Jump to content

[Note 4] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία

m7ixalis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ πάντως την βρίσκω με το όνομα αναζήτηση Google. Τέλος πάντων.

Είναι ανάλογα αν την έχεις αναβαθμίσει η οχι....στην αναβαθμισμένη αλλάζει όνομα.

• Απαντήσεις 993
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είναι ανάλογα αν την έχεις αναβαθμίσει η οχι....στην αναβαθμισμένη αλλάζει όνομα.

Κατι αλλο κουλο που μου κανει ειναι οταν εχω το gps σε υψηλη ακριβεια αναβοσμηνει αριστερα πολλες φορες και οταν κρατησω πατημενο πανω του μου λεει στο info "ui συστηματος"..

An honest man is always a child.

Socrates

Alienware 17 R3  / Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch3 Titanium

Κατι αλλο κουλο που μου κανει ειναι οταν εχω το gps σε υψηλη ακριβεια αναβοσμηνει αριστερα πολλες φορες και οταν κρατησω πατημενο πανω του μου λεει στο info "ui συστηματος"..

Τι να έγραφε δηλαδή?και εμένα αυτό γράφει.

Τι να έγραφε δηλαδή?και εμένα αυτό γράφει.

Σε υψηλη λειτουργεια το χεις?

*να μην εψαχνε γενικα καθε λιγο κ λιγακι ηθελα.

Χαχαχαχχαχαχα

Εκτος κι αν ειναι για τον καιρονπου το εχω βαλει να ανανεωνει καθε 3 ωρες κ στην τοποθεσια μου. Τοτε νταξει..

Γιατι αλλιως το google now το χω απενεργοποιημενο και τα αλλα..

Socrates

Σε υψηλη λειτουργεια το χεις?

*να μην εψαχνε γενικα καθε λιγο κ λιγακι ηθελα.

Χαχαχαχχαχαχα

Εκτος κι αν ειναι για τον καιρονπου το εχω βαλει να ανανεωνει καθε 3 ωρες κ στην τοποθεσια μου. Τοτε νταξει..

Γιατι αλλιως το google now το χω απενεργοποιημενο και τα αλλα..

[ATTACH]59164[/ATTACH][ATTACH]59165[/ATTACH]

[ATTACH]59164[/ATTACH][ATTACH]59165[/ATTACH]

στα ιδια ειμαστε απ οτι βλεπω..

δεν με εχει εντυπωσιασει η μπαταρια του. ελπιζω να βγαλουν αμεσα update.. εκτος του 5.0.1

Socrates

Το google now είναι άχρηστη εφαρμογή για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που παρέχει είναι ελάχιστες και τις βρίσκεις μέσω άλλων εφαρμογών που χρησιμοποιείς.

Καταναλώνει υπερβολικά γιατί κάνει συνεχή εντοπισμό θέσης, ανανεώσεις κλπ.

Το ίδιο και το Google+.

Δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας οπότε είναι άχρηστο και έχει κατανάλωση.

Αν αφήνουμε την συσκευή μας σε αναμονή και παρατηρούμε υψηλή κατανάλωση, αρχίζουμε να ψαχνωμαστε, ξεκινώντας απ αυτά τα δύο.

Μετά τσεκάρουμε ρυθμίσεις θέσης ώστε να είναι όλα σε low battery και γενικά όλες τις ρυθμίσεις μας για περιττά πράγματα που είναι ενεργοποιημένα.

Ακολούθως τσεκάρουμε τις εφαρμογές τρίτων και διαγράφουμε τις ύποπτες.

Μην κάνετε εγκατάσταση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε.

Δεν είναι ο χώρος που καταλαμβάνουν το πρόβλημα, αλλά το ότι οι περισσότερες ανοίγουν χωρίς να σας ρωτήσουν και παραμένουν σε φάση όπου ναι μεν κρατούν λίγη ram, αλλά κάνουν κάποιες διεργασίες στο παρασκήνιο όπως εντοπισμός θέσης και αναζήτηση πληροφοριών για διαφημιστικά.

Φανταστείτε τι γίνεται αν έχετε 15 τέτοιες εφαρμογές.

Αποφεύγετε τις δωρεάν εκδόσεις. Αν σας αρέσει πολύ μια εφαρμογή, αγοράστε την. Οι δωρεάν βγάζουν χρήματα από διαφημίσεις και κάνουν ότι είπα παραπάνω.

Ας προσθέσω στα παραπάνω, προς επιβεβαίωση, την δική μου περίπτωση:

Πριν από μία εβδομάδα περνάω ΟΤΑ την BOC3 στο Note 4 Ουγγαρίας που έχω. Καθαρή εγκατάσταση (factory reset πριν και μετά), κατέβασμα όλων των εφαρμογών μου από το play store. Στην αρχή όλα καλά, η απόδοση της μπαταρίας ήταν περίπου ίδια (λίγο πάνω για την ακρίβεια) με την kit kat. Ξαφνικά όμως πριν από τέσσερις ημέρες αρχίζει το πανηγύρι. Η αυτονομία πέφτει δραματικά με το "υπηρεσίες google" να έχει καρφωθεί στην κορυφή της κατανάλωσης με ποσοστά της τάξης 20% με 25%. Επειδή μου είχε ξανασυμβεί παλιά να φάει σκάλωμα η υπηρεσία απενεργοποίησα κινητό, καθάρισα cache και επανεκκίνησα. Αποτέλεσμα μηδέν. Έλεγξα τους συνήθεις υπόπτους: Google now κλειστό, αναφορά τοποθεσίας κλειστή, gps κλειστό, να επιτρέπεται πάντα η σάρωση ασύρματων δικτύων από την google κλειστό. Έψαξα λοιπόν για ένοχη εφαρμογή.

Ποια ήταν; Αυτή. HD Widgets. Δεν μου τράβηξε αρχικά την προσοχή γιατί το μοναδικό widget της που χρησιμοποιούσα ήταν ένα ρολόι με ημερομηνία χωρίς καιρό που να απαιτεί εντοπισμό θέσης. Και όμως. Ανακάλυψα ότι κατά τη διάρκεια μίας μόνο φόρτισης η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε ζητήσει από το google play services 395 φορές την τοποθεσία μου. Αποτέλεσμα: οι υπηρεσίες google ήταν ενεργές όση ώρα ήταν ενεργό και το τηλέφωνο. Απεγκατέστησα την εφαρμογή. Επανεκκίνησα το τηλέφωνο και το φόρτισα για να μηδενιστούν τα ποσοστά της μπαταρίας. Πλέον επανήλθα στα φυσιολογικά από άποψη κατανάλωσης.

Συμπέρασμα: Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Μάκης

Ας προσθέσω στα παραπάνω, προς επιβεβαίωση, την δική μου περίπτωση:

Πριν από μία εβδομάδα περνάω ΟΤΑ την BOC3 στο Note 4 Ουγγαρίας που έχω. Καθαρή εγκατάσταση (factory reset πριν και μετά), κατέβασμα όλων των εφαρμογών μου από το play store. Στην αρχή όλα καλά, η απόδοση της μπαταρίας ήταν περίπου ίδια (λίγο πάνω για την ακρίβεια) με την kit kat. Ξαφνικά όμως πριν από τέσσερις ημέρες αρχίζει το πανηγύρι. Η αυτονομία πέφτει δραματικά με το "υπηρεσίες google" να έχει καρφωθεί στην κορυφή της κατανάλωσης με ποσοστά της τάξης 20% με 25%. Επειδή μου είχε ξανασυμβεί παλιά να φάει σκάλωμα η υπηρεσία απενεργοποίησα κινητό, καθάρισα cache και επανεκκίνησα. Αποτέλεσμα μηδέν. Έλεγξα τους συνήθεις υπόπτους: Google now κλειστό, αναφορά τοποθεσίας κλειστή, gps κλειστό, να επιτρέπεται πάντα η σάρωση ασύρματων δικτύων από την google κλειστό. Έψαξα λοιπόν για ένοχη εφαρμογή.

Ποια ήταν; Αυτή. HD Widgets. Δεν μου τράβηξε αρχικά την προσοχή γιατί το μοναδικό widget της που χρησιμοποιούσα ήταν ένα ρολόι με ημερομηνία χωρίς καιρό που να απαιτεί εντοπισμό θέσης. Και όμως. Ανακάλυψα ότι κατά τη διάρκεια μίας μόνο φόρτισης η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε ζητήσει από το google play services 395 φορές την τοποθεσία μου. Αποτέλεσμα: οι υπηρεσίες google ήταν ενεργές όση ώρα ήταν ενεργό και το τηλέφωνο. Απεγκατέστησα την εφαρμογή. Επανεκκίνησα το τηλέφωνο και το φόρτισα για να μηδενιστούν τα ποσοστά της μπαταρίας. Πλέον επανήλθα στα φυσιολογικά από άποψη κατανάλωσης.

Συμπέρασμα: Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Σε ευχαριστώ που έγραψες αυτά και έτσι περιέγραψες ακριβώς και τη δική μου κατάσταση. Ακριβώς όμως. Με μια μόνο εξαίρεση, ότι δεν έχω περάσει καμιά εφαρμογή εκτός της mifit και το widget του Evernote. Θα φάνε σουτ και βλέπουμε. Αλλά το λέω ευθαρσώς. 50-50 να φταίει αυτό. imo.

Ομως πες μου, πως: Ανακάλυψες ότι κατά τη διάρκεια μίας μόνο φόρτισης η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε ζητήσει από το google play services 395 φορές την τοποθεσία σου?

Wakelock detector ?

Ομως πες μου, πως: Ανακάλυψες ότι κατά τη διάρκεια μίας μόνο φόρτισης η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε ζητήσει από το google play services 395 φορές την τοποθεσία σου?

Wakelock detector ?

Όχι. Τράβηξα από την συσκευή ένα logcat σε μορφή .txt μέσω adb και στη συνέχεια το έστειλα σε ένα φίλο μου προγραμματιστή γιατί εγώ από γλώσσες προγραμματισμού δεν σκαμπάζω τίποτα ;) .

Μάκης

Εγω βρηκα την υγεια μου παιδες. Παραθετω κατω screenshot με τις ρυθμισεις μου μπας κ δωσω λυσεις σε καποιους εστω..

Και GPS στο "εξοικ.ενεργειας".

Το dropbox μονο σκεφτομαι να ενεργοποιησω παλι, τα αλλα ειναι μια χαρα κ εχει κ αξιοπρεπεστατους χρονους.

*αν και πιστευω πως με τα καινουρια ελληνικα μοντεμ (εχουν καταληξη BOC3) θα αφηνεις ανοιχτο και το 4G ανετα..

αλλα επιφυλασσομαι μεχρι να δοκιμασω..

ως τωρα καθε βραδυ ενα reboot και φορτισμα μεχρι να στρωσουν τα στατιστικα της μπαταριας.. :-)

Socrates

Όχι. Τράβηξα από την συσκευή ένα logcat σε μορφή .txt μέσω adb και στη συνέχεια το έστειλα σε ένα φίλο μου προγραμματιστή γιατί εγώ από γλώσσες προγραμματισμού δεν σκαμπάζω τίποτα ;) .

Χα χα, λίγο παραπάνω από ότι είμαι διαθέσιμος να κάνω! Ακόμα ...

Η χρήση μου είναι περισσότερο 70 30 ασύρματο δεδομένα. Συγχρονισμός ανοιχτοί μόνο όταν είμαι ίντερνετ. Φωτεινότητα αυτόματη. Χρήση συνέχεια browsing Facebook viber instagram. Έχω αφαιρέσει σαβούρα και είμαι με το νέο Boc 5. Η αναμονή τρομερή. Google now Google + ούτε για δείγμα ενεργά. Εξοικονόμηση δεν μπήκε καθόλου.
Δημήτρης

Ξήλωσα facebook (+ messenger) , chrome να δω πως πάει.. Εννοείται ότι έχω μπλοκάρει όοοολο το bloatware (και της google). Με 60 40 wifi δεδομένα. Με φωτεινότητα καρφωτή λίγο πάνω από την ελάχιστη. Μου έβγαλε 2 ώρες και κάτι ανοιχτή οθόνη και πρώτο σε κατανάλωση είχα cell standby (Time on: 17h, Without signal: 17%). Είμαι με την BOC3..

Δεν ζητάω να φτάσει τις 10 ημέρες, αλλά με αυτή την χρήση θεωρώ αυτονόητες τις 4,5 ώρες sot

Edited by equi
s21 ultra 256

Η χρήση μου είναι περισσότερο 70 30 ασύρματο δεδομένα. Συγχρονισμός ανοιχτοί μόνο όταν είμαι ίντερνετ. Φωτεινότητα αυτόματη. Χρήση συνέχεια browsing Facebook viber instagram. Έχω αφαιρέσει σαβούρα και είμαι με το νέο Boc 5. Η αναμονή τρομερή. Google now Google + ούτε για δείγμα ενεργά. Εξοικονόμηση δεν μπήκε καθόλου.

Το Google now βάλε αν μπορείς ένα screen για να δω πιο ακριβώς είναι.

Βασικά από τις εφαρμογές για να δω πιο εννοείς. Το Google + το έχω είδη πετάξει.

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Βασικά από τις εφαρμογές για να δω πιο εννοείς. Το Google + το έχω είδη πετάξει.

Προφανώς το "Αναζήτηση Google" εννοεί που έχει και ο MiRo31285 στα disabled..

s21 ultra 256

Είναι η αναζήτηση Google. Επίσης αν είσαι ρουτ πέσμου να σου στείλω αρχείο με όλο το bloatware για αφαίρεση μέσω τιτανιουμ. Επίσης έχω κλείσει και το s voice που και αυτό καίει και μου είναι και άχρηστο.

----- προσθήκη μηνύματος 31 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ξήλωσα facebook (+ messenger) , chrome να δω πως πάει.. Εννοείται ότι έχω μπλοκάρει όοοολο το bloatware (και της google). Με 60 40 wifi δεδομένα. Με φωτεινότητα καρφωτή λίγο πάνω από την ελάχιστη. Μου έβγαλε 2 ώρες και κάτι ανοιχτή οθόνη και πρώτο σε κατανάλωση είχα cell standby (Time on: 17h, Without signal: 17%). Είμαι με την BOC3..

Δεν ζητάω να φτάσει τις 10 ημέρες, αλλά με αυτή την χρήση θεωρώ αυτονόητες τις 4,5 ώρες sot

Πόσες μέρες εβγαλες;

Δημήτρης

Πόσες μέρες εβγαλες;

Ένα 24ωρο από τη στιγμή που το φόρτισα.. 17 ώρες με σήμα και 7 ώρες airplane mode το βράδυ

s21 ultra 256

[ATTACH]59193[/ATTACH]

Εμένα έτσι το εμφανίζει.

Τελικά αυτό είναι?

[ATTACH]59193[/ATTACH]

Εμένα έτσι το εμφανίζει.

Τελικά αυτό είναι?

Ναι Νίκο αυτό απλά και εγώ που έλεγα άλλο ήταν επειδή δεν είχα κάνει αναβάθμιση

Θοδωρής

Ναι Νίκο αυτό απλά και εγώ που έλεγα άλλο ήταν επειδή δεν είχα κάνει αναβάθμιση

Με την απενεργοποίηση του να φανταστώ δεν δουλεύει η ανανέωση του καιρού και γενικώς ότι έχει σχέση με gps?

Με την απενεργοποίηση του να φανταστώ δεν δουλεύει η ανανέωση του καιρού και γενικώς ότι έχει σχέση με gps?

Μια χαρα δουλευουν ολα.

εμενα τουλαχιστον.

το gps το εχω στην εξοικονομηση και ο καιρος σαμσουνγκ και το widget της μια χαρα δουλευει..

Socrates

Δεν δουλεύει καθόλου το Google now από ότι βλέπω. Το στοκ widget καιρού μια χαρά δουλεύει και ο καιρός.

Θοδωρής

Απλά με το που το απενεργοποιησα και πήγα να κάνω ενημέρωση το stock witget του καιρού δεν ανανεώνεται.

Θα δω και θα σας πω.

Απλά με το που το απενεργοποιησα και πήγα να κάνω ενημέρωση το stock witget του καιρού δεν ανανεώνεται.

Θα δω και θα σας πω.

Τοποθεσίες τι εχεις;

Σκέψου ότι εγώ τις έχω κλειστές. Μήπως είχες βάλει widget από Google now?

Edited by prioxxx
Δημήτρης

Τοποθεσίες τι εχεις;

Είχες δίκιο. Τις είχα κλειστές.

Όλα οκ. Για να δούμε τώρα που τα απενεργοποιησα τι καλύτερο θα δω.

[ATTACH]59197[/ATTACH]

• The title was changed to [Note 4] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία