-
Δημοσιεύσεις
4.103 -
Εγγραφή
-
Days Won
14 -
Αξιολογήσεις
100%
Content Type
Προφιλ
Περιοχές Συζητήσεων
Κατάστημα
Αγγελίες
Calendar
Everything posted by georgemv
-
Όπως τα λες θα γίνει. Βεβαιώσου ότι λέει Cosmote WiFi calling στο όνομα δικτύου και είσαι έτοιμος. Δεν θα υπάρχουν άλλα προβλήματα αν συνδεθεί μετά στο δίκτυο.
-
Ανεπίσημα, μέχρι το καλοκαίρι το πολύ θα παίζει και VoNR στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
-
Βγήκε το iOS 18.4 RC με carrier update. Δεν έχει carrier update για SA η Cosmote. Άρα πάνε για τέλος Σεπτεμβρίου με iOS 19.
-
Εν τω μεταξύ εντός ΕΕ η Cosmote κάνει roaming κατά βάση σε δίκτυα του ομίλου με μηδενικό οριακό κόστος.
-
Περιμένω να κάνουν το μπαμ με SA roaming με τη μαμά Τέλεκομ Ντόιτς-λαντ
-
Έχει ρυθμίσεις για SA στα iPhone, αλλά ελέγχει μέσω του provisioning server το ποιος το έχει. Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιους δίνει από τα iPhone. Για τα Samsung δίνει μέσω του gaming pass που έχει dedicated slice για low latency. Εδώ σας έχω, έτσι είναι το configuration της Telekom, όταν κουνηθεί η Cosmote θα πρέπει να βλέπετε κάτι ανάλογο στα iPhone
-
Δεν έχει ακόμα RCS σε iPhone. Η μαμά Telekom έχει, οπότε ίσως το ανοίξουν και εδώ. Δοκιμή με iPhone απευθείας δεν μπορώ να κάνω, μένω πλέον στο εξωτερικό. Μπορώ όμως να δω τι δηλώνει το carrier bundle όταν κυκλοφορήσει η RC1 και να σας πω τι να περιμένετε.
-
Είδα πως το iOS 18.4 είναι σε Beta. Θυμίζω ότι αυτή είναι η έκδοση που φέρνει τα μεγάλα carrier updates. Αν δεν ενεργοποιηθεί με αυτήν το SA, πάει για iOS 19. Τα Carrier Updates ενσωματώνονται στην πρώτη RC, δεν έχει νόημα προς το παρόν δοκιμή με iPhone και SA.
-
Σωστό φαίνεται. Δεν φτιάχνει με airplane mode on/off?
-
Πως διαπίστωσες ότι η κλήση ήταν VoLTE και όχι VoNR? Μια χαρά δούλευε εμένα το VoNR πέρισυ το φθινόπωρο
-
Έχω καιρό να μπω στο φόρουμ, οπότε συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί: η Cosmote φαίνεται να γύρισε το internet APN σε IPv6 only με 464XLAT. Αν η συσκευή είναι ρυθμισμένη σε ipv4+ipv6, το δίκτυο επίσης δίνει μόνο ipv6. Αν η συσκευή ζητήσει μόνο ipv4, τότε θα πάρει v4.
-
Core Huawei? Δεν τους πιάνει το εμπάργκο στη vf.gr?
-
Δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν SA στη γενική περίπτωση σε οικιακούς γιατί δεν βλέπουν την ανάγκη. Οποίος θέλει SA πρέπει να έχει συμβόλαιο με το Gaming AddOn. Τότε του ανοίγουν SA και τον βάζουνε σε slice χαμηλού latency.
-
Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου
georgemv replied to kinitoneidimonas's topic in Cosmote
Αυτά που διαβάζεις αναφέρουν το θεωρητικό μέγιστο εάν ένας πάροχος είχε όλο το διαθέσιμο φάσμα στην κατοχή του και το χρησιμοποιούσε στο μέγιστο. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Φαντάσου να δεις ότι ένα αυτοκίνητο έχει λάστιχα που επιτρέπουν ταχύτητα έως 300kmh. Δεν σημαίνει θα πιάνει 300kmh, προφανώς πρέπει να έχεις και το κατάλληλο όχημα. Έτσι είναι αυτά τα νούμερα, μια ταμπέλα που έβγαλαν οι σχεδιαστές όταν έκαναν τους πολλαπλασιασμούς με όλες τις δυνατές παραμέτρους στο μέγιστο. -
Ήταν ενεργοποιημένο ήδη από τον Σεπτέμβριο που είχα έρθει Ελλάδα στα S23. Ποια συσκευή το εμφάνισε στα settings?
-
Δουλεύει με καρτοκινητό σαν ανεξάρτητο νούμερο, όχι σαν MultiSIM.
-
Με 500W ανά sector πλησιάζεις πολύ άνετα τον φούρνο μικροκυμμάτων μου, αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί ζεσταίνεις μερίδα κοτόπουλο σε 8 λεπτά.
-
Ένα παράδειγμα έδωσα, ας ασχοληθούν να το φτιάξουν και βρουν ένα μοντέλο που θα είναι χαρούμενο το B2B και το B2C
-
Όταν δίνεις κάτι απεριόριστο υποτίθεται έχεις κάνει τα μαθηματικά και βασίζεσαι σε μια πρόβλεψη μέσων όρων κατανάλωσης. Κάνεις μετά τον πολλαπλασιασμό της πρόβλεψής σου με τα δικά σου κόστη ανά GB, βάζεις το κέρδος πάνω και δίνεις το προϊόν. Ο μέσος όρος σημαίνει ότι κάποιοι θα είναι πάνω από αυτό το νούμερο, κάποιοι κάτω. Αν πέσεις έξω, περαστικά, πρέπει να τιμήσεις το συμβόλαιο του πελάτη για τη διάρκεια που δεσμευθήκατε και οι 2. Τώρα αν σου κάτσει θέμα με 2-3 μαζεμένους σε δύσκολη περιοχή που καταστρέφουν την εμπειρία χρήσης για τους άλλους λόγω κίνησης πρέπει να κάνεις κάτι. Τα συμβόλαια το καλύπτουν ήδη, απλά δεν έχει υλοποιηθεί τεχνικά. Όλοι έχετε υπογράψει όρους που λένε ότι μπορεί να πέσει η προτεραιότητα του συνδρομητή αν δημιουργούνται θέματα στο δίκτυο που επηρεάζουν σοβαρά τους άλλους. Στο LTE είναι εύκολο να γίνει στο radio, αλλά δύσκολο να γίνει στο core. Στο 5G-SA υπάρχει πρόβλεψη για slicing end2end. Σε περνάνε σε idle slice και μπορείς να κάνεις κίνηση μόνο όταν οι άλλοι δεν κάνουν. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί όταν έχεις πακέτο προσφοράς, ειδικά τσάμπα, έχεις την ίδια προτεραιότητα στο radio με αυτόν που πληρώνει π.χ. εταιρικό συμβόλαιο. Θα έπρεπε να είσαι σε χαμηλή προτεραιότητα.
-
Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο Τουλάχιστον να είχαν ηλιακά πάνελ και backup γεννήτρια ΟΚ
-
Ο σκοπός είναι να βγουν οι κλήσεις για τις μέγιστες δυνατές ώρες, άντε να δεις και καμιά σελίδα με πληροφορίες έκτακτης ανάγκης, όχι να βλέπεις Netflix. Σωστά το χειρίστηκαν.
-
Δεν είναι όλες οι κεραίες το ίδιο, είναι χωρισμένες σε κατηγορίες σημαντικότητας. Η κάθε κατηγορία έχει προδιαγραφές αυτονομίας με μπαταρίες (και μερικές μπαταρίες + γεννήτρια). Κάποιες (κυρίως micro, κτλ) δεν έχουν τίποτα. Και από τις σημαντικές, δεν είναι όλος ο εξοπλισμός στην μπαταρία, συνήθως είναι μόνο το low band για βασικές υπηρεσίες.