Jump to content

geo100

Members
  • Δημοσιεύσεις

    25
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

geo100's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλημέρα. Σκέφτομαι να περάσω από το LG L5 E610 στο LG L5 E460. Έχει νόημα; Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Στο gsmarena βλέπω για το πρώτο μοντέλο 900 ώρες, ενώ για το άλλο 550, αν θυμάμα καλά. Πώς είναι στην πράξη η μπαταρία στο ΙΙ (Ε460); Γιατί με το Ε610 είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Με τη χρήση που του κάνω, με βγάζει 4 μέρες! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. Φίλε, Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ακολουθήσω την υπόδειξή σου και θα το δοκιμάσω για κάποιες μέρες. Ήδη το εγκατέστησα και κατέβασα και ένα επιπλέον theme. Απλώς θα προτιμούσα να είναι μια εφαρμογή που δε στηρίζεται στο άναμμα της οθόνης, αλλά στο άναμμα των κάτω πλήκτρων. Κατέβασα και το iLED, για να το δοκιμάσω, αλλά δεν φαίνεται να παίζει. Λέει ότι ξεκινάει, αλλά δε δείχνει κάποιο αποτέλεσμα. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση...
  3. Καλημέρα σε όλους. Μήπως έχει βρει κανείς εφαρμογή που κάνει τα κάτω πλήκτρα αφής να ανάβουν και να δημιουργούν υπενθύμιση (π.χ. για μηνύματα ή εισερχόμενες κλήσεις) χωρίς root; Μια και το συγκεκριμένο κινητό δεν έχει led ειδοποίησης. Έχω δοκιμάσει μερικές τις τελευταίες μέρες, αλλά ανεπιτυχώς. Άλλες θέλουν root (που δεν έχω λόγω να κάνω), ενώ άλλες είναι φτιαγμένες για άλλες συσκευές. Το NoLED π.χ. βγάζει χρωματιστά τετραγωνάκια στην οθόνη, αλλά την ανάβει σε μεγάλο βαθμό, έτσι που καταναλώνει μπαταρία. Υπάρχει καμιά καλή εναλλακτική; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  4. Καλησπέρα και συγγνώμη για την παρένθεση. Επειδή δεν έχω καταλάβει καλά, υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος (π.χ. κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα) να μπορέσω να μεταφέρω εφαρμογές που κανονικά δεν μεταφέρονται, στην κάρτα SD; Έχω δοκιμάσει μέσα από τις ρυθμίσεις και με το SuperBox ή το App2SD, αλλά κάποιες δεν μετακινούνται. Θεωρώ ότι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι πως γεμίζει πολύ εύκολα η εσωτερική μνήμη. Υπάρχει λοιπόν κάτι εξειδικευμένο που να κάνει αυτή τη δουλειά χωρίς root ή κάτι αντίστοιχο; Γιατί κατά τα άλλα μου φαίνεται πολύ αξιόλογο κινητό, το οποίο δεν θα ήθελα να αποχωριστώ μόνο γι' αυτό το θέμα. Ευχαριστώ πολύ!
  5. Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στα ερωτήματά μου. Η αλληλεγγύη μεταξύ χρηστών, και μάλιστα μεταξύ πιο πεπειραμένων προς λιγότερο πεπειραμένους, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για μένα και η κινητήριος δύναμη αυτής εδώ της κοινότητας. Για το office έχω το Documents on the GO και έχω λύσει πολλά θέματα, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω ακόμη απλά .txt αρχεία. Το jbed δεν υπάρχει (τουλάχιστον όσες φορές κοίταξα εγώ) στο market. Και δεν μπόρεσα να το βρω αλλού. Για τη διάρκεια μπαταρίας δε θα συμφωνήσω. Επαναλαμβάνω ότι η HTC έχει ένα θέμα μ' αυτό και με τη θερμοκρασία. Αντιπαραβάλλω το Omnia και Omnia Lite της Samsung. Άρα για μένα είναι θέμα διαχείρισης ενέργειας. Το ότι το τηλέφωνο είναι low-end δεν μου λέει κάτι. Στο κουτί, όταν το αγόρασα, δεν έλεγε "ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι low-end, μην το πάρετε, γιατί δε θα μπορείτε να κάνετε διάφορα..." Το Wildfire S που είναι πιο ακριβό (και έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης) έχει μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. Δεν μπορώ να φανταστώ να αναζητώ μονίμως πρίζα για να φορτίζω το τηλέφωνό μου. Σιγά μην πρέπει να έχουμε μια πρίζα πάντα πάνω μας! Για root νομίζω δεν γίνεται, αφού έχω την έκδοση 2.2.1! Και πάλι ευχαριστώ!
  6. @athanaso77: Φυσικά και διάβασα την αρχική σελίδα και μετά την προτροπή σου την ξαναδιάβασα. Δεν αισθάνθηκα πιο κατατοπισμένος, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο αναλυτική και σωστή ήταν η "εισαγωγή" αυτή, αλλά με τη δική μου κατάσταση και τις απορίες. @nasos38: Φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Βέβαια, 5-10 λεπτά σερφάρισμα την ημέρα δε μου φαίνεται αρκετό για να δικαιολογεί αυτή την απώλεια ενέργειας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έτσι θα είναι. Όπως και σε ένα Diamond που είχα, δε φαίνεται η HTC να τα πηγαίνει και πολύ καλά με τη διάρκεια μπαταρίας (για να μην πω για τη θερμοκρασία)! Για τη συμβατότητα με το PC αναφέρω και πάλι το Office και το ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις αυτούσιους φακέλους και να τους βλέπεις στο κινητό. Ένα άλλο θέμα που δεν έχω λύσει μέχρι στιγμής είναι με τα jar αρχεία. Έχω κάποιες εφαρμογές σε .jar που τις έχω φτιάξει εγώ και τις θέλω και σ' αυτό το κινητό, αλλά δεν έχω βρει εφαρμογή που να τις "παίζει" σε android. Αν θέλεις, εξήγησέ μου λίγο περισσότερο τι εννοείς με τις εφαρμογές, να μην τις τρέχω ταυτόχρονα; Εκτός από απεγκατάσταση, μπορώ να κάνω και κάτι άλλο, προκειμένου να κερδίσω αποθηκευτικό χώρο στη μνήμη του κινητού; (στην κάρτα έχω 8gb, δε με νοιάζει). Ευχαριστώ και πάλι!
  7. Γεια και χαρά σε όλους! Πρόσφατα αγόρασα ένα Wildfire. Το είχαν δυο-τρεις γνωστοί μου και είδα ότι αφ' ενός μπορείς να πληκτρολογείς με το δάχτυλο (ενώ το wm phone που είχα μέχρι προ τινος δεν ήταν βολικό σ' αυτό) και αφ' ετέρου η οθόνη έχει ικανοποιητική ευκρίνεια κάτω από ηλιόλουστο περιβάλλον. Εξ άλλου, ήθελα να αφήσω μετά από 8 χρόνια τα wm και να δω τι είναι αυτό το android! Επειδή όμως οι παραπάνω γνωστοί μου δεν είναι άνθρωποι με ιδιαίτερες απαιτήσεις, γρήγορα διαπίστωσα ότι το τηλέφωνο έχει και κάποια, σημαντικά για μένα, μειονεκτήματα (σίγουρα και πλεονεκτήματα, όπως προανέφερα, αλλά δεν είναι τα πλεονεκτήματα που μας ταλαιπωρούν): - το android είναι μεν ένα φθηνό λογισμικό (περισσότερο για τους κατασκευαστές, για να μην έχουν ανάγκη τη MS), δεν είναι όμως κάτι το οποίο μπορείς να ρυθμίζεις όπως θέλεις, ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες και γνώσεις - η συμβατότητα με τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στο PC δεν είναι πάντοτε δεδομένη (και έχω πρώτα στο μυαλό μου το office και τη δυνατότητα επεξεργασίας, ακόμη και με εμπορικές εφαρμογές) - η εσωτερική μνήμη γεμίζει πολύ γρήγορα και δεν μπορούν να μετακινηθούν όλες οι εφαρμογές στην κάρτα. Έτσι, αν εγκαταστήσεις ένα λεξικό, ένα iGo και δυο-τρία άλλα βασικά, έχεις ξεμείνει από μνήμη (το iGo που προανέφερα δεν μετακινείται με τίποτα κι ας είναι συγκριτικά μεγάλο) - η μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω αν είναι λόγω των widgets ή από κάτι άλλο. Σε μένα διαρκεί 3 μέρες με κάτι λεπτά σερφαρίσματος και κατεβάσματος email μέσω wifi κάθε μέρα και ελάχιστα λεπτά ομιλίας! Ζητώ συγγνώμη, αν τα παραπάνω έχουν καλυφθεί και αλλού. Θα μπορούσε κάποιος να δώσει λύση σε κάποιο από αυτά; Κάτι που να μην έχω δει- να μην έχω βρει;
  8. Ζητώ συγγνώμη που γυρίζω το θέμα προς τα πίσω, αλλά θέλω να αναφερθώ στο θέμα του service. Μ' αρέσει να κατηγορώ τις εταιρείες, όταν κάνουν (ή ρίχνουν στην αγορά) προχειροδουλειές, αλλά μ' αρέσει να ακούγονται και τα καλά. Παραπάνω έχω αναφέρει ότι το κινητό μου πριν από κάποιους μήνες μού εμφάνισε πρόβλημα με την οθόνη. Συγκεκριμένα (το αναφέρω πάλι), κάθε φορά που πατούσα στην οθόνη, αυτό το αντιλαμβανόταν ως πολλαπλό πάτημα. Έκανα backup τις επαφές με το PIMBackup που ξέρω ότι δουλεύει εδώ και χρόνια, σε όλες τις συσκευές που το έχω δοκιμάσει. Μετά έκανα backup και σε όλα τα δεδομένα με το Sprite και το Spb. Επειδή δεν είχα πρόχειρο Win mobile phone, αλλά μόνο ένα SonyEricsson T700, εξήγαγα τις επαφές μου από το αρχείο του PIMBackup και τις εισήγαγα στο gmail, από όπου τις εκτύπωσα, προκειμένου να μη μείνω χωρίς αυτές για όσο διάστημα θα κρατούσε η επισκευή. Τα emails ήταν καλά φυλαγμένα στο gmail. Το έστειλα (από επαρχία) με κούριερ στη Smartec μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, καθώς ήταν εντός εγγύησης. Επιβαρύνθηκα τα έξοδα αποστολής. Τους ενόχλησα μετά από 3-4 μέρες, για να δω, αν το έχουν λάβει και κατά πόσο έχει πρόβλημα. Αναγνώρισαν το πρόβλημα και μου είπαν ότι έχουν παραγγείλει τα σχετικά (υποθέτω το digitizer) και τα περιμένουν. Έτυχα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, περίοδο κατά την οποία ό,τι στέλνεται από εξωτερικό κάνει υπερβολικά πολλές μέρες να έρθει. Παρ' όλα αυτά έλαβα πίσω το κινητό στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας (με δική τους χρέωση). Το πακετάρισμα ήταν υποδειγματικό. Δεν έχω ξαναλάβει συσκευή τόσο προσεκτικά συσκευασμένη. Είχαν φτιάξει την οθόνη και κάτι ακόμα που δεν ήταν υποχρέωσή τους! Μέχρι αυτή τη στιγμή η οθόνη δουλεύει καλά. Δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει. Προσπάθησα να επαναφέρω όλα τα δεδομένα μου με το Spb, αλλά, όπως μου υποδείχθηκε και παραπάνω, το πρόγραμμα κολλούσε. Μετά από 2-3 επανεκκινήσεις (soft reset), δοκίμασα το Sprite. Δούλεψε ρολόι και σε λίγα λεπτά είχα τα πάντα όπως πριν! Να σημειώσω ότι λίγα προγράμματα έχω εγκατεστημένα στην εσωτερική μνήμη. Τα περισσότερα τα έχω στην κάρτα. Επανήλθαν και αυτά κανονικά. Νομίζω ότι αν πάρω ξανά Samsung θα είναι για δυο λόγους: ο ένας η διάρκεια μπαταρίας και ο άλλος η Smartec. Και με άλλες πολύ ακριβότερες συσκευές στο παρελθόν από επαρχία δεν εξυπηρετήθηκα συντομότερα από το αντίστοιχο service. Και, το ζητούμενο για μένα είναι να έχω όσα περίπου θέλω με 180-200 ευρώ και όχι με 800!
  9. Φίλε athanaso77, επειδή αποφάσισα να κάνω backup χρησιμοποιώντας το spb που προτείνεις ως πιο πεπειραμένος και να κάνω hard reset, θα μπορούσες να με βοηθήσεις στο εξής; Έχω τα περισσότερα προγράμματα εγκατεστημένα στην κάρτα μνήμης. Θα πρέπει να επιλέξω full backup για να μπορώ να τα επαναφέρω όπως είναι τώρα; Ή μήπως θα πρέπει να επιλέξω custom και να επιλέξω, εκτός από τα pim data, τα messages κλπ, και τους αντίστοιχους φακέλους στην κάρτα, δηλαδή program files, my documents, windows; Συγγνώμη αν είναι off-topic, αλλά εντάσσεται στην προσπάθεια να δω πως θα συμπεριφερθεί η συσκευή μετά από ένα hard reset. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  10. Καλημέρα σε όλους. Επειδή τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι να αγοράσω τη συσκευή αυτή, θα μπορούσε κάποιος να δώσει τα κυριότερα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα; Βασικά είμαι με windows mobile συσκευές από τότε που κυκλοφόρησαν και θα ήθελα: 1) να μεταφέρω τις επαφές μου στο καινούργιο λειτουργικό χωρίς να κάτσω να περάσω χειροκίνητα 300 πρόσωπα 2) να έχω επεξεργασία αρχείων office 3) να έχω κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης αντίστοιχο του Destinator που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή και σε γενικές γραμμές με ικανοποιεί και ως περιβάλλον και ως χάρτες (για Ελλάδα και Ευρώπη) 4) να βάλω κανένα λεξικό (π.χ. Αγγλο-Ελληνικό) του τύπου SlovoEd 5) να έχω καμιά εφαρμογή με εορτολόγιο Τι λέτε; Υπάρχουν όλα αυτά; Γνωρίζει κάποιος; Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που θα συναντήσω, αν το πάρω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  11. Τελικά, μετά από δύο μέρες χρήσης, βλέπω ότι αυτό που ανέφερα παραπάνω με τη ρύθμιση του spb mobile shell στο παρατεταμένο πάτημα δεν έφερε αποτέλεσμα. Απλώς έτυχε σε κάποια σημεία να μην το κάνει η οθόνη αρχικά και υπέθεσα ότι το πρόβλημα διορθώθηκε. Υποθέτω ότι κάτι έχει πάθει το digitizer και θα ήθελα τα φώτα σας για το αν καλύπτεται από εγγύηση. Φίλε dbal δε θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την ποιότητα των midrange πολυκινητών (όχι μόνο μαζί σου, δηλαδή. Κι ένας φίλος μου το ίδιο μου είπε μόλις πριν από λίγο). Όταν αγόρασα τη συσκευή πουθενά η Samsung δεν έγραφε (π.χ. πάνω στο κουτί) ότι, αν πάρετε αυτό το "φθηνό" κινητό, να ξέρετε ότι σύντομα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αν θέλετε κάτι πιο σίγουρο, διαθέστε 400 ευρώ παραπάνω. Άλλωστε στο παρελθόν είχα και ακριβά κινητά και είδα την πραγματική τους αξία! Τι να πω, για τη διάρκεια μπαταρίας ή για το ότι το προτελευταίο wm phone που είχα έπαιρνε φωτιά με κάθε κλήση πάνω από 2 λεπτά; Επιπλέον δεν με γοητεύει καθόλου το να κυκλοφορώ με συσκευή αξίας 700 ή 800 ευρώ (προ επιδότησης) και να κλαίγομαι αν τη γρατζουνίσω ή τη χάσω. Γι' αυτό και με το B7300 ένιωσα πιο άνετα από την πρώτη στιγμή, ωστόσο δεν το κακομεταχειρίστηκα καθόλου, ούτε σε σχέση με το υλικό ούτε σε σχέση με το λογισμικό, γι' αυτό και ανέμενα καλύτερη συμπεριφορά του τηλεφώνου στο πέρασμα του χρόνου. Άλλωστε μού παρουσίασε το πρόβλημα γύρω στο καλοκαίρι, δηλαδή μετά από 4-5 μήνες χρήσης και αυτό δεν νομίζω να είναι "μια ολόκληρη ζωή" για ένα κινητό που είχε αξία 290 ευρώ (προ επιδότησης) όταν το αγόρασα. Να σκεφτούμε ότι ένα απλό κινητό των 60 ευρώ μπορεί να κρατήσει χρόνια. Μήπως είναι το λειτουργικό που κάνει τη διαφορά; Επιπλέον, αυτή τη στιγμή το HTC Wildfire π.χ. έχει τιμή αντίστοιχη του Β7300 και χαρακτηριστικά πολύ ποιοτικά, από ό,τι φαίνεται από τα κομμάτια που έχουν 3 γνωστοί μου. Φαντάζομαι ότι δεν θα θεωρήσουμε λογικό μετά από 5 μήνες να χαλάσει και σ' αυτό η οθόνη ή κάτι άλλο. Αλλιώς, το ξαναλέω κι ας γίνω κουραστικός, θα ανέμενα ένα sticker πάνω στο κουτί που να λέει: "προσοχή, η οθόνη χαλάει γρήγορα" ή κάτι άλλο σχετικό. Επειδή λοιπόν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, θέλω η οποιαδήποτε εταιρεία να σέβεται τα ωραία λεφτουδάκια που έδωσα (λίγα ή πολλά γι' αυτήν- υπολογίσιμα για μένα) και να με στηρίξει ως προς την εγγύηση και την επισκευή. Αν έχει κάποιος πληροφορίες για τη διαδικασία ή τις δυνατότητες επισκευής σ' αυτή την περίπτωση, ας δώσει καμιά άποψη.
  12. Θέλω να κάνω ένα backup κάποια στιγμή, να δω πώς θα συμπεριφερθεί, αλλά δεν έχω κανένα από τα προαναφερθέντα προγράμματα και ούτε μπορώ να τα "βρω" αυτή τη στιγμή. Αφού λοιπόν δεν ήξερα και δεν είχα να κάνω κάτι άλλο, έκανα τα εξής στο περιβάλλον του spb mobile shell: Πάτησα στην αρχική οθόνη κάτω αριστερά "Εκκίνηση", στη νέα οθόνη "Ρυθμίσεις", έπειτα "Spb Mobile Shell" και μετά "Σύστημα". Εκεί, στην επιλογή "Υποστήριξη παρατεταμ. πατήματος" επέλεξα "Ανενεργό". Μου φαίνεται ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Φίλε ji_ma_kos, δες αν γίνεται κάτι και σε σένα. Αλλιώς, φίλε athanaso77, υπάρχει περίπτωση να είναι βλάβη του digitizer; Αν ναι, να καλύπτεται άραγε από εγγύηση;
  13. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Και σε μένα μάλλον έτσι εκδηλώθηκε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κοιτάξω τις επιμέρους πληροφορίες (PDA, CSC κλπ), γιατί δεν το έχω μαζί μου, αλλά κάτι μου λέει ότι οι δύο περιπτώσεις μας έχουν κάτι κοινό. Δεν μπορώ να το συσχετίσω με την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος (π.χ. του SPB Mobile Shell), αλλά αν ήταν έτσι από την αρχή, θα το είχα δώσει πίσω. Μάλλον δεν ήταν. ji_ma_kos, όταν λες ότι δεν είναι πρόβλημα που λύνεται με reset, εννοείς ότι έχεις δοκιμάσει hard reset και δεν έγινε τίποτα; Το ρωτάω, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ hard reset σ' αυτό, επειδή έχω πολλά προγράμματα με κωδικούς ενεργοποίησης που θα πρέπει να ξαναπερνάω (spb, slovoed κλπ)και το φοβάμαι να κάνω την ίδια διαδικασία εξ αρχής. Καμιά ιδέα;
  14. Συμφορουμίτες, καλημέρα. Έχω το συγκεκριμένο κινητό εδώ και αρκετούς μήνες. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας και κινητό, το οποίο με 2 λεπτά ομιλίας δεν παίρνει φωτιά (όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ακριβότερες συσκευές άλλη εταιρείας, ξέρουν τι εννοώ). Και άλλα πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα: η οθόνη έχει μια περίεργη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, όταν πατάω με το δάχτυλο κάπου μία φορά, το αντιλαμβάνεται σαν 3-4. Αυτό είναι φοβερά άβολο στην πληκτρολόγηση του pin και των μηνυμάτων. Με τη γραφίδα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αλλά εξακολουθούν να είναι εκνευριστικά, αφού αναγκάζομαι να γυρνάω πίσω και να σβήνω τα διπλοπατημένα γράμματα. Εννοείται ότι έχω κάνει στοίχιση οθόνης αρκετές φορές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος; Αν ναι, έχει βρεθεί λύση; (Το σύστημά μου έχει wm 6.5 - Έκδοση 5.2.21856) Ζητώ συγγνώμη, αν έχει ήδη απαντηθεί, αλλά όσο κι αν έψαξα, δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Παρακαλώ, βοηθήστε!
  15. Φίλε verikets, το PC suite θέλει εγκατάσταση πριν τοποθετηθεί το τηλέφωνο στη USB; Αν ναι, εγώ που το συνέδεσα πριν και τα Win (sVista) εγκατέστησαν τους δικούς τους drivers, τι πρέπει να κάνω; Δεν βρίσκει συνδεδεμένο τηλέφωνο. Α, και κάτι άλλο: για να μη φορτίζει το τηλέφωνο από το PC όσο είναι συνδεδεμένο στη USB, τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει κάποια επιλογή, όπως στα wm pda; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά!!!
×
×
  • Create New...