Jump to content

Σας χρωστούν χρήματα και δεν σας τα δίνουν;

konv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η έκδοση των αποδείξεων η μή αποτελεί τεκμήριο, αλλά πάντοτε μαχητό..μπορείς να διεκδικήσεις αγωγικώς τα κονδύλια ακόμη και με μάρτυρες, αφού το κρίσιμο προς απόδειξη θέμα, είναι εάν τελικώς έγιναν ή όχι οι εργασίες...προσοχή , όμως : ελλοχεύει ο κίνδυνος καταγγελίας στο ΣΔΟΕ για μή έκδοση φορολογικών στοιχείων και απόκρυψη φορολογητέας ύλης..

• Απαντήσεις 262
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά μη σκάτε! απο τη δουλειά που είμαι μέχρι κ σήμερα δυστυχώς μου χρωστάνε 6 μισθούς! αυτό τα λέει όλα νομίζω!

• 11 months later...
Εγώ ρε παιδιά δούλευα αδήλωτα σε έναν απατεώνα και στο τέλος δεν πήγαινε και πολύ καλά. Με φώναξε ένα βράδυ σπίτι του και μου ζήτησε δανικά λεφτά. 3000ευρώ. Με έφερε σε δύσκολη θέση και τελικά υπέκυψα και του έδωσα 1000. Μου υποσχέθηκε ότι θα μου τα δώσε σε ελάχιστο διάστημα. Πράγματι σε ένα μήνα μου έδωσε τα 500 και μετά από ακόμα δυο μήνες άλλα 200. Τα υπόλοιπα 300 αγνοούνται εδώ και 20 μήνες. Συνεχώς λέει ότι δεν μπορεί και ότι επειδή μου έδινε μεροκάματο έχω υποχρέωση να περιμένω. Μπορώ να κάνω κάτι με το ΙΚΑ εφόσον ήμουν αδήλωτος και έχει κλείσει το μαγαζί;

Και δεν τον εχεις σκοτωσει ακομα?? :lol:

Εφοσον ησουν αδηλωτος δεν μπορουσες να του κανεις κατι. Φταις και εσυ απο την πλευρα του κρατους. Του εδωσες λεφτα και απο πανω (για να στα ξαναδωσει ως μεροκαματο σου; :p ) . Που ζουμε;

εργαζομενος να δανειζει σε εργοδοτη! και μετα λετε οτι λεφτα δεν υπαρχουν :lol:

νομικα δε νομιζει να μπορεις να κανεις κατι.

δε μπορειτε να τα βρειτε αλλιως; αντι για χρηματα να σε δωσει υλικα αγαθα

Και δεν τον εχεις σκοτωσει ακομα?? :lol:

Εφοσον ησουν αδηλωτος δεν μπορουσες να του κανεις κατι. Φταις και εσυ απο την πλευρα του κρατους. Του εδωσες λεφτα και απο πανω (για να στα ξαναδωσει ως μεροκαματο σου; :p ) . Που ζουμε;

Ο τύπος είχε σκοπό να το κλείσει και απλά δεν θα έκανα άλλο μεροκάματο. Η συμφωνία ήταν να μου τα επιστρέψει.

Και να μη σου πω και τι μεροκάματο μας έδεινε γιατί θα φρικάρεις.

Για στειλε μου λιγο με προσΩπικο μυνημα σε τι επιχειρηση και ποσα σου εδινε, γιατι αν το γραψεις δημοσια θα παραβιασουμε τους Ο.Π.Χ. Εχω μια ιδεα απο επιχειρησεις εστιασης που δουλεψα αλλα θελω να δω αν υπαρχουν χειροτερα τελικα..:blink:

• 3 months later...

επαναφερω το θέμα για να ρωτήσω το εξής..

Εχω ενα υπολοιπο με μια κυρια απο το 2011..

Επρεπε να με ξοφλήσει τον Δεκεμβριο του 2011,τοτε με τα χιλια ζορια είχε αφήσει απλά ενα υπολοιπο 300 ευρώ.Απο τοτε αφαντη, οποτε την ενοχλουσα εγω μου ελεγε διάφορες δικαιολογιες...

Τον Μαρτιο του 2013(περσυ) μου εφερε αλλα 100 ευρω και ετσι το υπολοιπο επεσε στα 200.

Την περασμενη βδομαδα ήρθε, οχι για να με ξοφλησει, αλλα για να κάνουμε ακόμα μια δουλεια, το κόστος της οποιας ειναι 300 ευρώ.Συνολο 500 δλδ.

Οταν ρωτησα για την πληρωμη τοσο των 300 οσο και των 200 απο τα παλια, μου ειπε πως θα τα πληρωσει σε 2 εβδομαδες που θα επιστρεψει απο ενα ταξιδι, ολα μαζι, cash.

Και το δίλλημα μου ειναι το εξης:

Αν αρνηθω τη νεα δουλειά, χανω σχεδον 100% και τα 200.

Αν δεχτω τη δουλεια, ρισκαρω να χασω τοσο τα 200 οσο και τα νεα 300.

Ανέτρεξα σε σχετικη δημοσιευση του συλλόγου μου οπου μας αναφερουν πωσε σε "επιφοβες" καταστασεις μπορουμε να δινουμε προς υπογραφη κατι σαν "συμφωνητικο" το οποιο αναφερει τα στοιχεια του επιδοξου πιστολέρο, τι εργασίες έχουμε συμφωνησει να γίνουν, οτι έχει ενημερωθεί και είναι σύφμωνος να γίνουν, ποιο είναι το κόστος που συμφωνήθηκε και ποτε θα πληρωθει.

Απο κατω υπογραφη και ονομα ολογράφως.

Σκεφτομαι να προσθεσω μια ακόμη παράγραφο που θα αναφερει πως στην ημερομηνια που θα εξοφληθει το ποσο των τωρινων εργασιων , θα πληρωθει και παλαιοτερο υπολοιπο των 200 ευρω που εκκρεμει απο το 2011.

Ποια η δική σας άποψη;;

Φυσικά αν αυριο δω πως δεν δέχεται να υπογραψει το χαρτι, τοτε (τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια) οποτε δεν αρχιζω τπτ...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

@FREAK_OF_NATURE

μια χαρά ακούγεται η ιδέα σου... τεφτέρι και στα δόντια δηλαδή... :D

Το τεφτέρι προυπάρχει εδώ και χρόνια(δυστυχώς).

τους πιστολέρο προσπαθούμε να αποφύγουμε..

Φυσικα και να το κανεις. Να γραψεις ποτε θα εξοφληθει. και αν γινεται την δουλεια να μην την τελειωσεις μεχρι να εχει να σου δωσει κατι. (δεν ξερω τι δουλεια κανεις)
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

οδοντιατρος ειμαι.

Ηρθε σήμερα(με μιση ωρα καθυστερηση οπως παντα)

Το υπέγραψε το χαρτί το οποίο αναφερει αναλυτικα τις εργασιες που θα γίνουν , το κόστος και ημερομηνια εξοφλησης.

Απο κατω σε νεα παράγραφο αναφερει "υπαρχει υπολοιπο 200.00 ευρω απο προηγουμενες οδ. υπηρεσιες απο το 2010 το οποιος επισης θα εξοφληθει στις 10-3-2014"

Εχει υπογραψει και εχει γραψει και ολογραφως το ονομα της, οπου οταν το ζητησα ειπε ενα "χαθηκε η εμπιστοσυνη"

οδοντιατρος ειμαι.

....... οπου οταν το ζητησα ειπε ενα "χαθηκε η εμπιστοσυνη"

...σωστα...για να μην χαθουν και τα λεφτα!!!! :D

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Δεν υπάρχει τσίπα πλέον. Όλοι με πρόφαση την κρίση αφήνουν κόσμο απλήρωτους ή απαιτούν εργασίες τζάμπα.

Δεν υπάρχει τσίπα πλέον. Όλοι με πρόφαση την κρίση αφήνουν κόσμο απλήρωτους ή απαιτούν εργασίες τζάμπα.

και το χειροτερο είναι να σου λένε πως σε άλλα "χαζα" τα δίνουν άνετα!!

δευτερη φορά μου τυχαίνει να μου "κλαίγονται" και να μου ζητουν να κάνω υπομονή και τηναμέσως επόμενη στιγμή να μου λένε στην μια περίπτωση πως ξεκίνησε λέιζερ αποτρίχωση και κρυσταλλοθεραπεία(κάτι που στοιχίζει αρκετά) και στην άλλη για το σ/κ που πήγε στα χιόνια και ποσο ωραία πέρασε, ποσο γλέντησε κτλκτλ

Δλδ απο την μια δε έχεις 50 ευρώ για να σταματήσεις να πονάς ,απο την άλλη μου λες πως ξόδεψες εκατοντάδες ευρώ(ενα σ/κ σίγουρα δεν βγαίνει κάτω απο 100 ευρώ, όπως και μια λειζερ αποτρίχωση δεν βγαίνει κάτω απο 150...)

Σου χρωστάει χρήματα από το 2011 και είχε το θράσος να σου πει ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη;;:mad::mad:
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Την επόμενη φορά που θα έρθει ας βγάλεις κανένα σκληροπυρηνικό εργαλείο πχ. τανάλια,κάβουρα,γαλλικό κλειδί,μυτοτσίμπηδο κλπ κλπ και ας έχει έρθει για καθαρισμό.

Μόλις ξυπνήσει από την λυποθυμία πες της και εσύ "μα καμία εμπιστοσύνη αγαπητή μου?τι νόμισες ότι θα σου βγάλω όλα τα δόντια με το στανιό επειδή μου χρωστάς 2-3 χρόνια τα λεφτά?"

Υποθέτω ότι μάλλον θα σου πληρώσει και τόκους;)

Μπορει ο φιλος να της πει με τοση αναισθισια αγαπητη μου δεν σας χρειαζεται αναισθητικο..να φερω το κομπρεσερ να ξεκινησουμε τον καθαρισμο που λεγαμε...?

και το χειροτερο είναι να σου λένε πως σε άλλα "χαζα" τα δίνουν άνετα!!

δευτερη φορά μου τυχαίνει να μου "κλαίγονται" και να μου ζητουν να κάνω υπομονή και τηναμέσως επόμενη στιγμή να μου λένε στην μια περίπτωση πως ξεκίνησε λέιζερ αποτρίχωση και κρυσταλλοθεραπεία(κάτι που στοιχίζει αρκετά) και στην άλλη για το σ/κ που πήγε στα χιόνια και ποσο ωραία πέρασε, ποσο γλέντησε κτλκτλ

Δλδ απο την μια δε έχεις 50 ευρώ για να σταματήσεις να πονάς ,απο την άλλη μου λες πως ξόδεψες εκατοντάδες ευρώ(ενα σ/κ σίγουρα δεν βγαίνει κάτω απο 100 ευρώ, όπως και μια λειζερ αποτρίχωση δεν βγαίνει κάτω απο 150...)

Σημεία των καιρών πλέον.....

Την επόμενη φορά που θα έρθει ας βγάλεις κανένα σκληροπυρηνικό εργαλείο πχ. τανάλια,κάβουρα,γαλλικό κλειδί,μυτοτσίμπηδο κλπ κλπ και ας έχει έρθει για καθαρισμό.

Μόλις ξυπνήσει από την λυποθυμία πες της και εσύ "μα καμία εμπιστοσύνη αγαπητή μου?τι νόμισες ότι θα σου βγάλω όλα τα δόντια με το στανιό επειδή μου χρωστάς 2-3 χρόνια τα λεφτά?"

Υποθέτω ότι μάλλον θα σου πληρώσει και τόκους;)

Δεν πάει κάπως έτσι δυστυχώς... ή ευτυχώς.

Θα έρθει σήμερα για να κάνει εργασία άκρως αισθητική, που σημαίνει πως δεν χρίζει θεραπείας, απλά το κάνει για να γίνει....πετρίδης(ο αλέξανδρος ντε).Συνεπώς σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν έχεις € , δεν τι κάνεις.

Αν ωστόσο δεν δεχόμουν όπβς έγραψα και προχτές, θα έχανα και τα χρήματα που μου χρωστάει εδώ και 3 χρόνια!

Οπότε πήρα μεν το ρίσκο, αλλά κάπως σιγούρεψα και τα προηγούμενα ανεξόφλητα, καθώς υπέγραψε και για αυτα..

Μπορει ο φιλος να της πει με τοση αναισθισια αγαπητη μου δεν σας χρειαζεται αναισθητικο..να φερω το κομπρεσερ να ξεκινησουμε τον καθαρισμο που λεγαμε...?
δεν είμαι φίλος. :p

Καθαρισμό κάναμε χτες, χωρίς αναισθησία.Δεν πονάει ντιπ.:lol:

Εγώ όταν έχω τη δυνατότητα να δανείσω χρήματα τα θεωρώ χαμένα...έτσι αν τυχόν τα πάρω πίσω νομίζω ότι κέρδισα κανένα στοίχημα:lol:
..κάτι μαγικό!

Ειμαι πολυ επιφυλακτικος οταν καποιος υπογραφει τετοια χαρτια..σαν ιδιωτικο συμφωνητικο και θα εξηγησω γιατι.παλαιοτερα επι τρελας χρηματιστηριου πολλοι επιτηδειοι προσφεραν εγγυημενες εξωπραγματικες αποδοσεις σε διαφορους επενδυτες και μαλιστα εγραφως γιατι εδινε μια ψευδαίσθηση ασφαλειας στον επενδυτη του τυπου "...το εχω γραπτως..." ή "εχουμε υπογραψει συμβολαιο".εννοειται οτι εχασαν τα λεφτα τους.

οσον αφορα το παρον πολλοι εχουν δανεισει χρηματα σε επιχειρηματιες που εχουν αναγκη για ρευστο με βαση ιδιωτικα συμφωνητικα.εδωσαν τα χρηματα τους και ο επιχειρηματιας τους ειπε μετα "δεν εχω να σου τα επιστρεψω....ουκ αν λαβεις..."

απο προσωπικη μου εμπειρια αυτα τα χαρτια αξισουν οσο και το κοστος μια σελιδας Α4....

Παντως θα ηταν ενδιαφερον να μας πει καποιος δικηγορος που διαβαζει αυτο το thread αν αξιζουν ή οχι αυτα τα χαρτια και αν προσφερουν προστασια στον δανειστη/πιστωτη.

προφανώς δεν έμεινα μόνο στις απόψεις του φόρουμ.

Οταν και ο σύλλογος και ο δικηγόρος του συλλόγου αλλά και ο δικός μου λένε, πως θα έχουν ισχύ ως αποδεικτικά, τότε είναι ένα +

με το καλο να παρεις τα χρηματα σου.το φεσι παει συννεφο στις μερες μας...κοντευουν και οι μερες....