Katmai Δημοσιεύτηκε July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 20, 2014 (edited) Χαιρετώ την κοινότητα του myphone. Μετά από 7 χρόνια παρέα με το iphone 3gs, Θα ήθελα τις πολύτιμες γνώμες σας σχετικά με επιλογή νέας συσκευής. Έχοντας ταβάνι τα 150ε πάνω κάτω κι ύστερα απο διεξοδική έρευνα κατέληξα στις εξης επιλογές: 1. Motorola Moto G 4G το μοναδικό στα 220-230 ευρώ (τώρα στο skroutz) που έκτιμησα ότι αξίζει η υπέρβαση. Αξίζει; 2. LG L9 II. Πόσο καλύτερο είναι το LG g2 mini αλήθεια, αν είναι στην τελική. Μετά από προσεκτική μελέτη στις κινέζικες επιλογές μέσα από τις δικές γνώμες ξεχώρισα κάποια κίνητα τα οποία δείχνουν να με καλύπτουν. 3. Xiaomi Hongmi 1s 4. Huawei Honor 3c 5. Coolpad f1 Εδώ χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω διαβάσει αρκετά τα νήματα για τις πιθανές κ μη επιλογές (αληθειά :p) κι αυτό που θέλω να μάθω είναι κατά πόσο οι επιλογές από Κινα έχουν αντοχή στο χρόνο. ΔΕΝ αλλάζω κινητά κάθε τόσο κ ψάχνω κάτι αξιόπιστο που να μπορεί να κάνει την δουλεια του τίμια μετά από χρόνια. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει κινέζικο κ αυτός είναι ο μόνος προβληματισμός μου. Π.Σ.1 Μέτριος χρήστης κινητού, αλλά χρησιμοποιώ τα πάντα που μπορεί να μου δώσει η κάθε συσκευή. Περιήγηση, GPS, μηνύματα, ομιλία, gaming, ραδιόφωνο, φωτό που κ που κλπ κλπ. Οπότε όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα! :lol: Σε καμία περίπτωση power user πάντως. Π.Σ.2 Κόπηκαν στα σημεία τα: xperia sp, LG L90, κάθε zte, κάθε samsung, κάθε Asus, xiaomi redmi note, κάθε windows phone γιατί ψάχνω android μόνο. Π.Σ.3 Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αν και κοιτάξα κάθε πιθανή επιλογή νομίζω. Μεταχειρισμένα αποκλείονται. Μεγαλύτερες διαστάσεις απο αυτές των παραπανώ κόβονται. Σας εύχαριστώ για τις γνώσεις σας. Όλοι έχετε συμβάλει ήδη να ξέρετε. :D Edited July 20, 2014 by Katmai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 αφου δινεις 220 ευρω γιατι δεν πας για το mi3 της xiaomi? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karatzes Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 Και εγώ λίγο-πολύ ίδιο προφίλ χρήστης είμαι και ψάχνομαι εδώ και 3 εβδομάδες για κινητό (για μένα και για φίλους) Κοιτώντας αποκλειστικά από Κίνα κατέληξα στο ASUS Zenfone 5. Πολύ καλός εξοπλισμός, εξαιρετικές επιδόσεις για την κατηγορία και απροβλημάτιστη (μέχρις στιγμής) χρήση, χωρίς την ανάγκη επεμβάσεων. Η κορυφαία έκδοση (cpu 2 Ghz, RAM 2G, ROM 16G) βγαίνει περίπου 150 ευρώ, αλλά και η αμέσως προηγούμενη (cpu 1.6 Ghz, RAM 2G, ROM 8G), στα 130 περίπου ευρώ, καλύπτει πιστεύω τις ανάγκες της πλειονότητας των μέσων-απαιτητικών χρηστών. Επιλαχών, αν κάτι στραβώσει, έχω το Honor 3c, του οποίου η ROM έχει ωριμάσει και αποτελεί αξιόπιστο μηχάνημα. Καλό ψάξιμο και καλές επιλογές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Katmai Δημ. July 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 Για το μόνο λόγο τού ότι αν επιλέξω κινέζικο θα είναι για να εξοικονομήσω λεφτά και όχι για να πάρω καλύτερα specs. Είμαι κ εγώ αδύναμος χαρακτήρας (άπληστος δλδ :lol: ) και επέλεξα να μην μπώ στο τρυπάκι του κάτι παραπάνω που ευννούν οι άπειρες κινέζικες επιλογές. Έχω δει και τα Mi2s, Μι3, z5s mini (το διαφημίζεις παντού μπαγάσα :P) και είπα να μείνω στο ταβάνι. Όλα όσα ξεχώρισα έχουν πάνω κάτω ίδια χαρακτηριστικά. Μόνο το moto g ξεχώρισα γιατί αγαπαώ motorola αφενώς και αφετέρου το κινητό ξεχωρίζει παντού οπότε και είναι διαπιστευτήριο ότι θα αντέξει σε βάθος χρόνου. Ένα κινέζικο άραγε, αντέχει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 ανάλογα ποιο βεβαία κάτι xiaomi/huawei κλπ έχουν ποιότητα βράχος αυτά αντέχουν ότι θελεις........... τώρα κάτι noname τελείως αλλο θέμα......... αν δεν θελεις να δώσεις πολλά λεφτά πάντως από μένα honor 3c αλλιος σφίγγεις το στομάχι και πας για το mi3 η αν θελεις λεπτή όμορφη συσκευη χωρίς να ξεφεύγει σε μέγεθος αλλα ταυτόχρονα να είναι δυνατή πας για το z5s mini :lol: http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2011/05/scrooge.jpg :lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 Με 217€ για την ακρίβεια, χτυπάς το καλύτερο κινητό της αγοράς, οπότε δεν θα σου συμβούλευα να κοιτάς κάτι άλλο, εκτός από το Xiaomi Mi3! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Katmai Δημ. July 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 (edited) Συμφώνω απο χαρακτηριστικά σκίζει. Για τα δικά μου γούστα ίσως μεγάλο αλλά πες το πρσπερνάμε. Θα έχει την ίδια υποστήριξη που έχει τώρα και στο μέλλον; Η στα δύο επόμενα mi που θα βγουν θα έχει ξεχαστεί ότι υπάρχει; Δεν μίλαω για το συγκεκριμένο μόνο, ρωτάω γενικότερα για την κινέζικη αγορά. (Όπου κινέζικη αγορά περιορίζω στις μάρκες που έμαθα εδώ μέσα όχι οποιαδήποτε άλλη noname).Υποστήριξή για ανταλακτικά, αξεσουάρ, λογισμικό κλπ. Είμαι αδαής και ρωτάω γνώμες παιδιά. :worry: Θα ήθελα να μέινω εντός budget (150e) ρε γμτ. Εκτιμάτε πως το moto δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά; Το lg θα παλιώσει γρήγορα; Δεν τα συζητάμε καν; :lol: EDIT: to mi3 δεν δέχεται καρτάκι από ότι θυμάμαι όποτε κ το προσπέρασα. 16gb δεν φτάνουν και 64gb ξεφεύγει πολύ. Edited July 20, 2014 by Katmai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 δες τότε το z5s mini της zte έχει και επίσημα MIUI για την συσκευή αν σε ενδιαφέρει το support αν βέβαια scrutzareis πάμε για το Huawei honor 3c καθαρά και μόνο λόγο 2gb ram αλλιώς θα έλεγα xiaomi hongmi 1s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Katmai Δημ. July 20, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 To z5s mini το γλυκοκοίταζα αλλά διάβασα αρκετά σχόλια για το ευαίσθητο της οθόνης του και γενικότερα της κατασκευής του, αν και πανέμορφο. Σαν iphoneακιας λοιπόν το έκοψα. Τα μόνα κινέζικα που έβαλα στόχο ήταν τα 2 παραπάνω λόγω των καλών χαρακτηριστικών και της πολύ΄καλής τιμής (~100e). Το lg l9 II και το moto g 4g ήταν οι αρχικές επιλογές πριν βυθιστώ στα forum του myphone! Ποιότητα οθόνης είναι ίσως το κύριο στανταρ μου και γι αυτό κατέληξα σε αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. July 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2014 το z5s είναι πολύ λεπτή συσκευή και σαν συνέπεια πολύ ευαίσθητη και ναι αν πέσει πάει η οθόνη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 (edited) Μέτριος χρήστης, αλλά χρησιμοποιώ τα πάντα που μπορεί να μου δώσει η κάθε συσκευή. Περιήγηση, GPS, μηνύματα, ομιλία, gaming, ραδιόφωνο, φωτό που κ που κλπ. Οπότε όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα! :lol: Σε καμία περίπτωση power user πάντως. - αρα χρειαζεσαι κινητο με καλη αυτονομια (2500mah+) διοτι ασχολεισαι με πολλα. την αυτονομια δεν καθοριζουν μονο τα mah, αλλα ειναι σημαντικα οπως κ να το κανουμε. - ισως δε χρειαζεσαι τα 2gb ram καθως οπως λες δεν εισαι απαιτητικος, power user Μεγαλύτερες διαστάσεις απο αυτές των παραπανώ κόβονται. αρα οριο μεχρι 5" Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις εφοσον ανεφερες το xiaomi hongmi 1s (1gb ram), υπαρχει και το lenovo s660 με μπαταρια 3000mah και οθονη 4.7" (επισης με 1gb ram, ενω f1 και honor 3c εχουν 2gb). ταβάνι τα 150ε πάνω κάτω. Motorola Moto G 4G το μοναδικό στα 220-230 ευρώ που ισως αξίζει η υπέρβαση. αν τα updates σε ενδιαφερουν πραγματικα παρα παρα πολυ, τοτε moto g με 16gb ή card slot. θεωρω επικρατεστερα για σενα το honor 3c και το f1. το honor 3c ειναι αρκετα δοκιμασμενο και υποστηριζεται καλα (οχι οτι το 1s δεν εχει updates, αλλα η μπαταρια 2000mah ισως αποδειχτει μικρη για σενα). για το lg g9 ii ισχυει οτι και για την μπαταρια του 1s. εγω παντως θα "ρισκαρα" και θα επαιρνα το coolpad f1. Edited July 21, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 Το Moto g είναι μια χαρά smartphone και θα σε καλύψει.Αν και για μένα θα ήταν καλυτερα να πήγαινες στο xiaomi mi3, όπως αρκετοί σου έχουν ήδη προτείνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karatzes Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 Παιδιά, κανένα σχόλιο και για το zenfone 5, που ενδιαφέρει και εμένα; Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για τα λεφτά του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 (edited) Παιδιά, κανένα σχόλιο και για το zenfone 5, που ενδιαφέρει και εμένα; Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για τα λεφτά του. καλα χαρακτηριστικα. οχι τοσο καλη μπαταρια & bezels Edited July 21, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Katmai Δημ. July 21, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 (edited) Lenovo s660 το κοίταξα αλλα νομίζω το απέρριψα λόγω καλύτερης ανάλυσης οθόνης των παραπάνω. Για τον ίδιο λόγω και το g2mini(+τα πίσω κουμπιά). Θέλω αυτονομία ναι αλλα δεν το κάνω κ αυτοσκοπό. Το LG l9ΙΙ αν και υποψήφιο είναι διπύρηνο και δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στις μελοντικές εκδόσεις του android. Asus απέρριψα λόγω μεγέθους σε σχέση με δυνατότητες. Αν είναι να πάρω τέρας ας είναι μέσα κ έξω. Τα Xiaomi hongmi 1s, Honor 3C και f1 τα ξεχώρισα λόγω της πολύ προσιτής τιμής σε σχέση με τις πολύ καλές δυνατότητες και είναι ουσιαστικά οι μόνοι λόγοι που με κρατάνε να μην πάω να παρω το moto g 4g (+ το ότι περιμένω να δω τι θα γίνει με το θεματάκι με τις sd και να το φέρουν μερικά skroutzομάγαζα ακόμα). Είναι πολύ κρίμα που δεν έχω την δυνατότητα να τα δω από κοντά για να καταλάβω την ποιότητα που αναμφίβολα έχουν και τα τρία. Edited July 21, 2014 by Katmai Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Avadonmod Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 Αν η Xiaomi έβγαζε το Hongmi 1s με 2 GB Ram στην ίδια περίπου τιμή, έκανε πάταγο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 (edited) Lenovo s660 το κοίταξα αλλα νομίζω το απέρριψα λόγω καλύτερης ανάλυσης οθόνης των παραπάνω. Για τον ίδιο λόγω και το g2mini(+τα πίσω κουμπιά). Θέλω αυτονομία ναι αλλα δεν το κάνω κ αυτοσκοπό. Το LG l9ΙΙ αν και υποψήφιο είναι διπύρηνο και δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στις μελοντικές εκδόσεις του android. Asus απέρριψα λόγω μεγέθους σε σχέση με δυνατότητες. Αν είναι να πάρω τέρας ας είναι μέσα κ έξω. Τα Xiaomi hongmi 1s, Honor 3C και f1 τα ξεχώρισα λόγω της πολύ προσιτής τιμής σε σχέση με τις πολύ καλές δυνατότητες και είναι ουσιαστικά οι μόνοι λόγοι που με κρατάνε να μην πάω να παρω το moto g 4g (+ το ότι περιμένω να δω τι θα γίνει με το θεματάκι με τις sd και να το φέρουν μερικά skroutzομάγαζα ακόμα). Είναι πολύ κρίμα που δεν έχω την δυνατότητα να τα δω από κοντά για να καταλάβω την ποιότητα που αναμφίβολα έχουν και τα τρία. οσο υψηλοτερη η αναλυση τοσο πιο ενεργοβορα η οθονη (εκτος απο συγκρισεις μεταξυ διαφορετικων τεχνολογιων - δεν ειναι της παρουσης). εαν σε μια μερα κανεις οσα εγραψες στο αρχικο ποστ, μαλλον τα 2000mah ειναι λιγα. η οθονη-αναλυση του s660 και του g2mini προσφερουν παρα πολυ καλη εμπειρια θεασης. δεν προκειται να δεις πιξελιασματα κτλ. ειναι ολα πολυ ομαλα και ομορφα. απο ενα σημειο και επειτα, το ανθρωπινο ματι δεν πολυκαταλαβαινει τη διαφορα (ή ακομα κι αν καταλαβει διαφορα, η "κατωτερη" οθονη ειναι παρα πολυ καλη). εφοσον δεν μπορεις να τα δεις απο κοντα, δες μερικα βιντεο, για να συγκρινεις αναλυσεις κτλ. πχ: Edited July 21, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karatzes Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 Εμένα στο Lenovo S660 δεν με προβλημάτιζε η οθόνη του (που είναι πολύ καλή), όσο τα 4 GB μνήμης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 (edited) Εμένα στο Lenovo S660 δεν με προβλημάτιζε η οθόνη του (που είναι πολύ καλή), όσο τα 4 GB μνήμης. το s660 εχει 8gb rom. οχι 4gb. (στο video του antelife λανθασμενα γραφει 4) Αν η Xiaomi έβγαζε το Hongmi 1s με 2 GB Ram στην ίδια περίπου τιμή, έκανε πάταγο ναι, πολλα μοντελα αν αντι 1gb ram ειχαν 2gb θα ηταν αναρπαστα. εγω θα το ηθελα με μεγαλυτερη μπαταρια. παντως νομιζω σε λιγο το "στανταρ" θα γινει 2gb ram & 16gb rom με card slot. επρεπε να υπαρχουν πολυ περισσοτερα μοντελα με αυτα τα specs. Edited July 21, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kongeo1994 Δημ. July 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2014 Γεια σας.θα ηθελα την βοηθεια σας και εγω για αγορα κινητου γυρω στα 200 ευρω. (Θα ηθελα αγορα απο ελλαδα,συνεπως απορριπτω κινητα οπως το mi3) ... Η χρηση του κινητου θα ειναι ιντερνετ,εφαρμογες και κανα παιχνιδι... Με ενδιαφερει να κρατησει καιρο (1-2 χρονακια) και να μην μεινει πισω στις αναβαθμισεις.. Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stapap Δημ. July 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2014 Λίγο που έπεσε στα χέρια μου το moto g με ικανοποίησε. Για μια απλή συσκευή που κάνει σωστά τη δουλειά της πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή αν δεν θες να κοιτάξεις σε Κίνα μεριά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telefoneri Δημ. July 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2014 (edited) Γεια σας.θα ηθελα την βοηθεια σας και εγω για αγορα κινητου γυρω στα 200 ευρω. (Θα ηθελα αγορα απο ελλαδα,συνεπως απορριπτω κινητα οπως το mi3) ... Η χρηση του κινητου θα ειναι ιντερνετ,εφαρμογες και κανα παιχνιδι... Με ενδιαφερει να κρατησει καιρο (1-2 χρονακια) και να μην μεινει πισω στις αναβαθμισεις.. Ευχαριστω http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5650&idPhone2=6117 LG G9 ii http://www.skroutz.gr/s/3907386/LG-Optimus-L9-II.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+g9+ii LG G2 mini http://www.skroutz.gr/s/4836268/LG-G2-mini-LTE.html Edited July 22, 2014 by telefoneri Παράθεση ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jokey5 Δημ. July 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2014 Ο αποθηκευτικός χώρος στις συσκευές xiaomi με το cloud δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί μπορείς να κρατάς όλες σου τις φώτο και τα βίντεο εκεί και να μην έχεις πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maddoctor Δημ. July 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2014 Ο αποθηκευτικός χώρος στις συσκευές xiaomi με το cloud δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί μπορείς να κρατάς όλες σου τις φώτο και τα βίντεο εκεί και να μην έχεις πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής . Επίσης εκτός του cloud, υπάρχει και το mega.co.nz που δίνει 50GB δωρεάν , με αυτόματη ενημέρωση και συγχρονισμό δεδομένων.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. July 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2014 Επίσης εκτός του cloud, υπάρχει και το mega.co.nz που δίνει 50GB δωρεάν , με αυτόματη ενημέρωση και συγχρονισμό δεδομένων.... Μόνο που ως διάδοχος του megaupload, βρίσκεται συνεχώς υπό τον κίνδυνο να κλείσει... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts