Jump to content

4 κινητα. Εγώ δεν μπορώ να διαλέξω. Εσείς;

Lacedaemon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολλές καλημέρες στην κοινότητα του myphone. Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου τα φώτα σας για επιλογή συσκευής. Όσο και αν προσπάθησα να αποφύγω να σας πρήξω, διαβάζοντας παντού, τελίκα χρειάζεται να κάνεις λίγο διαδικτυακή κουβεντούλα όταν είναι να "πας για ψώνια". Έχω καταλήξει σε 4 τηλέφωνα, ξέρω λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά τους, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το καθένα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να σου πει κανένα site είναι το γενικότερο feeling του κίνητου, ποιότητα κατασκευής, κάμερα, support τώρα και στο μέλλον καθώς δεν σκοπεύω να το αλλάξω σε 6 μήνες. Σημείωση, το κίνητο το δουλεύω αρκετά μες την ημέρα, gps,gaming,κλήσεις,internet και ενίοτε στα ταξίδια μουσική ή καμιά ταινιούλα). Ρίχνω τις επιλογές:

• Xiaomi mi3: θηρίο από κάθε άποψη, με design του γούστου μου, και τα 16gb νομίζω θα με φτάσουν (δεν χρειάστηκα ποτέ παραπάνω απο το 16ρι iphone 3gs που έχω τώρα), μήπως όμως "πάλιωσε" σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας;

• Zte z7 mini: Τελικά υπάρχει γι αυτό το κουκλί μια rom της προκοπής; Επίσης η 2300 μπαταρία του, όσο βελτιστοποιημένη κ αν είναι από την zte θα κρατάει η θα θέλει φόρτιση 2 φορές την ημέρα μετά το 6μηνο; (Ήταν η κύρια επιλογή μέχρι πο διαπίστωσα αυτά τα 2 πραγματάκια)

• Lenovo a806: Μήπως να μην σπάω το κεφάλι μου και να στραφώ στο τίμιο lenovo που και αξιοπρεπές είναι από κάθε άποψη και να μου μείνει και το 100αρι διαφορά από τα παραπάνω;

• Oneplus One: Μένει στην άκρη λόγω δυσκολίας απόκτησης invitation. Πιάστηκα αδιάβαστος τελικά. Το 16άρι δεν το βρίσκεις ούτε με κιάλι και πάει ακριβά για reseller από Κίνα.

Αν υπάρχει κάποιο κινητό εκτός από τα παραπάνω στο ίδιο πλαίσιο τιμών (δηλαδή μέχρι 230 ευρώ), που να μην με βάλει σε τόσο προβληματισμό πείτε το αν και νομίζω το εξάντλησα μέχρι αηδίας το θέμα πριν ποστάρω!

Edited by Lacedaemon

ετυχε και ειδα χθες το ονε πλυσ απο κοντα και μου φανηκε αρκετα καλο, αλλα αρκετα μεγαλο κινητο.. δες και το μειζυ μχ3 υπαρχει μια ελληνικη παρουσιαση απο dr android που μου αρεσε αρκετα.. zte δεν θα την προτιμουσα, νομιζω meizu lenovo xiaomi huawei one plus oppo ειναι καλυτερες επιλογες απο zte

Εφοσον φτανει το μπατζετ μεχρι το 1+1 τοτε προτεινω το αριστερο, που επισης δεν εχει fm radio και εχει μολις κατα 0,1" μικροτερη οθονη σε διαγωνιο αλλα φαρδυτερη λογω 15:9. Σε συνδυασμο με τα ανυπαρκτα μπεζελς δημιουργουν τον ιδανικοτερο συνδυασμο οθονης/μεγεθους που μπορει να βρει κανεις σημερα. Το ip6 plus μπροστα του φαινεται ηδη ξεπερασμενο σε design(γνωμη μου φυσικα δεν θελω να ξεκινησω vs)... οχι συνολικα βεβαιως.

http://www.phonearena.com/phones/size/Meizu-MX4,OnePlus-One,Apple-iPhone-6-Plus/phones/8884,8603,8908

Meizu mx3 το προσπέρασα με άφησε εντελώς αδιάφορο γιατί να το πω απλά δείχνει την ηλικία του πιο πολύ από το mi3. Ούτε καν το συζητάω. Όσο για το mx4 είναι πολύ παραπάνω από το budget που έχω σκοπό να διαθέσω δηλαδή τα 230 ευρώ. Το 1+1 με πρόσκληση νομίζω πάει εκεί γύρω στα 300$ δλδ πάνω κάτω 230ε. Αν δεν βρω invite το κόβω κιόλας, άλλωστε γι αυτό πόσταρα για να αρχίσω να σβήνω! :D Edited by Lacedaemon

Meizu mx3 το προσπέρασα με άφησε εντελώς αδιάφορο γιατί να το πω απλά δείχνει την ηλικία του πιο πολύ από το mi3. Ούτε καν το συζητάω. Όσο για το mi4 είναι πολύ παραπάνω από το budget που έχω σκοπό να διαθέσω δηλαδή τα 230 ευρώ. Το 1+1 με πρόσκληση νομίζω πάει εκεί γύρω στα 300$ δλδ πάνω κάτω 230ε. Αν δεν βρω invite το κόβω κιόλας, άλλωστε γι αυτό πόσταρα για να αρχίσω να σβήνω! :D

Ο καθενας εχει τα γουστα και τις προτιμησεις του αλλα...νομιζω οτι το αδικεις αρκετα. φιλικα παντα.

Εννοείται πως ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Και έννοειται κάθε σχόλιο είναι φιλικό και καλοδεχούμενο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως έχω ψάξει αρκετά να περιορίσω τις επιλογές μου βάση των προτιμήσεων μου στα παραπάνω 4. Από επιλογές υπάρχουν άπειρες. Στην περίπτωση του mx3, το είδα, είδα πως ότι κ αν κάνει, το zte το κάνει καλύτερα και το προσπέρασα. Ίδια μπαταρία, καλύτερα specs, παίρνει sd, πανομοιότυπο design. Το mi3 και μόνο λόγο specs και μπαταρίας και μεγαλύτερης υποστήριξης από το mx3 με κέρδισε και είναι μία από τις επιλογές. Θέλω να κρατήσω το τοπικ πιο πολύ στην μορφή επιλογής παρά πρότασης γιατί είμαι επιρρεπής! :)

Οκ δεν προσπαθω εξαλλου να αλλαξω την γνωμη κανενος...θεωρω ομως οτι πρεπει να κοιταμε πισω απο τους πινακες των τεχνικων χαρακτηριστικων καθως πολλα πραγματα δεν φαινονται εκ πρωτης οψεως και κανουν την διαφορα ειτε σε υλικο ειτε σε λογισμικο. Δεν αφορα φυσικα μονο το mx3 αυτο.

Στο θεμα μας λοιπον, εννοειται το 1+1, η sd και το fm radio καλοδεχουμενα αλλα οχι deal breakers για μενα(υπαρχουν workarounds) . Το μεγεθος συνηθιζεται και ειναι λεπτο σε παχος ευτυχως.

θεωρω ομως οτι πρεπει να κοιταμε πισω απο τους πινακες των τεχνικων χαρακτηριστικων καθως πολλα πραγματα δεν φαινονται εκ πρωτης οψεως και κανουν την διαφορα ειτε σε υλικο ειτε σε λογισμικο. Δεν αφορα φυσικα μονο το mx3 αυτο.

Μεγάλη αλήθεια αυτό που λέει ο antdel_.... Μόνο κάποιο παιδί που έχει συμβιώσει με μία συσκευή για αρκετό καιρό μπορεί να δώσει

τεκμηριωμένη απάντηση. Και να έχει και κάποιες γνώσεις βεβαίως βεβαίως! Για αυτό θα πρότεινα στον φίλο μας να διαβάσει τα

αντίστοιχα νήματα για τις συσκευές που τον ενδιαφέρουν :)

Π.Α.Ο.Κ. 1926

καλησπέρα φιλε μου..Δεν θα σου πω πολλα..Εχω το oneplus και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απ ολες τις αποψεις (εμφανιση, δυναμη, λειτουργικο)..οπως ολα τα κινητα πλην του iphone (για τους iphone-ακιδες της παρεας -πλακα κανω) δεν ειναι τελειο..για αρχη το software εχει θεματακια (στην τελευταια εκδοση δεν γινεται καλη διαχειρηση της μπαταριας και εχω μικρο bug απο εδω και απο κει) τπτ ομως που να χαλα την εμπειρια που ειναι απιστευτη..Τελος το μεγεθος, πριν το oneplus είχα το s4 και το μεγεθος του μου φαινοταν τελειο, το oneplus ειναι απλα τεραστιο,το συνηθιζεις ευκολα αλλα υπαρχουν στιγμες που ζηλευεις τα iphone(???)..το μεγεθος ισως θα ηταν ο μονος λογος που θα το πουλουσα και θα επαιρνα το nexus 5..αν θελεις και αλλες info πε μου..

ΥΓ:και εγω ειμαι συμπυκνωμενος ειμαι (1,74m) :p

Ψάχνω carbon original case για το oneplus 3/3t.

Φίλοι μου, καλό χρυσό το 1+1 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν inv για το 16αρι που είχα βάλει στόχο και το 64αρι μου πέφτει βαρύ και ασήκωτο και δεν το χρειάζομαι κιόλας. Γιαυτο και διαγράφηκε από πιθανή επιλογή. Πλεόν κοιτάζω τα zte z7 mini και xiaomi mi3 και από κοντά το lenovo a8. Έχω διαβάσει τα νήματα τους αναλυτικά (μαζί και το νήμα του z7 max που είναι ουσιαστικά ίδια μονο το μέγεθος αλλάζει) κι ακόμα προσπαθώ να κατασταλάξω ανάμεσα στα υπολοιπόμενα 3 που ανέφερα. Μάλλον κλείνω προς το z7 mini αλλά δεν το έχει πάρει αρκετός κόσμος και δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά και προβληματίζομαι... Όποιος μπορεί και θέλει να πει μια γνώμη καλοδεχούμενη γιατί κοντεύω να σκάσω με τόσα review και σχόλια που έχω διαβάσει! :lol:

Φίλοι μου, καλό χρυσό το 1+1 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν inv για το 16αρι που είχα βάλει στόχο και το 64αρι μου πέφτει βαρύ και ασήκωτο και δεν το χρειάζομαι κιόλας. Γιαυτο και διαγράφηκε από πιθανή επιλογή. Πλεόν κοιτάζω τα zte z7 mini και xiaomi mi3 και από κοντά το lenovo a8. Έχω διαβάσει τα νήματα τους αναλυτικά (μαζί και το νήμα του z7 max που είναι ουσιαστικά ίδια μονο το μέγεθος αλλάζει) κι ακόμα προσπαθώ να κατασταλάξω ανάμεσα στα υπολοιπόμενα 3 που ανέφερα. Μάλλον κλείνω προς το z7 mini αλλά δεν το έχει πάρει αρκετός κόσμος και δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά και προβληματίζομαι... Όποιος μπορεί και θέλει να πει μια γνώμη καλοδεχούμενη γιατί κοντεύω να σκάσω με τόσα review και σχόλια που έχω διαβάσει! :lol:

Απλά πάρε οποιοδήποτε από τα 3.. Μην το ξεψυρίζεις τόσο είναι η γνώμη μου. Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και όσο διαβάζεις τόσο θα μπερδεύεσαι και θα το αναβάλεις και τόσο νέες επιλογές θα έρχονται και θα σε μπερδεύουν ακόμη πιο πολύ. Είχα τα ίδια διλλήματα με σένα και τελικά πήρα το Vivo Xshot παρόλο που δεν το έχει σχεδόν κανείς στην Ελλάδα. Μου άρεσε, το πήρα. Απλά.. Και για υποστήριξη - ερωτήσεις - υπάρχουν τόσα forums στο εξωτερικό.. Ρωτάς και σου απαντάνε... :)

Να προτείνω κι εγώ ένα; Γιατί δε βλέπεις και το Lenovo K910; Εάν δε σε ενοχλεί η απουσία θύρας SD (που δεν έχουν κι άλλα κινητά της λίστας σου), νομίζω ότι συνιστά κορυφαία επιλογή για το budget του.

Να προτείνω κι εγώ ένα; Γιατί δε βλέπεις και το Lenovo K910; Εάν δε σε ενοχλεί η απουσία θύρας SD (που δεν έχουν κι άλλα κινητά της λίστας σου), νομίζω ότι συνιστά κορυφαία επιλογή για το budget του.

Αν δεν έχεις πρόβλημα με την κάρτα μνήμης όπως λεει ο φίλος, το Κ910 τα σπάει πραγματικά σαν συσκευή και σαν ποιότητα κατασκευής πάντα.

“Bitcoin is Cash with Wings” - Charlie Shrem :ninja: