Jump to content

yiannis_athens

Members
  • Δημοσιεύσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by yiannis_athens

  1. Καλησπέρα, απ' ότι καταλαβαίνω για να κάνω root το κινητό ουσιαστικά πρέπει να χάσω όλες τις παραμετροποιήσεις που έχω κάνει στις εφαρμογές, contacts, SMS, κλπ. Γι' αυτό πρέπει να κάνω backup. Για να κάνω backup όμως τις ρυθμίσεις των εφαρμογών (app settings) π.χ. με Titanium Backup πρέπει να έχω root.....και πάλι από την αρχή. 1. Υπάρχει τρόπος να γίνει root χωρίς να πρέπει να κάνω downgrade σύμφωνα με τον οδηγό (http://goo.gl/sYhg9) ? 2. Υπάρχει τρόπος να πάρω backup χωρίς να έχω root ? Μάλλον απ' 'οτι καταλαβαίνω αναγκαστικά την πρώτη φορά θα χάσω τα app settings (για contacts, SMS, call, κλπ. υπάρχουν free backup apps).
  2. Είχα εγκαταστήσει το "zeam" αντί "zeam launcher", οπότε τώρα μου εμφανίζει την σχετική επολογή για default. Υπάρχει κανένας τρόπος να έχουμε android keyboard και με ελληνικά στο hard ? Έχω καταλάβει πως το ελληνικό hard πληκτρολόγιο πηγαίνει μαζί με το SE που δεν είναι τύπου full με όλο το αλφάβητο (σωστά?).
  3. Υπάρχει τρόπος να βάλουμε τον Zeam launcher σαν default; Αν και τρέχει σαν πρόγραμμα μετά από εκκίνηση ζητείται πάλι επιλογή μεταξύ ADW/Sony αν και δεν υπάρχουν default ενέργειες αυτούς.
  4. Τελικά αξίζει το Z σε σχέση με το απλό Desire ? Καμία άποψη......
  5. Καλησπέρα, δεν ξέρω αν έχει ξαναρωτηθεί, αλλά υπάρχει κανένας τρόπος να αυξήσω το delay όταν πατάω κάποια εφαρμογή για να μην πηγαίνει κατευθείαν σε edit mode (μαύρο background). Με το παραμικρό πάτημα λίγο παραπάνω βρίσκομαι να έχω αλλάξει εικονίδια. Επίσης, υπάρχει κανένα πρόγραμμα για απενεργοποίηση της ρύθμισης έντασης από τα πλαινά πλήκτρα. Και αυτά με το παραμικρό χαμηλώνουν τον ήχο και χάνω κλήσεις. Και κάποιο πρόγραμμα για ταξινόμηση εικονιδίων ? Όλο και υπάρχουν κάποια κενά και πρέπει να κάνουμε manually rearrange τα εικονίδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Όποιος προλάβει πρόλαβε. Καλή τύχη σε όλους.
  7. Μια ερώτηση..... Υπάρχουν πουθένα οι στάσεις των λεωφορείων της Αθήνας σε μοργή GPS στίγματα ; Υπάρχει το http://www.oasa.gr που έχει και δυνατότητα αναζήτησης, αλλά δεν το βρίσκω και πολύ εύχρηστο. Έλεγα μήπως και υπάρχουν πουθένα σαν POI....
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος χρησιμοποιεί το destinator ή το IGO8 στο P750. Έχει κάποια καθυστέρηση στην εύρεση του αρχικού στίγματος. Tο έχει παρατηρήσει κάποιος ; Είναι λογικό ; Επίσης, υπάρχουν μνήμες transflash > 4GB ;
  9. Τα καινούρια της mitsubishi είναι τα MSZ FD. Είναι κατά 50% πιο οικονομικά από τα προηγούμενα. Τεράστια διαφορά. Απλά είναι διαθέσιμα από ειδικά καταστήματα. Κωτσόβολος, κλπ. έχουν τα MSZ-GA, κλπ. Νομίζω πως δεν έχει διαφορά. Αρκεί να είναι καλό ψυκτικός. Ετσι και αλλιώς το 90% κατα την εγκατάσταση δεν κάνουν όλη τη διαδικασία. Κανονικά θα πρέπει να έχουν αντλία κενού. Να συνδεθούν οι χαλκοσωλήνες. Να συνδέσουν την αντλία κενού. Να αφαιρέσουν τον αερά και να ελέγξουν την πίεση του ψυκτικού. Κανείς (ή σχεδόν κανείς) δεν το κάνει γιατί απαιτεί επιπλέον μισή ώρα και επιπλέον εξοπλισμό. Αυτό που κάνουν είναι συνδέουν τους σωλήνες, κάνουν εξαέρωση με το αυτί !!!! και τέλος. Η διαδικασία σύνδεσης δεν είναι και τίποτε σπουδαίο. Απλά κάνουν την τρύπα και συνδέουν τους χαλκοσωλήνες. Καλό είναι να βρείς κάποιον που θα σου κάνει όλη την διαδικασία.
  10. Το κονδύλι απο Ευρώπη είναι 10Μ Εuro για 20-30Κ κλιματιστικά για να κινηθεί η αγορά με 30Μ Εuro. Θα ήθελα εδώ να αναφέρω πως κλιματιστικά πριν το 2000 είχαν αντί του R407 ή R410A το R22 το οποίο απαγορεύτηκε από το 2004 και από το 2010 δεν θα πωλείται σαν ανταλλακτικό. Επομένως αν κάποιο κλιματιστικό με R22 χαλάσει στο μέλλον και θέλει ψυκτικό υγρό θα πρέπει να αντικατασταθεί. Επομένως, καλό είναι να ελέγξουμε το κλιματιστικό μας (το ψυκτικό υγρό αναγράφεται στην εξωτερική μονάδα) και έαν θέλουμε να το διατηρήσουμε να πάρουμε κάποιο ανταλλακτικό ψυκτικού υγρού ή αλλιώς θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας πως θα πρέπει πιθανόν να αντικατασταθεί στο μέλλον. Πηγή: http://www.greenpeace.org/greece/news/25730/89067
  11. Θα πρέπει να δείς κλιματιστικά που έχουν τέσσερεις(4) αντί τρείς (3) σκάλες λειτουργίας του ανεμιστήρα (δηλ. SI/LO/MED/HI). Στα 9άρια ο θόρυβος σε silent είναι περίπου 20-22 db. Αυτά που ξέρω εγώ είναι: Mitsubishi MSZ-FD25VA Hitachi RAS-DX10EX2 Air-Exchanger, RAS-DX10EX3 CUT-OUT Έχω εδώ και τρία χρόνια το προηγούμενο μοντέλο exchanger της hitachi και έχει βγεί πολυ καλό (δεν χρησιμοποιώ όπως καθόλου την εισαγωγή του φρέσκου αέρα που κάνει πολύ θόρυβο). Αντίστοιχα και το mitsubishi είναι πολύ καλό. Τα LG που πήρα δεν βγήκαν και τόσο καλά (πολύ θόρυβο κυρίως το 18άρι).
  12. Δείτε λίγο ένα παλαιότερο post μου: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2365128#post2365128 Τα καλύτερα κατά την απόψη μου παραμένουν τα: Κλιματιστικά, Α++++, Inverter, με EER > 4.0, από 900+ ευρώ και πάνω (π.χ. Daikin Ururu Sarara, Mitsubushi MSZ-FD, κλπ.) Πέρυσι πήρα ένα Mitsubishi FD35 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Θα ήθελα να σημειώσω πως θα πρέπει να κοιτάμε και το EER/COP. Ένα κλιματιστικό σαν το mitsubishi με ένα κλιματιστικό κατηγορίας Α έχει διαφορά όσο ένα κλιματιστικό κατηγορίας A με ένα κλιματιστικό κατηγορίας D/F. Όλα είναι συνάρτηση βέβαια και των χρημάτων που διαθέτουμε για την αγορά. Επίσης η απόδοση ενός 18άρι κλιματιστικού είναι σαφώς χειρότερη από ένα 12άρι το οποίο είναι χειρότερο από ένα 9άρι (ακόμα και της ίδιας μάρκας). Επομένως θα πρότεινα να περιοριστούμε μέχρι και σε 12άρια, 14άρια επι το πλείστον. Η διαφορά της οικονομίας σε ένα inverter με ένα μή inverter αυξάνεται με τις ώρες που λειτουργεί ένα κλιματιστικό. Ακόμα και εάν λειουργεί συνεχώς για το καλοκαίρι, η διαφορά στην ενέργεια για να καλύψει τα 200 ευρώ του κόστους θα πρέπει να περάσουν πάνω από 5 χρόνια. Εάν λειτουργεί λίγες ώρες κάθε μέρα τότε πάνω από δέκα. Το καλό με τα inverter είναι πως διατηρούν καλύτερα την θερμοκρασία σταθερή. Θα πρέπει όμως πάντα να πάρουμε το κατάλληλο κλιματιστικό για το δωμάτιο που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Επίσης πρέπει να προσέχουμε και εάν το θέλουμε για χρήση για το χειμώνα. Τα περισσότερα συμβατικά (μή inverter) δεν λειτουργούν κάτω από τους 0 βαθμούς, ενώ τα inverter λειτουργούν και σε -5 μέχρι και σε -15 βαθμούς. Συμφωνώ επίσης πως η εξοικονόμηση ενέργειας για αλλαγή 20000 κλιματιστικών στην Ελλάδα είναι φούμαρα αν το δει κανείς globally και συμπεριλάβει το κόστος δημιουργίας ενός κλιματιστικού. Σίγουρα μια δενδροφύτευση ταρατσών που αναφέρθηκε θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα για το περιβάλλον, αλλά όχι για τη αγορά.
  13. Τα είχα πάρει από το plus (πρίν κλείσουν), κάποια super market τύπου lidl. Δεν ξέρω πόσο ακριβή είναι αλλά σαν μιά ένδειξη νομίζω είναι αρκετά καλά. Μετράνε Αmpere, Watt και εάν τους βάλεις και τιμή κιλοβατώρας μετράνε και το κόστος κατανάλωσης με δύο ζώνες (ημερήσιο και νυχτερινό ρεύμα). Είναι σαν αυτά: http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=651
  14. Υπήρχε διαφημιστικό στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (ενδεικτικό κόστος λιανικής 1000 ευρώ και 890 ευρώ το 9άρι). Το δικό μου Hitachi Air Exchanger 9K BTU με συντελεστή EER 4.31 καταναλώνει max 900 W (έχω βάλει μετρητή κατανάλωσης στην πρίζα). Βέβαια πέφτει μετά σε 500-600 W και το έχω δει και στα 200W.
  15. Οπότε, νομίζω πως οι κατηγορίες σε σχέση και με το προηγούμενο μου post http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2365128#post2365128 γίνονται τέσσερεις: Κλιματιστικά, Α++, Inverter, με EER > 4.0, από 900+ ευρώ και πάνω (π.χ. Daikin Ururu Sarara, Mitsubushi MSZ-FD, κλπ.) Κλιματιστικά, Α, Inverter (Daikin, Mitsubishi, Hitachi, κλπ), με 3.2 < EER < 4.0, από 800-900 ευρώ Κλιματιστικά, Α, απλά, με 3.2 < EER < 3.5, από 400-700 ευρώ Κλιματιστικά, φτηνά, C/D, (Firstline, FUNAI, κλπ), από 250 ευρώ και επίσης έχω δεί και κάποιες μάρκες φτηνές π.χ. F&U και Alaska που είναι κατηγορία Α με κόστος 200-400 αλλά από εκεί και πέρα η ποιότητα είναι σχετική. Και εγώ για ένα απλό θα πάω μάλλον για ένα δωμάτιο που θέλω για μικρή χρήση, αν βρώ μέχρι 600. Ξέρει κανείς κάποιο άλλο εκτός από Daikin, Hitachi, Mitsubishi που να δουλεύει και το χειμώνα σε -10 (το fujitsu πάει μέχρι -5 και είναι οριακά) ?
  16. Υπάρχουν τα: φίλτρα που κατακρατούν την σκόνη. Αυτά απλά τα πλένεις. πίσω απο αυτά ειναι τα φίλτρα τύπου plasma ή με διάφορες ουσιές ή/και ιονιστή. Αυτό έχει μαζέψει αρκετή σκόνη και θέλει άλλαγμα, μια και δεν πλένεται. Δεξιά, υπάρχουν τα φίλτρα για την εισαγωγή του αέρα από έξω, τα οποία σε εμένα είναι καθαρά, μια και δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λειτουργία. Καλό φαίνεται, το 12άρι που με ενδιαφέρει: MSZ-FD35VA, EER/COP: (4.19/4.71), plasma, slim (???), -10 (????) Περιμένουμε εντυπώσεις......
  17. Εγώ έχω το Hitachi air Exchanger inverter RAS-D10EX2 - 9000 BTU. Πολύ καλό και δούλεψε και το χειμώνα στους 0 C (δουλεύει μέχρι -15). Τώρα έχει βγεί και νεώτερο μοντέλο, αλλά δεν το έχω δει στην Ελλάδα. Το μόνο πρόβλημα είναι το φιλτρο που πρέπει να αντικατασταθεί κάθε 2-3 χρόνια (δεν αναφέρομαι στο φίλτρο κατακράτησης σκόνης).
  18. Παιδειά εχω κάνει και εγώ τη δική μου έρευνα και κατέληξα στις παρακάτω παρατηρήσεις για ένα 12άρι σε BTU και 35άρι σε ΚW (12000 BTU = 3.5 KW) απόδοση ψύξης και όχι κατανάλωση. Η κατανάλωση χονδρικώς προκύπτει αν διαιρέσεις την απόδοση σε ψύξη (3.5ΚW) με το συντελεστή απόδοσης (>3.2 για κατηγορία Α) Κλιματιστικά, Α++++, Inverter, με EER > 4.0, από 900+ ευρώ και πάνω (π.χ. Daikin Ururu Sarara, Mitsubushi MSZ-FD, κλπ.) Κλιματιστικά, Α++, Inverter (Daikin, Mitsubishi, Hitachi, κλπ), από 900 ευρώ και πάνω Κλιματιστικά, Α, απλά, από 600 ευρώ και πάνω (και μερικά 400-500 ευρώ) Κλιματιστικά, φτηνά, Α, inverter, (Midea, F&U) από 500-600 ευρώ Κλιματιστικά, φτηνά, C/D, (Firstline, FUNAI, κλπ), από 250 ευρώ Τώρα για τα επιπλέον: Φίλτρα και δεν μιλάμε για τα απλό πλέγμα που κρατάει την σκόνη υπάρχουν 2 ειδών. Plasma (είχε αναπτυχθεί αρχικώς για νοσοκομεία) που σκοτώνει μικρόβια, βακτήρια, κλπ. το οποίο όμως δεν κατακρατεί μυρωδιές κλπ. και επιπλέον φίλτρα με διάφορες ουσίες (π.χ. άνθρακα) που κατακρατά μυρωδιές. Εδώ θέλει προσοχή για το κάτα πόσο θέλουν αντικατάσταση (π.χ. σε Hitachi) ή είναι πλενόμενα (π.χ. Μιtsubishi) Ιονισμός. Απ'οτι έχω καταλάβει, οι ιονιστές από μόνοι τους δεν καθαρίζουν τον αέρα. Δυνατότητα εισαγωγής εξαγωγής αέρα (π.χ. Hitachi Air Exchanger) Δυνατότητα αφύγρανσης, ύγρανσης Δυνατότητα λειτουργία το χειμώνα σε χαμηλή θερμοκρασία (-10 ή -15) Από τα παραπάνω η δυνατότητα εισαγωγή /εξαγωγής αέρα και ύγρανσης (αφύγρανση κάνουν τα περισσότερα) είναι μάλλον καινούρια και πρέπει να πληρώσει κανείς ακριβά, π.χ. το top μοντέλο της DAIKIN κάνει περί τα 1500 ευρώ. Επίσης μεγάλο συντελέστη απόδοσης (πέρα και από το 3.2) έχουν μόνο τα inverter (π.χ > 4.0) και μόνο τα 9000 BTU και επομένως φαίνεται τα απλά κλιματιστικά να μην τα αναπτύσουν τόσο. Επίσης δεν έχω δεί 12άρι inverter με απόδοση > 4.0 (μόνο το Daikin στο 4.0). Τα απλά Α είναι από 3.2 - 3.7. Επομένως για σήμερα, θα πρότεινα κάποιο κατηγορία Α non-inverter για απόδοση μέχρι 12000 BTU και από εκεί και πάνω inverter με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο συντελεστή. Επειδή σε πολλά δεν αναγράφεται, μπορείτε να δείτε τους πιστοποιημένους συντελεστές εδώ. Βέβαια αν κανείς έχει λεφτά να πάρει inverter. Τα φίλτρα, Plasma και αποροφητικά και εξαγωγή αέρα δεν νομίζω πως παίζουν και τόσο ρόλο σε περιβάλλον σπιτιού. Περισσότερο έχουν σημασία σε εργασιακό περιβάλλον. Στην Ελλάδα γενικά δεν έχουμε πρόβλημα υγρασίας, αλλά νομίζω πως τα μελλοντικά κλιματιστικά θα έχουν και αυτή τη δυνατότητα της ύγρανσης, ενώ τώρα έχουν μόνο αφύγρανση. Επομένως για 12άρι είμαι μεταξύ των: Hitachi RAS14KH2 ή GH4, EER/COP: Α/Α+ (3.21/3.85), -10, πλενόμενα φίλτρα, non-slim, ~ 600-700 Ευρώ Mitsubishi MSH-GA35VA, EER/COP: Α/Α (3.20/3.63), -10, χωρίς φίλτρο (???), non-slim Daikin FTYN35GX, EER/COP: Α/Α (3.21/3.61), -10, χωρίς φίλτρο (???), non-slim Fujitsu ASY 12 UB, EER/COP: A/A+ (3.27/3.85), -5, non-slim, ~ 650 ευρώ Για να παραθέσω και τα top inverter, 12άρια, (από σχετικά posts παρακάτω): Mitsubishi MSZ-FD35VA, EER/COP: A++++/A++++ (4.19/4.71), plasma, non-slim, -15, 1000 ευρώ Daikin Ururu Sarara FTXR42E (14ΚBTU = 4.2KW), EER/COP: (), ύγρανση, εισαγωγή αέρα, plasma, slim, -15, 1450 ευρώ Hitachi Air Exchanger RAS-D14EX2, EER/COP: A+/A+ (3.54/4.04), εισαγωγή αέρα, non-slim, -15, 900 ευρώ Για να παραθέσω και τα καλά Inverter, 12άρια: Mitsubishi MSZ-GA35ΩΑ, EER/COP: A/A (), non-plasma, slim, XXX ευρώ Daikin FTXS35G2V1B, EER/COP: A/A (), Daikin FTXS42G2V1B, EER/COP: A/A (), Hitachi RAS-E14H2 Inverter, EER/COP: A/A (3,21/3,78), non-slim, 750-850 ευρώ Fujitsu ASYA 12 LC Inverter, EER/COP: A/A (), 850 ευρώ Υπάρχει βέβαια και το: F&U FU35-2410-MR DC INVERTER - 12000 BTU, Inverter με ΕΕR/COP: (Α+++/Α++) 3.9/4.1 με 550 ευρώ, αλλά το έχει δει κανείς ????? Midea MSH-12HRDN1, Inverter με EER/COP: A/A (3.25/3.63), -15/+45) με 650 ευρώ. Τα φτηνά είναι: Firstline, ΕΕR/COP: D/D (), ~ 250 ευρώ Alaska, ΕΕR/COP: A/A (), ~ 300 ευρώ
  19. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει το destinator για πεζοπορία (μέσα σε πόλη) ? Δεν είναι το καλύτερο, αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1. Δεν γυρίζει τον χάρτη βάσει της πορείας σου (όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου). 2. Δεν επαναυπολογίζει την διαδρομή αυτόματα εάν βάλεις κάποια διεύθυνση τερματισμού και ούτε την παρακολουθεί (δηλ. δεν ανανεώνει το display βάσει τις κίνησής σου). Θα με ενδιέφερε να το χρησιμοποιήσω π.χ. σε ταξίδια σε πόλεις, αν και το στίγμα χάνεται πολύ συχνά. Οι απόψεις σας θα με ενδιέφεραν....
  20. Παιδιά, μετά το quickgps fix, το GPS κατέλειξε nogps fix. Γ........ κανονικά και δεν παίζει με τίποτα. Hard Reset, τίποτα. Έχει κανείς κάποια ιδέα τί γίνεται .... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  21. Μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει πως το Κ750i λειτουργεί και με κάρτες 4GB ?
  22. Ο τετραψήφιος κωδικός ζητείται μόνο εάν έχει βάλει εσύ να κλειδώνει το Ν560. Υπάρχει τέτοια option για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  23. Αγόρασα ένα νέο memory card reader (Transcend Compact Memory Reader) από το πλαίσιο, το οποίο συνδέεται κατευθείαν στο USB slot (χωρίς καλώδιο) με (P/N: TS-RDC) και το οποίο αναγνωρίζεται από το Ν560. Οπότε τελικά λειτουργεί.
  24. Έχω portable (15"), αλλά δεν νομίζω πως αξίζει να το κουβαλάει κανείς μαζί του (εάν δεν πάει με αυτοκίνητο). Οπότε το PDA καλό είναι γιατί και σαν GPS μπορεί να σε βοηθήσει σε μιά πόλη. Τώρα το βολικότερο θα ήταν να πάρω ένα σκληρό δίσκο που δέχεται κατευθείαν memory cards ή ένα laptop με οθόνη 8"-12" (έχει βγάλει το πλαίσιο ένα μοντέλο με 12" -> 1200 Euro, αλλά τώρα και αυτά είναι πολλά). Έχουμε γεμίσει όμως με συσκευές και καλώδια....:-) Θα δοκιμάσω με άλλα memory card readers και θα ενημερώσω.
×
×
  • Create New...