Jump to content

Johnge

Members
  • Δημοσιεύσεις

    46
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Johnge

  1. Δοκίμασα την InterTelecom. Φαίνεται αρχικά καλή. Δοκίμασα από ένα κινητό μου σε ένα άλλο. Έχει ένα μειονέκτημα ότι όταν αυτός που έχεις καλέσει δεν κλείσει το τηλέφωνό του, συνεχίζεται η χρέωση (άσχετα αν εσύ έχεις κλείσει το τηλέφωνο). Μόνο γι' αυτό το λόγο ίσως θα ήταν χρήσιμη και μια κάρτα αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια.
  2. Ναι είναι μια καλή λύση. Σε ευχαριστώ. Αν και η ποιότητα είναι καλή. Με κάποιες κάρτες που χρησιμοποιούσα έδιναν περίπου 260 λεπτά με 6€. Στην intertelecom είναι περίπου τα 260 λεπτά με 13€. Ίσως σε αυτό να οφειλόταν και η κακή ποιότητα.
  3. Ποιά είναι η προτεινόμενη λύση για προπληρωμένο χρόνο ομιλίας στο εξωτερικό από σταθερό τηλέφωνο? Κυρίως για Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Αμερική. Έχω χρησιμοποιήσει κάποιες τυχαίες κάρτες αλλά δεν είχαν καλή ποιότητα ήχου. Κάποιες φορές πολύ χάλια.
  4. Αυτό που ρωτάω είναι αν το 12410 είναι της Wind. Και αν αυτή η προσφορά υπάρχει περίπτωση να ακυρώσει κάποια άλλη υπηρεσία/προσφορά ή αν κρύβει κάτι άλλο.
  5. Μου έρχεται συχνά η προσφορά "700 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 7€ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30 ΜΕΡΕΣ. ΣΤΕΙΛΕ 15 ΣΤΟ 12410 ΕΩΣ ...". Αυτή η προσφορά είναι από f2g (wind)? Γιατί έψαξα στο site wind και δεν βρήκα τίποτα για τον αριθμό 12410. Επίσης ενεργοποιώντας αυτή την προσφορά χάνω κάτι από τις υπάρχουσες υπηερσείες/προσφορές?
  6. Λάθος πρόταση έκανα. Πριν λίγο είχα μια μικρή κουβέντα με κάποιον και το συνειδητοποίησα. Δεν είναι σωστή λύση να βάλεις αντλία θερμότητας. Το κόστος του πετρελαίου είναι σχεδόν ίδιο με το κόστος της αντλίας θερμότητας, έτσι δεν έχει νόημα να αντικαταστήσεις με ΑΘ (φαντάζομαι η ενδοδαπέδια δουλεύει με καυστήρα πετρελαίου). Απλά μου φαίνεται ότι η λύση είναι αυτή που σκέφτηκες, να μην θερμαίνεις όλο το σπίτι, αλλά τοπικά όπου χρειάζεται. (Και η ενδοδαπέδια μπορεί να δουλεύει μόνο όσες ώρες χρειάζεται, όταν π.χ. θέλεις να θερμαίνονται όλοι οι χώροι). Δεν έχει νόημα να θερμαίνοντα τα υπνοδωμάτια όταν όλοι είναι στην τραπεζαρία. Όπως επίσης, γιατί να θερμαίνεται η τραπεζαρία όταν όλοι κοιμούνται.
  7. Μια σκέψη μου είναι πως ίσως είναι προτιμότερος ένας θερμοπομπός ή κάτι αντίστοιχο. Και εξηγώ γιατί. Αν το σπίτι έχει καλή μόνωση ή γενικά είναι ζεστό, χρειάζεται λίγη ενέργεια για να ζεσταθεί εφ' όσον είναι και μικρό. Εκτίμησή μου είναι περίπου 300-500W κατά μέσο όρο. Με αυτά τα δεδομένα δεν ξέρω ποιό συμφέρει περισσότερο. Πάντως σε κάθε περίπτωση αν επιλέξεις κλιματιστικό να είνα κάποιο που η ελάχιστη κατανάλωσή του να είναι χαμηλή. Π.χ. είχα δει μοντέλο που είχε ελάχιστη κατανάλωση 70W (αλλά δεν το βρίσκω τώρα). Το Mitsubishi που αναφέρεις έχει ελάχιστη κατανάλωση 870W (στη δεύτερη σελίδα, SYSTEM POWER INPUT). Έτσι νομίζω δεν είναι κατάλληλο για μικρό δωμάτιο. Έχω βάλει ένα Mitsubishi σε ένα δωμάτιο 11,5 τμ και δεν είμαι ευχαριστημένος. Με ελάχιστη κατανάλωση 230W στη θέρμανση (βέβαια λόγω του μικρού δωματίου κλείνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα). Και η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι μεγάλη. Ας πούνε και άλλοι την άποψή τους για το θέμα.
  8. Aυτό είναι ένα από τα μηχανήματα που ανέφερα ότι έχουν αισθητήρα υπερύθρων για θερμοστάτη. Όταν αγόρασα ένα Mitsubishi, τότε δεν υπήρχε διαθέσιμο το μοντέλο που είχε τέτοιο αισθητήρα και αγόρασα ένα άλλο. Με αυτά που λες, μου φαίνεται ότι το μετανιώνω. Πάντως είναι εξαιρετικά λίγα τα μηχανήματα που έχουν τέτοιο αισθητήρα. > Μαζι με εναν υγραντηρα οι συνθηκες που δημιουργει το 18αρι σρ σαλονι 40 τ.μ ειναι ανωτερες και απο καλοριφερ ... Αν δεν είναι τύπου βραστήρα, τότε να είναι προσεκτικός στο θέμα του καθαρίσματος κάθε βδομάδα, γιατί οι υγραντήρες (ειδικά αυτοί που έχουν ένα περιστρεφόμενο κύλινδρο για να εξατμίζουν το νερό) είναι εξαιρετική πηγή μόλυνσης. Έτσι πρώτα πρέπει να αποφασιστεί αν θα δουλεύεις την ενδοδαπέδια. Αν ναι, τότε μπορείς να βάλεις μια πολύ φθηνή αντλία θερμότητας, κι ας μην αποδίδει πολύ, κι ας μην ζεσταίνει εντελώς τους χώρους. Π.χ. εντελώς ενδεικτικά, δεν επέλεξα μοντέλο. Η ισχύς της δεν θα φτάνει να ζεστάνει εντελώς, αλλά θα φτάνει να σπάει το κρύο (και για νύχτα θα αρκεί). Περίπου αυτό που είπαν για 17οC. Και τρία κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια θα έχουν το ίδιο κόστος με την ΑΘ. Και γιατί όχι, να μην κλείνεις την ενδοδαπέδια όποτε δεν είναι απαραίτητη? Πότε χρειάζεται η μεγαλύτερη θερμοκρασία, το πρωί ή το βράδυ στον ύπνο? Αν το πρωί, μια λύση που σκέφτομαι είναι να κρατήσεις την ενδοδαπέδια με ΑΘ, και ένα κλιματιστικό στην τραπεζαρία. Η κατανάλωση της αντλίας θερμότητας (αέρας-νερό) και των κλιματιστικών (που είναι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα) είναι πολύ χονδρικά το 1/3 της κατανάλωσης πετρελαίου. Το τζάκι αν δεν είναι ενεργειακό έχει κατανάλωση αντίστοιχη του πετρελαίου, ενώ αν είναι ενεργειακό επίσης περίπου το 1/3 του πετρελαίου. Αν άντεχες οικονομικά την ενδοδαπέδια πέρσι, γιατί όχι και φέτος με το 1/3 του κόστους κατανάλωσης?
  9. Διάβασε την αντίστοιχη απάντηση στη σελίδα 401 που είναι: "Σωστά δουλεύει. Αφού είναι inverter ρυθμίζει την ισχύ του ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει (μεταξύ αυτής που έχεις ρυθμίσει και αυτής που είναι στο δωμάτιο). Έτσι, όταν η διαφορά είναι μικρή 2 ή 1 βαθμός μειώνει την ισχύ του και γι' αυτό βγάζει χλιαρό αέρα. Σε αυτή την ισχύ θα συνεχίσει να δουλεύει επ' αόριστο." Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των κλιματιστικών ειδικά όταν δουλεύουν σε μικρά δωμάτια. Έχω ένα 9000btu σε μικρότερο δωμάτιο και κάνει το ίδιο. Ο θερμοστάτης τους επειδή είναι πάνω στο κλιματιστικό καταλαβαίνει αυτή τη θερμοκρασία (στην ουσία γύρω από το κλιματιστικό). Έτσι, όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 20-21, αυτό μετράει και βρίσκει 25-26 στο θερμοστάτη, και ρίχνει την ισχύ. Αν το αφήσεις ανοιχτό πολλές ώρες θα διαπιστώσεις ότι σταδιακά θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς και σ' αυτή τη θερμοκρασία θα χαμηλώνει την ισχύ. Σε μικρά δωμάτια όπως 14τμ, σε σχετικά θερμή περιοχή (π.χ. Αθήνα) θα αρκούσε ένα κλιματιστικό 4000-5000 btu, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια. Προσωπικά σκέφτομαι να βάλω έναν εξωτερικό θερμοστάτη (αν και δεν είναι η "σωστή" λύση) γιατί το καλοκαίρι η διακύμανση είναι μεγάλη και κρυώνω. Έχω παρατηρήσει ότι όταν βάλω τον ανεμιστήρα στο Low δουλεύει καλύτερα. Είναι εξαιρετικά λάθος σχεδίαση ο θερμοστάτης να βρίσκεται μέσα στο κλιματιστικό. Θα έπρεπε να βρίσκεται στο τηλεκοντρόλ, και να δεχόταν το κλιματιστικό τη θερμοκρασία κάθε ας πούμε 2 λεπτά. Ίσως η λύση κάποιων κλιματιστικών να διαβάζουν τη θερμοκρασία με μάτι υπερύθρων να είναι μια άλλη λύση, δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύουν αυτά (νομίζω το είχα δει σε ένα Mitsubishi και ένα Sharp). Στην ενδοδαπέδια υπάρχει δυνατότητα να κλείνει σε κάποια δωμάτια? Δηλαδή να κλείνεις και να ανοίγεις την ενδοδαπέδια σε όποια δωμάτια θες? Αν ναι, τότε μου φαίνεται η ΑΘ είναι καλή σαν μοναδική λύση (χωρίς ανάγκη για κλιματιστικά). Αν όμως η ενδοδαπέδια δουλεύει απαραίτητα ταυτόχρονα σε όλα τα δωμάτια, τότε η λύση που σου πρότειναν (ενδοδαπέδια σε συνδυασμό με κλιματιστικά) την βρίσκω καλύτερη. Π.χ. το βράδυ ή θα βάζεις την ενδοδαπέδια μόνο στα υπνοδωμάτια ή θα κλείνεις την ενδοδαπέδια και θα δουλεύουν κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια. Αν πάλι το "άνοιξε", "κλείσε" σε κάθε δωμάτιο δεν είναι λύση για σένα, τότε θα πρότεινα μόνο ενδοδαπέδια. Άντε στο σαλόνι να βάλεις ένα κλιματιστικό για να βοηθά την ενδοδαπέδια (τις κρύες μέρες/ώρες) και να μη χρειαστείς μεγάλης ισχύος ΑΘ. Και φυσικά καμμιά σχέση η ενδοδαπέδια θέρμανση (όπως και καλοριφέρ, κλπ) με τη θέρμανση του κλιματιστικού, η πρώτη είναι πολύ καλύτερης "ποιότητας". Αν χρειαστεί στα 15-16τμ υπνοδωμάτια με καλή μόνωση και σε Αθήνα, 9000 btu είναι αρκετά.
  10. Εκεί που έχει την 16Α ασφάλεια μπορείς να βάλεις άνετα ένα 24.000 btu. Π.χ. το http://www.sharp-cee.com/cps/rde/xchg/scee/hs.xsl%20/-/html/product_details.htm?product=AYXP24LR&cat=20505 θα δεις ότι καναλώνει μέγιστο 2990W (Power input Cool Min-Max στα χαρακτηριστικά, specification), που σημαίνει 2990W/220V = 13,6A. Και μεγαλύτερο μπορείς να βάλεις αφού σπάνια θα φτάσει να δουλέψει στη μέγιστη ισχύ. Αρκεί να μην το λειτουργήσεις ταυτόχρονα με το πλυντήριο. Στη 10Α ασφάλεια μπορεί να βάλεις ένα 12000 btu. Τα tv,dvd player και home cinema αποκλείεται να καταναλώνουν πάνω από 340W (δηλαδή 1,5Α). Ρίχνουν την ασφάλεια λόγω των τροφοδοτικών τους. Για να καταλάβεις σε μια πρίζα έχω 8 εκτυπωτές που σε αναμονή καταναλώνουν το πολύ 10W (δηλαδή σύνολο 80W) και ρίχνουν συχνά την ασφάλεια. Σε αυτή την ασφάλεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια θερμική ώστε να μην πέφτει εύκολα με τα στιγμιαία ρεύματα.
  11. Σωστά δουλεύει. Αφού είναι inverter ρυθμίζει την ισχύ του ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει (μεταξύ αυτής που έχεις ρυθμίσει και αυτής που είναι στο δωμάτιο). Έτσι, όταν η διαφορά είναι μικρή 2 ή 1 βαθμός μειώνει την ισχύ του και γι' αυτό βγάζει χλιαρό αέρα. Σε αυτή την ισχύ θα συνεχίσει να δουλεύει επ' αόριστο.
  12. Yπάρχει πιθανότητα να το αντέχει. Είδα χαρακτηριστικά από άλλα μοντέλα Hitachi 18-άρια και η μέγιστη κατανάλωσή τους είναι 2100W ενώ σε άλλο 2700W. Δεν ξέρω ποιά είναι η μέγιστη κατανάωση στο μοντέλο που αναφέρεις Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA, αλλά αν είναι 2100W το αντέχει (220V x 10Α = 2200W). Kαι άλλωστε δεν δουλεύει πάντα σε μέγιστη ισχύ. Ίσως χρειαστεί να αλλαχθεί μόνο η ασφάλεια σε άλλη (δεν ξέρω πώς λέγεται) που είναι τύπου θερμική. Με αντίστοιχο τρόπο έχω σε ασφάλεια 16Α θερμοσίφωνα 3700W (3700W / 220V = 16,8A) και μάλιστα χωρίς αλλαγή της ασφάλειας όπως σου είπα πριν. Και έχουν τοποθετηθεί πολλοί θερμοσίφωνες σε αντίστοιχες συνθήκες, πίστεψέ με.
  13. Γιατί μπορεί να έχει κάποιο που να λειτουργεί και όμως να μην λειτουργεί αποδοτικά (είναι μια περίπτωση).
  14. Aν το mitsubishi κατά τη λειτουργία του ανοίγει από πάνω (όπως το SRK) τότε κατά τη λειτουργία του δεν το λες και όμορφο! Και απ' ότι καταλαβαίνω θέλεις να είναι όμορφο γιατί το αναφέρεις, λάβε το αυτό υπόψη.
  15. Που είδες την ενεργειακή κλάση A+/A+++ ? Εδώ το βλέπω σαν Α/Α http://www.titan.com.mt/assets/files/RAK-25-70PPA.pdf . Μήπως αναφέρονται στη σειρά και είναι για τα μικρότερα μοντέλα?
  16. Είναι ενδιαφέρον το θέμα. Δεν γνωρίζω, περιμένω και εγώ απάντηση τεχνικών. Πάντως νομίζω ότι η σωστή διαδικασία είναι να αφαιρεθεί όλο το υλικό, να ζυγιστεί και να ξανατοποθετηθεί (με συμπλήρωμα αν χρειάζεται). Και επίσης νομίζω ότι για να γίνει σωστά χρειάζεται αντλία κενού. Ο τελευταίος ψυκτικός που ρώτησα (δεν ήταν για ψυκτικός, αλλά για άλλη δουλειά) για την αντλία κενού μου είπε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν αξίζει τον κόπο, γι' αυτό κανείς δεν χρησιμοποιεί αντλία κενού (ούτε ο ίδιος). Μου είπε επίσης, έχει μάθει να μετρά πιέσεις και να καταλαβαίνει αν χρειάζεται συμπλήρωμα το ψυκτικό υγρό ή όχι.
  17. Άκυρο μήνυμα, γιατί δεν είδα το αρχικό link.
  18. Έχει μοντέλα τέτοια που ζητάς. http://www.skroutz.gr/s/1970502/Daikin-FTXN50L-RXN50L.html http://www.skroutz.gr/s/1970569/Daikin-FTXN60L-RXN60L.html
  19. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι χρειάζεται ένα κλιματιστικό για κάθε δωμάτιο. Δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί ένα για δύο δωμάτια έστω κι αν οι πόρτες είναι ανοιχτές. Προσωπικά θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα ένα μικρό π.χ. 9000 btu για ένα χώρο, και μετά το δεύτερο. Ώστε να δεις πως δουλεύει και θα ξέρεις πολύ καλύτερα μετά τι χρειάζεσαι κυρίως από ισχύ.
  20. Έχω το SRK25ZJX σε ένα μικρό δωμάτιο, και κάνει το ίδιο. Αυτό το κάνει όταν έχει φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και υπολογίζει ότι ακόμα και στην πιο μικρή ισχύ που μπορεί να δουλέψει πάλι θα θερμαίνει περισσότερο απ' ότι χρειάζεται. Γι' αυτό "κλείνει", και σε αυτή τη φάση δουλεύει εντελώς σιγά το μοτέρ και σταματά να βγάζει ζεστό αέρα. Και ανεβάζει τα πτερύγια για να μην σου έρχεται πάνω σου "κρύος" αέρας. Πάντως αυτό σημαίνει ότι για τον χώρο αυτό θα χρειαζόσουν ένα αρκετά μικρότερο μηχάνημα. Με τα δεδομένα αυτά, φαίνεται ότι θα επαρκούσε και ένα 35 (12000 btu), και ίσως και ένα 9000 btu. Σημείωση, ο Starenios έχει αποσυρθεί προσωρινά: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4552641#post4552641
  21. H κατανάλωση 540W αναφέρεται όταν δουλεύει στη μέση ισχύ δηλαδή 9,383 btu. Όταν το δουλεύεις χαμηλά ή υψηλά (2.456 - 16.377 btu που δίνει στα χαρακτηριστικά) προφανώς η κατανάλωσή του είναι διαφορετική. Στο συγκεκριμένο δεν δίνει ελάχιστη και μέγιστη κατανάλωση, παρά μόνο την "κανονική". Π.χ. στο Mitsubishi SRK20 http://www.mhiaa.com.au/docs/MHIAA315_SR%2012_2012_web.pdf (σελίδα 6) δίνει σε παρένθεση την ελάχιστη/μέγιστη κατανάλωση (Input) καθώς και την ελάχιστη/μέγιστη παραγόμενη (Output σε W αντί btu). Σε εσένα, αν υποθέσουμε ότι όταν καταναλώνει 1240W η απόδοσή του είναι η μέγιστη (16377btu ή 4800W), τότε σε αυτή την ισχύ ο συντελεστής απόδοσης είναι 3,87 (4800W/1240W). Αντίθετα στη μέση ισχύ η απόδοσή του είναι 9383btu ή 2750W/540W=5,09 . Έτσι ακόμα και στη μέγιστη κατανάλωση με συντελεστή 3,87 η απόδοσή του είναι πολύ καλή. Αλλά και 3 να είναι ο συντελεστής απόδοσης πολύ καλός είναι για πραγματικές συνθήκες. Με συντελεστή 3, όταν καταναλώνονται 1240W παράγονται 3720W (3,7kW).
  22. Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εφόσον από τις άλλες πλευρές είναι ελεύθερο. Και επίσης ρουφάει και από την πίσω πλευρά. Βέβαια αν υπήρχε χώρος καλό ήταν να το έβαζαν π.χ. 20cm απόσταση.
  23. Η σειρά MSZ FDxx υπάρχει τώρα διαθέσιμη? Επίσης δεν υπήρχε τέλος του 2012.
  24. Aυτό ακριβώς ήθελα να πω. Και το επιβεβαιώνω με σιγουριά. Για τετραμηνιαία κατανάλωση 800-2000 kWh το κόστος είναι περίπου 0,15-0,16€, και για κατανάλωση πάνω από 2000 kWh 0,20-0,21€. Η πραγματική αύξηση από αρχή του χρόνου είναι περίπου 7-8%. Μην δεις την αρχική χρέωση, υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις, όπως η χρέωση για τη χρήση του δικτύου ΔΕΗ, κλπ, που το αποτέλεσμα όλων είναι απλά 7% αύξηση. Βέβαια, έχουν ήδη προυπολογιστεί και άλλες μελλοντικές αυξήσεις.
  25. Το είπα αυτό γιατί στα sharp που ανέφερες έχουν μεγαλύτερο συντελεστή στη χαμηλή ισχύ από την κανονική. Ενώ σε άλλα μοντέλα, ο συντελεστής στη χαμηλή ισχύ είναι μικρότερος από αυτόν στην κανονική. Συμπεριλαμβανομένου αυτού και άλλων παραγόντων, κατάλαβα ότι είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς.
×
×
  • Create New...