Jump to content

Mini Vaio Price Check...

PropheT
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν.. έχω ένα super μικρό Sony Vaio το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ με τα εξής χαρακτηριστικά:

• Pentium 2 @ 400 Mhz
    64 MB RAM
    20 GB Harddisk
    1024x480 Monitor
    1xUSB, 1xFirewire, 1xPCMCIA, Infrared
    Camera 640x480
    PCMCIA CDROM 16x
    USB FLOPPY 1.44

Επίσης έχω και μια PCMCIA 10/100 Ethernet Lan Card που θα μπορούσα να προσθέσω στο πακέτο για να σας κάνω τη ζωή ευκολότερη.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι... πόσα θα δίνατε για αυτό? Έχω μια τιμή στο μυαλό μου αλλά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας :) Σκέφτομαι να το στείλω soon (δεν έχει κανένα πρόβλημα, απλά έχω άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή...)

Να σημειώσω ότι μπορώ να το δώσω τόσο με Linux (Debian - με το οποιο το χρησιμοποιώ εγώ) όσο και με Windows XP - έχω κρατήσει ένα image που είχα παλιά :)

Ευχαριστώ :o

Ooops! Sorry. Here you go, άλλαξα και το παραπάνω link :)

Δεν είμαι σίγουρος ακόμα, για αυτό άνοιξα και αυτό το thread για να διαβάσω και τις απόψεις σας!

Ποσο καιρο το εχεις ? Εχει μοντεμ? Ποσο το ειχες παρει? Εχει κανενα προβλημα? Γρατζουνιες? Η μπαταρια του ποσο κραταει? Μνημη παιρνει?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EWS ( 3 Νοέ. 2004 , 00:24)

Ποσο καιρο το εχεις ? Εχει μοντεμ? Ποσο το ειχες παρει? Εχει κανενα προβλημα? Γρατζουνιες? Η μπαταρια του ποσο κραταει? Μνημη παιρνει?

Σωστός...

Έχουμε και λέμε...

-Δεν έχει modem

-Δεν ξέρω πόσο κάνει γιατί δεν το έχω αγοράσει εγώ, αλλά ξέρω ότι είναι περίπου 3 χρονών, με σοβαρή χρήση μισού χρόνου.

-Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, όλα δουλεύουν κανονικά. Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω το Firewire αλλά δεν έχει λόγο να μη δουλεύει.

-ΔΕΝ είναι αγραντούνιστο. Δεν έχει *****s or anything, αλλά έχει αρκετές γραντουνιές, κυρίως στο καπάκι - η οθόνη δεν έχει καμία. Θα βγάλω μερικές φωτογραφίες να σας δίξω.

-Η μπαταρία που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω είναι ένα από τα μελανά σημεία του φορητού. Γενικά δεν κρατάει σχεδόν καθόλου. Θα σώσει το μηχάνημα απο διακοπή ρεύματος, κρατάει ένα 15-20λεπτο με βαριά χρήση (Xvid Playback) ενώ άμα δεν κάνεις τίποτα μπορεί να αντέξει και καμια ωρίτσα. Το ρεκόρ μου πάντως ήταν compiling περίπου μιας ώρας. Έκανα compile τον 2.6.8 όταν έπεσε το ρεύμα, είχα κλίσει την οθόνη και άντεξε μια ώρα, πρόλαβα να τον εγκαταστήσω μετά κιόλας πριν σβήσει :p

-Μνήμη παίρνει, όχι όμως τα κλασικά ramάκια των φορητών. Μπορείς να βάλεις ένα 64ρι ή ένα 128ρι φτάνοντας στο max των 192mb.

To μεγαλύτερο ατού του μηχανήματος είναι ότι σε ένα αρκετά εύκολο στη μεταφορά μέγεθος έχεις 20GB και ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό.

Όντως. Πάνω από 200 ευρώ το βλέπω δύσκολο να πετυχαίνεις...κυρίως λόγω της μπαταρίας. Δοκίμασε να δεις/βρεις/αγοράσεις καμία καινούγια μπαταρία. Πιθανότατα να μπορέσεις έτσι να ανεβάσεις την τιμή του κατά 100 ευρώ (σκέψου ότι με 500 είχα πάρει TabletPc εγώ...). Επίσης, πάρτου και μία καρτούλα WiFi PCMCIA. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα για ένα υποφορητό με WiFi για να κατεβάζω πραμματάκια στο αμφιθέατρο στην σχολή :Ρ

Nα σε ρωτήσω...το CD-Rom πως το παίρνει σε PCMCIA;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Το CD-ROM είναι PCMCIA. Το vaio το αναγνωρίζει και κάνει ακόμα και boot από αυτό :)

Μέσω καλωδίου συνδέεται δηλαδή;

Πάντως σαν μέγεθος είναι άψογο για τον σκοπό που θα ήθελα ένα τέτοιο μηχάνημα...Η μπαταρία όμως σου το σκοτώνει σαν ευκαιρία πιστεύω...

Έχεις κοιτάξει στην Sony για να πάρεις καινούργια;

150 ευρώ... από εξωτερικό...

Πιασοκολίξ δηλαδή...σε κάνα ebay κοίταξες μπας και βρείς τίποτα φθηνότερο;

Εναλλακτικές λύσεις 3ων κατασκευαστών;

Το μοντέλο θα ήθελα και εγώ να το ξέρω. Πάντως ΧΡ χλώμο να τρέχει καλά...με 64 ram συνολικά...Τι ακριβώς dimmaκια παίρνει;

Το μοντέλο είναι το PCG-C1XD.

Πριν βάλω linux είχα Windows XP. Είχα βγάλει όλα τα περιττά (Themes, useless services κλπ) και έπαιζαν ΟΚ. Μην φανταστείτε τίποτα τρελό, απλά έπαιζαν. Ο λόγος που τα προτιμούσα σε σχέση με τα 98 ήταν ότι τα 98 όταν άνοιγες πολλά προγράμματα τα έφτυναν τελείως - πάταγες alt-tab και περίμενες...

Τα XP μπορεί να σέρνονταν γενικώς, αλλά δεν φτάνανε ποτέ στο σημείο που φτάνανε τα 98. Απλά πήγαιναν αργά.

Με το Linux τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Έχω βάλει έναν Window Manager που δεν τρώει σχεδόν καθόλου μνήμη και κάνει φοβερή διαχείρηση της οθόνης και έτσι υποφέρεται η κατάσταση. Άλλοστε παίζουν σχεδόν τα πάντα - ακόμα και η καμερίτσα - οπότε δεν έχω την ανάγκη να βάλω Windows. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν το Firewire, το οποιο πρέπει να παίζει αλλά δεν έχω καμια συσκευή να το δοκιμάσω, και το infrared που δεν με ενδιαφέρει και έτσι δεν έχω κάτσει να το κάνω configure, αφού χρησιμοποιώ ένα USB Bluetooth dongle που παίζει άψογα.

Δυστυχώς η μνήμη είναι propertiary. Κλασσικές βλακείες της Sony. Βρίσκεται, (από το εξωτερικό πάντα), αλλά κοστίζει... κάπου 80 ευρώ τα 64ΜΒ.

Μερικές φώτο που τράβηξα εχθές - παρέα με ένα φορητό ενός φίλου:

http://homepages.pathfinder.gr/Vash/vaio%2Ehtml

gia na katalavete pou paizoun oi times toshiba me Intel Pentium III 700 MHz, 11.3 in. TFT Active Matrix, Microsoft Windows 98 SE, 128 MB, 20 GB hard drive einai stis £278.00 diladi nomizw girw sta 400euro..

koitakste edw:

http://www.dealtime.co.uk/xPC-Toshiba_Portege_3490CT_PP349E_6PY83_EN

alitheia poso einai peripou oi 3 libres??

kai kati allo,ksereta kana eshop pou na exei megali poikilia ypoforitwn??

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος okapi ( 3 Νοέ. 2004 , 23:01)

ωραιο το μηχανηματακι σου. Η οθονη ποσων ιντσων ειναι;;; αποφασισες για καμια τιμη;;

8.9 Inches. Για τιμή δεν είμαι σίγουρος ακόμα, αλλά σκέφτομαι να το βάλω στο fleamarket.

@onefluffycloud: Αυτό όμως είναι το διπλάσιο απο το δικό μου :P

Είναι 2.2 Lb (1.1 κιλά άμα δεν κάνω λάθος).

Στο μέγεθος εννοούσα ότι είναι αρκετά πιο μεγάλο, στο βάρος ειναι τα 2/3 περίπου :)