Jump to content

kalantz

Members
  • Δημοσιεύσεις

    354
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by kalantz

  1. Ενημερωτικά αυτή η λειτουργία υπάρχει από το iOS 7
  2. kalantz

    iPhone 4S

    Καλησπέρα. Όπως προαναφέρθηκε, είναι οι υπομνησεις/reminders που το κάνουν αυτό και υποστηρίζεται κανονικά στην Ελλάδα. Μπορείς για παράδειγμα να του πεις να σου θυμίσει να κανείς κάτι όταν φτάσεις σπίτι. Αν δεν είναι περασμένη η διεύθυνση του σπιτιού στο αντίστοιχο contact, πρέπει να την περάσεις πρώτα.
  3. kalantz

    iPhone 4S

    Το A-GPS είναι καλύτερο απο σκέτο GPS. To πρώτο μπορεί να βρει το ακριβές σημείο πολυ γρήγορα χρησιμοποιώντας επιπλέον και τις κεραίες κινητής, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί μόνο δορυφόρους με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για το αρχικό σημείο εντοπισμού. Επιπλέον, σε περιπτωση κακης οπτικης επαφης, το A-GPS μπορεί λειτουργήσει με λιγότερους δορυφόρους (λόγω βοήθειας).
  4. kalantz

    iPhone 4S

    Καλησπέρα. Δεν υπαρχει Τ9 σε QWERTY πληκτρολόγιο. Το Τ9 υπάρχει μόνο στα κλασικα τηλέφωνα με αλφαριθμητικο πληκτρολογιο. Εδώ απλώς έχεις προβλεψη/διόρθωση.
  5. kalantz

    iPhone 4S

    Δεν έχεις άδικο, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν μια διατύπωση να ικανοποιεί όλα τα παράλογα φαινόμενα! Και επειδή είμαστε ελαφρώς off-topic... Προς όλους τους ενδιαφερόμενους: Το iPhone 4S υποστηρίζει κανονικά 2G και 3G και κατασκευαστικά παραμένει μια από τις καλύτερες συσκευές. Προβλήματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα, εκτός αυτό της μπαταρίας, που κατά 95% θα λυθεί επιτυχώς σε κάποιο απ' τα επόμενα software updates. Ακούγεται (δεν το έχω δει προσωπικά) ότι η οθόνη του μαύρου έχει πιο ζεστή (warm) χρωματική απόδοση σε σχέση με το λευκό, χωρίς αυτό να είναι πρόβλημα. Το σήμα είναι γενικώς καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και αυτό οφείλεται στο νέο worldmode baseband της Qualcomm (αντί για Infenion που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα) και στη νέα σχεδίαση της κεραίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το iOS 5 είναι ακόμα σε πολύ βρεφικό στάδιο. Θα βγουν 5-6 updates μεχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα. Όποιες κατασκευαστικές αστοχίες, πιθανώς να οφείλονται στις επιπλέον γραμμές παραγωγής που άνοιξαν βιαστικά στα μέσα Οκτωβρίου, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Όποιος διαπιστώνει εμφανές κατασκευαστικό πρόβλημα, να το πηγαίνει την ίδια μέρα πίσω στο κατάστημα και να απαιτεί άμεση αλλαγή.
  6. kalantz

    iPhone 4S

    Δεν βλέπω από που θα μπορούσε ο φίλος μας ο Pharmex να βγάλει τέτοιο συμπέρασμα. Δεν είναι είναι δυνατόν να προσέχει κανείς τη διατύπωση του, για το ενδεχόμενο μηπως υπάρχει κάποιος που διαβάζει ολόκληρο thread και δεν έχει μπει στον κόπο να διαβάσει τα επίσημα specs μιας συσκευής.
  7. kalantz

    iPhone 4S

    Φίλε μου, για τα υπόλοιπα, εννοείται πως πρέπει να το πας πίσω. Όταν όμως λέω για το WiFi, δεν εννοώ ότι φταίει το WiFi που δεν έχεις σήμα. Εννοώ πως φταίει η ένδειξη του WiFi ( δίπλα στο WIND GR) που δεν μπορείς να δεις ότι το iPhone 4 έχει χάσει το 3G και είναι σε 2G, ενώ το iPhone 4S διατηρεί ακόμα μια μπάρα σε 3G. Είναι προφανές ότι στο χώρο που έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες έχει οριακό 3G.
  8. kalantz

    iPhone 4S

    αυτο που εχει full σημα εχει πεσει σε 2G και αυτο που εχει 1 μπάρα ειναι ακόμα σε 3G. Κλείσε το WiFi και θα το δεις απο τα αντιστοιχα εικονιδια. Μην βγάζετε ετσι ευκολα συμπερασματα και τρομάζετε τον κόσμο.
  9. Δεν νομίζω ότι είναι νέο αυτό. Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο υπήρχαν και στην έκδοση του Modaco!!!
  10. @typaki1 Κατέβασε αυτή την τελευταία επίσημη ROM, κάνε update κανονικά από Windows και όταν επανεκκινηθεί και σου βγάλει το μενού με τις διαθέσιμες γλώσσες, αγνόησέ το και πάτα κατευθείαν "Επόμενο". Η SIM να είναι μέσα!
  11. Ας γίνει σαφές... Δεν μιλάμε για warmer temperature setting. Μιλάμε για ελλατωματικές οθόνες, ή οθόνες κακής ποιότητας. Αν κοιτάξει κανείς την οθόνη υπό γωνία, το χρώμα αλλάζει. Υπό κάποια γωνία γίνεται ψυχρότερο (μπλεδίζει) και υπό κάποια άλλη γίνεται θερμότερο (κιτρινίζει). Αυτό δεν είναι φυσιολογικό εν έτει 2009, όταν όλες οι οθόνες LCD της αγοράς έχουν φτάσει στο επίπεδο να αποδίδουν σωστά υπό γωνία και πολύ περισσότερο, όταν τα προηγούμενα iPhones ήταν μια χαρά.
  12. Τα χρώματα δεν είναι προσωπική προτίμηση. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη γύρω από αυτό. Αυτό να τους πεις και αν θέλεις κάτι περισσότερο, ψάξε στο internet, ή τηλεφώνησε σε κανένα περιοδικό πληροφορικής να σου πουν πως ελέγχουν τα χρώματα στις οθόνες...
  13. Τετάρτη 26/8 το πήγα, Τρίτη 01/09 ήταν πίσω στο κατάστημα (χωρίς να έχουν κάνει κάτι), Τετάρτη 02/09 με πήραν και μου είπαν ότι θα έστελναν επιστολή στα κεντρικά για την περίπτωσή μου, Πέμπτη 03/09 απαίτησα τα χρήματα, Παρασκευή 04/09 τα πήρα. 9 ημέρες συνολικά.
  14. Έχεις δίκιο. Απέφυγα να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί το post ήταν ήδη μεγάλο. Λοιπόν. Το Hero, καταρχήν, είναι σαφώς πιο αργό από το iPhone. Ακόμα και το 3G με 3.xx firmware (που είναι βαρύ), είναι σαφώς πιο αξιοπρεπές σε όλα τα μενου, σε όλα τα προγράμματα, όλες τις ώρες. Ακόμα και με θεωρητικά χειρότερο επεξεργαστή. Το Hero δεν μπορεί να παίξει smoothly ΗQ video από το Youtube. O browser του είναι αργός. Η καμερα, θυμίζει Nokia 10ετίας όταν είναι σε χαμηλό φωτισμό. Το video recording, επίσης, ακόμα και με κανονικό φωτισμό. Το scrolling των menu, καθώς και η απόκριση της οθόνης στις κινήσεις του δακτύλου είναι τραγικά σε σχέση με το iPhone. Δυο χρονια πριν, το πρώτο iPhone, με firmware 1.0.0, έπαιζε ήδη άψογα. Όσο για την οθόνη, δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα. Πρέπει να τα βάλεις δίπλα δίπλα για να καταλάβεις. Τα iPhone δεν έχουν ούτε σκιές, ούτε κατά τόπους χρωματικές αλλιώσεις, πράγματα που υπάρχουν σε όλες τις οθόνες των HTC από παλιά. Σε ότι αφορά στο taskiller, εδω είναι το θέμα μας. Δεν θέλω να έχω το άγχος του taskiller και οποιουδήποτε taskmanager επειδή η συσκευή συμπεριφέρεται έτσι και μετά από χρήση γίνεται πιο αργή. Και για να το κλείσω το θέμα εδώ... Λέμε ότι τα Windows Mobile και το Android, είναι open, ενώ το iPhone OS, είναι κλειστό λειτουργικό. Μάλιστα. Για μένα "ανοιχτό" λειτουργικό σημαίνει τρια πράγματα. 1. Παραμετροποίηση σε χρώματα και αρώματα, themes, SenseUI, κλπ που κάνουν το λειτουργικό βαρύ και ασήκωτο, ενω παράλληλα είναι ανευ ουσιάς. 2. Δυνατοτητα εγκατάστασης οποιουδήποτε προγράμματος, ακόμα και αν είναι κακογραμμένο, ακόμα και αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές του SDK, ακόμα και αν επεμβαίνει/αλλάζει συστεμικά αρχεία... με όποιο κίνδυνο. 3. Δυνατότητα τοποθέτησης εφαρμογών στο background (δήθεν multitasking), που κάνουν τις συσκευές, αργές. Αν αυτό σημαίνει "ανοιχτό"... προτιμώ το κλειστό! Ευχαριστώ
  15. Λοιπόν... επανέρχομαι στο θέμα. Το δικό μου 3GS, εκτός της κιτρινισμένης οθόνης, παρουσιάσε και άλλα 2 προβλήματα. Μου έβγαλε temperature warning ενώ ταξίδευα με το iGo ανοιχτό σε κλιματιζόμενο όχημα, ενώ το A2DP (Stereo Bluetooth), μου έκανε συνεχώς διακοπές (στο παλιό μου 3G, έπαιζε μια χαρά). Ζήτησα και πίεσα για επιστροφή χρημάτων από το Γερμανό και το πέτυχα. Πήρα το HTC Hero με Android. Μεγάλη πατάτα. Νιώθω αχάριστος που κατηγόρησα το iPhone, ακόμα και με κιτρινισμένη οθόνη. Διαβάστε εδώ
  16. Θα ήθελα να μου επιτραπεί κι εμένα να εκφράσω τις απόψεις μου για το Hero που απέκτησα μόλις χθες και γενικώς για το Android. Όπως πολλοί πιθανώς να γνωρίζετε, τα τελευταία 2+ χρόνια ήμουν φανατικός χρήστης iPhone και πριν από αυτό ήμουν φανατικός χρήστης Windows Mobile. Σε όλες τις περιπτώσεις θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου Power User. Καταρχήν να σας πω ότι ο λόγος που απέκτησα το Hero είναι γιατί θεώρησα πως το 3GS έχει διάφορα άλυτα (προς το παρόν) προβλήματα τα οποία έκρινα και συνεχίζω να κρίνω απαράδεκτα εκ μέρους της Apple για συσκευή αξίας 669€. Μιλάω πάντα για hardware. Ποιότητα οθόνης, θερμοκρασίες, κλπ Για τα WM, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Κατ' εμέ, είναι πολύ πίσω. Αν θέλει η MS να συνεχίσει να το βλέπει συσκευές με WM στηn αγορά, θα πρέπει να σχεδιάσει το OS από το μηδεν. Ας είναι καλά η άπειρες εφαρμογές που κυκλοφορούν και oi Business Users που αρνούνται να το αποχωρισθούν. Σαν πρώτη εντύπωση για το Android, θα έλεγα ότι είναι πολλά υποσχόμενο, εφόσον αλλάξουν ριζικά, διάφορα πράγματα. Ενώ είναι πολύ μπροστά από WM, μου θυμισε σε πολλά σημεία τα χαρακτηριστικά που δεν μου άρεσαν στα Windows. Ένα από αυτά είναι ότι μετά από αρκετή χρήση, η συσκευή γίνεται αισθητά πιο αργή, ακόμα και με τη ROM του Modaco. Και αυτό οφείλεται στο multitasking και στην τάση που έχουν αυτές οι δήθεν "έξυπνες" συσκευές να διατηρούν εφαρμογές ανοιχτες στο background, ακόμα και αν δεν τις ξαναχρησιμοποιήσεις για τις επόμενες 2 εβδομάδες!!! Δεν λέω, καλό το multitasking. Και για να είμαι ειλικρινής, ήταν πολλές οι φορές που το ήθελα αλλά δεν το είχα στο iPhone (το ξέρω ότι υπάρχει τo backgrounder). Παρ' όλα αυτά, για να κάνεις σωστό multitasking, θα πρέπει να έχεις αρκετή διαθέσιμη μνήμη και γρήγορο επεξεργαστή, πράγμα που ΔΕΝ γίνεται σε αυτές τις συσκευές λόγω κόστους. Και τι να τα κανω τα τρελά widgets-gadgets και το Sense UI, όταν χρειάζεται 16 ώρες για να σηκωθεί, ενώ η συσκευή δεν μπορεί να παίξει σωστά ενα HQ video από το Youtube? Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι, στο PC μας, έχουμε 2-4Gb RAM. Δεν είναι οτι χρειάζεται τόση μνημη το OS για να τρέξει. Την έχουμε για να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά, ακόμα και αν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές. Έτσι θα έπρεπε να γίνεται και στα smartphones. Και ενώ έφυγα από το iPhone, κυρίως λόγω της κιτρινισμένης του οθόνης, ξαφνικά βρέθηκα να έχω στα χέρια μου μια συσκευή η οποία ποιοτικά, θα πρέπει να ντρέπεται να συγκρίνει τον εαυτό της με το iPhone. Σε κάθε περίπτωση. Για την overall ποιότητα; Για την ποιότητα της οθόνης; Για τα πλαστικά του; Για οτιδήποτε. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Δυστυχώς, είχα ξεχάσει την ανύπαρκτη ποιότητα της HTC και των υπολοίπων κατασκευαστών, όσο είχα iPhone. Το Android, είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακά gadgets, εντυπωσιακά χρώματα και αρώματα, αλλά επι της ουσίας τίποτα. Εφαρμογές που κολλάνε, αργό internet, μείωση ταχύτητας, κλπ. Μια γεύση κουλτούρας WM πάνω σε Linux. Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει κλειστό και προστατευμένο το OS. Θεωρητικά οι δυνατότητες υπάρχουν στο BSD, όπως και στο Linux. Απλά οι άνθρωποι, εκεί, προτιμούν η συσκευή να παίζει σωστά και χωρίς προβλήματα από την στιγμή που θα την ανοιξεις, μέχρι τη στιγμη που θα την ξανακλεισεις. Χώρια ότι overall, παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλη συσκευή τύπου smartphone. Από μένα, σίγουρα αρνητική ψήφος... κυρίως στο Hero και έπειτα στο Android. Σύντομα θα επιστρέψω με χαρά στο "προβληματικό" 3GS
  17. Δεν έχει σημασία... το πρώτο μου ήταν άσπρο. Στην αλλαγή, μου έδωσαν μαύρο. Και τα 2 με πρόβλημα
  18. Συνήθως αυτά που έχουν για demo στα καταστήματα είναι ok. Συνεπώς έχεις μέτρο σύγκρισης. Αλλά ούτως ή άλλως, το πρόβλημα είναι εμφανές. Δύο τεχνικοί στο Γερμανό, αποδέχθηκαν το ελλάτωμα και τις δυο φορές χωρίς ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις... @avid Τι ευχάριστη έκπληξη!!!! :)
  19. Κοίταξε... Προφανώς είναι μια παρτίδα που έχει αυτό το πρόβλημα, όπως έγινε και με το 3G στην αρχή. Άλλωστε, αν δεν ήταν ελλατωμα, η Apple δεν θα ενέκρινε αλλαγή για αυτό το λογο. Δεν προσπαθω να σε πείσω για κάτι. Αν είσαι ευχαριστημένος με την οθόνη σου, όπως και αρκετοί άλλοι, τότε εντάξει. Προσωπικά, επειδή έχω δει δεκάδες iPhone, όλων των τύπων (κάποιοι ίσως να έχουν δει την ενασχόληση μου μέσα από το forum), δεν δέχομαι να έχω πληρώσει σχεδόν 700€ για ένα προϊόν που η οθόνη του έχει τόσο μεγάλη χρωματικη απόκλιση. Δεν είναι μόνο θέμα προσωπικών προτιμησεων. Ολοι γνωρίζουμε ότι τα χρώματα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Συνεπώς είναι και θέμα χρωματικης πιστοτητας.
  20. Όχι... δεν έχω αλλάξει τέσσερα. Ένα έχω αλλάξει. Αλλά και αυτό έχει πρόβλημα. Έχω όμως δει τέσσερα συνολικά, εκ των οποίων τα 3 είχαν το ίδιο πρόβλημα Αν κοιτάζοντάς την οθόνη από πάνω φαίνεται πιο κίτρινη και από κάτω φαίνεται πιο μπλε (δεξιά - αριστερά αντίστοιχα), τότε είναι πρόβλημα. Είτε είναι ελλατωματική, είτε έχει λάθος calibration από το εργοστάσιο.
  21. Καλά... αυτά είναι δικαιολογίες της Apple... Άμα βάλεις ενα (κατ' εμέ) σωστό και ένα κιτρινισμένο δίπλα δίπλα, θα δεις ότι εκτός από την χρωματική διαφορά, το κιτρινισμένο έχει σαφώς χειρότερο contrast. Επίσης, αν το κοιτάξεις υπό γωνία, η αλλίωση των χρωμάτων είναι τεράστια. Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει η Apple για να δικαιολογηθεί. Το θέμα είναι, τα χρώματα να είναι σωστά, βάσει προδιαγραφών και όχι βάσει προσωπικών προτιμήσεων. PS: Δεν βλέπω να βρίσκω υποστηρικτές στο πρόβλημά μου... :)
  22. Δεν ξέρω τι γίνεται... είτε έχω πέσει στην περίπτωση, ή το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλους, απλά δεν έχετε μέτρο σύγκρισης για να το εντοπίσετε... Σίγουρα πάντως, ΔΕΝ είναι επιλογή της Apple να κάνει την οθόνη ελαφρώς πιο κίτρινη για να είναι πιο ξεκούραστη. Αν διαβάσετε τα ξένα forums, όσοι είχαν αυτό το πρόβλημα, η Apple τους τα αντικατέστησε. Το ίδιο έγινε και εδώ με το Γερμανό. Το πρώτο μου το αντικατέστησαν. Το δεύτερο ΘΑ μου το αντικαταστήσουν όταν θα έχουν νεες παραλαβές. Απο Σεπτέμβριο δηλαδή...
  23. και σε μαύρο και σε άσπρο... Τι γίνεται τελικά; Μόνο σε μένα έκατσε, ή μόνο εγώ είμαι περίεργος;
×
×
  • Create New...