Jump to content

Xiaomi Redmi / Hongmi 1s

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορεί να σας φανεί βλακεία αλλά στα antutu benchmarks του 1s που βλέπω στα διάφορα sites στη κατηγορία ram λέει πως έχει total 875 mb. Αυτό δεν είναι μεγάλη διαφορά απο το 1giga που λέει στο κουτί;Κοίταξα κάποια άλλα τυχαία κινητά των 1giga ram και όλα βγάζουν total=+960mb. Ακόμα και η απλή έκδοση του Red Rice βγάζει 967mb...

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η διαφορά ενός rooted κινητού με το unrooted; Εγώ είμαι έτοιμος να το παραγγείλω σαν rooted/google storplay/multilng . Δεν θα μπορώ να κάνω τα εβδομαδιαία updates των κινέζων ή τα updates που βγάζει η ελληνική κοινότητα της xiaomi;

1ον Για το antutu εμένα μου βγάζει 873,7 mb αλλά δεν έχει κ τόση σημασία για τόσο μικρή διαφορά αυτό που σε ενδιαφέρει κυρίως είναι το ram operation και η ταχύτητά της που είναι αρκετά καλές .

2ον Προσωπικά πιστεύω είναι καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι, ούτε multilanguage ούτε root. Άστο με την en/cn και σε λίγο που θα βγει η επίσημη ελληνική περνάς αυτή, και το πλαυ στορε είναι 2 λεπτά υπόθεση το πολύ. Το root αν δεν το απαιτεί κάποια εφαρμογή που χρειάζεσαι, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι αναγκαίο στον μέσο χρήστη.

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πας phone->menu->settings->call settings->call forward settings. (menu εννοώ το τερμα αριστερά στη βάση της οθόνης)

Ευχαριστώ oppossum, το βρήκα όπως μου είπες.

Τελικά το τηλ. unrooted και με την Αγγλική/Κινέζικη γλώσσα δεν είναι εύχρηστο. Στα Αγγλικά η μετάφραση δεν είναι πλήρης.

Οπότε πάμε για εγκατάσταση άλλης rom.

Δεν το έχω ξανακάνει, ο αλλάχ βοηθός. Βασικά το είχα κάνει μια φορά πριν 6 χρόνια σε wm phone :wacko:

- Κωνσταντίνος -

Μόλις το παρηγγειλα κι εγω από vickmall με 159,99$,root,Google play,multi Language,με OTG cable,Screen Film,Silicone Case και στο chat μου έκαναν δωρο και ένα ζευγάρι ακουστικά.

Το ίδιο έκανα και εγώ χτες! μου είπαν ότι τα ακουστικά θα είναι not original που σημαίνει ΟΕΜ, αλλά δεν μου είπαν χρώμα! το κινητό το πήρα μαύρο αλλά πιστεύω μαύρα ή άσπρα θα μας στείλουν.... ελπίζω όχι τίποτα παρδαλά φωσφόριζέ!

Ευχαριστώ oppossum, το βρήκα όπως μου είπες.

Τελικά το τηλ. unrooted και με την Αγγλική/Κινέζικη γλώσσα δεν είναι εύχρηστο. Στα Αγγλικά η μετάφραση δεν είναι πλήρης.

Οπότε πάμε για εγκατάσταση άλλης rom.

Δεν το έχω ξανακάνει, ο αλλάχ βοηθός. Βασικά το είχα κάνει μια φορά πριν 6 χρόνια σε wm phone :wacko:

Έχεις βρει καθόλου στο miui.gr τπτ νεότερο;;; Λέω να περιμένω την ελληνική αλλα δεν έχω δει καμια ενημέρωση ή τπτ για το πότε θα βγει. Ούτε εγώ το έχω, αλλά τόσος κόσμος εδώ όλο και κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει.

Έχεις βρει καθόλου στο miui.gr τπτ νεότερο;;; Λέω να περιμένω την ελληνική αλλα δεν έχω δει καμια ενημέρωση ή τπτ για το πότε θα βγει. Ούτε εγώ το έχω, αλλά τόσος κόσμος εδώ όλο και κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει.

Εγώ προς τα παρόν ψάχνω να βρω από που να ξεκινήσω γιατί δεν ξέρω που παν τα τέσσερα !

Διαβάζω από εδω, διαβάζω από εκεί αλλά περισσότερο μπερδεύομαι. Έχω να αλλάξω rom σε τηλέφωνο εδώ και έξι χρόνια που το είχα κάνει σε wm.

Απ΄ότι διάβασα όμως και αν κατάλαβα καλά, εφ΄όσον έχει το τελευταίο update δεν μπορεί να γίνει root.

Και αν δεν γίνεται root, δεν μπορώ να flash-άρω custom rom. Σωστά ;

- Κωνσταντίνος -

Έχει βγεί η ελληνική για το 1s, βγήκε πριν 3 μέρες!!

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5837-Stable-24-0-Xiaomi-Hongmi-Redmi-1S-GTV-3-5/

Κώστας

:lol::lol::lol: Xαμπαρι δεν πηρα!!!!! Ωραια θα την περασω σήμερα αύριο.

Όπως έχει την διαδικασία στο site μπερδευτηκα κ εγω, έχω περάσει το τελευταιο update και η rom είναι ίδια version. Θα το δεχτεί;

Edited by opossum

Εγώ προς τα παρόν ψάχνω να βρω από που να ξεκινήσω γιατί δεν ξέρω που παν τα τέσσερα !

Διαβάζω από εδω, διαβάζω από εκεί αλλά περισσότερο μπερδεύομαι. Έχω να αλλάξω rom σε τηλέφωνο εδώ και έξι χρόνια που το είχα κάνει σε wm.

Απ΄ότι διάβασα όμως και αν κατάλαβα καλά, εφ΄όσον έχει το τελευταίο update δεν μπορεί να γίνει root.

Και αν δεν γίνεται root, δεν μπορώ να flash-άρω custom rom. Σωστά ;

Σε κάθε περιπτωση για να φλασαρεις πρεπει να ειναι rooted, ψαξε την διαδικασια με το framaroot μηπως το ρουταρει. Οσον αφορα τα updates, αμα η ρομ που πας να βάλεις ειναι παλαιοτερη εκδοση απο αυτη που εχει το κινητο θελει wipe data, αλλιως εισαι ok.

Και εγω απο τα site της miui τα διαβασα δεν ειμαι ειδημων! :cool:

στην αποπάνω μου απάντηση ειναι το λινκ της ελληνικης εκδοσης και εχει και λινκ για οδηγιες (στο αγγλικο site ομως).

EDIT Οπως διάβασα λιγο παραπάνω ομως, φαινεται οτι υπαρχει οντως προβλημα στο ρουταρισμα τον καινουριων εκδόσεων... δεν ρουταρετε η καινουρια εκδοση με vroot η framaroot. Θέλει λιγο ψάξιμο η δουλειά. Ευτυχως που εγω το παραγγειλα ρουταρισμενο, φιουυυυ...

Edited by kpaps
Κώστας

Μπορεί κάποιος που το παρέλαβε να κάνει ένα τεστ antutu και να μας πει πόση ram του δείχνει ελεύθερη στα αποτελέσματα του τεστ;

Στη photo που έχουν στο minideal λέει πως παραμένουν 158mb τα οποία κατά την άποψή μου είναι υπερβολικά λίγα με μονάχα το benchmark ανοιχτό και χωρίς την εγκατάσταση εφαρμογών του μέσου χρήστη...

http://www.minideal.net/media/wysiwyg/hongmi_1s.jpg

Εκεί που είχα καταλήξει χθες στο 1s ξύπνησα απο το σεισμό σήμερα και μόλις άνοιξα το λάπτοπ μου να διαβάσω τις ειδήσεις έτυχε να το είχα ανοιχτό πάνω στη φωτό του benchmark και να το δω..:lol:

Όσον αφορά το root μπορεί να είμαι αρχάριος στη κατηγορία των smartphone αλλά γενικά μ'αρέσει να σκαλίζω ένα εργαλείο και το θέμα είναι πως αν το πάρω unrooted και στη συνέχεια αποφασίσω να το κάνω μόνος μου rooted ακόμα και αν το πετύχω θα χάσω αυτόματα την εγγύηση. Αν το πάρω rooted η εγγύηση δεν χάνετε ότι πρόβλημα και να σου βγάλει στο software κατά την προσπάθεια εγκατάστασης νέας έκδοσης android.

Το λέει και στο βίντεο του minideal ο κινέζος που κάνει το unboxing...

Στο 10:33

Απλά ψάξτο λίγο με τις rom του μαγαζιού, ρώτα τους λεπτομέρειες για μετά μην σου βγαλει προβληματα αν πας να αλλάξεις ρομ κ τέτοια.

Ερώτηση: εγώ και ο gbuster που έχουμε κάνει το τελευταίο update μπορούμε να την περάσουμε χωρίς root???

Απλά ψάξτο λίγο με τις rom του μαγαζιού, ρώτα τους λεπτομέρειες για μετά μην σου βγαλει προβληματα αν πας να αλλάξεις ρομ κ τέτοια.

Ερώτηση: εγώ και ο gbuster που έχουμε κάνει το τελευταίο update μπορούμε να την περάσουμε χωρίς root???

Ρε παιδια τα αγοράσατε unrooted? αφου τσαμπα το κανανε το root...

Πρεπει να γίνεται root αλλα ειδα πολυ περιπλοκες διαδικασιες, και αναφεροντουσαν πιο πολυ στο πρωτο . Αρα δεν ξερω αν ισχυει η διαδικασια η ίδια.

Στην θέση σας θα ρωτουσα στο forum του ελληνικου miui για βοηθεια. Ειναι καινουριο το κίνητο και δεν εχουν γινει δοκιμες για το 1s. Και η rom που εχει βγει beta ειναι, αρα θα εχει καποια θεματα σιγουρα...

Edited by kpaps
Κώστας

Μπορεί κάποιος που το παρέλαβε να κάνει ένα τεστ antutu και να μας πει πόση ram του δείχνει ελεύθερη στα αποτελέσματα του τεστ;

Στη photo που έχουν στο minideal λέει πως παραμένουν 158mb τα οποία κατά την άποψή μου είναι υπερβολικά λίγα με μονάχα το benchmark ανοιχτό και χωρίς την εγκατάσταση εφαρμογών του μέσου χρήστη...

http://www.minideal.net/media/wysiwyg/hongmi_1s.jpg

Εκεί που είχα καταλήξει χθες στο 1s ξύπνησα απο το σεισμό σήμερα και μόλις άνοιξα το λάπτοπ μου να διαβάσω τις ειδήσεις έτυχε να το είχα ανοιχτό πάνω στη φωτό του benchmark και να το δω..:lol:

Λοιπόν σκορ έβγαλε 21383 και ελέυθερη ram 276.2

- Κωνσταντίνος -

Οσοι ειναι θαραλεοι, και δεν εχουν rooted κινητο http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html

αυτος ο οδηγος ειναι απλος.

περαστε αυτη την εκδοση που εχει ο οδηγος, και μετα θα εχετε αποκτησει root.

Αν θέλετε μετα περνατε την ελληνικη που εχει βγει...

Ισως περνιεται και ελληνικη αμεσως, αλλα εγω δεν θα το ρισκαρα...

Κώστας

Ρε παιδια , εγω το εχω παραγγειλει χωρις root access . Αν καταλαβα καλα , μπορεις να κανεις ενημερωσεις του λογιμσικου απο τη σελιδα της σιαομι για νεωτερες εκδοσεις κανονικα (την περνας απο πανω κ τελος ) και απο τη σελιδα του ελληνικου φορουμ της σιαομι για την εκδοση με αγγλικα/κινεζικα/ελληνικα που εχουν αναλαβει τα μελη.

Εχω καταλαβει κατι λαθος ;

Edited by canoni

Ρε παιδια , εγω το εχω παραγγειλει χωρις root access . Αν καταλαβα καλα , μπορεις να κανεις ενημερωσεις του λογιμσικου απο τη σελιδα της σιαομι για νεωτερες εκδοσεις κανονικα (την περνας απο πανω κ τελος ) και απο τη σελιδα του ελληνικου φορουμ της σιαομι για την εκδοση με αγγλικα/κινεζικα/ελληνικα που εχουν αναλαβει τα μελη.

Εχω καταλαβει κατι λαθος ;

Δεν έχεις πρόβλημα, απλά μην κάνεις πρώτα update. Αν θες να περάσεις νεότερη έκδοση την περνάει αμέσως απλά περνώντας το αρχείο στη μνήμη και το επιλέγεις από το update. Εμείς την έχουμε περάσει ήδη γι'αυτό κ όλο αυτό το μπέρδεμα.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οσοι ειναι θαραλεοι, και δεν εχουν rooted κινητο http://en.miui.com/thread-21881-1-1.html

Στις οδηγίες λέει να γίνει πρώτα root με αυτό και μετά να περαστεί άλλη rom, δεν ξέρω αν θα έχει πρόβλημα αλλά καλύτερα να μην κάνουμε πειράματα....

Δεν έχεις πρόβλημα, απλά μην κάνεις πρώτα update. Αν θες να περάσεις νεότερη έκδοση την περνάει αμέσως απλά περνώντας το αρχείο στη μνήμη και το επιλέγεις από το update. Εμείς την έχουμε περάσει ήδη γι'αυτό κ όλο αυτό το μπέρδεμα.

Πιο είναι το πρόβλημα της νέας έκδοσης ;

Το έχω παραγγείλει χωρίς root access και με την αγγλοκινεζικη έκδοση.

Δεν εχει πρόβλημα αλλά η ελληνική είναι στην ίδια έκδοση, και άμα κάνεις το update μετά μάλλον δεν μπορείς να περάσεις την ελληνική.

Προσωπικά να μπορώ να γράφω τα sms στα ελληνικά και με 160 χαρακτήρες αν είναι δυνατόν και το μενου ας είναι ολο στα αγγλικα, δεν με απασχολει. Μπορώ να το έχω αυτό ;

Προσωπικά να μπορώ να γράφω τα sms στα ελληνικά και με 160 χαρακτήρες αν είναι δυνατόν και το μενου ας είναι ολο στα αγγλικα, δεν με απασχολει. Μπορώ να το έχω αυτό ;

Αυτό δεν χρειάζεται ελληνική ρομ, απλά κατεβάζεις ένα πληκτρολόγιο πχ touchpal από το play store και εκεί από τις ρυθμίσεις του περνάς τα ελληνικά.

Βάλε την εφαρμογή Handcent SMS και θα γράφει 160 χαρακτήρες....

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Πολυ ωραια , handcent sms & touchpal , θα πρεπει να βαλω το Play store , αλλα πιστευω να μην ειναι δυσκολο. ( Αναρτηση 363 , για να θυμαμαι τον Ιουνιο ,που θα το παραλαβω)

Ευχαριστώ !

Δεν εχει πρόβλημα αλλά η ελληνική είναι στην ίδια έκδοση, και άμα κάνεις το update μετά μάλλον δεν μπορείς να περάσεις την ελληνική.

Αυτο που πέτυχα σε forums να λενε, ειναι οτι αν πας να περασεις παλιοτερη εκδοση, πρεπει πρωτα να κανεις wipe data. Οχι οτι δεν περναει... Αρα και στην ίδια έκδοση μαλλον πρεπει να κανεις wipe data για να την πάρει.. ;)

Είδες καπου να λέει οτι δεν περνιέτε?

Κωστας..

Κώστας

Αυτο που πέτυχα σε forums να λενε, ειναι οτι αν πας να περασεις παλιοτερη εκδοση, πρεπει πρωτα να κανεις wipe data. Οχι οτι δεν περναει... Αρα και στην ίδια έκδοση μαλλον πρεπει να κανεις wipe data για να την πάρει.. ;)

Είδες καπου να λέει οτι δεν περνιέτε?

Κωστας..

Αυρό είναι το πρόβλημα, δεν ξέρουμε αν περνιέται, και κανείς μας δεν θέλει να κάνει πειράματα. Ρώτησα στο ποστ για το red rice μήπως ξέρουν αυτοί να μας απαντήσουν.

Σ'ευχαριστώ!

Γενικά το ζόρισες καθόλου για να δεις αν λαγκάρει;

Όχι δεν το έχω ζορίσει καθόλου. Θα λαγκάρει σε βαριά παιχνίδια λογικά.

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπόν το έκανα αυτό που λένε. Έγραψε successfully. Μάλλον έπιασε.

- Κωνσταντίνος -