Jump to content

chrisfiss

Members
  • Δημοσιεύσεις

    176
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by chrisfiss

  1. Για οσους ενδιαφερονται για βιβλια ιστορικου ενδιαφεροντος συστηνω το "Δυο φορες ξενος" (Twice a stranger) του Bruce Clark. Αναφερεται στην ανταλλαγη πληθυσμων που ακολουθησε την Μικρασιατικη καταστροφη. Παρουσιαζει τα γεγονοτα απο μια ματια διαφορετικη απο αυτη των σχολικων συγγραμματων και διερευνά το πως τα γεγονοτα επηρεασαν τους πληγεντες και απο τις δυο πλευρες του Αιγαίου. Offtopic: Μου εκανε φοβερη εντυπωση η διαφορα τιμης στα βιβλια μεταξυ Ελλαδας και Αγγλιας. Αγορασα την Αγγλικη εκδοση 6-7 ευρω και η αντιστοιχη ελληνικη κοστιζει 20!!! Γενικα τα περισσοτερα βιβλια εδω κοστιζουν κατω απο 10 ευρω ενω στην Ελλαδα τα αντιστοιχα σε ελληνικη εκδοση κοστιζουν 20-30!
  2. Καθολου σπαστικο δεν ειναι για μενα. Ζω στην Αγγλια οπου όλες οι καρτες ειναι με τσιπακι και ολα τα τερματικα το υποστηριζουν. Το γεγονος οτι η ελληνικη μου καρτα δε ζηταει Pin θετει θεμα ασφαλειας για μενα καθως πρεπει να υπογραψω και εδω ποτε δε σου ζητανε ταυτοτητα καθως ολα γινονται με το Pin. Ετσι κ τη χασω δηλαδη θα εχω προβλημα. και γω ετσι πιστευα αλλα δυστυχως οπως λεω κ πιο πανω ακομα κ με το τσιπακι να την περασω παλι βγαζει να υπογραψω. Πηρα την citibank και ρωτησα αν γινεται να ενεργοποιησουν την ερωτηση pin στις συναλλαγες μου αλλα ο τυπος μου ελεγε οτι ναναι για τα τερματικα. Απ'οτι καταλαβα το εχουν γενικα απενεργοποιημένο εως ότου αποκτήσουν ολοι νεα τερματικα στην Ελλαδα.
  3. Εχω μια πιστωτική citibank με τσιπακι. Όσες φορες την εχω χρησιμοποιήσει για συναλλαγές δεν μου ζηταει Pin. Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρία? Εσας σας ζητάει Pin κανονικά ή χρειάζεται υπογραφή?
  4. Καλησπερα. Εγω μεχρι στιγμης χρησιμοποιώ trimmer που αφηνει ενα αξυριστο look. Οι μηχανες με κεφαλες ή αυτές οπως η panasonic που χρησιμοποιείς προσφέρουν ξύρισμα όπως ένα ξυράφι?
  5. Καλησπερα. Γνωριζει καποιος αν υπάρχει εφαρμογη που να μπορεις να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου για να πληκτρολογείς στο pc? Να το χρησιμοποιώ σαν remote keyboard δηλαδη. Δοκίμασα την εφαρμογη Bluetooth Remote Control 4.0 με την οποια μπορεις να κουνησεις το mouse εμφανιζοντας το desktop στην οθονη του κινητου σου, να χειριστεις media player, vlc player και αλλα πολλά αλλά δεν εχω βρει τρόπο να πληκτρολογώ. Ευχαριστω εκ των προτέρων
  6. Η fring πριν καποιο καιρο εβγαλε ανακοινωση που ειπε οτι σταματησε να υποστηριζει βιντεοκληση skype λόγω πιεσεων απο την ιδια την skype. Οποτε οποια εκδοση και να βαλεις δεν θα μπορεις να κανεις βιντεοκληση.
  7. βγαινουμε λιγουλακι off-topic αλλα υπαρχει και αυτό Από τα reviews φαινεται να είναι αξιολογη συσκευή. δεν ξερω αν πωλείται Ελλάδα όμως. Απ'οτι λέει είναι sold-out και θέλει 2-3 εβδομάδες για αποστολή.
  8. μα δεν ειπε οτι ειναι καινουργιο και πρωτοποριακο, ειπε οτι ειναι το πιο ξεκουραστο
  9. Δεν παρακολουθω τα υπολοιπα που ανεφερες απλα ήθελα να πω πως το γεγονος πχ οτι δεν εχει usb δεν μπορω να το εκλάβω ως θετικό αλλά ως έλλειψη. Και είναι κρίμα μια συσκευη (οπως και το iphone) που εχει το τελειο touch και τοσα αλλα καλά χαρακτηριστικά να μην εχει 2-3 extra πραγματακια που θα βελτιωναν περαιτερω την χρηστικότητα τους. Τωρα οσον αφορα τα tablets αν ειναι χρησιμα ή άχρηστα αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Προσωπικά είμαι καλυμμένος με το laptop μου και δεν νομιζω για την ωρα πως χρειαζομαι κατι άλλο. Θα προτιμούσα κατι σε netbook με περιστρεφόμενη οθονη που μετατρέπεται σε tablet. Παντως σαν gadget ειναι ενδιαφερον και πιστευω θα εδραιωθει στην αγορα. Οι Η/Υ ειναι σαν τα αυτοκινητα ας μου επιτραπει ο παραλληλισμός. Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν ενα αυτοκινητο για ολες τις δουλειες, αλλος εχει ενα μεγαλο για ταξιδια και ενα μικρο για την πολη. Αλλος εχει και ενα τζιπ για off-road και ενα μηχανακι για να πηγαινει στο περιπτερο. Ετσι καπως είναι και οι Η/Υ. Αναγκες διαμορφώνονται και δημιουργούνται συνεχως και νεα προιοντα καλο είναι παντα να υπάρχουν. Ο καθένας διαλεγει και παίρνει...
  10. Λιγο off-topic αλλά τα tablets γενικα απο θερμοκρασια πως πανε? Εννοώ όταν πχ το ζορίζεις θερμαίνεται οπως τα laptop ή εκλύουν μικρη σχετικά θερμότητα. Τι μεθοδο ψύξης έχουν?
  11. Παραθέτω ενα κείμενο που βρήκα πριν λίγο καιρό, στο symbian-guru.com, που σχολιάζει το φανταστικό κινητό μας: Diary of a true mobile powerhouse. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφερον μιας και αναφερεται σε διαφορες εφαρμογες που προσωπικά δεν γνωριζαν πως υπήρχαν.
  12. ευχαριστω για την απαντηση. βασικα το προβλημα μου ηταν οτι εκανα open τα αρχεια και μετα δεν μπορουσα να τα ξαναβρω. μολις ειδα οτι υπαρχει επιλογη save οποτε και τα αποθηκευω εκει που θελω.
  13. Ξερει κανεις που αποθηκεύονται τα αρχεια που κατεβαζεις απο το mail? τα κανεις open εκεινη την ωρα αλλά δεν εχω ιδεα που αποθηκευονται για να τα βρω ξανα
  14. σιγουρα οι επιδοτησεις ειναι αναγκαιες και στην Ελλαδα και παντου αλλά οταν παίρνεις μια συσκευή 500 ευρω με 50 δεν γινεται να περιμενεις να πληρωνεις 20 ευρω παγιο, να κανεις ανανεωση στο 11μηνο και να μην εισαι και ευχαριστημενος. Γενικα ολον αυτον καιρο οι επιδοτησεις στην Ελλάδα ήταν πολύ καλές, τουλαχιστον σε σχεση με Αγγλια που μπορω να συγκρινω, αλλα καποια στιγμη θα επανερχομασταν στην προ διετιας κατασταση με πιο φυσιολογικες επιδοτησεις.
  15. Μια και αναφερθηκαμε στο εξωτερικο εδω στην Αγγλια οντως τα περισσοτερα συμβόλαια είναι διετη και η συσκευη κλειδωμενη. Επισης αν αποφασισεις να το διακοψεις νωριτερα πληρώνεις ΟΛΑ τα παγια που υπολείπονται!!! Οταν στην Ελλάδα δεν τηρούσαν ουτε το 12μηνο και βγαζαν επιδοτηση από τους 10-11 μηνες λογικο μετα ειναι να προχωρουν σε αυξησεις. Αν παρεις οποιαδηποτε ελληνικη εταιρια κ τους ζητησεις συμφωνια με αυτους τους ορους ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις πολύ καλή επιδότηση. Επίσης αν και λιγο off-topic να πω οτι η O2 η μεγαλυτερη εταιρια ΔΕΝ υποστηριζει αναφορες στο δικτυο της ενω η orange τις χρεωνει με 0.9 πεννες. Κορόιδο η βοντα δεν ειναι στο εξωτερικο απλα ισχυουν αλλοι όροι που αποφερουν περισσοτερα κερδη απο οτι εδω. Εδω φτασαμε στο σημειο να κανεις 10μηνο ουσιαστικα συμβολιαο, να πληρωνεις λογ/μους 400/ετος και να σου δινουν επιδοτηση 400. Και πολλοι αντι να ειναι ευχαριστημενοι με τις τρελες επιδοτησεις ειχαν και παραπονο. τωρα θα τις αναπολούμε. Προφανως δε θα συνεχιζοταν αυτο επ'απειρον. Μαλλον κοροιδο η ελληνικη βοντα είναι οχι του εξωτερικου για μενα. Κατα τη γνωμη μου παντως οι εταιριες κινητης θα έπρεπε να πουλάνε υπηρεσιες ομιλιας κ οχι κινητα τηλέφωνα. να κανεις το συμβολαιο που θες και να παιρνεις ανεξαρτητα τη συσκευη που θελεις.
  16. Δεν ξερω αν ειναι εναρμονισμένες παντως πλεον ειναι λογικες, δε νομιζω σε αλλη χωρα του κοσμου με 30 ευρω παγιο να σου δινουν 300αρια και 400αρια επιδοτηση. καλο ηταν οσο κρατησε, τωρα περιμενουμε τον επομενο πολεμο εταιριων να δουμε τι προσφορες θα βγουν.
  17. Μα η κατασταση αυτη που υπηρχε τα τελευταια χρονια με τις επιδοτησεις ηταν υπερβολικη και ασυμφορη για τις εταιριες. Αν και εμας σαν καταναλωτες μας βολευε δεν επαυε να ειναι μη ορθολογικη. Σιγα σιγα οι επιδοτησεις θα επανελθουν σε φυσιολογικα επιπεδα. απλα επειδη μας ειχαν κακομαθει με τα 400αρια και 500αρια επιδοτησεων θα μας κακοφανει λιγο παραπανω.
  18. Καλα τη δουλεια την είχαν μυριστεί από την αρχη. Αυτοι την ξεκίνησαν εξαλλου. Αλλα τωρα που σφιξαν τα λουριά θα κοπούν αυτά σιγα σιγα που και απο οικονομικής αποψης ήταν παράλογα. Εμεις με 4 συνολικα γραμμες στην οικογένεια, εκ των οποίων οι 2 είναι στα παλια 10 και 60, εδωσαν πριν κανενα 6μηνο 700 και ευρω επιδοτηση για την ανανεωση 2 εκ των 4 γραμμων. Παραλογα, απο οικονομικης αποψης, πραγματα. Οντως παντως οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε.
  19. για το πρωτο νομιζω θα μπορεις αφου σου δωσει αριθμο η bt. οποτε μαλλον μετα 3 βδομαδες. για το δευτερο οντως υπαρχει κατι τετοιο αλλα δε θυμαμαι το site. αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αν ξερεις καποιο νουμερο απο τη γειτονια να πας στο site της ΒΤ και να βαλεις το νουμερο και θα σου πει μεχρι τη ταχυτητα πιανει. οι αλλες εταιριες εκτος απο την virgin που εχει ιδιοκτητο δικτυο νομιζω μοιραζονται τα κεντρα της ΒΤ. Παντως εναλλακτικη με μικροτερο κοστος ειναι να παρεις συσκευη mobile broadband να εχεις ιντερνετ στο λαπτοπ. μπορεις να παρεις στικακι χωρις συμβολαιο και να κανεις τη δουλεια σου. Ειναι πολυ φτηνο το στικακι και μετα πληρωνεις αναλογα ποσα GB θελεις. Για να δεις αν εχεις καλη καλυψη και σημα 3G στο καινουργιο σπιτι, μπες στο site orange και βαλε το post code σου να σου δειξει τι καλυψη εχεις. Αν δεν εχει καλει δοκιμασε με αλλες εταιριες να δεις. Μολις ειδα το στικακι της orange Κανει 30 λιρες. για το τριτο φανταζομαι δε θα χεις. εγω εβαλα ΒΤ σπιτι χωρις προβλημα και ημουν λιγες μερες αγγλια. βαλε το postcode σου εδω να σου δειξει διαφορα deals και approximate speed
  20. Να εχεις υποψιν σου οτι για να σπάσεις νωρίτερα ενα συμβόλαιο σου ζητουν να πληρώσεις όλα τα πάγια που απομένουν οπότε ψαξτο λιγο πριν αποφασισεις. Μια λύση για να έχεις περισσοτερη ευελιξία είναι να βάλεις σταθερο απο post office που δεν έχει συμβόλαιο (απ'οσο ξερω ειναι το μονο) και μετα να βάλεις broadband post office phone. εγω έχω Ο2 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, απεριοριστο dl, που δεν δινουν ολοι και καλο customer service. 12μηνο συμβολαιο. γενικα προσεξε να εχει απεριοριστο dl αν κανεις πολυ χρηση γιατι δεν το παρεχουν ολοι αυτο.
  21. Μαλλον μπερδευτηκες φιλε μου. Εσυ αναφερεσαι στην εσωτερικη μνήμη οχι τη Ram. Παντως απο ότι ειδα σε διαφορα φορουμ το Ε72 οντως εχει περιπου 40mb ελευθερη ενω το Ε71 68mb. τωρα το γιατι δεν το γνωρίζω.
  22. Καλησπερα. Εχω μια ερωτηση σχετικα με την ελευθερη RAM. Το Ε72 της γυναικας με το μαιλ ανοιχτο και το handy taskman δειχνει περιπου 40mb ελευθερα. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Εσας ποση RAM ελευθερη δειχνει? Ρωταω γιατι στο Ε71 που εχω η ελευθερη Ram με τις ιδιες εφαρμογες ανοιχτες ειναι γυρω στα 65-68mb μετα απο επανεκκινηση.
  23. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Τα σβήνω όλα απο τον browser όπως επίσης και από τον όπερα παρ'ολα αυτά η μνήμη μειώνεται. Επειδή η άλλη εφαρμογη που χρησιμοποιώ είναι το Nokia messaging υποθέτω πως μπορεί να φταίει αυτή. Υπάρχουν καποιες διαδρομες, εκτος από αυτη που αναφερεις, που να έχουν αχρηστα αρχεια για να τις ελεγξω? c:/cache εχει εμενα, system φακελος δεν υπαρχει, αυτον τον cache εννοεις?
  24. Εχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοηθεια σας. Ενώ δεν αποθηκευω τιποτα στη μνήμη του κινητού αυτή μειώνεται σιγα σιγα. Από οτι κατάλαβα το Nokia messaging αποθηκεύει τα μαιλ που λαμβανω στη μνημη της συσκευης. Όσο και αν εψαξα δεν βρήκα επιλογή για το που να αποθηκεύονται. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τέτοια ρύθμιση??? Επίσης με το x-plore ξερει κανεις αν θα μπορουσα να ελέγχω τη μνήμη και να διαγράφω άχρηστα αρχεία???
×
×
  • Create New...