Jump to content

Xiaomi Redmi / Hongmi 1s

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ nassosp και arisk για τη βοήθεια το τηλέφωνο επανήλθε και μάλιστα του έβαλα και την τελευταία εκδοση. Το πρόβλημα με τους drivers ηταν του υπολογιστη. Σε άλλο pc το βρήκε κατευθείαν. Τέλος καλό όλα καλά....

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Pettros Αν το κινητό ήρθε από το κινεζομάγαζο με την δική του multi, πολύ πιθανό είναι να συνεχίζουν τα fcs ακόμη και μετά από καθαρό πέρασμα της ελληνικής rom. (συνέβη και σε εμένα)

Η λύση που προτείνεται σε αυτή την περίπτωση είναι να εγκαταστήσεις την αγγλοκινεζικη με fastboot (κάπου στα παραπάνω μηνύματα υπάρχει σύνδεσμος προς οδηγό) και επάνω στην αγγλοκινεζικη να περάσεις την ελληνική.

Για χαλαρή χρήση δε θα έπρεπε να έχεις fcs (με τις εφαρμογές της rom), ακομη και χωρίς να κάνεις τα παραπάνω. Δοκίμασε το και πες μας.

@ xnikos

Την 3.18

Την εβαλα ως εξης

1 επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων

2 πριν να κανω φλας το ζιπ της εκανα wipe cache & data

3 μετα το reboot ξανακανα παλι wipe cache

ΔΕΝ χρησιμοποιω facebook, viber, skype & gps

Ολα ειναι μαμας εκτος απο την better camera και το gmail

Εχω το feedly και τον νοβα και πολλα αικονς που τα αλλαζω, yahoo weather και

Bet 365 , livescores και τελος

Με ολα αυτα δε δικαιολογειται τετοια συμπεριφορα νομιζω απο μερους του:lol:

κουκουρουκου

Ευχαριστώ nassosp και arisk για τη βοήθεια το τηλέφωνο επανήλθε και μάλιστα του έβαλα και την τελευταία εκδοση. Το πρόβλημα με τους drivers ηταν του υπολογιστη. Σε άλλο pc το βρήκε κατευθείαν. Τέλος καλό όλα καλά....

Μπράβο σου φίλε.Φαντάζομαι ανακούφιση μόλις το είδες να ανοίγει.

@ Gousgounis

Θα το κανω και αυτο αρκει να βρω το νημα και τον οδηγο

Ετσι και αλλιως το παρκαρα το κινητο μεχρι νεωτερας

Και επαναλαμβανω πως μου αρεσει..

Παντως ενω ειμουν ετοιμος να παρω και το mipad το παγωσα το θεμα

Με αιπαντ ειμαι απροβληματιστος

κουκουρουκου

Pettros Αν το κινητό ήρθε από το κινεζομάγαζο με την δική του multi, πολύ πιθανό είναι να συνεχίζουν τα fcs ακόμη και μετά από καθαρό πέρασμα της ελληνικής rom. (συνέβη και σε εμένα)

Η λύση που προτείνεται σε αυτή την περίπτωση είναι να εγκαταστήσεις την αγγλοκινεζικη με fastboot (κάπου στα παραπάνω μηνύματα υπάρχει σύνδεσμος προς οδηγό) και επάνω στην αγγλοκινεζικη να περάσεις την ελληνική.

Για χαλαρή χρήση δε θα έπρεπε να έχεις fcs (με τις εφαρμογές της rom), ακομη και χωρίς να κάνεις τα παραπάνω. Δοκίμασε το και πες μας.

πάρα πολύ σωστά

@ Gousgounis

Θα το κανω και αυτο αρκει να βρω το νημα και τον οδηγο

Ετσι και αλλιως το παρκαρα το κινητο μεχρι νεωτερας

Και επαναλαμβανω πως μου αρεσει..

Παντως ενω ειμουν ετοιμος να παρω και το mipad το παγωσα το θεμα

Με αιπαντ ειμαι απροβληματιστος

εδώ υπάρχουν όλα(στο 2ο post):

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23234&page=1#pid459792

αν προχωρήσεις,θέλει φυσικά προσοχή

Μπράβο σου φίλε.Φαντάζομαι ανακούφιση μόλις το είδες να ανοίγει.

Η πλάκα είναι οτι όντως ανακουφιστηκα μόλις το είδα να ανοίγει όμως με το που άνοιξε κολουσε ο launcher και δε δούλευε τίποτα. Λέω την Πατησα... Το καλό ηταν που είχα πλέον ρεκοβερυ και έβαλα την Ρομ που είχα πριν... ΑΥΤΗ ηταν ανακούφιση

Να είσαι καλά asboof, εύχομαι να ήταν το τελευταίο που έπαθες και να απολαύσεις το κινητό από εδώ και στο εξής!

Πάντως όσο αφορά την διαχείριση πόρων η μόνη μας ελπίδα είναι να βγει stock android rom. Με τις υπάρχουσες (αλλά και τις μελλοντικές) miui δεν βλέπουμε προκοπή.

Η συσκευή αυτή αδικείται από την ram και την μπαταρία της. Αφού την προόριζαν για entry level, ας έκοβαν λίγο από άλλα specs, ας ανέβαζαν και 20-30$ την τιμή και να έβαζαν 2Gb Ram και τουλάχιστον 2300 μπαταρία.

Τότε θα μιλάγαμε για τον απόλυτο κυρίαρχο στην ζώνη των 120-150 €.

- Κωνσταντίνος -

Πάντως όσο αφορά την διαχείριση πόρων η μόνη μας ελπίδα είναι να βγει stock android rom. Με τις υπάρχουσες (αλλά και τις μελλοντικές) miui δεν βλέπουμε προκοπή.

Η συσκευή αυτή αδικείται από την ram και την μπαταρία της. Αφού την προόριζαν για entry level, ας έκοβαν λίγο από άλλα specs, ας ανέβαζαν και 20-30$ την τιμή και να έβαζαν 2Gb Ram και τουλάχιστον 2300 μπαταρία.

Τότε θα μιλάγαμε για τον απόλυτο κυρίαρχο στην ζώνη των 120-150 €.

το συμπέρασμα περί ανεπαρκούς RAM,από που ακριβώς προκύπτει?

Προκύπτει ότι βλέπω αρκετές φορές την ram στο κόκκινο (στο κουμπί του καθαρισμού), και στο ότι πολλά fc οφείλονται στην ram αποδεδειγμένα.

Ακόμα και μετά από clean install διαφόρων rom, το πρόβλημα επανέρχεται τάχιστα.

- Κωνσταντίνος -

Προκύπτει ότι βλέπω αρκετές φορές την ram στο κόκκινο (στο κουμπί του καθαρισμού), και στο ότι πολλά fc οφείλονται στην ram αποδεδειγμένα.

Ακόμα και μετά από clean install διαφόρων rom, το πρόβλημα επανέρχεται τάχιστα.

μάλιστα,να υποθέσω ότι:

1.έχεις την ελληνική ROM

2.δεν δοκίμασες ποτέ την official

3.χρησιμοποιείς συνέχεια το κουμπί του καθαρισμού

αλλά δεν είπες πως το βλέπεις αυτό στην λειτουργία του,λαγγάρει?κολλάει?

μάλιστα,να υποθέσω ότι:

1.έχεις την ελληνική ROM

2.δεν δοκίμασες ποτέ την official

3.χρησιμοποιείς συνέχεια το κουμπί του καθαρισμού

αλλά δεν είπες πως το βλέπεις αυτό στην λειτουργία του,λαγγάρει?κολλάει?

Γιατί υποθέτεις ; Το τηλέφωνο το παρήγγειλα με την official rom.

Τώρα ναι, έχω ελληνική (αφού η official ήταν μισό κινεζική ακόμα και στα αγγλικά).

Στην λειτουργία του υπάρχει πρόβλημα εφ' όσον κλείνουν οι εφαρμογές απο ανεπάρκεια ram. Πριν κάποιες σελίδες, ένας φίλος είχε ποσταρει ενα καλπάκι για να μην έχουμε fc. Την ρύθμιση να μη κρατάει στην μνήμη τον launcher. Αυτό σχεδόν εξάλειψε τα fc, αλλά όταν βγαίνεις απο τις εφαρμογές, ο launcher ξαναφορτώνει. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετή ram.

Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή οτι το miui δεν είναι και ελαφρύ.

Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό, η χρήση μου είναι τηλέφωνα (πάρα πολλά λόγω δουλειάς), browsing, και που και που gps.

- Κωνσταντίνος -

• Administrators
Παιδιά αξίζει να βάλω την τελευταία ελληνική 3,22? Έχω την 3,18

Η τελευταία ελληνική είναι η 4.9.5.

Modpic.gif

Γιατί υποθέτεις ; Το τηλέφωνο το παρήγγειλα με την official rom.

Τώρα ναι, έχω ελληνική (αφού η official ήταν μισό κινεζική ακόμα και στα αγγλικά).

Στην λειτουργία του υπάρχει πρόβλημα εφ' όσον κλείνουν οι εφαρμογές απο ανεπάρκεια ram. Πριν κάποιες σελίδες, ένας φίλος είχε ποσταρει ενα καλπάκι για να μην έχουμε fc. Την ρύθμιση να μη κρατάει στην μνήμη τον launcher. Αυτό σχεδόν εξάλειψε τα fc, αλλά όταν βγαίνεις απο τις εφαρμογές, ο launcher ξαναφορτώνει. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετή ram.

Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή οτι το miui δεν είναι και ελαφρύ.

Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό, η χρήση μου είναι τηλέφωνα (πάρα πολλά λόγω δουλειάς), browsing, και που και που gps.

Κατ' αρχήν τι εννοείς με το "η official ήταν μισό κινεζική ακόμα και στα αγγλικά".

Δεν υπάρχει λέξη κινέζικα στα μενού ή στα settings,υπάρχουν 2-3 εφαρμογές στα κινέζικα και άλλες τόσες "κινέζικου ενδιαφέροντος",που εύκολα τις κάνεις freeze και τις ξεχνάς.Αν μάλιστα βάλεις το language enabler και ορίσεις τα ελληνικά,έχεις ελληνικά στα menu των apps,στα widget και όπου αυτά υποστηρίζονται.

Προσωπικά έχω 142 εφαρμογές χρήστη(redmi 1,root,TWRP),κάνω μάλλον βαριά χρήση και απλά δεν ξέρω τι θα πεί fc,lag κτλ.Βλέπω συχνά και τα δύο 1s που έφερα για φίλους,κανένα πρόβλημα.

Αν τύχαινε να παρακολουθείς ταυτόχρονα το thread του redmi 1,όπως εγώ απ' την αρχή,θα διαπίστωνες ότι fc και "προβλήματα" με RAM,αναφέρονται μόνο εδώ,και από χρήστες με ελληνική ROM.Και το redmi 1,ίδια RAM έχει και ίδια miui.Αντί λοιπόν να ψάχνεται τι κάνει το δικό σας τηλ να λειτουργεί έτσι,βγάζετε εύκολα συμπεράσματα και κλισέ.

*και στο redmi 1 πολλοί έχουν την ελληνική,χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα.

*το miui δεν είναι ελαφρύ ή βαρύ,έχει πολύ περισσότερα apps προεγκατεστημένα.Αν πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να μείνει με τα defaults του καθαρού android ώστε να γίνει σύγκριση,τότε πάω πάσο...

ειδικά η miui απ' όλες τις ROM, φημίζεται για την smooth λειτουργία της και την καλή διαχείριση της RAM.

*το κολπάκι που αναφέρεις,είναι φυσικά απαράδεκτο.

Κατ' αρχήν τι εννοείς με το "η official ήταν μισό κινεζική ακόμα και στα αγγλικά".

Δεν υπάρχει λέξη κινέζικα στα μενού ή στα settings,υπάρχουν 2-3 εφαρμογές στα κινέζικα και άλλες τόσες "κινέζικου ενδιαφέροντος",που εύκολα τις κάνεις freeze και τις ξεχνάς.Αν μάλιστα βάλεις το language enabler και ορίσεις τα ελληνικά,έχεις ελληνικά στα menu των apps,στα widget και όπου αυτά υποστηρίζονται.

Προσωπικά έχω 142 εφαρμογές χρήστη(redmi 1,root,TWRP),κάνω μάλλον βαριά χρήση και απλά δεν ξέρω τι θα πεί fc,lag κτλ.Βλέπω συχνά και τα δύο 1s που έφερα για φίλους,κανένα πρόβλημα.

Αν τύχαινε να παρακολουθείς ταυτόχρονα το thread του redmi 1,όπως εγώ απ' την αρχή,θα διαπίστωνες ότι fc και "προβλήματα" με RAM,αναφέρονται μόνο εδώ,και από χρήστες με ελληνική ROM.Και το redmi 1,ίδια RAM έχει και ίδια miui.Αντί λοιπόν να ψάχνεται τι κάνει το δικό σας τηλ να λειτουργεί έτσι,βγάζετε εύκολα συμπεράσματα και κλισέ.

*και στο redmi 1 πολλοί έχουν την ελληνική,χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα.

*το miui δεν είναι ελαφρύ ή βαρύ,έχει πολύ περισσότερα apps προεγκατεστημένα.Αν πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να μείνει με τα defaults του καθαρού android ώστε να γίνει σύγκριση,τότε πάω πάσο...

ειδικά η miui απ' όλες τις ROM, φημίζεται για την smooth λειτουργία της και την καλή διαχείριση της RAM.

*το κολπάκι που αναφέρεις,είναι φυσικά απαράδεκτο.

Φίλε μου καλησπέρα. Η rom που αναφέρεις φίλε μου έχει και ελληνικά έστω και αν δεν είναι πλήρες. Μπορείς να μου δώσεις ένα λίνκ να την περάσω? Ευχαριστώ

1.έχω διαβάσει όλα τα μηνύματά σου,όπου γκρινιάζεις συνέχεια για διάφορα κουλά που σου κάνει το τηλ(που δεν αναφέρονται από άλλους σε κανένα από τα 4 σχετικά forum που παρακολουθώ)Προσπάθησα κι εγώ όπως και άλλοι να σε βοηθήσουν αλλά κανένα feedback από εσένα,προτιμάς να γράφεις κάθε λίγο κι ένα νέο κουλό που σου κάνει.

2.το χειρότερο είναι ότι έχεις άποψη-κι εσύ αλλά και άλλοι εδώ μέσα-για την miui και την xiaomi,χωρίς να έχεις δουλέψει ούτε μια ώρα το κιν. έτσι όπως το παραδίδει η xiaomi.

προφανώς ξεχνάς ότι χρησιμοποιείς μια custom ROM,που έβαλες εσύ με επιλογή σου,με ό,τι αυτό σημαίνει.

3.Όλοι εμείς που το έχουμε χωρίς κανένα πρόβλημα και που είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία(μιας και το τηλ πούλησε τρελά),μάλλον είμαστε εξωγήινοι.

4.σε όποιο thread κι αν πας στο myphone,και στα ακριβότερα μοντέλα,θα βρείς πολλούς να γκρινιάζουν για πολλά,και είναι λογικό.

5.ήμουν πάντα fun του καθαρού android,μετά την εμπειρία με την miui δεν μπορώ να φανταστώ επιστροφή...(εδώ τόσοι άλλοι με ακριβά-επώνυμα ψάχνονται να βάλουν miui,και κάποιοι κατασκευαστές την επιλέγουν για επίσημη ROM)

όσοι συγκρίνουν RAM και διάφορα, ξεχνούν ότι η miui έρχεται σχεδόν κομπλέ,ενώ στο καθαρό android χρειάζεσαι κι ένα κάρο εφαρμογές ακόμη.Και στο κάτω-κάτω ό,τι δεν χρειάζεστε το κάνετε εύκολα freeze.

:cool: χίλια δίκια σου δίνω, Συμφωνώ και επ'αυξανω. Μέχρι να το πάρω στα χέρια μου είχα τρομάξει με όσα διάβαζα ανα διαστήματα αλλά τώρα δεν έχω μετανιώσει καθόλου

:cool: χίλια δίκια σου δίνω, Συμφωνώ και επ'αυξανω. Μέχρι να το πάρω στα χέρια μου είχα τρομάξει με όσα διάβαζα ανα διαστήματα αλλά τώρα δεν έχω μετανιώσει καθόλου

Παιδιά εσείς που δεν έχετε προβλήματα και σας ζηλεύω πολύ μπορείτε να πείτε ποια Ρομ φορατε κι αν είναι εύκολο ένα λινκ;

Φίλε μου καλησπέρα. Η rom που αναφέρεις φίλε μου έχει και ελληνικά έστω και αν δεν είναι πλήρες. Μπορείς να μου δώσεις ένα λίνκ να την περάσω? Ευχαριστώ

αναφέρθηκα στην επίσημη ROM (για το Redmi 1s: http://en.miui.com/download-226.html) απλώς ενδεικτικά,μιας και αυτήν έχω εγώ και δεν αντιμετώπισα ποτέ θέματα σαν αυτά που αναφέρθηκαν.Δεν υπονοώ ότι οι άλλες έχουν προβλήματα-δεν έχω πειστεί κιόλας.

Δεν έχει ελληνικά,απλώς με τον παραπάνω τρόπο οι εφαρμογές που υποστηρίζουν ελληνικά(όλες της google και άλλες πολλές),έχουν κανονικά ελληνικά στα μενού κτλ(το τηλ δηλώνει σαν γλώσσα τα ελληνικά)

*Φυσικά χρειάζεται να μπουν τα google apps ξεχωριστά,που γίνεται εύκολα μέσα από το mi-store.Αν τα έχετε,τα παίρνετε backup(πχ με το titanium)και τα επαναφέρετε.

*όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ίσως είναι καλύτερα να την βάλουν μέσω fastboot,δείτε το 2ο post:

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23234&page=1#pid459792

Edited by xnikos

Official v37 από το miui.com περασμένη με fastboot κατά προτίμηση.

Θα την περασω αυριο βραδυ

Πρεπει αραγε να κανω τα παντα ολα;

Εργοστασιακες ρυθμισεις , we cache και wipe data?

Οχι τιποτε αλλο αλλα να δω τι παιζει και στο αλλιως

κουκουρουκου

Θα την περασω αυριο βραδυ

Πρεπει αραγε να κανω τα παντα ολα;

Εργοστασιακες ρυθμισεις , we cache και wipe data?

Οχι τιποτε αλλο αλλα να δω τι παιζει και στο αλλιως

Άμα περάσεις την fastboot rom με το mi tools δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα wipe, θα διαγραφούν όλα από μόνα τους.

Αν περάσεις την rom από recovery, τότε κάνε όλα τα wipes.