Jump to content

Προγραμματισμός.


Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον Dionisos

 

Μαντεύω, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως είναι αυτό, πως έχεις κατεβάσει ΜΟΝΟ την J2ME χωρίς να έχεις εγκαταστήσει την J2SE πρώτα στο μηχανημά σου... Δώσε μας ακριβή περιγραφή του προβλήματος και θεωρώ πως θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε (η τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε το καλύτερό μας!).

Για βιβλία, για αρχή δε νομίζω ότι θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από το tutorial της Sun!

 

 

Το αρχείο που κατέβασα είναι 78 ΜB περίπου και λέγετε: j2sdk-1.4.2-nb-3.5-bin-windows

 

??????????????????????????

 

Μου βγάζει πριν αρχισει καλά καλά η εγκατάσταση ότι η παραπάνω εφαρμογή δεν είναι έγκηρη εφαρμογή win32

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( Βοήθεια κανείς?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το μόνο που μου έρχεται είναι ότι είναι corrupted το αρχείο. Δοκιμασε να το ξανακατεβάσεις... (πάντως θές και άλλο SDK για την Java Micro Edition). Ελπίζω να το κατεβάζεις από κανένα εργαστήριο καμιάς σχολής... :)
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

 

Το μόνο που μου έρχεται είναι ότι είναι corrupted το αρχείο. Δοκιμασε να το ξανακατεβάσεις... (πάντως θές και άλλο SDK για την Java Micro Edition). Ελπίζω να το κατεβάζεις από κανένα εργαστήριο καμιάς σχολής... :)

 

 

Άσε... PSTN. Χέσε μέσα. Αλλά που να το ξανακατεβάζω τώρα. Θα πάω για αγωραστό μάλον.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ με το post του hsigma. Συνεχίζει να έχει λάθος σε αρκετά πράγματα, αλλά από το ύφος του φαίνεται ότι δεν έχει καμία διάθεση να μεταπειστεί.

 

Αντίθετα θα ήθελα να αναφέρω τη δική μου γνώμη για το ποια γλώσσα είναι πιο σωστή για έναν αρχάριο προγραμματιστή.

 

Κατά πρώτον, σας εκλιπαρώ να αποφύγετε τη Basic (τη VB βασικά) (όσοι είστε παλιοί και την έχετε μάθει ήδη... tough luck! :p ). Πραγματικά έχω δει προγραμματιστές που έχουν συνηθίσει μερικά χρόνια σε VB και δυσκολεύονται πραγματικά πολύ να περάσουν σε μία άλλη πιο σοβαρή γλώσσα (οικογένειας C). Και ακόμα και να τη "μάθουν", δεν την εκμεταλλεύονται, γιατί έχουν συνηθίσει σε διαφορετική νοοτροπία προγραμματισμού.

 

Υπάρχουν πολλοί άλλοι που προτείνουν Java. Ναι, είναι μια καλή σκέψη, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι η καλύτερη. Δε βοηθάει να αναπτύξεις προγραμματιστική σκέψη. Γιατί θες δε θες θα σου ανακατέψουν τα packages για να χρησιμοποιήσεις io, θα σου ανακατέψουν κλάσεις, κληρονομικότητα, πολυμορφισμό και συμβαίνουν δύο τινά:

-αυτός που δεν καίγεται πραγματικά να μάθει τη γλώσσα, τα παρατάει γιατί του φαίνονται βουνό.

-αυτός που θα επιμείνει προσπαθώντας να τα αφομειώσει, υπάρχει κίνδυνος να επικεντρωθεί πολύ σε αυτά και να μην καταφέρει να δώσει στο μυαλό την ευκαιρία να ωριμάσει προγραμματιστικά. Δηλαδή να πετύχει αυτό που πολύ σωστά επισήμανε ο Διόνυσος. Να βάζει τις σκέψεις του σε μια σειρά και να σπάει το εκάστοτε πρόβλημα σε διακριτά αλγοριθμικά βήματα.

 

Αποτέλεσμα; Βγαίνουν προγραμματιστές που ξέρουν java, αλλά δε μπορούν να γράψουν δυο γραμμές πραγματικού κώδικα. Τους λες, φτιάξε μου μια mergesort σε απλά συνδεδεμένες λίστες και ψάχνονται... Συνήθως καταλήγουν να πειράζουν μενουδάκια σε προγράμματα και να διορθώνουν bugs στην εκτύπωση χαρακτήρων κ.ο.κ.

 

Γνώμη μου... ας ξεκινήσει κάποιος με C. Δεν είναι ότι πιο απλό, αλλά τα μόνα που χρειάζεται να μάθει στην αρχή είναι τα if, for, do, while. Αυτά αρκούν για να δοκιμάσει αλγόριθμους. Μετά προσεγγίζει τους pointers. Είναι μια γνώση εξαιρετικά χρήσιμη που καμία άλλη γλώσσα δε θα στην παρέχει σε τόσο βάθος όσο η C. Μόλις μάθει να χειρίζεται και pointers και να αντιμετωπίζει λογικά προβλήματα, σπάζοντάς τα σε απλές διαδοχικές διαδικασίες, τότε και μόνο τότε είναι έτοιμος να περάσει στο αντικειμενοστραφές μοντέλο.

Τότε αν θέλει μπορεί να μεταπηδήσει κατευθείαν στη Java και να μη μάθει C++ (αν και άμα έχεις γοητευθεί από τους pointers της C, δύσκολα τους αποχωρίζεσαι...). Αλλά να γνωρίζει το παρελθόν πριν περάσει στο παρόν. Να γνωρίζει τις βασικές αρχές του προστακτικού προγραμματισμού πριν μάθει τον αντικειμενοστραφή.

 

 

Αυτή η λογική μάλιστα ακολουθείται και στο Μετσόβειο (στη ΣΗΜΜΥ και στη ΣΕΜΦΕ). Και πιστέψτε με, έχει αποτέλεσμα!

 

 

Αυτά...

(και την επόμενη φορά να μου έχετε έτοιμη υλοποίηση εισαγωγής και διαγραφής σε AVL δέντρα με Java classes για φύλλα!! ;) )

To understand the human mind:

http://www.noesistheory.com

Link to comment
Share on other sites

Spyros86 βλέπω έχεις κατεβάσει την έκδοση της java με το netbeans μαζί. Δε νομίζω ότι σου χρειάζεται το netbeans προς το παρόν. Προσπάθησε να κατεβάσεις το j2sdk-1_4_2-windows-i586.exe που είναι το Windows Offline Installation SDK. Αυτό σου κάνει. Παράλληλα όμως πρέπει να κατεβάσεις και το SDK για την micro edition (Wireless toolkit) που είναι εδώ

 

Φιλικά

Dionisos

Κάντε οικονομία στα SMS χρησιμοποιώντας το JSaveSMS!

Σχολιάστε το JSaveSMS

Link to comment
Share on other sites

Το οτι καποιος ξερει C δεν παει να πει ..οτι ειναι καλος προγραμαμτιστης.

Δεν μπορω να καταλαβω αγαπητε pioneer γιατι με την C θα μαθεις το Χ. Υ algo και με την Java οχι!η μαλλον η Java δεν θα σε προδιαθεσει να μαθεις Data Structures και αλγοριθμους! Μια χαρα μπορεις να υλοποιησεις οτι θελεις..μπορεις να φιαξεις τα δικα σου..για να πεις οτι τα εκανες..γιατι κακα τα ψεματα..ολοι οι φοιτητες τελικα που φιαχνουν κατι τετοιο σαν μερος της εργασιας τους..μην μου πεις μετα..οτι το χρησιμοποιεις!

 

ο C++ (Win) προγραμματιστης θα ανοιξει το Microsoft MFC Και θα αρχησει να γραφει! μην μου πεις..οτι σε καθε project γραφεις τα δικα σου δενδρα? η εχεις δικες σου παραλλαγες του QuickSort...κατι που δεν σκεφτηκε ο θειος Car Hoares ;)

 

νομιζω οτι συμφωνεις οτι δεν καθεσαι να ευφευρεις τον τροχο...καθε μερα στην δουλεια σου.Τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια αυτο λεει!

Ξερεις πολυ καλα οτι τα πληροφοριακα συστηματα και συγκεκριμενα τα συστηματα λογισμικου εχουν φτασει οσο αναφορα τις απαιτησεις τους σε μεγαλο βαθμο πολυπλοκοτητας!

 

Με μαθηματικη ακριβεια ο βαθμος αυτος ηταν αδυνατον να καταπολεμηθει απο τον Structural Programming. Εκει λοιπον δημιουργηθηκε ο αντικειμενοστρεφισμος!

 

Ισως να μην ειναι η αριστη μεθοδολογια..αναπτυξης λογισμικου παρολα αυτα ειναι αυτη που τα τελευταια χρονια κινει τον κοσμο! οπως καθε επαναστατικο ετσι και αυτος συναντα σθεναρη αντισταση απο διαφορες ομαδες ανθρωπων

 

Κατα την γνωμη μου 2 ειναι ομαδες ανθρωπων που δεν τους αρεσει ο αντικειμενοστρεφισμος!

 

*αυτοι που δεν μπορουν να τον καταλαβουν..οσο και αν προσπαθησαν

*και αυτοι που αυστηρα..μπορεσαν να τον καταλαβουν, και αφου το εκαναν αυτο αποφασισαν οτι δεν εχει να τους προσφερει τιποτα.

 

Η Java λοιπον ειναι μια γλωσσα η οποια περικλυει ολα τα παραπανω που ειπα παραπανω! παρεχει ολες αυτες τις ευκολιες στον προγραμματιστη που θα του δωσει την ευκαιρια..να μπορεσει να σπασει την πολυπλοκοτητα...του προβληματος του..Και θα ηθελα εδω να τονισω κατι..γιατι υπαρχει αυτη η αποψη οτι πολυπλοκοτητα στην αναπτυξη λογισμικου ειναι το πως τελικα θα sortaro μια λιστα? οχι αυτο ειναι technicalities ....αυτο το εχουμε λυσει εδω και χρονια..το θεμα μας ειναι πως θα πολεμησουμε το businees logic..πως θα υλοποιησουμε την ζευξη της πραγματικοτητας με την υλοποιηση μας!

 

 

Οσο αναφορα για το ακαδημαικο ...status της java ...ειναι γνωστο σε ολους σας οτι η Java αποτελει το νουμερο 1 ακαδημαικο εργαλειο σε ολα τα σχολεια πληροφορικης στην Αμερικη και στην ευρωπη. Λογικα κατι θα ξερουν ετσι?

 

 

Περι Pointers ο λογος¨

Στατιστικα 3 στους 10 C προγραμματιστες μπορει να διαχειριζεται σωστα τους δεικτες και να επιτυγγχανει το βελτιστο αποτελεσμα οσο αναφορα..καταναλωση και χρηση μνημης!

 

με εναν λιγοτερο ευελικτο μηχανισμο (που εξελισεται διαρκως...εχει δει κανεις τα white paper της Sun? για τεχνικες garbage collection?..ολα αυτα περι δενδρων ακουγοντε αστεια!) τον garbage collector δινεις την δυνατοτητα στους υπολοιπους 7 απο τους 10 να επιτυχουν ευκολα..πολυ καλα αποτελεσματα...και μαλιστα μερικες φορες..ακομα καλύτερα. Ειδικα οταν ο ογκος και η πολυπλοκοτητα του συστηματος μεγαλωνει..και δεν μιλαμε για το projectακι στο Uni με τις 3 γραμμες που καναμε και κατι εγινε...μιλαμε για 50-60 χιλιαδες and counting!....

 

 

αν λοιπον η C++ η Visual C++ , το COM ,το DCOM ηταν πραγματικα τα τοσο καλα εργαλεια που μας καλυπτουν τοτε γιατι η μαμα Microsoft τα κανει στην ακρη?

 

παρολα αυτα ισχυει αυτο που λενε ολοι! ο καθενας στον χωρο του και ο λουμιδης στους καφεδες!

θες να γραψεις κωδικα για Microcontrolers? ναι θα γραψεις C, assembly..κτλ κτλ.σεβαστο..κανεις δεν θα σου πει..γραψε Java..(παρολα αυτα μπορεις).Οποτε καλο ειναι να οριζουμε παντα..το πεδιο που επικαλουμαστε!

Java Hellenic User Group

www.javahellug.org

Link to comment
Share on other sites

pascal & fortran xreiazontia dioti einai to ENTRY ston programmatismo

 

Den einai ipoxrewmenos o ka8e enas pou 8elei na ma8ei ta "basika" kai mono tou programmatismou na ma8ei C++, java ktl.

Ean to xreiazetai egkiklopedika 8a paei se PAscal kai fortran

 

Episis iparxoun apeires efarmoges/biblio8ikes (kyriws ma8imatika) se pascalofortranoada glwsses pou den exoun metafer8ei ( teleios astoxo ayto pou eipa kapoios gia tn ellada) kai einia terastios o kopos na metafer8oun kai giayo zoun akoma aytes oi glwsses.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για τα περί C/Java απόλυτα με τον javaneze.

 

Σχετικά με τη VB... Κατ' αρχάς, πρόκειται για μία παρεξηγημένη γλώσσα. Ίσως σε παλαιότερες εκδόσεις να "εγκλώβιζε" τους προγραμματιστές στο δικό της τρόπο σκέψης αλλά αυτό ήταν μόνο λόγω της απίστευτης ευκολίας που προσέφερε σε ορισμένες λειτουργίες σε σχέση με τις πιο παραδοσιακές γλώσσες (κυρίως C/C++), όπως στον προγραμματισμό σε παραθυρικό περιβάλλον ή στη σύνδεση με μικρές βάσεις δεδομένων. Σίγουρα είναι πολύ πιο απλό να κάνεις διπλό κλικ σε ένα κουμπί στην οθόνη και να γράφεις κατ' ευθείαν τον κώδικά που θες να εκτελεστεί αν πατηθεί αυτό από το να αρχίσεις να μοιράζεις, σχεδόν χειροκίνητα, events και messages μεταξύ κλάσεων, πολλές φορές αναφερόμενος μάλιστα εντελώς αφηρημένα στο κουμπί αυτό, καθώς δεν αναπαριστάται γραφικά στο design time. Και ειδικά από τη VB.NET προσφέρεται πλήρης αντικειμενοστρέφεια και δυνατότητες ίδιες με το αρκετά πιο βαρύ πυροβολικό της Microsoft, τη C#.

 

Νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή για κάποιον που προγραμματίζει για πρώτη φορά, για δύο κυρίως λόγους:

(1) Τα προγράμματα που φτιάχνεις από την πρώτη στιγμή μοιάζουν με το 99% των προγραμμάτων που έχεις ήδη δει (ως μη-προγραμματιστής), και μοιάζουν "χρήσιμα" (ακόμα κι αν είναι μια απλή φόρμα με ένα CommandButton και ένα TextBox, και 0 γραμμές κώδικα VB). Νομίζω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιον ώστε να πάρει κουράγιο να συνεχίσει. Αν το πρώτο πρόγραμμά σου τύπωνε απλώς στην κονσόλα (ή σε παράθυρο του DOS) ένα Hello World σίγουρα δεν θα ενθουσίαζε τόσο (ειδικά αν ο προγραμματιστής δεν έχει καταλάβει την πρώτη φορά το 90% του προγράμματος που έγραψε - ή αντέγραψε από το βιβλίο - ειδικά σε σημεία όπως τα #includes/imports και την αυτόματη χρήση namespaces, ή τα αντικείμενα io).

(2) Η γλώσσα και όλο το περιβάλλον ανάπτυξης είναι σχεδιασμένα για τη μέγιστη παραγωγικότητα. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεν νομίζω να είναι η καλύτερη εμπειρία για έναν αρχάριο να φάει τα 50 λεπτά από την πρώτη του ώρα προγραμματισμού ψάχνοντας γιατί δεν ολοκληρώνεται το compilation, επειδή δεν έχει βάλει ; ή δεν έχει βάλει παρενθέσεις όπως τις απαιτεί η γλώσσα, ενώ σε αυτόν φαίνονται όλα απόλυτα λογικά. Με τη VB μπορεί να εστιάσει στην ουσία του πράγματος, δηλαδή αρχικά στην μελέτη του διαδικαστικού προγραμματισμού (τα αντίστοιχα if/for/while κτλ. της VB μπορεί να μην κάνουν και καφέ :P όπως ίσως στην C++ ή Java, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι "απλώς δουλεύουν" από την πρώτη φορά που θα τα δοκιμάσει κάποιος, γιατί είναι υπερβολικά απλά). Επίσης, αργότερα, μπορεί να ασχοληθεί εύκολα και με αντικειμενοστρέφεια (ειδικά με VB.NET). Σίγουρα, όμως, ο νέος προγραμματιστής δεν πρέπει να θεωρήσει τη VB πανάκεια, αλλά να ψάξει αργότερα και τις υπόλοιπες γλώσσες.

 

Για τους pointers, σίγουρα έχουν σημαντική (εκπαιδευτική) αξία, όπως ανέφερε ο pioneer, καθώς κάνουν τον προγραμματιστή να καταλάβει τι ακριβώς είναι οι δομές δεδομένων που χειρίζεται. Νομίζω όμως ότι, όπως αναφέρθηκε και πριν, η χρησιμότητά τους τελειώνει εκεί. Η παρακολούθηση των pointers και η διαδικασία των new/delete, malloc/free κτλ. είναι μία εντελώς μηχανιστική διαδικασία. Γι' αυτό μπορεί να την χειριστεί άψογα ο υπολογιστής. Αντίθετα με τη συγγραφή των προγραμμάτων και των αλγορίθμων, η οποία είναι μία εντελώς δημιουργική διαδικασία, την οποία δεν μπορεί να εκτελέσει ο υπολογιστής. Άρα μου φαίνεται εντελώς παράλογο και αντιοικονομικό για οποιοδήποτε πρόγραμμα που έχει ένα κάποιο μέγεθος να σπαταλάει ο προγραμματιστής χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία ψάχνοντας τι δεν κάνει delete και έχει memory leak το πρόγραμμα, ενώ αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα.

 

Πιστεύω ότι βραχυπρόθεσμα - μεσοπρόθεσμα, όλα ανεξαιρέτως τα λειτουργικά (από ρολόγια και κινητά μέχρι servers) θα έχουν ακόμα ένα στρώμα αφαίρεσης από την πραγματική μηχανή ως μέρος τους (όπως οι διαχειριστές CPU/μνήμης/io κτλ.). Το στρώμα αυτό θα είναι το στρώμα του runtime environment, που θα μοιάζει αρκετά με αυτό που έχουμε σήμερα ως JRE (ή CLR της Microsoft). Το garbage collection και οι λοιπές ευκολίες θα είναι standard κατά τον προγραμματισμό (εκτός κι αν γράφεις drivers ή άλλο χαμηλού επιπέδου πρόγραμμα), τα προγράμματα θα είναι όλα σε bytecodes μορφή (και έτσι λιγότερο ή περισσότερο μεταφέρσιμα - βολεύει και τη Microsoft ;) καθώς θα πρέπει να υποστηρίξει διάφορες πλατφόρμες 64-bit/RISC/... στο μέλλον) και θα μας φαίνεται περίεργο πως έγραφαν οι άνθρωποι προγράμματα χωρίς αυτά, όπως τώρα μας φαίνεται περίεργο πως κατάφερναν και προγραμμάτιζαν υπολογιστές σε assembly! :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Dionisos

 

Spyros86 βλέπω έχεις κατεβάσει την έκδοση της java με το netbeans μαζί. Δε νομίζω ότι σου χρειάζεται το netbeans προς το παρόν. Προσπάθησε να κατεβάσεις το j2sdk-1_4_2-windows-i586.exe που είναι το Windows Offline Installation SDK. Αυτό σου κάνει. Παράλληλα όμως πρέπει να κατεβάσεις και το SDK για την micro edition (Wireless toolkit) που είναι εδώ

 

Φιλικά

Dionisos

 

 

Μου λέει να κάνω register πρώτα! Να γράψω τα στοιχεία μου? Ελπίζω να έχω πατήσει το σωστό αρχείο.

 

Επίσης να πω ευχαριστώ σε όλους που έχουν προσφερθεί να βοηθίσουν. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον javaneze

αν λοιπον η C++ η Visual C++ , το COM ,το DCOM ηταν πραγματικα τα τοσο καλα εργαλεια που μας καλυπτουν τοτε γιατι η μαμα Microsoft τα κανει στην ακρη?

μπορεί να συμφωνώ σε μερικά μαζί σου, αλλά αυτό που λες εδώ δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα..

α) που το είδες ότι την κάνει στην άκρη

β) τώρα αν είναι να γράψουμε όλοι σε VB και σε C# και από portability ΜΗΔΕΝ (στο κύβο! χεχε) κοπανιστό!

Link to comment
Share on other sites

ισως ηταν λιγο υπερβολικο! πσρολα αυτα προσωπικα πιστευω οτι ειναι η αληθεια!

 

oi proprietary τεχνολιες της MS οι οποιες μεσω του .net βγαινουν στην απεξω!

Χωρις αυτο να σημαινει οτι τωρα δεν παιζουν..παρολα αυτα οταν η Μαμα MS προωθει το .Net δεν νομιζω οτι πιστευεις οτι ακομα θα κανει σχεδια..και στρατηγικες με το COM στο μυαλο της...!

Θυμαμαι πριν απο 2 χρονια στην πρωτη παρουσιαση της MS του .Νετ (στην Αθηναιδα..Δεκεμβριος μηνας) οπου καποιος head developer perfomer ...ανοιγει ενα νεο session στην παρουσιαση..και λεει!

 

DCOM? CORBA? RPC what ever? Welcome to the wonderfull word of .Net and SOAP!

 

 

κακα τα ψεματα...το .net ηρθε για να τα αντικαταστησει...και προσωπικη μου αποψη να σου πω τη αληθεια..ειναι οτι τα καταφερνει καλυτερα! και θα γνωρισουν μεγαλυτερη αναγωρισης και χρησης σε σχεση με τα λιγο δυστροπα..και οχι τοσο φιλικα COM-ειδες!

 

ο χρονος θα δειξει...παρολα αυτα αυτη την στιγμη κανενας project manager η εταιτια δεν θα στησει ενα προιον, project πανω στα παλια πραγματα..γιατι πολυ απλα ξερει οτι η κατασκευαστρια εταιρια τους..ουσιαστικα τραβηξε το χαλι κατω απο τα ποδια τους με τον ερχομο του .Net!

Java Hellenic User Group

www.javahellug.org

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την portability των προγραμμάτων σε VB και C#, ναι, προς το παρόν είναι πρακτικά μηδενική, αλλά μόνο μέχρι να τις πάρει στα σοβαρά η open-source community ;) (και οι πρώτες προσπάθειες έχουν ήδη ξεκινήσει - Mono και DotGNU).
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Pioneer

Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ με το post του hsigma. Συνεχίζει να έχει λάθος σε αρκετά πράγματα, αλλά από το ύφος του φαίνεται ότι δεν έχει καμία διάθεση να μεταπειστεί.

 

Φιλε μου, καθε αλλο! Καθε αποψη και σχολιο ειναι δεκτο, φτανει να γινεται στο καταλληλο υφος. Δεν ξερω αν ειναι λαθος αυτα που ειπα, απλα προσπαθησα να υποστηριξω τις αποψεις μου με παραδειγματα τα οποια θεωρησα σωστα.

 

Κακα τα ψεμματα παντως, ουτε οι C/C++ αλλα ουτε κ η Java νομιζω οτι ειναι καταλληλες για τον αρχαριο. Ολοι αυτοι οι OOP οροι (κλασεις, include/import) περισσοτερο θα μπερδεψουν. Μια ισως πιο γραμμικη και δομημενη γλωσσα τυπου Pascal μαλλον θα ειναι καλυτερη για αρχη. Στη συνεχεια για Visual προγραμματισμο, νομιζω οτι η VB παρεχει αρκετες ευκολιες και αυτοματισμους που θα εκτιμησει ο αρχαριος. Βεβαια, καλο θα ηταν να μη μεινει εκει, αλλα να προχωρησει σε κατι πιο συνθετο.

 

Υπαρχουν παντως πολλες περιπτωσεις στον κωδικα που γραφω, που για να αντιμετωπισω ενα προβλημα μπορει να κοιταξω τη λυση που ειχα δωσει σε ενα παλιοτερο αντιστοιχο προβλημα, ειτε να δω τη λυση που εχει δωσει καποιος τριτος. Φυσικα δεν νιωθω ουτε ντροπη που δεν ξερω απ'εξω τα API της Java, ας ειναι καλα τα βιβλια και το Διαδικτυο. Δεν ειναι αναγκη να ξαναεφευρουμε τον τροχο, οπως πολυ ευστοχα ειπε ο Javaneze. Οντως περισσοτερο βαρος δινεται πλεον οχι σε θεματα αλγοριθμικης, αλλα στην business logic των συστηματων, και αυτο ισως φαινεται κ απο την αυτοματοποιηση που παρεχουν τα περισσοτερα πακετα αναπτυξης λογισμικου για CORBA,RMI,Servlets,EJB κ.ο.κ. τα οποια μας δειχνουν που πρεπει να δοθει το βαρος. Εχουμε φτασει σε ενα σημειο με αρκετα ογκωδη συστηματα λογισμικου, οπου κυριο μελημα μας θα πρεπει να ειναι η απλοποιηση τους, η μεταφερσιμοτητα και η scalability τους (sorry, αλλα δε βρηκα την καταλληλη ελληνικη λεξη) Ωφελειται ετσι η συντηρηση τους, καθως και η περαιτερω αναπτυξη τους απο αυτους που θα ειναι στη θεση μας αυριο...Αυτος για μενα ειναι ο σκοπος πλεον...

 

Και μια διευκρινιση: δεχομαι διορθωσεις/αποψεις/παρατηρησεις

 

(και την επόμενη φορά να μου έχετε έτοιμη υλοποίηση εισαγωγής και διαγραφής σε AVL δέντρα με Java classes για φύλλα!! ;) )

 

Χα, αυτο? το εχω ηδη ετοιμο σε Assembly και PHP, το ειχαμε για ασκηση στην Ε' Δημοτικου ....!! :p :p :p

A clever person solves a problem.

A wise person avoids it.

 

-- Einstein

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Pioneer

Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ με το post του hsigma. Συνεχίζει να έχει λάθος σε αρκετά πράγματα, αλλά από το ύφος του φαίνεται ότι δεν έχει καμία διάθεση να μεταπειστεί.

Αρχικό Μήνυμα από τον hsigma

Φιλε μου, καθε αλλο! Καθε αποψη και σχολιο ειναι δεκτο, φτανει να γινεται στο καταλληλο υφος. Δεν ξερω αν ειναι λαθος αυτα που ειπα, απλα προσπαθησα να υποστηριξω τις αποψεις μου με παραδειγματα τα οποια θεωρησα σωστα.

Εδώ είναι ένα δημόσιο φόρουμ. Δεν νομίζω να υπάρχουν σωστές και λάθος αποκρίσεις, παρά μόνο υποκειμενικές απόψεις. Αυτό γιατί κάνουμε κουβεντούλα και όχι επιστήμη. Αν κάποιος διαβάσει την άποψη του άλλου και την ενστερνιστεί τότε λέμε ότι "μεταπείστηκε". Δεν νομίζω όμως ότι είναι υποχρέωση κανενός να μεταπείσει τον άλλο για την ορθότητα της άποψής του. Και για την ιστορία, ο μόνος λόγος που η αντίδρασή μου στο πρώτο post του pioneer δεν ήταν ίδια με αυτή του hsigma ήταν γιατί παρατήρησα εγκαίρως την υπογραφή του pioneer. ;)

 

ΒTW, τι λέτε να υλοποιήσουμε πράξεις εισαγωγής, αντικατάστασης, διαγραφής, εκτύπωσης κτλ. σε B* δέντρα σε μία RISC assembly; :D

Link to comment
Share on other sites

Parathrhsh no1: Ti soi programmatismo ma8aineis me to na afhneis 6 kena kai na les "ade meta apo dw, trexa ekei katw" kai gia na emfaniseis ena keimeno 8a prepei prwta apokryptografhsei ena swro pragmata (FORTRAN).. kai ola ayta gia to Hello World (asta MikeM janaepiasa to katarammeno Biblio gia na 8ymh8w tis *@****$ ths Fortran). Toylaxiston sth VB mporeis na kaneis real Programming pio eykola kai poly pio apodotika.

Parathrhsh no2: Wraia kai epeidh sto Metsobio Kanoyn Pascal kai Fortran, shmainei oti einai kai glwssws periophs? Tis kanoyn poly apla giati o ka8hghtes toys barioyntai na ma8oyn mia nea glwssa (oxi den eimai isopedotikos, alla ejhghste moy tote, giati kanoyn FORTRAN kai PASCAL, otan thn idia wra ta paidia toy Fysikoy exoyn kanei C/C++ (kaneis den eipe oti oi 2 glwsses einai teleiws diaforetikes), JAVA k.a...

Parathrhsh no3: Sto Elladistan, akoma grafoyn programmata se COBOL...

Parathrhsh no4: An 8elei kapoios na ma8ei th filosofia toy programmatismoy, mporei na programmatisei kai se assembly (edw se 8elw MikeM, na moy ftiajeis se asm to Red Black Forest :-)

Parathrhsh no5: H Java kalh, alla argh!!!! (wraia jerw kai thn apopsh poy leei "Entajei anti na to kanei se 10 kykloys 8a ot kanei se 70 kai? Me ta MHz etsi opws trexoyn who cares..." Ok... swsto to epixeirhma... Poly syntoma h taxythta ths JAVA de 8a 8ewreitai elattwma -afhste poy kai oi nees ekdoseis ths SUN... trexoyn me xilia- asxeto h grhgoroterh VM einai ayth ths MS... kai mia poy legame gia forhtothta, trexte ena appletaki se VM ths MS, sthn 1.3 kai sthn 1.4... 8a einai san na trexete diaforetikes ekdoseis toy idioy programmatos (kai oi perissoteres 8a moiazoyn me beta :-)

 

C++ RuL3Z!!!! (ontws einai oti kontinotero sthn Assembly :'( )

Link to comment
Share on other sites

Προς Erevodifwntas

------------------------

 

Συμφωνω με αυτα που λες γενικα..στην αρχη!

παρολα αυτα εχω μερικες παρατηρησεις οσο αναφορα την αποψη σου για την Java (παρατηρηση 5)!

 

Η Java2 αυτη την στιμγη εχει στενεψει ΠΑΡΑ πολυ το χασμα επιδοσεων. Ακομα και το επιχειρημα με τα Μhz τωρα πια ουτε και ο φανατικος java-οπαδος δεν το χρησιμοποιει τωρα πια..γιατι πολυ απλα οι επιδοσεις εχουν ανεβει. Αυτο το αναφερω για να τονισω το γεγονος της βελτιωσης

! Με τον ερχομο της εκδοσης 1.4 ειδαμε σε πολλα σημαντικα σημεια..αυξηση επιδοσεων..και σιγα σιγα (1.4.2) ειδαμε και αυξηση επιδοσεων και στα GUI πραγματα! Χαρακτηριστικα να πω..οτι ειδικα στην 1.4 ειχαμε την προσθηκη των νεων κλασεων ΙΟ (NIO) τα οποια ανεβασαν εξαρετικα τις μετοχες σε αυτο τον τομεα..και παει λεγοντας! Ειμαστε πολυ κοντα αυτη την στιμγη στην εκδοση 1.5 οπου δημιουργειται με βαση την αυξηση των επιδοσεων...για οσυς δεν ξερουν (CodeName Tiger)

 

Οσο αναφορα την ΜS JVM. Καταρχην πρεπει να πω οτι στον κοσμο υπαρχει μια εσφαλμενη αποψη και γνωμη για την MS-JVM τι ηταν...κτλ κτλ!

 

Το παρακατω κειμενο...ελπιζει να ξεδιαλυνει καποιες αστοχες εντυπωσεις που εχουν δημιουργηθει (υπαιτιος ειναι η προπαγανδα της MS).

ολο το κειμενο βρισκεται εδω

http://www.javahellug.org/phpnuke/PHP-Nuke-6.5/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=29

 

 

οτι αφορα την MS-java (προσεξε...MS-JAVA και οχι Java) ειναι τα εξης!

Ερωτηση 4 : Έχω μπερδευτεί, δηλαδή πόσες εκδόσεις της Java και του JVM υπάρχουν! Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την διάσιμη διαμάχη μεταξύ των εταιριών Μιcrosoft-Sun στα δικαστήρια; Άκουσα για απαγόρευση χρήσης Java στα Windows και στην συνέχεια διάβασα κάτι περί επαναφοράς της Java στα Windows (δικαστική διαμάχη).

 

Απαντηση : H επίσημη Java και το αντίστοιχο JVM προέρχοντε και τα 2 απο την κατασκευάστρια εταιρία Sun Microsystems (http://www.sun.com). Για να απαντήσουμε ολοκληρωμένα στην ερώτηση θα χρειαστεί να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν!

 

Η Java πρωτοεμφανίστηκε το 1995 απο την Sun Microsystems. Εξαιτίας της ιδιομορφίας της αλλα και της γενικότερης τεχνολογίας που της επέτρεπε να λειτουργεί σε μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων, η κατασκευάστρια Sun έθεσε μια σειρά από κριτήρια και τεχνολογικές οδηγίες. Αυτο έγινε με σκοπό να δημιργηθει μια βάση πανω στην οποία θα μπορούσε να ακολουθήσει ο καθένας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια δική του έκδοση της εικονικής μηχανης. Στο παρακατω κειμενο μπορειτε να βρειτε εκτενεις πληροφοριες για ολο το μηχανισμο εκτελεσεις κωδικα γυρω απο την Java

http://www.members.tripod.com/apoc_gr/JavaInsomniacsTutorials/JavaAFewWords.htm.

 

H ιδια η Sun, κατασκεύασε εικονικές μηχανές (JVM) για πληθώρα λειτουργικώ συστημάτων Windows/Unix/ Solaris / Linux. Την ίδια στιγμή προέτρεψε μέσω των ανοιχτών κριτηρίων που είχε θέσει και άλλες εταιρίες να δημιουργήσουν μια δική τους εκδοση του JVM ετσι ωστε να υποστηριξουν το λειτουργικό τους, δεδομένης και της αποδοχής που είχε η Java. Κλασικό παράδειγμα αποτελει η Apple η οποια τηρώντας τα κριτήρια της Sun κατασκεύασε την δικη της έκδοση του JVM . Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε τι εννοούμε με την λέξη κριτήρια. Εννούμε μια σειρά από κανόνες που πρέπει να υπακούουν ολες οι υλοποιησεις των εικονικών μηχανών έτσι ώστε να είναι δυνατό να εκτελέσουν όλες με ευκολία κώδικα Java που μπορεί να προήλθε (αναπτύχθηκε) σε διαφορετικό σύστημα/λειτουργικό. Παράλληλα κάθε υλοποίηση εικονικής μηχανής πρέπει να μπορει να αντιλαμβάνεται τα νεα χαρακτηριστικά της γλώσσας καθως αυτη με τον καιρο αλλαζει και γινεται πιο πλούσια! Συνεπώς κάθε υλοποίηση εικονικής μηχανής πρέπει να αλλαζει και να αναβαθμίζεται καθε φορά που η κατασκευάστρια εταιρία Sun αλλάζει και κάνει την Java πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά.

Παραδείγματος χάρη ένα JVM που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της έκδοσης 1.2 της Java (JDK) πρέπει να ανανεωθεί έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει κώδικα της έκδοσης 1.3 1.4 κτλ κτλ. Όταν η Java βρισκόταν στις αρχές της, η Microsoft θεώρησε και αυτη γόνιμο να παράξει μια δική της εικονική μηχανή. Αυτό έγινε και η Μιcrosoft δημιούργησε μια εικονική μηχανη που ηταν συμβατη και πληρούσε τα κριτήρια της τότε εκδοσης 1.1.4. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

Μετά απο λίγο και καθώς η Java αποκτούσε νεα χαρακτηριστικά μέσα απο τις νέες εκδόσεις της Sun, η Microsoft αγνόησε κάθε νέο κριτήριο και δεν το συμπεριλάμβανε στην εικονική της μηχανή. Παράλληλα άρχησε να εμπλουτίζει την εικονική της μηχανή με χαρακτηριστικά και ιδιοότητες που ήταν μονο προσβάσιμες στα λειτουργικά της συστήματα.

 

Η Microsoft κατέληξε να παρουσιάσει μια αλλαγμένη έκδοση της Java την οποία ονομασε J++ . Η J++ δεν ήταν κάτι νέο, ηταν η ιδια η γλωσσα Java (στην έκδοση 1.1.4) με καποιες μικροαλλαγες και πρόσθηκες. Η υλοποίηση της Microsoft ήταν σχετικά πιο γρηγορη. Το MS JVM εκτελούσε σχετικά πιο γρήγορα τον κωδικα Java (1.1.4) σε σχέση με το τότε επίσημο Sun JVM. Παρόλα αυτά το MS JVM δεν πληρούσε ολα τα κριτήρια της Sun. Παράλληα η MS αρνήθηκε να υποστηρίξει τα νέα χαρακτηριστικά που είχαν θέσει η Sun και ομαδα άλλων εταιριών. Αυτό ομως ερχόταν σε αντίθεση με ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Java “πρέπει ο ίδιος κώδικας να εκτελεστεί ομοιόφορμα και με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα απο το λειτουργικό που θα βρεθε και την εικονική μηχανήπου θα τον εκτελέσει”. Ένα πρόγραμμα Java γραμμένο σε Linux θα πρέπει να συμπεριφερθεί (κατα 99%) το ίδιο οταν εκτελεστεί στα Windows. Για να εκτελεστεί βέβαια σωστά θα πρέπει το αντίστοιχο JVΜ να υπακούει στα κριτήρια της κατασκευάστριας εταιρίας!

 

Άν κάποιος έγραφε ενα κομμάτι κώδικα J++ το πρόγραμμα θα μπορουσε μονο να εκτελεστεί 100% σωστά στα Windows και πουθενα αλλου σε γενικες γραμμες, εκτος και αν ο προγραμματισης δεν είχε κανει χρήση των πρόσθετων χαρακτηριστικών της MS! Είναι φανερό οτι η Microsoft προσπαθούσε να εκμεταλευτεί την Java προς όφελως της. Μετά απο αντίστοιχη δικαστική διαμάχη την οποια νίκησε η Sun, η MS αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή και διανομή του δικού της JVM . Την ίδια μοίρα είχε και η J++ , η οποία μετά την αποφαση του δικαστηριου εγκαταληφθηκε απο την ίδια την Microsoft.

 

Επείδη βέβαια η αγορά βρίσκεται υπο συνεχή πόλεμο μεταξύ εταιριών, η MS θεώρησε οτι η κατάλληλη απάντηση σε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου ήταν να βγάλει τελείως από τα λειτουργικά της ,την υποστήριξη για Java. Άν ήθελε κάποιος να έχει υποστήριξη Java θα έπρεπε να εγκαταστήσει μόνος του το αντίστοιχο JVM. Πολλοί χρήστες πιστεύουν οτι η ίδια η SUN επέβαλλε στην Microsoft να σταματήσει την διανομή και υποστήριζει την Java στα λειτουργικά της. AYTO EINAI ΛΑΘΟΣ. Η αποσυρση της Java (αυθεντικής έκδοσης) απο τα MS λειτουργικα ηταν απόφαση της ιδια της MS και μονο της MS!

 

Αυτή η κίνηση λοιπόν ήταν η αφορμή η MS και η SUN να βρεθούν ξανά στο δικαστήριο. Αν η εταιρια που προσφερει το πιο δημοφιλές λειτουργικό στον κόσμο αποσύρει την υποστήριξη στην Java τότε ο κοσμος που χρησιμοποιεί λειτουργικά της MS δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της Java έυκολα και άμεσα. Την ίδια στιγμή το συνολο αυτών των χρηστών είναι ο κύριος κορμός πελατων για άλλες εταιρίες που δημιουργούν ηλεκτρονικά προιόντα και λύσεις βασισμένα στην Java. Η Java μπορεί να είναι διαθέσιμη δωρεάν παρόλα αυτά οι πατέντες και ο γενικός έλεγχος της γλώσσας σε μεγάλο βαθμό γίνεται απο την Sun. Το τελευταίο δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε ότι η κίνηση της MS θίγει τα συμφέροντα και το μέλλον της Java την ιδια στιγμη που η ίδια παρουσίαζε την δική της ανταγωνιστική πρόταση. Σύμφψωνα με το δικαστήριο η MS είναι υποχρεωμένη να διανέμει τα λειτουργικά της με το επισημο JVM της SUN.

 

Ειναι χαρακτηριστική η σημασία την οποία έδωσε η MS στην Java αλλα και την γενικότερη τεχνολογία γύρω απο αυτή. Απο τις δεκάδες τεχνολογιών που εμφανιστηκαν τα τελευταια χρονια η Java αποτελεί την πιο πολυ-συζητημένη και για πολλούς μία απο τις πιο σημαντικές! Το παραπάνω κείμενο δεν γράφτηκε με σκοπό να υποθάλψει την Microsoft ούτε να δείξει την ανωτερότητα της Java σε σχέση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Το κείμενο γράφτηκε για να εξηγήσει με γεγονότα την πραγματική ροή των πραγμάτων οσο αναφορά την θέση της Java σε ενα λειτουργικό οπως τα Windows καθως και να ενημερωσει τους διάφορους χρήστες για την όλη κατάσταση.

 

Μαρτιος 2003

(papo)

ελπιζω να μην σας κουρασα..το κειμενο ειναι γραμμενο για τους τελειως newbie.οποτε ζητω συγνωμη αν μερος του ειναι πολυ..απλο!

Java Hellenic User Group

www.javahellug.org

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον hsigma

 

Προς Alfa 156 : FWD -> Forward mails :)

 

 

κι εγώ νόμιζα ότι εννοούσες Front Wheel Drive.... :D :o

 

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Erevodifwntas

 

 

Parathrhsh no2: Wraia kai epeidh sto Metsobio Kanoyn Pascal kai Fortran, shmainei oti einai kai glwssws periophs? Tis kanoyn poly apla giati o ka8hghtes toys barioyntai na ma8oyn mia nea glwssa (oxi den eimai isopedotikos, alla ejhghste moy tote, giati kanoyn FORTRAN kai PASCAL, otan thn idia wra ta paidia toy Fysikoy exoyn kanei C/C++ (kaneis den eipe oti oi 2 glwsses einai teleiws diaforetikes), JAVA k.a...

 

dioti kanoun Pascal & Fortran stin arxi

Episis C kanoun sto prwto etos

Meta ma8ainoun Java, Ada, C++, Lisp, ktl ktl

opote den nomizw na "bariountai"opws les. Mallon sta alla tmimata bariountai kai briskoun 2 glwsses kai tis didaskoun.

 

I paratirisi sou einai la8os. Giati ka8onti sto fysiko ta paidia kai ma8ainoun nomous barititas, kinisis ktl kai den asxolountai katey8eian me tin kbantomixaniki???

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την ταχύτητα της Java, σίγουρα η Sun έχει αρχίσει να κλείνει την ψαλίδα σε σχέση με τον native κώδικα (ειδικά με τους τελευταίους Hotspot Just-In-Time compilers της VM και τα optimizations των τελευταίων εκδόσεων (1.4.2 και μετά)) γιατί είχε ξεφύγει κάπως :). Αυτό κάνει την Java χρησιμοποιήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις έχοντας ικανοποιητική ταχύτητα (ακόμα και για εφαρμογές με γραφικά περιβάλλοντα, κάνοντας καμιά φορά τα στραβά μάτια :rolleyes: ). Εντούτοις νομίζω ότι έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της. Στα Windows το .NET είναι σίγουρα ταχύτερο, όσον αναφορά τις GUI εφαρμογές τουλάχιστον, οπότε η σύγκριση με native κώδικα δυσκολεύει (εντούτοις για κάποιο λόγο στο Linux η Java πηγαίνει αρκετά πιο γρήγορα)... Η πιο γρήγορη VM για Java που έχω δοκιμάσει πάντως είναι η... αρχαία της Microsoft, ακολουθούμενη από την 1.4.2 της Sun στο Linux. Υποθέτω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αρκετά με την 1.5 (Tiger).

 

Σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, κάπου παραπάνω αναφέρθηκε ότι η Java και η C++ έχουν πάνω-κάτω την ίδια ταχύτητα, γιατί ουσιαστικά είναι και οι δύο interpreted σε αυτή την περίπτωση. Τα τηλέφωνα που ξέρω που υποστηρίζουν προγράμματα και από τις δύο γλώσσες είναι κυρίως αυτά που τρέχουν λειτουργικό Symbian OS, ορισμένα που τρέχουν Windows για Smartphones (όπως κι αν λέγονται τώρα...) και ελάχιστα που τρέχουν κάποιον πυρήνα Linux (σε Αμερική κυρίως). Και τα τρία παραπάνω λειτουργικά είναι γραμμένα κατά πλειονότητα σε C/C++ (εντάξει και Assembly για κάποια μέρη) και προφανώς τρέχουν natively. Το ίδιο και τα προγράμματα σε C/C++, για τα οποία γίνεται cross-compiling από το PC για το κινητό (π.χ. για τα Nokia 3650/7650 μπορείς να κάνεις compile ένα πρόγραμμα έτσι ώστε οι εντολές του να είναι για τον επεξεργαστή του υπολογιστή (x86) ώστε να το τρέξεις στον emulator, ή για την πλατφόρμα ARM των κινητών, απ' όπου θα φτιάξεις το .sis που θα περάσεις στο τηλέφωνο). Άρα όσο lightweight κι αν είναι η KVM του κινητού, υπάρχει performance penalty.

 

Τέλος για τις γλώσσες που διδάσκονται στις σχολές έχω την εντύπωση ότι, κατ' αρχάς, η Fortran θα έπρεπε να είχε ψοφήσει εδώ και καιρό :p και όχι να διδάσκεται και σε νέους φοιτητές... Η Fortran ήταν επαναστατική (αυτή και οι διάτρητες κάρτες ;) ) όταν πρωτοβγήκαν οι υπολογιστές, επειδή ήταν η πρώτη που τους επέτρεπε να είναι ακριβώς αυτό... κομπιουτεράκια :). Δεν διαφωνώ ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική, και άφησε ιστορία, αλλά πλέον σήμερα κατά την άποψή μου είναι άχρηστη. Γλώσσες όπως η C είναι ταχύτερες (ειδικά αφού δεν βάζουν όλες τις μεταβλητές στο heap :) ) και είναι τουλάχιστον... δομημένες! Χώρια που ούτε κι εγώ μπόρεσα να συνηθίσω την ιεροτελεστία, που ανέφερε και ο Erevodifwntas, να πατάω 7-8 κενά μπροστά από κάθε γραμμή πριν γράψω εντολές... ή να μάθω ένα σωρό τερτίπια για να γράψω την πιο απλή αναδρομική συνάρτηση (για όσες εκδόσεις το υποστηρίζουν :p)! Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ γιατί διδάσκεται ακόμα είναι ότι οι καθηγητές αυτοί βαριούνται να μάθουν άλλες γλώσσες (τουλάχιστον αυτή ήταν μάλλον η περίπτωση με εμάς στο Ο.Π.Α. για ένα μάθημα που λεγόταν Υπολογιστικά Μαθηματικά και ο καθηγητής ήταν έτοιμος για συνταξιοδότηση - αλλά μας έβγαλε το λάδι στη Fortran πριν φύγει).

 

Η Pascal, ok, είναι ενδιαφέρουσα για να μάθεις διαδικαστικό προγραμματισμό (και σίγουρα πιο ευανάγνωστη από την οικογένεια γλωσσών C) και ίσως μετά να βολευτείς και με τη Delphi, αλλά τα ποσοστά της πέφτουν... Όσο για την Ada, που την διδάσκουν πολύ και στο εξωτερικό, δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρα γνώμη... Από όσα έχω δει δε νομίζω να προσφέρει κάτι συνταρακτικό που δεν προσφέρουν και οι άλλες γλώσσες (εκτός ίσως από το σύστημα επικοινωνίας διεργασιών με rendez vous που πήρε κάπου το μάτι μου ;) αν και δεν πείστηκα ιδιαίτερα). Επιπλέον, δεν νομίζω οι Pascal, Fortran και C να είναι ευκολότερες από Java και C++. Ούτως ή άλλως σχεδόν όλα τα τμήματα ξεκινάνε με διαδικαστικό προγραμματισμό. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ίσως η αντικειμενοστρέφεια, αλλά πολλά τμήματα την μαθαίνουν και αυτή από το πρώτο εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Erevodifwntas

 

Parathrhsh no2: Wraia kai epeidh sto Metsobio Kanoyn Pascal kai Fortran, shmainei oti einai kai glwssws periophs? Tis kanoyn poly apla giati o ka8hghtes toys barioyntai na ma8oyn mia nea glwssa (oxi den eimai isopedotikos, alla ejhghste moy tote, giati kanoyn FORTRAN kai PASCAL, otan thn idia wra ta paidia toy Fysikoy exoyn kanei C/C++ (kaneis den eipe oti oi 2 glwsses einai teleiws diaforetikes), JAVA k.a...

 

Parathrhsh no4: An 8elei kapoios na ma8ei th filosofia toy programmatismoy, mporei na programmatisei kai se assembly (edw se 8elw MikeM, na moy ftiajeis se asm to Red Black Forest :-)

 

 

Sxetika me thn parathrhsh no2: H Pascal thewreitai apo polloys h kalyterh glwssa gia na matheis domhmeno programmatismo. Ksereis poios kanei px Pascal sto EMP kai eisai sigoyros oti den kserei allh glwssa 'h barietai na mathei? Ksereis an aytos exei skopo na mathei stoys foithtes toy Pascal?Mhpws thelei na mathei programmatismo kai thewrei thn Pascal ws idanikh?

 

Ksereis epishs ti glwsses exei mathei kapoios poy exei teleiwsei to EMP ws Hl.Mhx.?

 

Sxetika me thn parathrhsh no4: H assembly DEN einai programmatismos

me thn ennoia poy to les.

Spaceboy
Link to comment
Share on other sites

Loipon epeidh blepw oti oi metsobites exoyn 8igei:

1on sorry den htan skopos moy (se kamia periptwsh den 8igw to panepisthmio sas, apla kanw kritikh sth nootropia kapoiwn ka8hghtwn)

2on Wraia h Pascal einai arketa logiko na th didaskoyn sto prwto ejamhno, alla apo ekei kai pera ti ginetai? Apo oti eida sto programma spoydwn sas (kai oti exw akoysei apo filoys toy EMP) o foithths poy 8a paei trito etos 8a jerei Pascal (poy ton ema8e programmatismo -kati poy 8a mporoyse na eixe ginei -me ligo perissotero kopo kai me opoadhpote allh glwssa-, alla to pio pi8ano einai na mhn th xrhsimopoihsh), C kai mallon JAVA (lew mallon giati o odhgos spoydwn den to exei, alla etsi moy exoyn pei).

Sto antistoixo polytexneio ths Patras (H.M.H.Y. h kapws etsi -atro omws einai to nohma) kanoyn ena 6mhno FORTRAN kai ena me C kai ligo Java taytoxrona.

Twra gia ayto to barioyntai, prwton to phrate poly ths metrhths, kapoioi ontws barioyntai, alloi adiaforoyn alloi de exoyn apopsh oti h FORTRAN kai h COBOL einai glwsses me mellon (Eipame OK, h Pascal einai glwssa gia didaxh).

Epishs apla des poioi didaskoyn poies glwsses kai apo pote. Mh moy peis oti sth Java sas didaskoyn thn 1.4 (h akoma kai an sas lene na kanete compile me thn 1.4 oxi oti 8a xrhsimopoioyn tis nees ikanothtes ths). Epishs edw exei kykloforhsei Fortran gia .NET, omws de nomizw oti einai kati me to opoio 8a exoyn asxolh8ei oi ka8hghtarades.

 

To janalew oti den htan mpixth gia to EMP, alla gia ola ta panepisthmia. Pragmati to EMP einai apo ta kalytera ths Ellados, ayto omws de shmainei oti de 8a mporoyse na ginei poly kalytero.

 

Erwthsh: apo oti 8ymamai h assembly einai h symbolikh glwssa (twra mporei na kanw kai la8os....) Alla otan grafoyme ena programma se C++ kai kanoyme kai optimization me assembly, ti kanoyme dhladh, an oxi programmatismo?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Erevodifwntas

blah blah blah..

 

agapite file

 

1) To EMP den einai panepistimio,einai polytexneio

2) Stin patra den einai polytexneio, einai paneistimio

 

3) @@ mentoles sou exei pei o filos sou o opoios mallon den xerei pou pane ta 4.

1o examino pascal

2o C

3o Fortran

meta erxontai C++ kai Java kai ada ktl ktl

 

Episis polla ma8imata (polymesa, grafiki ktl) ginontai me java ktl kai ean 8eleis na kaneis kali douleia xrisimopoieis ta nea featsas! Alla den einia i douleia twn ka8igitwn na sta ma8oun! Ayti einai douleia allwn, p.x. frontistiriwn. Ayto ou se ma8ainoun einai ta basika tis glwssas, tin filosofia tis ktl. Den sou ma8ainoun tin glwssa giati ayto einai anefikto. Apo ekei kai pera prepei na katseis monos sou na tin ma8eis kai na tin exereyniseis. Ean oxi pas se ena frontistirio, alla tote den bgaineis mixanikos, bgaineis daktilografos ka8os den skeftesai kai xrisimopoieis etoimo fai.

 

Gia endiktiko sou leo oti sto 7o examino p.x. exoume ergasia pou xrisimopoiei xml,sql,jsp,java ola MAZI.

Link to comment
Share on other sites

Na shmeiwsw oti ap' osous ka8hghtes ergazode se fortran (toulaxiston osous kserw egw sto EMP), oi perisoteroi einai ma8hmatikoi kai sigekrimena disaskoun ma8hmata opws thn Ari8mhtikh analysh, Optimization kai alla paromoiou periexomenou. Apo ekei kai pera oi kainourgioi apo autous xrhshmopoioun Matlab Mathematica kai alla paromoia paketa omws oloi lene oti an 8es taxythta kai akrivia 8a pas se Fortran.

 

Apo ekei kai pera epeidh to exw shzhthsei kai me allous to 8ema, evgala to symperasma oti o shmantikoteros logos pou xreishmopoieitai h fortran anti as poume ths C se tetoiou eidous efarmoges (ma8hmatika) einai oti yparxoun poia polles etoimes biblio8hkes kai den xreiazetai na ta grafeis ola apo thn arxh.

 

Auta ta liga eixa na sas pw syn to gegonos oti sta dyo prwta xronia sto EMP (sthn sxolh efarmosmenwn ma8hmatikwn kai fysikwn episthmwn kai oxi sthn SHMMH) egw toulaxiston didaxtika Pascal (ousiastika htan eisagwgh ston programatismo) C (eixe na kanei perisotero me algori8mous kai texnikes programatismou) ligo Lisp, Prolog kai akoma Ligotero Fortran (toulaxiston egw mias pou prothmhsa to Matlab) Apo ekei kai pera Sta epomena eksamhna anagastika na ma8w kai Java mias kai thn xreiazomoun se ma8hma pou den eixe kamoia sxesh me thn Glwssa ka8'auth.

 

Anyway, kamoia glwssa den didaxthka omws san glwssa. Otidhpote parapanw mporei na gnwrizw einai epeidh egw ka8hsa kai thn ema8a. Ola ta parapanw ma8hmata eixan ws skopw thn eisagwgh ston programmatismo kai na sou ma8oun ton tropo skepshs tou, apo ekei kai pera eixes ta aparetoita na synexhseis monos sou ....

Link to comment
Share on other sites

tha po kakia (oxi gia to EMP alla genika):

otan stin Ameriki i tasi einai na katebenei i C/C++ sto proto etos [kai bebea i PASCAL na einai sta aggrafa] pos ginete kapoioi stin Ellada na kanoun PASCAL kanonika??

 

apla: oi kathigites emathan mia glossa (FORTRAN i PASCAL) kai tora mexri na pethanoun tha kanoun aftoi.. (to mavro mas to xali diladi) les kai oi kathigites mas sta tmimata afta eiani san tous filologous pou apax kai mathoune ARXAIA kai latinika afto itan (blepete ta ARXAIA den allazoun)

omos DISTIXOS gia merikous ELLINARADES oti mathane aftoi to 80 prepei na ginete kai tora, kai malista eis baros ton mathiton kai yper tous, afou den einai diatethimenoi na xasoun oute mia ora apo tis sinolikes ores didaskalies..

 

etsi ta xronia pernoun, aftoi menoun stasimoi, kia paratiroude tetoia fainomena.. :D

alla ti na peis, fadasou pou tha eimaste se 7 xronia, an oi IDIOI kahtigites kanoun kai tote PASCAL

 

den eho tipota me tin PASCAL, alla diafores glosses pou pezoun tora stin moda einai C-based.. (eite to theloume eite oxi) opote den katalabeno giati na matho mia xeperasmeni (ideologika) glossa..

 

Edo ta tmimata ton hlektrologon otan to girisan kai prosthesan ston ONOMA kai xxx H/Y. i allagi afti ektos tou EMP itan epifaneiaki..

 

blepo kati tmimata stin Patra kai stin xanthi (ekei dne einai) pou den ehoun basika mathimata opos COMPILERS & DATA STRUCTURES.. :!

 

mono to EMP to girise sosta. oloi oi alloi allaxan onoma kai oi kathigites den allaxan (oso tha eprepe, kai bebea oi energeiakoi efagan otidipote..)

 

EEEEEEEETSI, ellas proodeveis..

 

epidi emeis tora ipostirizoume tin C meta apo 20 xronia tha grafoume akoma C !!! (an ehi xeperastei?) opoioi apo emas to kanoume, apla eimaste san ton telefteo ypallilo eforias (xoris na eho tipota mazi tou) pou kanei mia douleia grafeiou kai tha tin kanei akribos idia mexri na pethanei..

 

THIS IS NOT INFORMATICS (to my knowledge..)

 

Den ithela na thixo kanena prosopika, alla osoi paidia thixtikan, na xeroun pos o dromos tis pliroforikis (gia mena) einai monaxikos..

 

ektos kai an perimeno apo to UNIVERSITY na mou mathei C i JAVA i akoma kai FORTRAN mesa se ena i dio examina.. ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...