Jump to content

Υγιεινή στόματος/δοντιών

iNCubO
 Κοινοποίηση

Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??  

217 members have voted

1. 1. Σας απασχολεί η λευκότητα των δοντιών σας??

• ΝΑΙ
      177
    • ΟΧΙ
      40

Recommended Posts

αυτά και οτι άλλο είναι σχετικό.Εχουν αναφερθεί νομίζω στο παρόν θρεντ παλιότερα.

Δεν είναι κάτι τραγικό..

Τώρα αν θες να πάρεις και το Uv, πάρτο, έτσι κι αλλιώς ακριβό δεν είναι.Αλλά είναι περιττό

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 655
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εντελώς πληροφοριακά θα ήθελα να ρωτήσω εάν πέρα από τις οδοντόκρεμες γνωστών εταιριών (aim, colgate, κ.ά) μπορεί κανείς να βρει σε φαρμακεία ή και να παραγγείλει κάποιες που πιθανώς να είναι πιο ειδικές για άτομο π.χ που έχει ευαίσθητα δόντια (ή ουλίτιδα); Edited by Nagata

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Εντελώς πληροφοριακά θα ήθελα να ρωτήσω εάν πέρα από τις οδοντόκρεμες γνωστών εταιριών (aim, colgate, κ.ά) μπορεί κανείς να βρει σε φαρμακεία ή και να παραγγείλει κάποιες που πιθανώς να είναι πιο ειδικές για άτομο π.χ που έχει ευαίσθητα δόντια (ουλίτιδα);

Ναι υπάρχουν ειδικές οδοντοκρεμες για ευαίσθητα ούλα. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχα παραγγείλει απο online φαρμακείο. Δεν θυμάμαι μάρκα διότι τώρα ε ιμαι λαγονησι στο εξοχικό κα όχι Αθήνα να σου έγραφα τον τύπο της.

ναι για αυτό το έβαλα και σε παρένθεση :)

κάποια εταιρία που να έχει ένα καλό όνομα σε αυτές τις εξειδικευμένες οδοντόκρεμες;

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

καπάκι βάζουμε στην οδοντόβουρτα ΜΟΝΟ οταν είναι να την πάρουμε σε ταξίδι μαζί μας.Διαφορετικά, καλό δε μας κάνει καθώς η οδοντόβουρτσα μετά την χρήση της είναι υγρή και κλείνοντας την σε ενα πλαστικό(αν και με τρύπες) καπάκι, ευνοούμε την ανάπτυξη των μικροβίων.

Συνεπώς ΟΧΙ στα καπάκια όταν βρισκόμαστε στο σπίτι.

Για τους ίδιους λόγους είναι προτιμότερο να μην κλείνουμε την οδοντόβουρτσα μέσα στα μικρά ντουλαπάκια του καθρέφτη, αν και εκεί η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το μικροσκοπικό καπάκι.

Επίσης όταν βάζουμε περισσότερες απο μια οδοντόβουρτσες σε ποτήρι, καλό είναι να προσέχουμε να μην ακουμπούν η μία της τρίχες της άλλης.

Και κάτι τελευταίο.... η οδοντόβουρτσα να είναι τουλάχιστον σε 1.5 μέτρο απόσταση απο την λεκάνη της τουαλέτας για τα σταγονίδια που μπορούν να....την φτάσουν!

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω οδοντόβουρτσα χωρίς καπάκι και ας ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.

Οι λόγοι:

1) Υπάρχουν και άλλες οδοντόβουρτσες στο ποτήρι και δεν μπορώ να προσέχω συνέχεια μην τυχόν ακουμπήσουν, κάτι που εξαρτάται και από άλλους.

2) Η απόσταση από τον νεροχύτη είναι μηδενική και σίγουρα τα σταγονίδια από το πλύσιμο των χεριών (και όχι μόνο) φτάνουν πιο άνετα από αυτά της λεκάνης, η οποία πάλι απέχει λιγότερο από 1,5 μέτρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

ο καθένας κάνει οτι νομίζει ανεξαρτήτως του τι είναι καλό και τι οχι.

Έχω το εξής πρόβλημα: ξαφνικά άρχισαν να φυτρώνουν φρονιμίτες παντού από τον πόνο δεν μπορώ ούτε να χασμουρηθώ σαν άνθρωπος.. Τί να κάνω γιατρέ μου;;;

Έχω το εξής πρόβλημα: ξαφνικά άρχισαν να φυτρώνουν φρονιμίτες παντού από τον πόνο δεν μπορώ ούτε να χασμουρηθώ σαν άνθρωπος.. Τί να κάνω γιατρέ μου;;;

Είσαι μικρή δηλαδή για να βγαίνουν τώρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε έναν καλό οδοντίατρο να βγάλεις να σου ρίξει μια ματιά και να σου βγάλει μια πανοραμική να δει αν οι ρίζες είναι στραβές ή ίσιες κλπ.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Είσαι μικρή δηλαδή για να βγαίνουν τώρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε έναν καλό οδοντίατρο να βγάλεις να σου ρίξει μια ματιά και να σου βγάλει μια πανοραμική να δει αν οι ρίζες είναι στραβές ή ίσιες κλπ.

Τα πάτησα τα 21!

Πάααλι οδοντίατρο, το εξάντλησα αυτό το θέμα :ninja:

Δεν σπρώχνουν τα υπόλοιπα δόντια, απλά μου γρατζουνάνε τα ούλα και πονάει :(

Τα πάτησα τα 21!

Πάααλι οδοντίατρο, το εξάντλησα αυτό το θέμα :ninja:

Δεν σπρώχνουν τα υπόλοιπα δόντια, απλά μου γρατζουνάνε τα ούλα και πονάει :(

Έτσι είναι. Πρέπει να το συνηθίσεις. Απλά να πας για να δει αν βγαίνουν σωστά. 21 ε; Εγώ τέλη Ιουλίου κλείνω τα 22 αλλά έχουν ανατείλει όλοι οι φρονιμίτες με ολόισιες ρίζες εδώ και 1.5-2 χρόνια. Εσύ μάλλον δεν είσαι αρκετά φρόνιμη...

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Έτσι είναι. Πρέπει να το συνηθίσεις. Απλά να πας για να δει αν βγαίνουν σωστά. 21 ε; Εγώ τέλη Ιουλίου κλείνω τα 22 αλλά έχουν ανατείλει όλοι οι φρονιμίτες με ολόισιες ρίζες εδώ και 1.5-2 χρόνια. Εσύ μάλλον δεν είσαι αρκετά φρόνιμη...

Έχω φρόνιμη συμπεριφορά αλλά όχι και πολύ φρόνιμο μυαλό :p

Και μένα είναι σχεδόν ολόισια! Πέρα απ'αυτό, πριν κανένα χρόνο τρέχαμε για μια θήκη λόγο συνοστισμού (γεννετική ανωμαλία που οφείλεται στη μη ανάπτυξη των ούλων, πολύ ελαφρυάς μορφής όμως), μετά για κάτι "λίγα" σφραγίσματα (μικρή δεν πολυασχολιόμουν με τα δοντάκια μου...), μετά ένας καθαρισμός... Δεν αντέχω να πάω πάλι οδοντίατρο.. Όχι ότι φοβάμαι, καμία σχέση, απλά βαρέθηκα :worry:

Και το φθοριο ποιος σου το δινει φιλε;

Το Φθοριούχο νάτριο είναι ένα συνθετικό προϊόν αποβλήτων των πυρηνικών εργοστασίων, της παρασκευής αλουμίνιου, και των φωσφορικών στις βιομηχανίες λιπασμάτων ήδη μολυσμένων με μόλυβδο, αλουμίνιο, και κάδμιο.

Αυτός ο τύπος φθορίου έχει …μια καταπληκτική ικανότητα να συνδυάζει και να αυξάνει την δραστικότητα των άλλων τοξικών υλικών.

Καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγήσει σε καρκίνο, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία, και λειτουργεί σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορά του αλουμινίου στον εγκέφαλο διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκέφαλου.

Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο επικίνδυνων ουσιών στον εγκέφαλο.

Από αυτήν την λειτουργία κατηγορείται το φθόριο ότι προκαλεί την νόσου του Alzheimer και μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης.

Ένα άλλο γνωστό όργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ένας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθεί από το φθόριο, αναστέλλοντας την λειτουργία του να παράγει μελανίνη.

Η μελανίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.

Διάφορες παραλλαγές του Φθοριούχου νατρίου βρίσκεται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες. Μερικές φορές ακόμη προστίθεται στις παιδικές τροφές και τα εμφιαλωμένα νερά. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε όλες τις οδοντόπαστες αναγράφεται ότι η κατάποση τους μπορεί να σας δηλητηριάσει.

Προσέξτε επίσης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως στιγμιαίο τσάι, προϊόντα προερχόμενα από σταφύλι χυμός, και γάλα σόγιας για τα μωρά.

ΦΘΟΡΙΟ σε ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ και

ΝΕΡΟ = ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Αυτό το φθόριο εννοείς;

Εγώ έχω κόψει τις γνωστές δηλητηριουχες εταιρίες (ΑΙΜ, ORALB,CREST κτλ.) και χρησιμοποιώ αυτές τις απολαυστικές οδοντόκρεμες. ->http://www.e-anemos.gr/contents/el/p30.html

αν ψάξετε λίγο τα ονόματα των ουσιών που έχουν τα χημικά προϊόντα (γενικά όχι μόνο στοματικής υγιεινης) θα τρελαθείτε .

Οι γιατροί έχουν μάθει να λειτουργούν με τα χημικά των φαρμακοβιομηχανιών, και μετά το πανεπιστήμιο , η πρόοδος της διαρκούς τους εκπαίδευσης, γίνεται απο σεμινάρια με χορηγούς φαρμακοεταιρίες, ή παρουσιάσεις νέων δηλητ.... εεεχμ φαρμάκων

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Η μελανίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα..

Επίσης να συμπληρώσω, έλλειψή της προκαλεί μελάνωμα, εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

Edited by Belle

• 1 month later...
Καλησπέρα! Σκεφτομαι να βάλω αυτα τα νεα "σιδερακια", τα invisalign. Ειμαι απο Πατρα και πρεπει να παω Αθηνα. Εχετε να προτεινετε καποιον ορθοδοντικο απο αυτους που βαζουν invisalign ή να παω σε καποιον απο την λιστα του σαητ τους; Εχει εναν στη νεα ιωνια και εχω φιλη κοντα οπου θα μπορω να μενω οποτε χρειαζεται να ανεβαινω.

Καλά δεν τρώμε κιόλας την οδοντόκρεμα. Ένα τρίψιμο κάνουμε και μετά μπόλικα μπουκωματα για να φύγει η κάψα.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ποια οδοντόκρεμα να πάρω για δροσερή αναπνοή με διάρκεια?

Με το που πλύνω δόντια, μετά από λίγο φεύγει η φρεσκαδα

Καλά δεν τρώμε κιόλας την οδοντόκρεμα. Ένα τρίψιμο κάνουμε και μετά μπόλικα μπουκωματα για να φύγει η κάψα.

Και όμως..

Βάση (σχετικά) προσφάτων ερευνών ένα "μπούκωμα" ειναι αρκετό.Πολλοί μάλιστα συστήνουν απλά να φτύνουμε και να φεύγουμε!

Και όμως..

Βάση (σχετικά) προσφάτων ερευνών ένα "μπούκωμα" ειναι αρκετό.Πολλοί μάλιστα συστήνουν απλά να φτύνουμε και να φεύγουμε!

Και αν μου ρθει βραδινή λιγουρα? :p

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• 1 year later...
α σας ειμαι 16 χρονων και εχω και εγω άσπρο σημάδι στο μπροστινό μου δόντι....φαίνεται πολυ άσχημο και εχω απογοητευτεί πλήρως διότι ο οδοντίατρος μου πρότεινε σφράγισμα αλλά μετα απο αυτό το δόντι υστερα απο καιρό θα φαίνεται ακομα πιο άσχημο και ίσως μείνω χωρίς δόντι στο τέλος καθώς θα πρεπει να το κανω συνέχεια. ...εχω διαβασει κάποιους τρόπους ώστε να φύγουν τα σημάδια όπως για παράδειγμα ξύδι με μαγειρική σόδα ή λεμόνι με αλάτι αλλά πιστεύω πως αυτα βοηθούν μονο στην λεύκανση! Σας παρακαλώ πείτε την γνώμη σας και αν αυτα μπορούν όντως μπορπυν να βοηθήσουν η τουλαχιστον να μου πείτε αν με τον χρονο θα φύγει απο μονο του!

α σας ειμαι 16 χρονων και εχω και εγω άσπρο σημάδι στο μπροστινό μου δόντι....φαίνεται πολυ άσχημο και εχω απογοητευτεί πλήρως διότι ο οδοντίατρος μου πρότεινε σφράγισμα αλλά μετα απο αυτό το δόντι υστερα απο καιρό θα φαίνεται ακομα πιο άσχημο και ίσως μείνω χωρίς δόντι στο τέλος καθώς θα πρεπει να το κανω συνέχεια. ...εχω διαβασει κάποιους τρόπους ώστε να φύγουν τα σημάδια όπως για παράδειγμα ξύδι με μαγειρική σόδα ή λεμόνι με αλάτι αλλά πιστεύω πως αυτα βοηθούν μονο στην λεύκανση! Σας παρακαλώ πείτε την γνώμη σας και αν αυτα μπορούν όντως μπορπυν να βοηθήσουν η τουλαχιστον να μου πείτε αν με τον χρονο θα φύγει απο μονο του!

Εγω,πριν 3-4 χρονια ειχα σπασει το δοντι μου σε ενα καβγα.Και φαινοταν ασχημα πολυ το σπασιμο που ειχα.Καποια στιγμη το εκανα σφραγισμα και ολα καλα.Οσο για το σφραγισμα μετα απο καποιο διαστημα κιτρινιζει αλλα ενταξει.Γενικα ασπρο φαινεται το σφραγισμα και δεν αλλαζει.Δεν ξερω τι περιπτωση ειναι η δικη σου.Καλυτερα να συμβολευτεις τον οδοντιατρο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

ναι, βαλε ξυδια, σοδες και λεμονι και αν σου μεινει γερο δοντι να κανεις κανα ταμα. Χωρια που δεν προκειται να αλλαξει το χρωμα.

Το σφραγισμα ισως να μην ειναι και η πλεον καταλληλη λυση, ειδικα αν προκειται για μια απλή δυσχρωμια.

Οποτε καταλαβαινεις πως η θεραπευτικη οδος εξαρταται ΜΟΝΟ απο το τι ειδους κηλιδα εχεις:

ειναι δυσχρωμια;

ειναι τερηδονα;

Ειναι κάποιο σημαδι ενδεχομένως απο σιδερακια που φορουσες?

Ακομα και σφραγισμα να γινει, δεν καταλαβα πως κατεληξες στο οτι θα χασεις το δοντι.

Οταν το σφραγισμα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ αλλαζει χρωμα, απλα αλλαζεις το σφραγισμα αφαιρωντας το. δεν αφαιρεις καθε φορα και υγιή οδοντικο ιστο.