Jump to content

alien2

Members
  • Δημοσιεύσεις

    334
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by alien2

  1. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Τελικά έχει επιλογή όταν κάνεις factory reset να κρατήσει την e-sim. Όσο ζεο μαθαίνει κανείς.
  2. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Καλησπέρα. Σήμερα τρέχοντας τα διαγνωστικά είδα ότι 3 υποσυσκευές δεν λειτουργουν ή να το πω πιο σωστά το τεστ απέτυχε. GPS, αισθητήρας φωτός και επιταχυνσιόμετρο. Να σημειώσω εδώ πως στο google maps δε παρατηρώ κάποιο πρόβλημα και δουλεύει μια χαρά ο εντοπισμός, στο διαγνωστικό όμως μου λέει πως δε βρέθηκαν δορυφόροι παρόλο που είμαι σε εξωτερικό περιβάλλον. Ο αισθητήρας φωτός η αλήθεια είναι έχω δει πως η οθόνη συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα όσον αφορά τη ρύθμιση της φωτεινότητας. Μίλησα με την omnitech και μου είπαν να το στείλω που μου είναι πρόβλημα καθώς ο ένας αριθμός είναι esim. Ερώτηση προς γνώστες, την esim τη χάνω αν γίνει επαναφορά ρυθμίσεων και θα πρέπει να πάω πάλι στην Cosmote να βγάλω νέα ή υπάρχει τρόπος να την περάσω ξανά όταν μου επιστρέψουν τη συσκευή;
  3. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Μετά από δημόσιο σχόλιο στη σελίδα της Cosmote στο fb για το θέμα με το 5G και το wifi calling στις συσκευές εκτός λίστας, μου έστειλαν προσωπικό μήνυμα να τους πω τι συμβαίνει. Να αναφέρω εδώ ότι το είχα κάνει και παλαιότερα και πήρα απάντηση ότι μόνο συσκευές που είναι στη λίστα τους μπορούν να έχουν 5G. Τους εξηγώ πάλι το πρόβλημα και τους ανέφερα αυτό που έλεγαν και άλλοι στο νημα για το 1 IV, πως αν αλλάξεις τη sim σε τηλέφωνο εντός λίστας και βάλεις ξανά τη sim στο άλλο, μετά έχεις 5G. Και μαντεψτε, μου το ενεργοποίησαν. Μαζί με το wifi calling. Αφού μπορούν, γιατί δε το φτιάχνουν;
  4. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Προς το παρόν τίποτα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα φαίνεται στις φωτογραφίες. Επίσης με το να είναι το ένα νούμερο esim άρα θα μείνω χωρίς τηλέφωνο, θα πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το στείλω.
  5. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Πραγματικά δε ξέρω αν αξίζει να ανοίξουν τη συσκευή με ότι αυτό συνεπάγεται απλά και μόνο για να καθαρίσουν το φακό. Σε αυτές τις unibody κατασκευές ποτέ η συσκευή δεν επιστρέφει ίδια.
  6. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Χθες επέστρεψα από τις διακοπές. Όντως το κινητό δεν είναι για Point n shoot. Χάνεσαι στις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι και να τραβάς στο auto. Στα βίντεο τα χρώματα είναι ότι πιο αληθοφανές έχω δει. Με μια τάση όμως να βγαίνουν ελάχιστα πιο αδύναμα. Πάμε όμως σε κάτι μου προσωπικά με εξόργισε. Όλοι λέμε ότι η ποιότητα κατασκευής είναι αν όχι η καλύτερη μια από τις καλύτερες της αγοράς. Με έκπληξη διαπίστωσα αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Αυτό το άσπρο σκουπιδάκι είναι μέσα από το φακό. Προς το παρόν δεν έχω δει να επηρεάζει τις φωτογραφίες. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο.
  7. alien2

    Sony Xperia 1 V

    https://drive.google.com/drive/folders/100DmSISlc0i2fvMrFFPFYKX-4ZVujoTv Στο link είναι φάκελος με βίντεο που τράβηξα στη συναυλία για όποιον θέλει να τσεκάρει ήχο και εικόνα.
  8. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Δεν άντεξες τελικά τις ελλείψεις του ή εξ' αρχής το πήρες για δοκιμή; Δυστυχώς και εγώ δεν μπορώ να πω ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει αλλά θα το κρατήσω γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που να με τραβάει. Θα περιμένω να δω τι θα παρουσιάσει η apple φέτος αν και με τη λαλακια το island δε με βλέπω να πηγαίνω προς τα εκεί.
  9. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Και τα 2. Λόγω δουλειάς κάνω ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο το οποίο απαιτεί τηλέφωνα. Οπότε μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης.
  10. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν φταίει η συσκευή. Άρα στο θέμα σήματος χωλαίνει. Άλλο ένα αρνητικό που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα.
  11. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Κατάλαβα, πατέντες. Όσον αφορά το 2g εννοείς τον τύπο δικτύου ή να ενεργοποιήσω την επιλογή που έχει στις ρυθμίσεις που λέει "Να επιτρέπεται το 2G"; Σχετικά καλά. Έχει 2 επιλογές για την εγγραφή του ήχου στα βίντεο. Η μια είναι με τα μικρόφωνα που έχει πάνω και κάτω και γράφει στερεοφωνικό ήχο και η δεύτερη επιλογή είναι με το μικρόφωνο που έχει δίπλα στο φλας που γράφει μονοφωνικό ήχο. Έχω τραβήξει βίντεο και με τους 2 τρόπους. Περιμένω να βρω χρόνο να τα περάσω στον υπολογιστή ώστε να τα ανεβάσω εδώ. Πρώτη ανάγνωση, καμία σχέση με το OP 7T pro. Καθόλου θόρυβος, μόνο στο στερεο ήχο που είναι λες και το ακους μεσα απο νερό, λογικό όταν πιάνει τόσους ήχους που επικρατούν σε μια συναυλία. Με αποτέλεσμα πχ να μην ξεκαθαρίζεις τόσο τα όργανα. Στο μονοφωνικό πρέπει να το ξανακουσω με μεγαλύτερη προσοχή. Όσον αφορά στις φωτογραφίες, το σημείο που καθόμουν δεν ήταν και τόσο κοντά στη σκηνή αν και αρένα οπότε δεν υπήρχε νόημα να προσπαθώ. Έχω τραβήξει ορισμένες αλλά δεν είναι για να το κρινεις από αυτες.
  12. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Έχει κανείς εδώ 5g Cosmote στη συσκευή, ή όντως δεν την υποστηρίζει; Με το σήμα πως τα πάτε;
  13. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Πρωτη μέρα που έχω τη συσκευή μαζί μου. Πρώτες εντυπώσεις αρνητικές. Πρώτο και κύριο. Έχω 2 σιμ. Μια Vodafone με φυσική σιμ και cosmote με esim. Αντιμετωπίζει άλλος θέμα με το σήμα; Είναι άθλιο. Σε σημεία που η παλιά συσκευή ήταν φουλ. Δεύτερο. Σε χρήση καθημερινή με δεδομένα χάρτες οθόνη ανοικτή κτλ, η συσκευή είναι ζεστή πάνω από το κανονικό. Ειδικά αν κάνεις χρήση maps καίει. Σε σημείο να το βάζεις στο αυτί για να μιλήσεις και είναι μη ανεκτό. Απορώ πως δεν το έχει αντιμετωπίσει άλλος. Τρίτο. Δεν έχει παράλληλες εφαρμογές. Με αποτέλεσμα να μη μπορώ να έχω viber και στα 2 νούμερα. Τέταρτο, η πλάτη αγαπάει πολύ τις γρατζουνιες. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φώτο. Επίσης δε πιάνει 5g η COSMOTE (esim). Έστειλα μήνυμα στο 1333 και μου ήρθε απάντηση ότι δεν το υποστηρίζει η συσκευή. Η Vodafone πιάνει κανονικά. Μένει να δω τι ψάρια θα πιάσει στη συναυλία.
  14. alien2

    Sony Xperia 1 V

    https://www.skroutz.gr/s/40560246/Samsung-Silicone-Grip-Λευκό-Galaxy-S23-Ultra.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Αυτή εννοώ. Αν εξαιρέσεις τον ιμάντα που οκ εννοείται τη μεγαλώνει και η ίδια η θήκη την κάνει τεράστια την ήδη τεράστια συσκευή.
  15. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Από τη στιγμή που είναι περιορισμένες οι επιλογές πάμε με ότι έχουμε. Μέχρι να έρθει η γνήσια. Της Samsung η άσπρη για το 23 Ultra είναι άθλια και καθόλου λεπτή. Όσον αφορά τις συναυλίες μεγάλη σημασία έχει το μικρόφωνο και κατα πόσο μπορεί να επεξεργαστεί την ένταση. πχ το 23 Ultra της κοπέλας μου τα πάει εξαιρετικά καλά. Το μόνο που κάνει απλά χαμηλώνει τον ήχο σε κάποια σημεία αλλά ποτέ μα ποτέ δε θα ακούσεις θόρυβο όπως το OP 7T Pro που έχω τώρα, που σε αυτό τον τομέα είναι άθλιο και δεν ακούς τίποτα άλλο.
  16. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Κάπως έτσι και εγώ. 2 βδομάδες το έχω και το αφήνω σπίτι, όχι μόνο για τη θήκη και το τζάμι αλλά και τη μετατροπή του αριθμού μου από nova σε cosmote για esim. Το τζαμάκι ήρθε χθες, η esim θα ειναι έτοιμη αυριο αλλά η θήκη ακόμα. Έχω βρει μια της Spigen. Το Σάββατο θα γίνει και το πρώτο σκληρό test σε συναυλία. GnRs ΟΑΚΑ. Για να δούμε τι ψάρια πιάνει σε φωτογραφίες και βίντεο σε τέτοιο περιβάλλον.
  17. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Θήκες έχετε βρει; Ακόμα να έρθει η επίσημη από τη Sony. Εντελώς ότι να ναι. Που να μην ήταν και ναυαρχίδα.
  18. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Βέβαια για να μην το θάψουμε εντελώς, η εμπειρία ήχου που προσφέρει σε Hi-Fi audio ή Master Quality στο Tidal, σε συνδυασμό πάντα με τα XM5 είναι απίστευτη. Δε μπορώ να ξέρω μέχρι που φτάνει ο codec και γενικά οι δυνατότητες τις συσκευής στον ήχο και που αναλαμβάνουν τα ακουστικά αλλά δε μπορώ να μην το αναφέρω. Θα δοκιμάσω και ακουστικά χωρίς υποστήριξη Hi-Fi audio και θα δω διαφορές.
  19. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Κάθε χρόνο πάω σε μεγάλες συναυλίες στο εξωτερικό. Φέτος ήμουν Rammstein στη Μαδρίτη. Ένας από τους λόγους που ήθελα να αλλάξω το Oneplus 7T Pro ήταν ότι στα βιντεο από τις συναυλίες ο ήχος ήταν άθλιος και με είχε κρεμάσει ήδη 2 φορές. Μόνο θόρυβος. Συν του ότι είχε αρχίσει να κάνει κάτι τρελά. Αλλά ποτέ μα ποτέ δε μάσησε στο 4Κ 60 και η εικόνα ήταν κρύσταλλο. Επειδή λοιπόν το θεωρώ απαράδεκτο δεν το έψαξα και τόσο για τα xperia γιατί το θεωρούσα de facto ότι δε θα έχει τέτοιες παιδικές ασθένειες. Κάτι μου λέει πως την πάτησα γερά.
  20. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Συγνώμη αλλά το να κλείσει η συσκευή έστω και μετά από 8 λεπτά λήψης βίντεο 4Κ, ούτε αυτό είναι επιτρεπτό. Ειδικά εφόσον μιλάμε για flagship. Απαράδεκτο είναι.
  21. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Με το θέμα της υπερθερμανσης τι κάνεις; Χθες δοκίμασα να τραβήξω βίντεο. Επίτηδες ήμουν μέσα στο σπίτι και το βίντεο ήταν σχεδόν στατικο 4Κ 60. Στο λεπτό άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία. Μόνο σε μένα συμβαίνει; Όσον αφορά την οθόνη, με το να είναι στενή είναι πιο στενό και το πληκτρολόγιο και δε βολεύει καθόλου ειδικά όσους έχουν μεγάλα δάχτυλα. Δε ξέρω αλλά ήδη έχω μετανιώσει για την αγορά του. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το επιστρέψω και αυτό γιατί δε θα έχει καμία μα καμία μεταπωλητικη αξία.
  22. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Καλησπέρα και πάλι. Το θέμα με τη θερμοκρασία είναι τραγικό. Σε σημείο να σε ενοχλεί και να αφήνεις τη συσκευή. Επειδή ακόμα το έχω χωρίς sim άρα χωρίς δεδομενα κτλ, τρομάζω τι θα γίνει όταν θα μπει στο παιχνίδι και η sim. Κάτι μου λέει ότι θα το γυρίσω πίσω. Τραγικό πραγματικά για συσκευή που κάνει 1450€.
  23. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Ήρθε και το δικό μου χθες. Χακι. Όπως έχουν πει και άλλοι, η ποιότητα κατασκευής είναι απίστευτη. Λόγω φόρτου εργασίας δεν έχω προλάβει να το "παίξω" όπως θέλω με εφαρμογές κάμερα κτλ καθώς σε κάθε τηλέφωνο περνάω από την αρχή τις εφαρμογές και δεν κάνω cloning, το βλέπω και σαν ευκαιρία να κάνω ξεκαθάρισμα. Μου φαίνεται περίεργη η αναλογία της οθόνης. Όπως επίσης ο αισθητήρας του αποτυπώματος στο πλάι. Πολλές φορές πατάω το κουμπί του ήχου αντί το on/off. Αν το πιάσω με δάχτυλο που έχω περάσει αποτύπωμα ξεκλειδώνει, αν όμως δεν βρει αποτύπωμα το βλέπει σαν αποτυχημένη προσπάθεια. Ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Θεωρώ σε κάνα μήνα να τα έχω συνηθίσει όλα αυτά. Εύκολα το κρατάς με το ένα χέρι κάτι που είναι σημαντικό για εμένα. Συμφωνώ με όσους λέγανε στα πρώτα reviews ότι χάνεσαι στις ρυθμίσεις της κάμερας και πως γενικά σαν συσκευή έχει έναν προσανατολισμό προς τους πιο εξειδικευμένους χρήστες. Θα έπρεπε να το είχαν κρατήσει πιο απλό και αν ήθελες να ανοίγεις ρυθμίσεις να πειράξεις ότι θες. Η συγκεκριμένη έκδοση android δε μου αρέσει καθόλου σαν UI. Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό αλλά θα μπορούσαν να το είχαν δουλέψει παραπάνω. Πάμε όμως στο αρνητικό που το καταλαβαίνεις σχεδόν αμέσως. Ζεματάει ρε παιδιά. Δεν έχω ξαναπιάσει συσκευή που να ζεσταίνεται τόσο. Το περίεργο είναι πως ζεματάει όχι μόνο η πλάτη όπως κλασικά συμβαίνει με όλα σχεδόν τα android άλλα πολύ άλλα λίγο, και λέω android γιατί τα iphone δε καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά ζεματάει και στα πλάγια. Συγκεκριμένα το φόρτιζα το βράδυ και ταυτόχρονα χάζευα τις ρυθμίσεις και το μενού. Το άφησα στην άκρη γιατί νόμιζα θα κάνει κτάου. Δηλαδή, σε μέρα με σχετική ζέστη, δε μιλάω για καύσωνα, είσαι ταξίδι που σημαίνει πως έχεις ανοικτά τα πάντα, δεδομένα τοποθεσίες χάρτες bluetooth κτλ, τραβάς φωτογραφίες κάνα βίντεο, τι θα γίνει; Δε γίνεται να μην το ξέρουν και να το άφησαν έτσι. Τέλος, δεν είχα καταλάβει ότι αν θες δεύτερη sim πας αναγκαστικά σε esim και έχω πρόβλημα με τη Nova μιας και δεν είδα να δίνει, μόνο η cosmote και η vodafone.
  24. alien2

    Sony Xperia 1 V

    Είμαι ένα βήμα μπροστά και ένα βήμα πίσω στο να το αγοράσω. Τα ακουστικά τα έχω οπότε αν το πάρω θα βγουν για πώληση. Λόγω επαγγέλματος θα το κόψω τιμολόγιο. Οπότε η τιμή θα διαμορφωθεί περίπου στα 900€ αν δώσω τα ακουστικά 200€. Αξίζει λέτε; Προέρχομαι από OP 7T Pro και ενώ δεν έχω κανένα παράπονο με χαλάει κάτι πάρα πολύ. Τα βίντεο σε συναυλίες. Ο ήχος είναι άθλιος. Το έχω δοκιμάσει σε 2 μεγάλες συναυλίες, μια Metallica και πρόσφατα Rammstein. Σε όλα τα βίντεο που τράβηξα ο ήχος είναι άθλιος. Με πάρα πολύ φασαρία. Η κοπέλα μου με S23 Ultra τα βίντεο έχουν πολύ καλό ήχο. Το μόνο που μπορείς να βρεις να πεις είναι πως από τη φασαρία ρίχνει την ένταση. Αλλά καμία σχέση με το δικό μου που ακούς έναν θόρυβο. Έχουμε δείγμα από ήχο σε βίντεο έστω και σε απλή χρήση; Θα έλεγε κάποιος να πάω σε Samsung αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου. Ειδικά το Ultra είναι τεράστιο για τα γούστα μου και για τη χρήση που κάνω στη συσκευή. Από την άλλη είναι το μοναδικό με jack, επίπεδη οθόνη χωρίς καμπύλες που δε πιάνει η αφή και τρύπες για την κάμερα. Αναλογία που βολεύει καλύτερα για χρήση με το ένα χέρι. Θα μπορούσε ο αισθητήρας για το αποτύπωμα να ήταν μέσα στην οθόνη αλλά οκ. Το θέμα με την υπερθέρμανση είναι έντονο; Όσον αφορά την κάμερα για φωτογραφίες είμαι σίγουρος πως θα είναι καλύτερη από το OP που έχω οπότε δε με πολυαπασχολεί.
×
×
  • Create New...