζεστο μεχρι να φτασω εκει που παω. Μολις τελικα φτασω τρεχω να αγκαλιασω ενα καλοριφερ. Το αγκαλιαζω αληθεια αν παω ενα μετρο διπλα κρυωνω. Φευγοντας τρεμω .. Σπιτι παλι εχω μπροστα μου μονιμα να με χτυπαει ενα αεροθερμο αν απομακρυνθω τρεμω.. Παω να κανω μπανιο ανοιγω την βρυση δεκα λεπτα πριν να να ντουμανιασει με καυτο νερο για να μπορεσω να βγαλω τα ρουχα μου..καθομαι στο μπανιο ξυλιασμενη μεχρι να συνελθω να αρχισω τελικα να βαζω σαπουνι.. Τελειωνω κ τρεχω παλι στο αεροθερμο.. Το βραδυ εκανα να κοιμηθω καμια ωρα γιατι ετρεμα και δεν με επερνε ο υπνος αλλα πηρα ηλεκρικη κουβερτα κ σωθηκα.. Γενικως κουραστικα να ζω και ν κρυωνω ετσι.. Εξετασεις αιματος που εχω κανει εδειξαν μηδεν σιδηρο και μου ειπαν πως φταιει αυτο.. είναι σημαντικό αυτό άρχισε να τρως μοσχάρι,συκώτι,φακές,σπανάκι,και βιταμίνη c Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts