Jump to content

TFT Vs CRT!!

gtsia
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω μια 19αρα Sony Trinitron και σκεφτομαι να αγορασω μια TFT!

Εχω ακουσει οτι οι TFT δεν εκπεμπουν ακτινοβολια!Ισχυει αυτο??

Ακομη ακουσα οτι ειναι πιο ξεκουρστες??

Τι αξιζει να παρω 17αρα ή 19αρα για να εχω παρομοια αποτελεσματα με την ηδη υπαρχουσα 19αρα CRT μου??

Προτεινετε καποιο μοντελο?

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Αν βαριέσαι απλά να διαβάζεις πολλά, πάρε μια 17' TFT (αντιστοιχία με 19' CRT), θα σου πρότεινα την LG 1715S ή την LG 1715P (απλά έχει και DVI) με τιμές 385 και 485 ευρώ αντίστοιχα.
Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gtsia (21 Οκτ. 2004 , 22:41)

Εχω μια 19αρα Sony Trinitron και σκεφτομαι να αγορασω μια TFT!

Εχω ακουσει οτι οι TFT δεν εκπεμπουν ακτινοβολια!Ισχυει αυτο??

Ακομη ακουσα οτι ειναι πιο ξεκουρστες??

Τι αξιζει να παρω 17αρα ή 19αρα για να εχω παρομοια αποτελεσματα με την ηδη υπαρχουσα 19αρα CRT μου??

Προτεινετε καποιο μοντελο?

signomi exeis 19 crt k theleis na agoraseis tft???trelos eisai???(me tin kali enoia)

oi crt othones apla einai kaliteres.teleia k paula.(tha mporousa na milao me tis ores gi auto to thema-an thes pm me)

an den sou arkei i sony pou exeis xose lefta k pare mia megaliteri crt eizo k meta fere mou opoia tft thes gia sigrisi k tha gelas aionios me tin tft.

alla k i sony pou exeis kaliteri einai apo poles tft othones,pistepse me.

skepsou oti me mia tft oute mia taineia me filous den tha mporeis na deis

:whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος panos23 (22 Οκτ. 2004 , 01:36)

signomi exeis 19 crt k theleis na agoraseis tft???trelos eisai???(me tin kali enoia)

oi crt othones apla einai kaliteres.teleia k paula.(tha mporousa na milao me tis ores gi auto to thema-an thes pm me)

an den sou arkei i sony pou exeis xose lefta k pare mia megaliteri crt eizo k meta fere mou opoia tft thes gia sigrisi k tha gelas aionios me tin tft.

alla k i sony pou exeis kaliteri einai apo poles tft othones,pistepse me.

skepsou oti me mia tft oute mia taineia me filous den tha mporeis na deis

:whistle:

Σε επιδοσεις για γραφικα και βιντεο ξερω οτι οι CRT ειναι με διαφορα πολυ καλυτερες απλα νιωθω οτι η CRT με κουραζει μετα απο αρκετες ωρες και ακουσα οτι οι TFT ειναι πιο ξεκουραστες!!Ισχυει αυτο ή μπουρδες?

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gtsia (22 Οκτ. 2004 , 02:41)

Σε επιδοσεις για γραφικα και βιντεο ξερω οτι οι CRT ειναι με διαφορα πολυ καλυτερες απλα νιωθω οτι η CRT με κουραζει μετα απο αρκετες ωρες και ακουσα οτι οι TFT ειναι πιο ξεκουραστες!!Ισχυει αυτο ή μπουρδες?

Ισχύει. Άλλο είναι να σε βαράνε μερικά κρυσταλλάκια (TFT) και άλλο μια λάμπα 150 watt :p

Εμένα προσωπικά η 21" Sony CRT μου δεν με κουράζει καθόλου. Τα χρώματά της δεν τα αλλάζω με τίποτα, είναι πραγματικά εκτός φαντασίας (ακόμα και σε σύγκριση με άλλες CRT, με TFT άστο καλύτερα).

Πάντως άμα σε κουράζει η οθόνη και δεν ψάχνεις την πολύ καλή ποιότητα εικόνας (κυρίως χρώματος), θα σε βολέψει περισσότερο μια TFT.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chtrox (22 Οκτ. 2004 , 01:26)

Αν βαριέσαι απλά να διαβάζεις πολλά, πάρε μια 17' TFT (αντιστοιχία με 19' CRT), θα σου πρότεινα την LG 1715S ή την LG 1715P (απλά έχει και DVI) με τιμές 385 και 485 ευρώ αντίστοιχα.

Tι είναι το DVI; :stupid:

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος t300 (22 Οκτ. 2004 , 03:36)

Tι είναι το DVI; :stupid:

Οι οθόνες καθοδικού σωλήνα CRT είναι αναλογικές και έτσι, για να βλέπουμε στην οθόνη μας, η μετατροπή των ψηφιακών δεδομένων απεικόνισης σε αναλογική μορφή είναι αναπόφευκτη. Αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της απεικόνισης των οθονών CRT, αφού το αναλογικό σήμα δέχεται μεγάλες παραμορφώσεις κατά τη διέλευσή του μέσα από το καλώδιο μεταφοράς. Επίσης και οι κάρτες γραφικών, που είναι εγκατεστημένες στα περισσότερα σημερινά συστήματα, διαθέτουν την κλασική 15πινη έξοδο VGA. Παράλληλα, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα στάνταρτ που να καθορίζει πλήρως και για όλους τον ψηφιακό τρόπο και τα βύσματα για τη μεταφορά των δεδομένων απεικόνισης στις ψηφιακές οθόνες. Έτσι το βύσμα των περισσότερων οθονών TFT εξακολουθεί να είναι το γνωστό μας VGA και τα αρχικά ψηφιακά δεδομένα απεικόνισης μετατρέπονται σε αναλογικά και στη συνέχεια ξανά σε ψηφιακά.

To DVI επομένος έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα νέο ψηφιακο προτύπο επικοινωνίας (digital interface) αναμεσα στην καρτα γραφικών και την οθονη TFT.

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrini (22 Οκτ. 2004 , 09:59)

Οι οθόνες καθοδικού σωλήνα CRT είναι αναλογικές και έτσι, για να βλέπουμε στην οθόνη μας, η μετατροπή των ψηφιακών δεδομένων απεικόνισης σε αναλογική μορφή είναι αναπόφευκτη. Αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της απεικόνισης των οθονών CRT, αφού το αναλογικό σήμα δέχεται μεγάλες παραμορφώσεις κατά τη διέλευσή του μέσα από το καλώδιο μεταφοράς. Επίσης και οι κάρτες γραφικών, που είναι εγκατεστημένες στα περισσότερα σημερινά συστήματα, διαθέτουν την κλασική 15πινη έξοδο VGA. Παράλληλα, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα στάνταρτ που να καθορίζει πλήρως και για όλους τον ψηφιακό τρόπο και τα βύσματα για τη μεταφορά των δεδομένων απεικόνισης στις ψηφιακές οθόνες. Έτσι το βύσμα των περισσότερων οθονών TFT εξακολουθεί να είναι το γνωστό μας VGA και τα αρχικά ψηφιακά δεδομένα απεικόνισης μετατρέπονται σε αναλογικά και στη συνέχεια ξανά σε ψηφιακά.

To DVI επομένος έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα νέο ψηφιακο προτύπο επικοινωνίας (digital interface) αναμεσα στην καρτα γραφικών και την οθονη TFT.

με πιο απλα λογια...:

αυτο

http://www.monitor.co.at/ausgaben/2001_04/dvi.jpg

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (22 Οκτ. 2004 , 03:07)

Ισχύει. Άλλο είναι να σε βαράνε μερικά κρυσταλλάκια (TFT) και άλλο μια λάμπα 150 watt :p

Εμένα προσωπικά η 21" Sony CRT μου δεν με κουράζει καθόλου. Τα χρώματά της δεν τα αλλάζω με τίποτα, είναι πραγματικά εκτός φαντασίας (ακόμα και σε σύγκριση με άλλες CRT, με TFT άστο καλύτερα).

Πάντως άμα σε κουράζει η οθόνη και δεν ψάχνεις την πολύ καλή ποιότητα εικόνας (κυρίως χρώματος), θα σε βολέψει περισσότερο μια TFT.

Mπορείς να διαβάσεις τα παραπάνω link του "csk4023" και αυτό :

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=18951&perpage=20&pagenumber=1

Είναι επειδή μερικοί δήθεν δεν διάβασαν τα link ,και επαναλαμβάνουν τις ίδιες ερωτήσεις με άλλο τρόπο...γιάυτό η συγκεκριμένη απάντηση.

Paidia ti einai to ghost effect pou lene pws paratirite stis TFT?

Ap'oti diabasa, exei na kanei me to effect pou parathreitai

logo ths kathysterhshs pou yparxei mexri na allaksei h eikona

se mia othonh. Oi palies times twn pixels paramenoun gia ligo.

Yeah baby yeah!