Haris1977 Δημοσιεύτηκε September 17, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 17, 2014 My modem-router: TP LINK TD-W8901G Χαιρετώ! Το πρόβλημά μου ειναι πως δεν μπορω να ανοιξω πόρτες στο μοντεμ μου. Αυτήν που θελω ειναι η 9 (udp) βασικά, για να χρησιμοποιησω το wol over internet. Ότι και να κάνω δεν γινεται με τπτ..Έχω κάνει τα παντα. Πόρτες 21 (ftp), 23 (telnet) και 80 είναι ανοιχτές κανονικά !! Το περίεργο είναι πως οταν εγκατεστησα ενα προγραμα - σερβερ που λεγεται emit (https://www.emitapp.com) μου λεει πως πρεπει να ανοιξω manually καποιες πόρτες. Όταν το κάνω και χρησιμοποιω το check ports του ιδιου του προγραματος, μου λεέι πως άνοιξαν επιτυχώς !!:blink::blink: Καμμία ιδέα τι μπορει να φταιει? (για να μην ρωτατε έχω πει στον windows firewall αλλά και στο antivirus, να αφησουν ανοιχτή την 9 πόρτα. Επίσης στo turn windows features on and off έχω κανει tick το SIMPLE TCPIP SERVICES !! Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη γιατί μου χει σπασει τα νεύρα... ΥΓ: Μεσω lan δουλεέυει κανονικά.. Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. September 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2014 (edited) Τι λειτουργικό ? . Στα 7 πρέπει να βάλεις manually την πόρτα που θέλεις στο tcp και στο udp. Επίσης, για να μπορέσεις να έχεις WOL στην εφαμρογή που θέλις να το κάνει πρέπει να έχεις τα subnet mask 255.255.255.255 και ip της μορφής χχχ.χχχ.χχχ.χχχ:9. Υπάρχουν sites με οδηγίες για το πως. Ενα από αυτά είναι εδώ http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TD-W8901G/ Edited September 17, 2014 by George_Kont Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 18, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2014 (edited) Καταρχήν έχω win7 ultimate. Subnet mask έχω 255.255.255.0 στα tcp/ipv4. Και αυτο γιατι έχω dynamic ip (έχω βαλει με λιγα λογια obtain ip iddress automatically). 2o: έχω κάνει τα παντα που λεει το site. Απλα όταν τρεχω ενα port checker application (p.x http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/) τα μονα που βρισκει ανοιχτά ειναι τα 21,23,80 (δεν μπορω να καταλαβω γιατι).. Tι εννοείς πως στα 7 πρέπει να βάλεις manually την πόρτα που θέλεις στο tcp και στο udp? Στο ρουτερ? Φυσικά και το χω βαλει..:cry: Aν εννοείς το firewall και αυτό το χω κάνει.. Edited September 18, 2014 by Haris1977 Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2014 Πρώτο-πρώτο, το WOL λειτουργεί με οποιαδήποτε θύρα. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις μια πάνω από τη 10000 έτσι ώστε να αποκλείσεις αρχικά την πιθανότητα να σε μπλοκάρει ο ISP σου. Κατόπιν ελπίζω ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το dynamic DNS ή ότι έχεις static IP (που δεν το νομίζω). Για να δουλέψει το WOL θα πρέπει το magic packet να φτάσει στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου. Όταν το πακέτο προέρχεται από το τοπικό δίκτυο, τότε μπορείς να το στείλεις στην broadcast address (συνήθως 192.168.1.255) και το router το αποστέλει με multicast σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεμένες. Όταν όμως το πακέτο έρχεται από το internet (δηλαδή από την WAN πόρτα του router σου) θα πρέπει να του πεις εσύ να το στείλει στον υπολογιστή σου. Όταν όμως ο υπολογιστής είναι κλειστός δεν έχει IP οπότε το port forwarding που κάνεις δε δουλεύει. Επίσης τα περισσότερα router δεν επιτρέπουν το port forward στην .255 οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις μία στατική ARP καταχώρηση (για παράδειγμα στην .254 ή κάποια άλλη τελοσπάντων) που θα ορίσεις την broadcast MAC Address FF:FF:FF:FF:FF:FF. Μετά θα πρέπει να κάνεις port forward την UDP θύρα της επιλογής σου (10000+) στην IP 192.168.1.254 τώρα. Firewall και λοιπά στον υπολογιστή δεν έχουν καμιά σημασία. Στο router αν υπάρχει firewall θα πρέπει να το ρυθμίσεις να επιτρέπει τη διέλευση του πακέτου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. September 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2014 Πρώτο-πρώτο, το WOL λειτουργεί με οποιαδήποτε θύρα. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις μια πάνω από τη 10000 έτσι ώστε να αποκλείσεις αρχικά την πιθανότητα να σε μπλοκάρει ο ISP σου. Κατόπιν ελπίζω ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το dynamic DNS ή ότι έχεις static IP (που δεν το νομίζω). Για να δουλέψει το WOL θα πρέπει το magic packet να φτάσει στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου. Όταν το πακέτο προέρχεται από το τοπικό δίκτυο, τότε μπορείς να το στείλεις στην broadcast address (συνήθως 192.168.1.255) και το router το αποστέλει με multicast σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεμένες. Όταν όμως το πακέτο έρχεται από το internet (δηλαδή από την WAN πόρτα του router σου) θα πρέπει να του πεις εσύ να το στείλει στον υπολογιστή σου. Όταν όμως ο υπολογιστής είναι κλειστός δεν έχει IP οπότε το port forwarding που κάνεις δε δουλεύει. Επίσης τα περισσότερα router δεν επιτρέπουν το port forward στην .255 οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις μία στατική ARP καταχώρηση (για παράδειγμα στην .254 ή κάποια άλλη τελοσπάντων) που θα ορίσεις την broadcast MAC Address FF:FF:FF:FF:FF:FF. Μετά θα πρέπει να κάνεις port forward την UDP θύρα της επιλογής σου (10000+) στην IP 192.168.1.254 τώρα. Firewall και λοιπά στον υπολογιστή δεν έχουν καμιά σημασία. Στο router αν υπάρχει firewall θα πρέπει να το ρυθμίσεις να επιτρέπει τη διέλευση του πακέτου. Με κάλυψες 100%. Οσο αφορά το μανουαλ για τις πόρτες εννοώ εδώ Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 19, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 Πρώτο-πρώτο, το WOL λειτουργεί με οποιαδήποτε θύρα. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις μια πάνω από τη 10000 έτσι ώστε να αποκλείσεις αρχικά την πιθανότητα να σε μπλοκάρει ο ISP σου. Κατόπιν ελπίζω ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το dynamic DNS ή ότι έχεις static IP (που δεν το νομίζω). Για να δουλέψει το WOL θα πρέπει το magic packet να φτάσει στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου. Όταν το πακέτο προέρχεται από το τοπικό δίκτυο, τότε μπορείς να το στείλεις στην broadcast address (συνήθως 192.168.1.255) και το router το αποστέλει με multicast σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεμένες. Όταν όμως το πακέτο έρχεται από το internet (δηλαδή από την WAN πόρτα του router σου) θα πρέπει να του πεις εσύ να το στείλει στον υπολογιστή σου. Όταν όμως ο υπολογιστής είναι κλειστός δεν έχει IP οπότε το port forwarding που κάνεις δε δουλεύει. Επίσης τα περισσότερα router δεν επιτρέπουν το port forward στην .255 οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις μία στατική ARP καταχώρηση (για παράδειγμα στην .254 ή κάποια άλλη τελοσπάντων) που θα ορίσεις την broadcast MAC Address FF:FF:FF:FF:FF:FF. Μετά θα πρέπει να κάνεις port forward την UDP θύρα της επιλογής σου (10000+) στην IP 192.168.1.254 τώρα. Firewall και λοιπά στον υπολογιστή δεν έχουν καμιά σημασία. Στο router αν υπάρχει firewall θα πρέπει να το ρυθμίσεις να επιτρέπει τη διέλευση του πακέτου. Καταρχήν ένα-ένα..Καταρχήν καμία θύρα (ακόμα και η 10500 πχ που άνοιξα μπας και..) δεν δουλεύει. Ο ISP μου (οτενετ) μου ειπε πως απ την πλευρα τους δεν υπαρχει θέμα (μου τις έχουν ανοίξει). 2ον: Dynamic dns έχω (dynamic ip εννοείται έχω), το χω ρυθμίσει, αλλά δεν έχει νόημα μιας και πριν φτάσω εκεί (στο αν δουλευει η οχι το dyndns εννοώ) θα πρέπει πρωτα να δω αν ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΥΡΑ μου. Που φαίνεται μέσω ενός οποιοδήποτε ιντερνετικού προγραματος πως δεν ανοίγει.. 3ο: Όσο αναφορά στις ρυθμίσεις μου (του ιντερνετ μου εννοώ/ TCP-IPV4) είναι auto (obtain ip automatically @ obtain dns server automatically). Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω manuall settings και ποιες.. Λες κάπου "οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις μία στατική ARP καταχώρηση (για παράδειγμα στην .254 ή κάποια άλλη τελοσπάντων) που θα ορίσεις την broadcast MAC Address FF:FF:FF:FF:FF:FF. Μετά θα πρέπει να κάνεις port forward την UDP θύρα της επιλογής σου (10000+) στην IP 192.168.1.254 τώρα..." Από που θα γίνει αυτό? Απ το μόντεμ? Δεν βλέπω κάτι τέτοιο κάπου. Επίσης δεν βλέπω κάπου κάποιο τρόπο να συνδέσω την mac μου (μόνο σαν IP spoofing κάπου το δα..) Δες εδώ φωτό που βγαλα απ τα setting του router.. http://www.2shared.com/photo/3nVgt8ie/Untitled.html Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 Καταρχήν ένα-ένα..Καταρχήν καμία θύρα (ακόμα και η 10500 πχ που άνοιξα μπας και..) δεν δουλεύει. Ο ISP μου (οτενετ) μου ειπε πως απ την πλευρα τους δεν υπαρχει θέμα (μου τις έχουν ανοίξει). 2ον: Dynamic dns έχω (dynamic ip εννοείται έχω), το χω ρυθμίσει, αλλά δεν έχει νόημα μιας και πριν φτάσω εκεί (στο αν δουλευει η οχι το dyndns εννοώ) θα πρέπει πρωτα να δω αν ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΥΡΑ μου. Που φαίνεται μέσω ενός οποιοδήποτε ιντερνετικού προγραματος πως δεν ανοίγει.. 3ο: Όσο αναφορά στις ρυθμίσεις μου (του ιντερνετ μου εννοώ/ TCP-IPV4) είναι auto (obtain ip automatically @ obtain dns server automatically). Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω manuall settings και ποιες.. Λες κάπου "οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις μία στατική ARP καταχώρηση (για παράδειγμα στην .254 ή κάποια άλλη τελοσπάντων) που θα ορίσεις την broadcast MAC Address FF:FF:FF:FF:FF:FF. Μετά θα πρέπει να κάνεις port forward την UDP θύρα της επιλογής σου (10000+) στην IP 192.168.1.254 τώρα..." Από που θα γίνει αυτό? Απ το μόντεμ? Δεν βλέπω κάτι τέτοιο κάπου. Επίσης δεν βλέπω κάπου κάποιο τρόπο να συνδέσω την mac μου (μόνο σαν IP spoofing κάπου το δα..) Δες εδώ φωτό που βγαλα απ τα setting του router.. http://www.2shared.com/photo/3nVgt8ie/Untitled.html Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να "ανοίξεις" καμία θύρα στον υπολογιστή. Θα μπορούσες να κάνεις το WOL ακόμα και χωρίς σκληρό δίσκο. Επίσης, το dyndns δεν χρειάζεται να έχεις ανοικτή θύρα για να δεις αν δουλεύει η όχι. Θα υποθέσω πάντως ότι δουλεύει σωστά και ότι γνωρίζεις έτσι την εξωτερική IP του modem σου. Το ότι έχεις αυτόματη IP στον υπολογιστή επίσης δεν μας πειράζει, άστο έτσι. (Θα σου πρότεινα πάντως να ορίσεις μια στατική DHCP καταχώρηση στο modem, είναι καλύτερο από το να ορίζεις στατική IP στον υπολογιστή). Για τη στατική ARP καταχώρηση δεν υπάρχει υποστήριξη από το WEB Interface, αν είσαι τυχερός δοκίμασε από το CLI αν είναι ανοικτό στο modem σου. Κάνε δηλαδή telnet 192.168.1.1, δώσε username/password και μετά την εντολή arp add 192.168.1.253 FF:FF:FF:FF:FF Στο παράδειγμα αυτό θα αλλάξεις την 1.1 με την IP του modem αν είναι διαφορετική και την 1.253 με κάποια άλλη, αν η 253 χρησιμοποιείται τώρα. Μετά κάνεις port forward κανονικά την θύρα 10500 στην 253 θύρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 19, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 (edited) Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να "ανοίξεις" καμία θύρα στον υπολογιστή. Θα μπορούσες να κάνεις το WOL ακόμα και χωρίς σκληρό δίσκο. Επίσης, το dyndns δεν χρειάζεται να έχεις ανοικτή θύρα για να δεις αν δουλεύει η όχι. Θα υποθέσω πάντως ότι δουλεύει σωστά και ότι γνωρίζεις έτσι την εξωτερική IP του modem σου. Το ότι έχεις αυτόματη IP στον υπολογιστή επίσης δεν μας πειράζει, άστο έτσι. (Θα σου πρότεινα πάντως να ορίσεις μια στατική DHCP καταχώρηση στο modem, είναι καλύτερο από το να ορίζεις στατική IP στον υπολογιστή). Για τη στατική ARP καταχώρηση δεν υπάρχει υποστήριξη από το WEB Interface, αν είσαι τυχερός δοκίμασε από το CLI αν είναι ανοικτό στο modem σου. Κάνε δηλαδή telnet 192.168.1.1, δώσε username/password και μετά την εντολή arp add 192.168.1.253 FF:FF:FF:FF:FF Στο παράδειγμα αυτό θα αλλάξεις την 1.1 με την IP του modem αν είναι διαφορετική και την 1.253 με κάποια άλλη, αν η 253 χρησιμοποιείται τώρα. Μετά κάνεις port forward κανονικά την θύρα 10500 στην 253 θύρα. Ϊσως να τα χω μπερδέψει..Ας πουμε πως γνωρίζω για το dyndns (πως δουλευει κλπ). Ας το αφήσουμε προσωρινά λίγο απέξω..Μου λές "Θα σου πρότεινα πάντως να ορίσεις μια στατική DHCP καταχώρηση στο modem, είναι καλύτερο από το να ορίζεις στατική IP στον υπολογιστή" Απότι βλεπω στο web interface δεν έχω κατι τετοιο καπου..εννοείς αυτό που χω σε κοκινο κύκλο? Τα άλλα τα αφήνω ίδια? Το mac spoffing τι ακριβώς είναι? http://www.2shared.com/photo/Kc29YX2B/aaaaaaaaaa.html Συνοψίζοντας (για το τι κάνω) 1) enter cmd 2) telnet 192.168.1.1 και δίνω username/pass 3) arp add 192.168.1.253 FF:FF:FF:FF:FF (μπορεί να ειναι και 192.168.1.200 πχ υποθέτω..) 4) Μετά κάνω port forward κανονικά την θύρα 10500 (ή όποια άλλα θέλω) στην 253 θύρα Σωστά? Edited September 19, 2014 by Haris1977 Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 Ϊσως να τα χω μπερδέψει..Ας πουμε πως γνωρίζω για το dyndns (πως δουλευει κλπ). Ας το αφήσουμε προσωρινά λίγο απέξω..Μου λές "Θα σου πρότεινα πάντως να ορίσεις μια στατική DHCP καταχώρηση στο modem, είναι καλύτερο από το να ορίζεις στατική IP στον υπολογιστή" Απότι βλεπω στο web interface δεν έχω κατι τετοιο καπου..εννοείς αυτό που χω σε κοκινο κύκλο? Τα άλλα τα αφήνω ίδια? Το mac spoffing τι ακριβώς είναι? http://www.2shared.com/photo/Kc29YX2B/aaaaaaaaaa.html Συνοψίζοντας (για το τι κάνω) 1) enter cmd 2) telnet 192.168.1.1 και δίνω username/pass 3) arp add 192.168.1.253 FF:FF:FF:FF:FF (μπορεί να ειναι και 192.168.1.200 πχ υποθέτω..) 4) Μετά κάνω port forward κανονικά την θύρα 10500 (ή όποια άλλα θέλω) στην 253 θύρα Σωστά? Για την στατική DHCP καταχώρηση (δηλαδή παρόλο που οι συσκευές θα ζητάνε οποιαδήποτε IP από το modem-router, αυτό θα δίνει πάντοτε την ίδια) μάλλον δεν την υποστηρίζει ούτε αυτή το web interface. Οπότε άστην προς το παρόν, δε σου χρειάζεται ούτε αυτή για το WOL. Αυτό που μου έχεις σε κύκλο αφορά το πώς παίρνει IP το modem (από τον ISP σου δηλαδή) και αυτό πρέπει να το αφήσεις στο dynamic. Το MAC spoofing είναι για να φαίνεται ότι το modem σου έχει άλλη MAC address από αυτή που έχει πραγματικά. Άστο στο off κι αυτό, δε σου χρειάζεται. Τα 1-4 που μου γράφεις είναι σωστά. Αν είναι ανοιχτό το CLI θα σου δουλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 19, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 Θα το δοκιμάσω αύριο :) Γρηγορες ερωτησεις: 1- Η ip που θα δωσω στο arp μπορεί να είναι μια που ήδη υπάρχει ή πρεπει να μην ειναι reserved? Το λεω γιατι ο σερβερ μου εχει ip 192.168.1.110.. άρα η εντολή arp add 192.168.1.110 ff:ff:ff:ff:ff θα είναι λάθος?? 2- με ποια εντολή κάνω delete μια arp καταχώρηση ip?? Πχ αν βάλω την 192.168.1.200 και θελω να την σβήσω..ή μήπως δεν σβήνει και απλά κάνεις add οσες θες? Τα φωτα σου αν μπορείς :) Thanks για τον χρόνο σου! Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2014 1. Η ip μπορεί να είναι οποιαδήποτε αρκεί να μην την έχει κάποια άλλη συσκευή. Προτείνω την 253. 2. Δεν θυμάμαι, αλλά αν γράψεις arp σκέτο θα σου δώσει τη λίστα των εντολών. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος διαγραφής όμως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Ενώ μπαίνω κανονικά telnet όταν γράφω την εντολή μου βγαζει αυτό Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Δεν ξέρω ποια είναι η εντολή για το συγκεκριμένο λογισμικό που φοράει το μόντεμ σου. Δοκιμασε την ip arp add... ή την sys qe arp add. Επίσης, ψάξε και λίγο στο google. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Ναι μεν δουλελευι η εντολή ip arp add αλλά κάθε φορά που βαζω την mac address μου δινει αυτό no <MAC ADDRESS> hardware found :(:( Υ.Γ Την MAC την έγραψα με όλους τους τρόπους και μου βγάζει το ίδιο..άρα κάπου πρέπει να βρω την σωστη εντολή. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι στο ιντερνετ παντως πανω σε αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως τωρα γραφοντας ip arp status μου δείχνει ότι "πρόσθεσα" μια ip (192.168.1.150) αλλά τα type,time,addr,iface ειναι κενά..:(:ninja: και είμαι τόσο κοντά.. Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Φαίνεται ότι η 255 είναι ήδη broadcast, δοκίμασες port forward σε αυτή; Μπορεί να μη χρειαστείς το arp add. Εν τω μεταξύ γράφοντας σκέτο ip arp add πρέπει να σου πει τη σωστή σύνταξη της εντολής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Βαζοντας την .255 στο nat->virtual server γραφει invalid ip adress Όσο αναφορά το ip arp add δεν κάνει τπτ, βγάζει αυτό.. Άσχετο αλλά ψάχνοντας το web interface του router έπεσα στην σελιδα ip/mac filter. Μπας και γίνεται από εδώ κ παιδεύομαι τσαμπα ? Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Ωραία, δοκίμασε ip arp delete 192.168.1.150 για να σβησεις το λάθος και αφού επιβεβαιώσεις ότι σβήστηκε δοκίμασε ip arp add 192.168.1.150 ether FF:FF:FF:FF:FF:FF Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Ωραία, δοκίμασε ip arp delete 192.168.1.150 για να σβησεις το λάθος Δεν σβήνει !! εκανα μετά ip arp status και την έχει μέσα !! δοκίμασε ip arp add 192.168.1.150 ether FF:FF:FF:FF:FF:FF Το έκανα..τώρα βγάζει 2 ίδιες (την καινούργια και την προηγούμενη που δεν σβήστηκε:wacko::wacko:).. άρα πρέπει κάπως να σβηστεί αυτή που είναι στο κόκινο ! έλα και πλησιάζω....:lol: Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Δοκίμασε ip arp drop 192.168.1.150 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 (edited) Δοκίμασε ip arp drop 192.168.1.150 Δούλεψε ! Την έβγαλα οκ..:D Αν και τώρα απ ότι βλέπω στην ταμπέλα iface μου βγαζει null, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. edit: Έκανα port forward μέσω του ρουτερ του web interface την πόρτα 10500 (udp) στην 192.168.1.150..και έβαλα το pc σε sleep mode για να κάνω πείραμα μέσω ενός προγραματος wake στο κινητό...it workis !!! Thanks φίλε μου.. Για το μόνο που χω απορία είναι αν όταν αλλάξει η wan ip μου θα αλλάξει "αυτόματα" και η επιλογή στο ddns του router μου..Και αυτό γιατί αυτό δέχεται μόνο σαν Service Provider το http://www.dyndns.com, ενώ εγώ έχω λογαριασμό στο dyndns.info.. Edited September 20, 2014 by Haris1977 αλλαγή Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Δούλεψε ! Την έβγαλα οκ..:D Αν και τώρα απ ότι βλέπω στην ταμπέλα iface μου βγαζει null, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. edit: Έκανα port forward μέσω του ρουτερ του web interface την πόρτα 10500 (udp) στην 192.168.1.150..και έβαλα το pc σε sleep mode για να κάνω πείραμα μέσω ενός προγραματος wake στο κινητό...it workis !!! Thanks φίλε μου.. Για το μόνο που χω απορία είναι αν όταν αλλάξει η wan ip μου θα αλλάξει "αυτόματα" και η επιλογή στο ddns του router μου..Και αυτό γιατί αυτό δέχεται μόνο σαν Service Provider το http://www.dyndns.com, ενώ εγώ έχω λογαριασμό στο dyndns.info.. dyndns.info και dyndns.com είναι το ίδιο. Αν το έχεις πληρώσει θα δουλέψει :p Για να βεβαιωθείς πάντως ότι δουλεύει σίγουρα, άφησε να κλείσει εντελώς ο υπολογιστής και κάνε wake από εδώ: http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx Θα βάλεις MAC address, το dyndns.info σου, 255.255.255.255, και 10500. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 dyndns.info και dyndns.com είναι το ίδιο. Αν το έχεις πληρώσει θα δουλέψει :p Για να βεβαιωθείς πάντως ότι δουλεύει σίγουρα, άφησε να κλείσει εντελώς ο υπολογιστής και κάνε wake από εδώ: http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx Θα βάλεις MAC address, το dyndns.info σου, 255.255.255.255, και 10500. 1000 ευχαριστώ φίλε μου..δεν έχω λόγια..είχα ψάξει τα πάντα (μέχρι και ερώτημα στην tp link έκανα). Μέχρι στιγμής πάντως - δουλευει..:O Και πάλι 1000 thnaks :up::up::up: Και μια τελιωτική ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να ξαναβάλω το pc σε sleep mode παλι μέσω ιντερνετ? Μια τσαπα******στικη κίνηση ειναι να ορίσω εγω στον σερβερ να κλείνει μετά από 2 ώρες πχ..το ξέρω αυτό..από το ιντερνετ όμως όταν και όποτε θέλω εγώ? Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 1000 ευχαριστώ φίλε μου..δεν έχω λόγια..είχα ψάξει τα πάντα (μέχρι και ερώτημα στην tp link έκανα). Μέχρι στιγμής πάντως - δουλευει..:O Και πάλι 1000 thnaks :up::up::up: Και μια τελιωτική ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να ξαναβάλω το pc σε sleep mode παλι μέσω ιντερνετ? Μια τσαπα******στικη κίνηση ειναι να ορίσω εγω στον σερβερ να κλείνει μετά από 2 ώρες πχ..το ξέρω αυτό..από το ιντερνετ όμως όταν και όποτε θέλω εγώ? Αναλόγως το λειτουργικό σύστημα. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις το Remote Desktop αν έχεις Windows και το υποστηρίζουν. Ψάξε στο google για το πώς να το κάνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. September 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Να σαι καλα. Ναι το ήξερα για το remote απλά έλεγα μήπως υπήρχε πιο γρήγορος τρόπος. Πάντως - αυτός ο τροπος που μου ειπες ισχυει μονο στην περιπτωση που ο client (πχ αυτός http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx) χρειαζεται MAC ADDRESS. Τότε δουλευει μιας και έχω "συνδέσει" την mac με μια οποιαδηποτε ip (μεσω του arp binding που ηδη καναμε προηγουμενως). Σε περιπτωση ομως (που ειναι και οι περισοτερες φορες) ο client ζητα απλά μια port και την ip (ειτε τυπου 89.272.ΧΧΧ.ΧΧΧ είτε 192.168.ΧΧΧ.ΧΧΧ) δηλαδή κάτι σαν http://89.272.XXX.XXX:10000, ακόμα και αν "ανοίξω" την πόρτα αυτή στο ρούτερ δεν θα μπορω να την βαλω σε καποια ip..διότι σε οποια ip και να την βαλω ο client δεν θα βλεπει τον server.. Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2014 Αυτό που κάναμε αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το WOL, επειδή παίζει μέσω multicast. Οι υπόλοιπες εφαρμογές παίζουν με unicast και πρέπει να κάνεις port forward στην ip του υπολογιστή και όχι στην .150. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts