Jump to content

App review: Αναλύουμε την υπηρεσία iCloud Drive

DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

όσοι έχετε windows μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας από τώρα.. :)

Αυτο και αν ειναι οξυμωρο...

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Είναι διαφορετική η φιλοσοφία, αλλά η υλοποίηση δεν φαίνεται να ακολουθεί αυτό που ως de facto έχει καθιερωθεί για τις cloud storage υπηρεσίες.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Έχω μια απορία. Αν δεν έχω Mac, αλλά μόνο iOS συσκευές (iPhones 5S, 4S και iPad 3) που "τρέχουν" iOS 8, θα υπάρξει πρόβλημα (με τα ήδη συγχρονιζόμενα στο "απλό" iCloud στοιχεία) αν ενεργοποιήσω το iCloud Drive;

(Βέβαια, επειδή έχω και ένα 3GS, το οποίο δεν "τρέχει" iOS 8, ίσως δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσω το Drive, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, ανεξάρτητο.)

Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*...

Έχω μια απορία. Αν δεν έχω Mac, αλλά μόνο iOS συσκευές (iPhones 5S, 4S και iPad 3) που "τρέχουν" iOS 8, θα υπάρξει πρόβλημα (με τα ήδη συγχρονιζόμενα στο "απλό" iCloud στοιχεία) αν ενεργοποιήσω το iCloud Drive;

(Βέβαια, επειδή έχω και ένα 3GS, το οποίο δεν "τρέχει" iOS 8, ίσως δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσω το Drive, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, ανεξάρτητο.)

όχι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τα αρχεία σου βρίσκονται ήδη στη συσκευή σου, αν όμως υπάρχουν αρχεία τα οποία δεν υπάρχουν στη συσκευή αλλά μόνο στο iCloud, λόγω της αλλαγής του server δεν θα βλέπεις οτιδήποτε δεν έχεις στη συσκευή σου, αλλά μόνο στο iCloud Drive.

όχι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τα αρχεία σου βρίσκονται ήδη στη συσκευή σου, αν όμως υπάρχουν αρχεία τα οποία δεν υπάρχουν στη συσκευή αλλά μόνο στο iCloud, λόγω της αλλαγής του server δεν θα βλέπεις οτιδήποτε δεν έχεις στη συσκευή σου, αλλά μόνο στο iCloud Drive.

κων/νε αν ενεργοποιησει το drive δεν πανε ΟΛΑ τα αρχεια εκτος συσκευης σε αυτο?ο φιλος εχει ολες τις συσκευες σε ιος 8.υπαρχουν καποια αρχεια εκτος συσκευης και εκτος drive???

κων/νε αν ενεργοποιησει το drive δεν πανε ΟΛΑ τα αρχεια εκτος συσκευης σε αυτο?ο φιλος εχει ολες τις συσκευες σε ιος 8.υπαρχουν καποια αρχεια εκτος συσκευης και εκτος drive???

ναι ΌΛΑ τα αρχεια των συσκευών, δεν μεταφέρεται τίποτα από το iCloud (παλιο) στο iCloud Drive. Μολις ενεργοποιήσεις το Drive συγκχρονίζονται όσα έχεις στη συσκευή-συσκευές :)

ναι ΌΛΑ τα αρχεια των συσκευών, δεν μεταφέρεται τίποτα από το iCloud (παλιο) στο iCloud Drive. Μολις ενεργοποιήσεις το Drive συγκχρονίζονται όσα έχεις στη συσκευή-συσκευές :)

Μαλιστα.πολυ χρησιμη απαντηση.γιατι εγω εχω αρχεια σε cloud και τα βλεπω με αντιστοιχες εφαρμογες (pages,keynote,numbers).αλλα ΔΕΝ ειναι στις συσκευες μου.πρεπει λοιπον ΠΡΙΝ ενεργοποιησω το icloud drive να τα μεταφερω σε μια συσκευη (να τα κατεβασω) και μετα να τα ξανανεβασω.

Σωστα;

Μαλιστα.πολυ χρησιμη απαντηση.γιατι εγω εχω αρχεια σε cloud και τα βλεπω με αντιστοιχες εφαρμογες (pages,keynote,numbers).αλλα ΔΕΝ ειναι στις συσκευες μου.πρεπει λοιπον ΠΡΙΝ ενεργοποιησω το icloud drive να τα μεταφερω σε μια συσκευη (να τα κατεβασω) και μετα να τα ξανανεβασω.

Σωστα;

σωστά, να σημειώσουμε πως τα έγγραφα δεν χάνονται πχ από τον υπολογιστή σου μπορείς να έχεις πρόσβαση που δεν έχεις Drive απλά δεν θα τα βλέπεις από τις συσκευές σου αν αναβαθμίσεις ο λόγος είναι οι διαφορετικοί servers :)

σωστά, να σημειώσουμε πως τα έγγραφα δεν χάνονται πχ από τον υπολογιστή σου μπορείς να έχεις πρόσβαση που δεν έχεις Drive απλά δεν θα τα βλέπεις από τις συσκευές σου αν αναβαθμίσεις ο λόγος είναι οι διαφορετικοί servers :)

Αλλη μια διευκρινηση:υπαρχουν εφαρμογες που αποθηκευουν δεδομενα στο icloud οπως πχ documents,spendee,day one κλπ.πηγαινοντας στο icloud drive φανταζομαι πανε και τα δεδομενα τους.αρκει να υποστηριζουν οι εφαρμογες το icloud drive.

Αλλη μια διευκρινηση:υπαρχουν εφαρμογες που αποθηκευουν δεδομενα στο icloud οπως πχ documents,spendee,day one κλπ.πηγαινοντας στο icloud drive φανταζομαι πανε και τα δεδομενα τους.αρκει να υποστηριζουν οι εφαρμογες το icloud drive.

Πηγαίνοντας στο iCloud Drive θα ανεβούν από την αρχή ξανά εκεί. σκεφθείτε πως έχετε συγχρονίσει τη συσκευή σας να συγχρονίζει δεδομένα με ένα pc κι εν συνεχεία, σταματάτε να συγχρονίζετε με αυτόν τον υπολογιστή και συγχρονίζετε με κάποιον άλλο. Ό,τι υπάρχει στη συσκευή σας θα συγχρονιστεί με το νέο. Ό,τι υπάρχει στον παλιό υπολογιστή χωρίς να βρίσκεται στη συσκευή σας, δεν θα μεταφερθεί τίποτα :(

Πηγαίνοντας στο iCloud Drive θα ανεβούν από την αρχή ξανά εκεί. σκεφθείτε πως έχετε συγχρονίσει τη συσκευή σας να συγχρονίζει δεδομένα με ένα pc κι εν συνεχεία, σταματάτε να συγχρονίζετε με αυτόν τον υπολογιστή και συγχρονίζετε με κάποιον άλλο. Ό,τι υπάρχει στη συσκευή σας θα συγχρονιστεί με το νέο. Ό,τι υπάρχει στον παλιό υπολογιστή χωρίς να βρίσκεται στη συσκευή σας, δεν θα μεταφερθεί τίποτα :(

Ευχαριστω κων/νε.

Πολυ καλο παραδειγμα αυτο με τον υπολογιστη

Τώρα που δόθηκε το Yosemite θα ήταν ενδιαφέρον να γραφτούν οι πραγματικές εντυπώσεις από την λειτουργία του iCloud drive.

Εγώ δεν μπορώ να το δοκιμάσω ακόμα γιατί το air θα το παραλάβω τέλος του μήνα και το iPad 2 το έχω στήσει για την κόρη μου.

Το Yosemite είναι εκπληκτικό.

Το πέρασα πάνω από το maverick γιατί είχα κάνει καθαρή εγκατάσταση τον Μάρτιο που έβαλα SSD.

Δουλεύει άψογα, το MacBook μου απέκτησε την ταχύτητα που του έλειπε.

Το σημαντικότερο όμως γίνεται καλύτερη διαχείριση στην ram.

Έχει έλθει πιο κοντά στην φιλοσοφία του ios στο θέμα αυτό.

Παράδειγμα όταν κλείνεις κάποια εφαρμογή πατώντας το Χ button, αποδεσμεύεται μεγάλη ποσότητα από την ραμ που κρατά και παράλληλα αν την ξαναχρειαστείς ανοίγει άμεσα.

Έπαψα πλέον να βλέπω κλεψύδρα.

Γενικά το λειτουργικό πλησιάζει πολύ το ios. Αν το drive δουλέψει όπως πρέπει, η συνεργασία θα είναι άψογη.

Οι ειδοποιήσεις παντού είναι ακαριαιες και η μπάρα πολύ λειτουργική. Ακριβώς ίδια με του iPad.

Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο Mac os ever, όταν καταφέρνει να ζωντανέψει το MacBook μου που είναι middle 2009.

Μάλλον δεν θα χρειαστεί να αυξήσω την ram όπως σχεδίαζα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Τώρα που δόθηκε το Yosemite θα ήταν ενδιαφέρον να γραφτούν οι πραγματικές εντυπώσεις από την λειτουργία του iCloud drive.

Εγώ δεν μπορώ να το δοκιμάσω ακόμα γιατί το air θα το παραλάβω τέλος του μήνα και το iPad 2 το έχω στήσει για την κόρη μου.

Το Yosemite είναι εκπληκτικό.

Το πέρασα πάνω από το maverick γιατί είχα κάνει καθαρή εγκατάσταση τον Μάρτιο που έβαλα SSD.

Δουλεύει άψογα, το MacBook μου απέκτησε την ταχύτητα που του έλειπε.

Το σημαντικότερο όμως γίνεται καλύτερη διαχείριση στην ram.

Έχει έλθει πιο κοντά στην φιλοσοφία του ios στο θέμα αυτό.

Παράδειγμα όταν κλείνεις κάποια εφαρμογή πατώντας το Χ button, αποδεσμεύεται μεγάλη ποσότητα από την ραμ που κρατά και παράλληλα αν την ξαναχρειαστείς ανοίγει άμεσα.

Έπαψα πλέον να βλέπω κλεψύδρα.

Γενικά το λειτουργικό πλησιάζει πολύ το ios. Αν το drive δουλέψει όπως πρέπει, η συνεργασία θα είναι άψογη.

Οι ειδοποιήσεις παντού είναι ακαριαιες και η μπάρα πολύ λειτουργική. Ακριβώς ίδια με του iPad.

Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο Mac os ever, όταν καταφέρνει να ζωντανέψει το MacBook μου που είναι middle 2009.

Μάλλον δεν θα χρειαστεί να αυξήσω την ram όπως σχεδίαζα.

Το δοκιμάζω και από εβδομάδα θα γράψω τις εντυπώσεις μου, σημασία εχει οι χρήστες να κατανοήσουν πως πρόκειται για υπηρεσία κι όχι εφαρμογή. Ειναι προσβάσιμη από εφαρμογές που την υποστηρίζουν από το ios, η υπηρεσία παίρνει σάρκα και οστά στο Yosemite όπου εμφανίζεται στο sidebar του Finder :)

Αυτο που παρατηρησα στο icloud drive -οπως αναφερω και εδω: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5695274 - ειναι πως αν ανεβασω ενα εγγραφο απο το μακ και το ανοιξω με αλλη εφαρμογη στο ipad αυτο στο icloud drive εμφανιζεται 2 φορες.μια στο φακελο που το ανεβασα και μια στο φακελο της εφαρμογης στο icloud drive που το ανοιξα πχ documents (sto goodreader φανταζομαι το ιδιο θα γινεται).

Γράψτε και εντυπώσεις από το Yosemite.
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Γράψτε και εντυπώσεις από το Yosemite.

Ως ωρας κωστα τρεχει πολυ καλα.την διαχειρηση της ραμ εγω δεν την ειδα τοσο που την περιγραφεις.στο activity monitor μου βγαζει 1gb ελευθερο απο τα 8(!) χωρις ναχω να τρεχει τιποτα ιδιαιτερο.αλλα οσον αφορα τη σταθεροτητα το βλεπω σαφως καλυτερο απο mavericks.ουτε χρωματιστες μπαλιτσες ουτε τιποτα.ο καδος αδειαζει σε secure mode πιο γρηγορα απο πριν (κοιτα να δεις τι προσεξα....) και γενικα εχει μια δοση σπιρταδας περισσοτερο απο πριν.μονο το 3d στο dock που εφυγε δε μου αρεσει αλλα και παλι μια συνηθεια ειναι ολα.

Οσο για τις εφαρμογες ολες πουχα ειναι συμβατες με μονη εξαιρεση το usb control center του linksys router μου που τη χρησιμοποιουσα για ναχω ασυρματη εκτυπωση απο usb εκτυπωτη συνδεδεμενο στο router (αλλα και αυτη θα τη φτιαξουν μουπαν σε επικοινωνια πουχα μαζι τους).

Πηρα και το 1password που τοχει προσφορα (30€) και ειμαι κυριος...

το yosemite αισθητικα δε μου αρεσει, αλλα αυτα ειναι γουστα. δε μου αρεσει γενικα αυτη η φλατοποιηση ολων των UIs. κι αν στα κινητα εχει καποιο νοημα λογω μικρης οθονης, στους υπολογιστες δεν εχει κανενα. το interface των osx για μενα ηταν το καλυτερο και το πιο προσεγμενο, πλεον εχασε λιγο.

το today και τα notifications ηταν κατι που ελειπε. επισης καποιες προσθηκες στο mail και στο calendar ειναι ευσπροδεκτες. δεν εχω ios συσκευες, οποτε δεν μπορω να κρινω το συγχρονισμο. φανταζομαι θα βολευει πολλους.

παρατηρω μικρα κολληματα στον σαφαρι και στο activity monitor. οχι πολυχρωμες μπαλες εννοειται (αυτο ελειπε κιολας), αλλα πχ. ο σαφαρι δεν ανταποκρινεται παντα στο πρωτο κλικ. επισης η address bar του σαφαρι ειναι fail. υλοποιω web εφαρμογες, δεν θελω να βλεπω μονο το hostname, θελω να βλεπω ολο το url.

διαφορα στην σπιρταδα δεν βλεπω γιατι εχω τοπ μηχανημα. βλεπω μεγαλυτερο battery drain, αλλα ισως ειναι ιδεα μου.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SONY ΚΑΙ SAMSUNG.

Εγώ παιδιά δεν έχω πουθενά κολλήματα.

Το μηχάνημα είναι παλιό μεν αλλά καλο συντηρημενο. Το έχω από τέλη 2009 και είναι με τον μικρό επεξεργαστή.

Έχω βάλει όμως SSD και είχε γίνει πρόσφατα καθαρή εγκατάσταση του maverick.

Αυτό που βλέπω στην ram είναι το εξής:

Ανεβαίνει εύκολα γιατί οι εφαρμογές απαιτούν τεράστιες ποσότητες. Κάτι πού υπήρχε από πριν.

Ή Apple είχε κάνει το λάθος μετά το snow leopard να κρατά τις εφαρμογές ανοικτές ακόμα και αν έβγαινες με Χ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται χρησιμοποιούμενη ραμ και τα 4 γιγα που έχω να μην επαρκούν για τίποτα.

Άρχιζαν τότε οι καθυστερήσεις στο άνοιγμα νέων εφαρμογών, έβγαζε κάθε τόσο κλεψύδρα κλπ.

Είχα σκεφτεί αν δεν στρώσει με την προσθήκη άλλων 4 γιγα ραμ, να γυρίσω σε Snow leopard για να μην πετάξω το μηχανάκι.

Τώρα με το Yosemite παρατηρώ ότι μόλις κλείνω κάποια εφαρμογή με Χ, απελευθερώνει αρκετά mb ram.

Μοιάζει όπως στο ios που όταν κλείνει κάποια εφαρμογή παραμένουν κάποια apis ώστε να μην φορτώνουν τα πάντα από την αρχή όταν την ξανά χρειαστείς.

Στις εφαρμογές τώρα:

Πριν με το Maverick μέχρι να ανοίξει το app store κάπνιζα μισό τσιγάρο.

Το Open Office δυσκολευόταν και αργούσε πολύ.

Ή εισαγωγή φώτο στο iPhoto αν επρόκειτο για πολλές, ήταν ταλαιπωρία.

Γενικά το MacBook μου ανταγωνίζεται με άνεση ένα Toshiba i3 που αγόρασα στην κόρη μου πριν λίγες μέρες.

Πριν δεν ήθελα να το βλέπω και έκλαιγα τα λεφτά που έδωσα για τον SSD και την καινούργια μπαταρία.

Έβαλα μια εφαρμογή από το app store που καθαρίζει την ραμ αλλά δεν την χρειάζομαι προς το παρών.

Αν κλείνω τις εφαρμογές με Χ και απλά κρατάω 2-3 σε παράλληλη λειτουργία έχω πάντα ένα γιγα σύνολο free+inactive.

Θα το δουλέψω έτσι λίγο καιρό και αν συνεχίσει τόσο καλά θα του προσθέσω αλλά 4 γιγα ραμ.

Δεν κάνω μεγάλη χρήση οπότε δεν θέλω να δώσω τώρα 2 χιλιάρικα για καινούριο.

Ή Apple πρέπει να προσέξει λίγο το θέμα της ram και στα δύο λειτουργικά της.

Ή θα πρέπει να βάζει εξ αρχής αρκετά μεγάλη, η να βρει τρόπο να περιορίσει τις ανάγκες.

Όλα της τα μηχανήματα Mac και ios δουλεύουν στο όριο.

Ο λόγος που δεν πήγα φέτος σε iPhone είναι αυτός.

Δεν έχω πρόβλημα να δώσω τα 850 Euro, θέλω όμως να το κρατήσω 2 χρόνια χωρίς περιορισμούς.

Αν δώσει του χρόνου στο 6s 2 γιγα, το φετινό 6 αρι θα υποφέρει και σαν power user θα πρέπει να το αλλάξω.

@relentlessgeo

Safari--prereferences--advanced---smart search field (το πρωτο ,δηλαδη,στα advanced το τικαρεις για ναχεις την full address bar)