Jump to content

sts_swiss

Members
  • Δημοσιεύσεις

    108
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

sts_swiss's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Αρχικά συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Τις δύο τελευταίες μέρες έψαξα αρκετά το θεματάκι που μας απασχολεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς το αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος. Συνήθως εμφανίζεται στους φορητούς υπολογιστές όταν αυτοί συνδεθούν με κάποια εξωτερική συσκευή εικόνας ή ήχου. Στην πρώτη περίπτωση το αντιλαμβάνεται κανείς παρατηρώντας “νερά”-τρέμουλο-οριζόντιες γραμμές στην οθόνη. Στην δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται ένας ενοχλητικός θόρυβος, πχ στα ηχεία που έχουν συνδεθεί με τον φορητό γνωστός και ως hum noise. Μερικές φορές στην δεύτερη περίπτωση θόρυβος δημιουργείται ακόμα και από την λειτουργία του επεξεργαστή και του σκληρό δίσκου. Ειδικά δε όταν χρησιμοποιείται το ποντίκι για κάποιο λόγο το πρόβλημα επιδεινώνεται. Και οι δύο περιπτώσεις κατά 90% προέρχονται από την ίδια αιτία. Το φαινόμενο Βρόγχου Γείωσης γνωστό και ως Ground loop. Επειδή έχω μαζέψει αρκετό υλικό τόσο για το πρόβλημα αυτό όσο και για διάφορους τρόπους με τους οποίους λύνεται θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να τα μαζέψω ώστε οι πληροφορίες αυτές να καταλήξουν σε ένα μικρό how to-info thread. Πιστεύω έτσι θα είναι καλύτερα και για όποιον το αντιμετωπίσει μελλοντικά και θελήσει να βρει συγκεντρωμένο υλικό. @Alexel Η λύση με την μονωτική πάνω στην γείωση όντως θεωρείται προς αποφυγή. Διάβασα όμως πως αρκετοί το έπραξαν, δουλεύοντας για πολλά χρόνια με τον φορητό τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα αφαιρούσαν την γείωση από τον φορητό και όχι για παράδειγμα από την οθόνη. Αναρωτήθηκα και εγώ αν αφαιρώντας την γείωση από την οθόνη (με την μέθοδο της μονωτικής) θα είχα αποτέλεσμα και ίσως ήταν ασφαλέστερο από το να αφαιρέσω την γείωση του φορητού. Τελικά επιβεβαιώθηκα από σένα ότι λειτουργεί μιας και έτσι σπάει το ground loop. Αυτό το ανταπτοράκι που του κάνει τα 3...2 :lol::lol: είναι πιστεύω πιο ενδεδειγμένη λύση. Παρατήρησα πως πολλές συσκευές στο σπίτι (τηλεόραση, δορυφ. αποκωδικοποιητής, πορτατίφ, router) έχουν πρίζα με δύο pin άρα (?) δεν έχουν γείωση. Τότε η εξωτερική οθόνη που πιστεύω έχει μικρή κατανάλωση γιατί να περιέχει γείωση? Είναι ασφαλές να την απομονώσουμε και έτσι να λύσουμε προσωρινά ή και οριστικά το πρόβλημα? Αρκετοί έχουν “κόψει” την γείωση χωρίς κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορώ όμως ακόμα να προτείνω την λύση αυτή και να παίξω με την ασφάλεια του καθενός. Ηλεκτρολόγος δεν είμαι και γιαυτό θα παρακαλούσα αν διαβάζει το θέμα κάποιος ειδικός να μας πληροφορήσει όσο γίνεται για το θέμα κυρίως της γείωσης. Πάντως μια σωστή λύση όντως είναι κοντά! :up:
  2. Έχεις δίκιο...πρέπει να είναι θέμα laptop και ειδικά τροφοδοτικού-γείωσης. Όσο για την HDMI που ειναι εξολοκλήρου ψηφιακή σύνδεση ακόμα και να έχει πρόβλημα γείωσης το laptop πιστεύω πως δεν θα περνά το πρόβλημα στην οθόνη. Κάτι σαν την ψηφιακή και αναλογική μετάδοση τηλεοπτικών καναλιών. Για τον ήχο τελικά υπάρχουν κάποιες συσκευές ground looπ isolator. Για την εικόνα δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα κάτι. Θα το ερευνήσω παραπάνω μήπως και σταθούμε τυχεροί! Ελπίζω ίσως κάποιος που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση να την μοιραστεί μαζι μας! @ alexel Μήπως δοκίμασες την μέθοδο με την μονωτική πάνω στην γείωση?
  3. Δυστυχώς στην δική μου περίπτωση δεν βλέπω κάποια αλλαγή. Απορώ αν με κάποια άλλη μάρκα οθόνης θα είχα τα ίδια αποτελέσματα. Επειδή είμαι σίγουρος ότι αρκετός κόσμος έχει συνδέσει φορητό με εξωτερική οθόνη θα ήθελα να ρωτήσω με τι συνδυασμό δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα (μάρκα φορητού - μάρκα οθόνης)
  4. Κρίμα γιατί είχα σκεφτεί για επόμενο βήμα την αγορά ups. Με το σκεπτικό ότι το ρεύμα που θα προέρχεται από το ups θα είναι “σταθερό”, κάτι σαν της μπαταρίας, θα έλυνα το πρόβλημα. Τώρα απογοητεύομαι. Διάβασα και κάτι άλλο κυρίως σε άτομα που είχαν τον ίδιο “θόρυβο” αλλά στο line out. Κάλυψαν την γείωση του φις του φορητού με μονωτική ταινία και το πρόβλημα λύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Δεν ξέρω όμως τι κινδύνους κρύβει αυτή η ενέργεια.
  5. Καλησπέρα στη παρέα του forum. Αντιμετωπίζω ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα και παρά το αρκετό googling δεν έχω βρει τελική λύση. Ελπίζω στη βοήθειά σας! Κατέχω έναν acer travelmate 6292 φορητό. Λόγω του ότι τελευταία τον χρησιμοποιώ αρκετές ώρες συνεχόμενα και κουράζει η οθόνη του (12.1”) αποφάσισα να αγοράσω μια οθόνη για εξωτερική σύνδεση. Κατέληξα τελικά στην Asus VW195D που με κάλυπτε για τον λόγο που την χρειαζόμουν. Όλα καλά μέχρι εδώ. Χρησιμοποίησα το απλό καλώδιο VGA (D-Sub 15 pin) που περιείχε η συσκευασία για να συνδέσω φορητό και οθόνη αμφότερα. Σαν οθόνη όρισα αποκλειστικά την εξωτερική και πείρα αμέσως την μέγιστη ανάλυσή της (1440 x 900). Εκεί όμως συνέβει το εξής. Σε σκούρα χρώματα κυρίως παρατήρησα “κύματα-οριζόντιες γραμμές” που τρεμοπαίζουν με μεγάλη συχνότητα. Στην αρχή υπέθεσα ότι είχε πρόβλημα η οθόνη. Παίζοντας λίγο με τα καλώδια και τις συνδέσεις δεν είδα να λύνεται το πρόβλημα. Άλλαξα και τη πρίζα τόσο της οθόνης όσο και του φορητού χωρίς αποτέλεσμα. Αγόρασα μετά από παρότρυνση τεχνικού ένα θωρακισμένο καλώδιο. (μου ξεκαθάρισε πως αν δεν παρατηρούσα μεγάλη διαφορά θα μπορούσα να το επιστρέψω) Το καλώδιο : http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=991139&catalog=23&x=30&category=69978275&page=3 Η αλήθεια είναι πως διαφορά υπήρχε σε σχέση με το καλώδιο της asus αλλά το πρόβλημα παρέμενε ενοχλητικό. Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο και λίγη τύχη έπεσα σε κάποια άρθρα περί ground loop. Κατέληξα στο να βγάλω το τροφοδοτικό του φορητού και να το αφήσω να δουλέψει με την μπαταρία του και ως δια μαγείας η εικόνα ήταν άψογη. Όταν έμπαινε το τροφοδοτικό εξακολουθούσε το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει το τροφοδοτικό, η γείωση, το ρεύμα (τάση), ή κάτι άλλο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα και αν έχει καταλήξει σε κάποια λύση. Οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλησπέρα παιδια. Μια γρήγορη ερώτηση να κάνω. Επειδή ενδιαφέρομαι να αποκτήσω το n95 πήγα το σ/κ μια βόλτα απο πλαίσιο. Πρόσεξα το εξής. Υπήρχαν δύο ειδών κουτιά. Η διαφορά έτσι όπως τα είδα γρήγορα γρήγορα ήταν ότι στο ενα υπήρχε εκτυπωμένο ένα άσπρο πλαίσιο που έγραφε "Nokia Mobile Charger DC-4" και την λέξη included σε αρκετές γλώσσες. Δεν ήταν αυτοκόλλητο αλλα κανονικά εκτυπωμένο στο κουτί. Ποιό απο τα δύο περιέχει πιο "νέα" συσκευη? Δεν ρώτησα κάποιον εκείνη την ώρα γιατί δεν ήξερα αν θα έπαιρνα ειλικρινή απάντηση!
  7. Καλησπερα...ενδιαφερομαι να αγορασω μια συνδρομη nova για 3 μηνες ετσι ωστε να δω αν αξιζει η οχι και για μεγαλυτερο διαστημα. Απο οτι διαβασα κοστιζει 171 ευρω δηλαδη 57 το μηνα (αρκιβουτσικο λιγο). Περα απο αυτο ηθελα να μαθω μετα το τριμηνο τι γινεται? Σου διακοπτουν την συνδεση και αγοραζεις ξανα 3μηνο 6μηνο 12μηνο η γινεται κατι σαν αοριστου χρονου? Το πρωτο 3μηνο θα το προπληρωσω ή θα ερχεται λογαριασμος καθε μηνα με το ποσο των 57 ευρω? Δυστηχως ελειπα στο εξωτερικο για ενα 8μηνο και οταν γυρισα ειδα μια καινουρια πολυκατοικια να μου "κλεινει" τον αερα με αποτελεσμα να μην μπορω να βλεπω καθαρα ουτε τα κρατικα καναλια. Οποτε η δορυφορικη (επι πληρωμης) ειναι καπως μονοδρομος. Και κατι ακομα. Ειχα την εντυπωση πως η Νετ ειχε παρει τα δικαιωματα του Παναθηναικου και του Ολυμπιακου τοσο για τα εντος εδρας στο πρωταθλημα οσο και στο champions league και στο uefa. Σημερα ειδα διαφημστικο spot οτι η nova θα δειξει τα εντος εδρας του Ολυμπιακου στο ch.league ενω για τα εκτος εδρας ουτε κουβεντα..μπορει να με ενημερωσει καποιος γενικα για τις ελληνικες ομαδες ποια καναλια εχουν παρει τα δικαιωματα τους? ευχαριστω προκαταβολικα
  8. Να ρωτησω κατι...αν δεν πας να ψηφισεις θεωρητικα-πρακτικα εχεις τπτ κυρωσεις. Θυμαμαι οτι ισχυε καποια στιγμη κατι για την χιλιομετρικη αποσταση απο το μερος που ψηφιζεις. Ισχυει ακομα? Στις προηγουμενες ειχα ψηφισει κανονικα. (Σπουδαζω Ηρακλειο...ψηφιζω Αθηνα)
  9. Για αυτο τον λογο ειπα και "λογικα" γιατι και μενα στην Γερμανια σχεδον παντα Vodafone δειχνει. Μερικες φορες σε πολυκαταστηματα επιανε και καμια T-mobile οταν εβλεπα πως δεν εχει σημα η voda και το γυριζα στο manual. Τεσπα...μετα απο τηλ δεν μου ειπαν κατι συγκεκριμενο περα απο το οτι και οι γραμμες ειναι ενταξει και θα μπορουσε να οφειλεται τυχαια οταν στιγμιαια αλλαζε δικτυο και χανοταν το σημα για δευτερολεπτα...βεβαια κραταω επιφυλαξεις για αυτο γιατι πιο λογικο 8α το εβρισκα να μου εβγαζε πως "ο συνδρομιτης δεν ειναι διαθεσιμος" !!!
  10. Μια ερωτηση και απο μενα...ειχα ενα laptop αποθηκευμενο σε τσαντουλα εδω και κανενα 6μηνο. Σημερα που το ξετρυπωσα παρατηρησα οτι στο σημειο που ακουμπουν οι καρποι εχει μαυρισει λιγακι (η κασα του ειναι ασημενια). Προφανως πρεπει να ειναι απο τον καιρο και απο την εποχη που το χρησιμοποιουσα συχνα..Προσπαθησα με βρεγμενο πανακι να τα καθαρισω αλλα δεν ειχε ιδιαιτερα αποτελεσματα..Επειδη σκοπευω να το χαρισω και δεν θελω να κανω κανενα πειραμα και βγει χειροτερο αποτελεσμα γνωριζετε κανενα υγρο-spray η καποιον αλλο τροπο για τετοιες επιφανειες (πλαστικο) ωστε να καθαρισει?
  11. Στο ξενοδοχειο που ειναι εχει D2 Vodafone. Το εχει αφησει στη αυτοματη επιλογη οποτε μεσα στην ημερα λογικα βρισκοταν και σε αλλες καλυψεις. Κατι μου λεει οτι μπορει να ειναι και απο εδω το προβλημα γιατι το μηνυμα με τον ανυπαρκτο αριθμο το βγαζει πολυ γρηγορα μεσα σε 2 δευτερα το πολυ...θα παρω μαλλον ενα τηλ. στην εξυπηρετηση!
  12. Μια ερωτηση για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω τις τελευταιες μερες. Η μητερα μου βρισκεται στην Γερμανια. Μεσα σε μια μερα τουλαχιστον 4 απο τις 8 κλησεις μου τις αποριπτει βγαζοντας το μηνυμα "ανυπαρκτος αριθμος" στο κινητο με το αντιστοιχο "του του του" :) Συνηθως με μια απανωτη προσπαθεια πιανει γραμμη και ολα καλα..εχω συνδεση vodafone και η μητερα μου το ιδιο. Οσο βρισκοταν Ελλαδα δεν το αντιμετωπισα αυτο το προβλημα ποτε. Προσπαθησα και απο ενα διαφορετικο κινητο με vodafone cu και παλι τα ιδια. Ξερετε τι μπορει να φταιει?
  13. Ελπιζω να ειναι το καταλληλο μερος για μια ερωτηση!! Σκοπευω να κλεισω ενα ταξιδι για μοναχο στις 27.12.2007 με 3.1.2008. Απο μια συγκριση τιμων ειδα οτι η Lufthansa προσφερει τις καλυτερες τιμες για αυτην την περιοδο. Μονο που συμβαινει το εξης περιεργο. Απο το online booking system οταν βαζει κανεις ath-muc-ath βγαζει την τιμη των 204 ευρω που περιλαμβανουν ολους τους φορους. Αντιθετα αν προσπαθησεις να κλεισεις ξεχωριστα ath-muc και muc-ath το συνολο με ολους τους φορους βγαινει 137 ευρω. Μετα απο επικοινωνια με την εταιρια η κοπελα δεν μπορεσε να μου εξηγησει γιατι συμβαινει αυτο και αρκεστηκε στο οτι αλλο το ταξιδι με επιστροφη και αλλο το one way ταξιδι...υπαρχει καποια σημαντικη διαφορα? γιατι εγω να πω την αληθεια περα απο τα 67 ευρω δεν βρισκω κατι αλλο
  14. το θεμα ειναι οτι δεν εχω εγκαταστησει ομως κανενα plug in..δεν ξερω ακομα δεν εχω βρει κατι το οποιο να φερνει αποτελεσμα..
  15. καλησπερα παιδια... χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο firefox αλλα με την τελευταια εκδοση αντιμετωπιζω ενα προβλημα. Ειτε εχω ενα παραθυρο ειτε αρκετα η υπολογιστικη ισχυ βρισκεται σε πολυ υψηλα επιπεδα...οταν κλεινω τον firefox επανερχεται στα κανονικα επιπεδα. Εψαξα στο site με τα bugs και αν και βρηκα παρομοια περιστατικα δεν βρηκα καποια αποτελεσματικη λυση. Εχετε καμια ιδεα που μπορει να βοηθησει?
×
×
  • Create New...