Jump to content

Lumia 1020 vs Galaxy S4

Dreamw
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω το S4 και είμαι ευχαριστημένος γενικά. Καλοκαίρι και ταξίδι στο εξωτερικό με κάνουν να καλοκοιτάζω το Lumia 1020 λόγω φωτογραφικής (έχω ψηφιακή αλλα το κινητό είναι πάντα μαζί σου) αξίζει η αλλαγή? η φώτο του S4 είναι πολύ καλές αλλα του 1020 δεν παίζονται απ όσο έχω δεί και ιδικά βραδυνές. για λειτουργικό τώρα παλιά ψαχούβα το κινητό αρκετά και το andr;oid με ικανοποιούσε τώρα όμως κάνω βασική χρήση, σερφάρισμα, ομιλία, και φωτο οπότα αξίζει η αλλαγή?

-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11-> iPhone12-> iPhone 13 Pro max-> iPhone15 Pro

αξίζει ναι

κάνε ένα ψάξιμο όμως εδώ αν έχει τις εφαρμογές που θές http://www.windowsphone.com/el-gr/store/featured-apps?signin=true (τις έχει πιθανότατα αλλά για να είσαι σίγουρος)

Μόλις έδωσα το Galaxy και τώρα ψάχνω μάλλον το Lumia 1020 αλλα διάβασα και καλά για το Huawei P7 αυριο θα το ψάξω αναλυτικά.

-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11-> iPhone12-> iPhone 13 Pro max-> iPhone15 Pro

Μόλις έδωσα το Galaxy και τώρα ψάχνω μάλλον το Lumia 1020 αλλα διάβασα και καλά για το Huawei P7 αυριο θα το ψάξω αναλυτικά.

το p7 εχει απολυ καλη camera αψογη κατασκευη γενικος ειναι ενα καλο updgrade του πολυ καλου p6

Καλησπέρα, έχω το S4 και είμαι ευχαριστημένος γενικά. Καλοκαίρι και ταξίδι στο εξωτερικό με κάνουν να καλοκοιτάζω το Lumia 1020 λόγω φωτογραφικής (έχω ψηφιακή αλλα το κινητό είναι πάντα μαζί σου) αξίζει η αλλαγή? η φώτο του S4 είναι πολύ καλές αλλα του 1020 δεν παίζονται απ όσο έχω δεί και ιδικά βραδυνές. για λειτουργικό τώρα παλιά ψαχούβα το κινητό αρκετά και το andr;oid με ικανοποιούσε τώρα όμως κάνω βασική χρήση, σερφάρισμα, ομιλία, και φωτο οπότα αξίζει η αλλαγή?

Εχεις το S4 καλυτερη καμερα απο p6 p7 και ψαχνεις κατι καλυτερο, μετα απο ψαρια το πας σε κρεατικα

Εχεις το S4 καλυτερη καμερα απο p6 p7 και ψαχνεις κατι καλυτερο, μετα απο ψαρια το πας σε κρεατικα

απο το p6 ναι............ απο το p7 οχι........ ίσος σχεδόν ίδια......... αλλα μεχρι εκεί

Χωρίς να θέλω να σε πληγώσω... δες το συνημμένο.

καθόλου δεν με πληγώνεις λογικά είναι από κάποιο site οπός το phonearena η dxomark κλπ, εκεί ασχολούνται και προωθούν μόνο δημοφιλές brands

αν κοιτάμε μόνο αυτά και σαν τυφλοί αγοράζουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Κάτι άλλο να πω είναι καθαρά περιττό

Διαβάστε και που κερδίζει η χάνει κάθε κινητό αναλυτικά όμως...

Πχ το 808 Δεν το άλλαζα με κανένα

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, εκεί που έδωσα το S4 για το Lumia 1020 διαβάζοντας εδώ και στο θεμα του 1020 πολοί είναι αυτοί που απογοητρύονται με την ποιότητα της καμερας τον χρόνο ενεργοποίησης και χρόνο εστίασης είναι αλήθεια έτσι? Αν είναι μοίπως να κοιτάξω εκτος το Huawei P7 και το LG G2 που είναι στα ίδια χρήματα?

Χωρίς να θέλω να σε πληγώσω... δες το συνημμένο.

7ο το 1020 ; Και θέλεις τώρα να λάβουμε σοβαρά υπόψιν το ποστ . Σε τι είναι καλύτερο το s5 κλπ κινητά από τι εξαιρετικό 1020;

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, εκεί που έδωσα το S4 για το Lumia 1020 διαβάζοντας εδώ και στο θεμα του 1020 πολοί είναι αυτοί που απογοητρύονται με την ποιότητα της καμερας τον χρόνο ενεργοποίησης και χρόνο εστίασης είναι αλήθεια έτσι? Αν είναι μοίπως να κοιτάξω εκτος το Huawei P7 και το LG G2 που είναι στα ίδια χρήματα?

To 1020 είναι σε μεταβατικό στάδιο και λίγο πριν δεχτεί ένα update που θα κάνει τη διαφορά στην φωτογραφία του. Οι περισσότεροι απογοητευμένοι είναι επειδή έχουν βάλει τις beta εκδόσεις λογισμικού. Όσο για τη φωτογραφία με τα σκορ, καλό θα ήταν να διαβάσετε τι γράφει ξεχωριστά σε κάθε τομέα παρά ένα γενικό δείγμα. Το 1020 είχε ένα firmware τότε που δεν ήταν τόσο καλό στη φωτογραφία και πάλι βγαίνει κλαύτερο στο συγκεκριμένο τομέα. Το 808 είναι μακράν μπροστά στη φωτογραφία από τα άλλα.

Αν έχεις καλή ψηφιακή τί να το κάνεις το 1020; Αν πάλι η ψηφιακή σου δεν είναι τόσο καλή και για το ταξίδι σου θέλεις καλές φωτογραφίες θα σου πρότινα μία καλή ψηφιακή της τάξης των 500+ ευρώ που και το καλύτερο smartphone θα χρειαστεί 10 χρόνια να τη φτάσει. Φιλικά :)

Φιλε μου οχι μην πας σε lg g2 ναι ειναι καλη συσκευη αλλα οχι για φωτογραφιες.. κ δεν εχει κ καρτα μνημης.. ισως αξιζει η μεταβαση στο νοκια λογω καλυτερης φωτο αλλα πιστευω κ το σ4 ειναι πολυ καλο κ ισως αξιζει να συνεχισεις να το εχεις

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Αν έχεις καλή ψηφιακή τί να το κάνεις το 1020; Αν πάλι η ψηφιακή σου δεν είναι τόσο καλή και για το ταξίδι σου θέλεις καλές φωτογραφίες θα σου πρότινα μία καλή ψηφιακή της τάξης των 500+ ευρώ που και το καλύτερο smartphone θα χρειαστεί 10 χρόνια να τη φτάσει. Φιλικά :)

Απο ψηφιακή έχω αυτή http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz5 Panasonic TZ5, Παραγματικά εχω μπερδευτή όμως

To s4 έχει καλύτερη κάμερα από το G2. Δεν αξίζει να το δώσεις, να χάσεις λεφτά για να πάρεις κάτι αντίστοιχο. Τώρα το 1020 αν σου κάνει από άποψη διαστάσεων είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αλλιώς αυτό που θα πρότεινα είναι να περιμένεις τις νέες προτάσεις από nokia, sony, oppo.

Τέλος αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος και θες android υπάρχει και το samsung galaxy k zoom.

Απο ψηφιακή έχω αυτή http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz5 Panasonic TZ5, Παραγματικά εχω μπερδευτή όμως

Φίλε μου η ψηφιακή που έχεις είναι καλή αλλά σχετικά παλιά. Το καταλαβαίνω πως το κινητό το έχεις πάντα μαζί σου και βγάζεις φωτογραφίες με αυτό. Η βασική χρήση ενός κινητού βέβαια σίγουρα δεν είναι να βγάζει φωτογραφίες. Αν στην αγορά που θέλεις να κάνεις βάζεις ως προτεραιότητα την ποιοτική φωτογραφία και είσαι σε θέση να διαθέσεις ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ, σου προτείνω να κοιτάξεις και τις τελευταίες hi-end φωτογραφικές μηχανές που κυκλοφορούν όπως η Sony RX100, η Panasonic DMC-TZ40, η Fujifilm X20 κ.α. Με μία καλή ψηφιακή μπορείς να έχεις αποτελέσματα μίας DSLR και να την έχεις στη τσέπη σου. Στο κινητό βέβαια θα μπορείς να στείλεις τη φωτογραφία που έβγαλες με bluetooth ή να τη μοιραστείς σε facebook αλλά θα έχεις πολύ περιορισμένες δυνατότητες και φωτογραφίες σίγουρα χαμηλότερης ποιότητας. Εξαρτάται πραγματικά από τις προτεραιότητες που δίνεις.

Φίλε μου η ψηφιακή που έχεις είναι καλή αλλά σχετικά παλιά. Το καταλαβαίνω πως το κινητό το έχεις πάντα μαζί σου και βγάζεις φωτογραφίες με αυτό. Η βασική χρήση ενός κινητού βέβαια σίγουρα δεν είναι να βγάζει φωτογραφίες. Αν στην αγορά που θέλεις να κάνεις βάζεις ως προτεραιότητα την ποιοτική φωτογραφία και είσαι σε θέση να διαθέσεις ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ, σου προτείνω να κοιτάξεις και τις τελευταίες hi-end φωτογραφικές μηχανές που κυκλοφορούν όπως η Sony RX100, η Panasonic DMC-TZ40, η Fujifilm X20 κ.α. Με μία καλή ψηφιακή μπορείς να έχεις αποτελέσματα μίας DSLR και να την έχεις στη τσέπη σου. Στο κινητό βέβαια θα μπορείς να στείλεις τη φωτογραφία που έβγαλες με bluetooth ή να τη μοιραστείς σε facebook αλλά θα έχεις πολύ περιορισμένες δυνατότητες και φωτογραφίες σίγουρα χαμηλότερης ποιότητας. Εξαρτάται πραγματικά από τις προτεραιότητες που δίνεις.

Νομίζω το να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον που έχει ανοίξει θέμα και ζητάει κινητό με τοπ φωτογραφική να πάει σε λύση φωτογραφικής μηχανής είναι κάπως... Φιλικά πάντα.

Είμαι στην ίδια κατηγορία με τον φίλο που ζητάει συσκευή. Όχι φωτογράφοι δεν είμαστε, αλλά θέλουμε την καλύτερη φωτογραφική στο κινητό μας. Εγώ τουλάχιστον δε θέλω να κουβαλάω τίποτα άλλο. Το ξέρω και δε με απασχολεί ότι δε θα έχω ποιότητα dslr. Αλλά κάποια κινητά έχουν φτάσει και ξεπεράσει αρκετές καλές compact.

Νομίζω το να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον που έχει ανοίξει θέμα και ζητάει κινητό με τοπ φωτογραφική να πάει σε λύση φωτογραφικής μηχανής είναι κάπως... Φιλικά πάντα.

Είμαι στην ίδια κατηγορία με τον φίλο που ζητάει συσκευή. Όχι φωτογράφοι δεν είμαστε, αλλά θέλουμε την καλύτερη φωτογραφική στο κινητό μας. Εγώ τουλάχιστον δε θέλω να κουβαλάω τίποτα άλλο. Το ξέρω και δε με απασχολεί ότι δε θα έχω ποιότητα dslr. Αλλά κάποια κινητά έχουν φτάσει και ξεπεράσει αρκετές καλές compact.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Την γνώμη μου λέω. Ναι, έχουν ξεπεράσει απλές compact.

το μόνο κινιτο που πλησιάζει φωτογραφική είναι το 808 το οποίο δεν υπάρχει ποια (καινούργιο εστο) και με το απαρχαιωμένο λειτουργικό...... είσαι σαν να εχεις κινιτο με φωτογραφική και όχι smartphone ........

από την άλλη υπάρχει το lumia 1020 το οποίο μεν άψογο harware (και camera βεβαία) αλλα το χαντακώνει το λειτουργικό του (κύριός την camera)

υπάρχει βεβαία και το galaxy zoom 5 αλλα αυτό δνε είναι smarpthone με φωτογραφική.................. ειναι φωτογραφική με smarptohne............

ουσιαστικά επιλογές είναι φτωχές αν προσπαθείς να αντικαταστήσεις μια καλή compact (για dslr ουτε συζήτηση)

το μόνο κινιτο που πλησιάζει φωτογραφική είναι το 808 το οποίο δεν υπάρχει ποια (καινούργιο εστο) και με το απαρχαιωμένο λειτουργικό...... είσαι σαν να εχεις κινιτο με φωτογραφική και όχι smartphone ........

Κιόμως ακόμα και σήμερα είναι περισσότερο smart από πάρα πολλά σύγχρονα super duper 10 πύρηνα κινητά.

Κιόμως ακόμα και σήμερα είναι περισσότερο smart από πάρα πολλά σύγχρονα super duper 10 πύρηνα κινητά.

δεν θα το έλεγα (κάτοχος του είμαι το εχω για δεύτερη συσκευη το λατρεύω και είναι από τα καλυτερα κινιτα που ει χα αλλα δυστυχώς όσα κάνω με το nubia δεν το κάνω με αυτό........ καθαρό και μόνο λόγο λειτουργικού.....όχι ότι είναι σκαρτο........ οι... απλός το έχουν ψιολοπαρατισει..........)

To s4 έχει καλύτερη κάμερα από το G2. Δεν αξίζει να το δώσεις, να χάσεις λεφτά για να πάρεις κάτι αντίστοιχο. Τώρα το 1020 αν σου κάνει από άποψη διαστάσεων είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αλλιώς αυτό που θα πρότεινα είναι να περιμένεις τις νέες προτάσεις από nokia, sony, oppo.

Τέλος αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος και θες android υπάρχει και το samsung galaxy k zoom.

Πολυ σωστα.μπορει το g2 να ειναι καλυτερο αλλα καλυτερη καμερα εχει το s4.

Samsung a51-Huawei p smart z-xiaomi redmi note 8 pro-honor 8x - Samsung s7 edge-Xiaomi redmi note 4-Letv-lenovo p1-samsung note 4-Htc one m8 - lenovo z2 pro - lg g3 - samsung a5 - lenovo z2 - iphone 5s - samsung s5 - samsung grand 2 - lg g2 - asus zenfone 5 - samsung s3 - lumia 520 - samsung s4 mini - iphone 4s etc..

παιδια το s5 εχει φοβερη φωτογραφική ...αν μπορεις πανε εκει .το lumia ειναι παρα πολυ καλο αλλα οσο το ειχα δεν μπορεσα να βγαλω καλύτερες φωτο απο το s5.δεν λεω οτι δεν ειναι καλο το 1020 αλλα απο οτι καταλαβα στο δίμηνο που το ειχα θελει να ξερεις πολλα απο φωτογραφια για να βγαλεις πολυ καλη φωτο ενω τα s4 s5 g3 βγαζεις με ενα κλικ παρα πολυ καλη φωτο για κινητο.φυσικα το βραδυ υπερέχει οχι μονο και μονο για το xenon flash αλλα γενικος το 1020 ειναι παρα πολυ καλο το βράδυ.
Γιαννης