Jump to content

pipinos1976

Members
 • Δημοσιεύσεις

  458
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

1 Follower

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Vodafone - Ελλάδα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

pipinos1976's Achievements

 1. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι δεν μπορώ να γράφω στο forum. Όταν γράφω δεν ανεβαίνουν οι δημοσιεύσεις. Μπορεί να χρειαστεί να κάνω δεκάδες ανανεώσεις της σελίδας και αποθηκεύσεις του μηνύματος για να δουλέψει το σύστημα. Αυτό σε firefox ανεξαρτήτως πλατφόρμας (windows, android) και συσκευής (Samsung Tab, Note κ.α.) Ευχαριστώ.
 2. Σε εμένα δεν ήρθε ειδοποίηση, αλλά έκανα ανανέωση χτες και την έβγαλε. Τώρα γράφω από το Tab με την 12 πάνω. Έχω το μοντέλο 5G. Ευχαριστώ.
 3. Κανένας όρος καμίας εταιρείας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Το ότι εγώ υπογράφω δεν σημαίνει ότι η εταιρεία έχει νομικό δικαίωμα. Αν υπογράψω να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες της, αλλά μετά από 24 ώρες να με εκτελέσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει; Και εννοείται ότι καμία δεν είναι αγία, αλλά ας κοιτάμε λίγο την ανακοίνωση. Έχει γράψει πουθενά για ταινίες κτλ; Αυτά που ισχυρίζεσαι δεν γράφονται στην ανακοίνωση και δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Η ανακοίνωση είναι σαφής: ρατσιστικό περιεχόμενο, σεξουαλικό περιεχόμενο κτλ. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εταιρεία να ψάχνει τα μηνύματα ταχυδρομείου, χωρίς δικαστική εντολή, ώστε να βρει κάτι που αυτή θεωρεί "παράνομο" ή "περίεργο"; Το κάνουν τα ΕΛΤΑ μήπως; Το κάνουν οι ταχυμεταφορές; Επειδή η δυνατότητα υπάρχει και επειδή τα περισσότερα κράτη αρέσκονται στην παρακολούθηση (βλ. Snowden και αποκάλυψη ότι η NSA διασυνδέεται με τις big tech) δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο και ηθικό (γιατί και ο νόμος αλλάζει κιόλας, αρκεί να στάξεις λίγο λάδι στην κυβέρνηση). Αν έψαχνες λιγάκι παραπάνω θα ήξερες ότι υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες τέτοιας μορφής εδώ και πολλά χρόνια. Τα είχα γράψει από το 2005. Υπάρχει μάλιστα δικό μου κείμενο του 2010, όπου αποκαλύπτω κάποια ωραία κόλπα στην Ελλάδα το οποίο επιβεβαιώνεται 10 χρόνια μετά από εφημερίδα. Μαζική παρακολούθηση είναι το ζήτημα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για δικαστική συνδρομή. Οι big tech είναι οι μεσάζοντες και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα που δεν παίρνεις στα σοβαρά (αλήθεια, ποιος νοιάζεται για το τι παίρνεις εσύ στα σοβαρά;) τα έχει γράψει σε αυτό εδώ το forum κάποιος ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργάζεται στην Google στον τομέα των διαφημίσεων. Όσο για τις εταιρείες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο των μεγάλων εταιρειών (Facebook, YouTube κτλ), μπορείς να ψάξεις στις ειδήσεις να δεις ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Επειδή δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Για το Facebook γράψε Teleperformance facebook καθημερινή και θα βρεις ένα πολύ καλό άρθρο. Ευχαριστώ.
 4. Αυτά είναι δικαιολογίες για να παρακολουθούν τους λογαριασμούς χωρίς να κινδυνεύουν από μηνύσεις κλπ. Όχι πως μέχρι σήμερα δεν το έκαναν. Είναι γνωστό το περιστατικό όπου χρήστης αυτού του forum, που δήλωνε ότι εργάζεται στην google και πως όλα είναι κρυπτογραφημένα, φοβόταν να στείλει από τον εαυτό του στον εαυτό του παιδική πορνογραφία. Άλλωστε, στην ανακοίνωση δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα για αυτά που έχεις γράψει. Αναφέρει όμως από κακόβουλο λογισμικό μέχρι και ρητορική μίσους. Επειδή είμαι άνθρωπος που την έπαθε από αυτό το ζήτημα, όταν μαζεύτηκε μια ομάδα "συναδέλφων" συνδικαλιστών που τους είχα κάνει ρόμπα με τα συνδικαλιστικά τους ψέματα* και έκαναν μαζική καταγγελία στον YouTube για ρητορική μίσους στο κανάλι μου (με το προσωπικό μου όνομα) το οποίο και έχασα, καταλαβαίνω πως όλα αυτά που γράφονται είναι νομικά κόλπα για να μην έχουν ευθύνη, αλλά αντιθέτως να έχουν την δυνατότητα α) να παρακολουθούν τα πάντα και να ενημερώνουν τις Αρχές**, και, β) να έχουν την δυνατότητα να διαγράφουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν χωρίς δυνατότητα να τους κυνηγήσει κανείς***. * Ο ένας, μάλιστα, εμφανιζόταν ως εγώ και ισχυριζόταν ότι όταν ήταν 5 ετών παιδί είχε μιλήσει με Υπουργούς και Βουλευτές υποστηρίζοντας τον κλάδο. Οι "συνάδελφοι" δεν σκέφτηκαν καν να κοιτάξουν τις ημερομηνίες που παρέθετε όταν ισχυριζόταν ότι αγωνιζόταν για τον κλάδο (όντας στο προνήπιο). ** Υπάρχουν οι αναφορές του Snowden για σύνδεση google με NSA, αλλά υπάρχουν και ευρωπαϊκές προτάσεις για κατάργηση κρυπτογραφίας και παρακολούθηση των πάντων, για το καλό μας. *** Στην δική μου περίπτωση βρήκαν άκρες στην ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται το YouTube και με διέγραψαν. Δεν ήξεραν, όμως, ότι τους είχα στο χέρι, οπότε σταμάτησε το support σε ένα προϊόν τους (waze), αφού είχα δείξει τους διαχειριστές πώς να περάσουν τις κάμερες, είχα ελέγξει ΜΟΝΟΣ μου ΟΛΕΣ τις κάμερες στην Ελλάδα και τις διόρθωνα σταδιακά. Μόλις είδαν ότι δεν παίρνουν updates θυμήθηκαν και επανέφεραν τον λογαριασμό μου ζητώντας συγγνώμη, αλλά τα κορόιδα πλέον δεν υπάρχουν. Αν τώρα θέλουν να βοηθήσω χρειάζομαι εξασφαλίσεις από κακόβουλους χρήστες.... όπως αναφέρουν και οι ίδιοι για το Drive. Ευχαριστώ.
 5. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για νέα συσκευή. Θα το χρησιμοποιήσει η μητέρα μου για αντικατάσταση του Redmi Note 4X*. Δεν θέλει κάτι το ιδιαίτερο. Παίρνει τηλέφωνα, βλέπει καμιά ομάδα ή κανέναν γνωστό στο Facebook, πληρώνει λογαριασμούς με τραπεζικές εφαρμογές, κανένα βίντεο στο YouTube, σπάνια να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, κάποιες μικροδουλειές (π.χ. να λάβει κανένα mail ή να ρίξει καμιά ματιά σε pdf), άντε και πλοηγό 1-2 φορές τον χρόνο. Η μνήμη δηλαδή δεν απασχολεί, δηλαδή ούτε τα 64GB του Note 4X δεν χρειάζεται, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και η RAM δεν πειράζει να είναι 6GB καθώς δεν τρέχει πολλές εφαρμογές, πόσο μάλλον ταυτόχρονα. Αυτό που θέλει οπωσδήποτε είναι ευκολία στην χρήση, θύρα για ακουστικά και να κρατήσει η συσκευή 4 χρόνια, όπως η τωρινή της, γιατί δεν είναι των αλλαγών. Το βασικότερο είναι η τιμή: με άνεση δίνει τα 250€ που είχε το Note 4X, όταν το είχε αγοράσει, αρκεί να της βγάλει τα 4 χρόνια χωρίς ταλαιπωρίες. Κοιτάω μέχρι και για Α52S (αν και είναι αρκετά πιο πάνω σε τιμή), Redmi Note 10, κάποιο Nord κτλ. Τι λέτε, λοιπόν; Τι θα προτείνατε; Ευχαριστώ. * Έχει παλιώσει, updates δεν βγαίνουν, ενώ έχει αρχίσει να κάνει και κολπάκια (π.χ. σήμερα δεν έπαιρνε τηλέφωνο για μερικές ώρες μέχρι που έστρωσε μετά από 2 restart).
 6. Είναι καιρός να πάμε σε κάτι τέτοιο: JingPad: World’s First Consumer-Level Linux Tablet. Ένας κατασκευαστής όπως η Samsung, που έχει την εμπειρία στο hardware, θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα την κοινότητα του linux, αλλά και στους χρήστες. Σταματώντας την παρακολούθηση της Google και δίνοντας ελευθερίες στους χρήστες θα ήταν μια καλή αρχή για να γυρίσει το παιχνίδι. Από την άλλη είναι το ζήτημα των εφαρμογών, αλλά κι εκεί θα μπορούσαν να τρέχουν και για Android για τους αμετανόητους, αν και με τόσο μεγάλες οθόνες τέτοιες συσκευές δεν είναι απλά εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα. Ευχαριστώ.
 7. Νέο update ασφαλείας με ημερομηνία 1ης Αυγούστου. Το έβαλα χτες το βράδυ. Παίζει να είναι το τελευταίο ή το προ-τελευταίο που βγαίνει. Ευχαριστώ.
 8. Νέο update με επίπεδο ασφαλείας 1ης Μαΐου 2021. Μόλις τώρα το εγκατέστησα. Ευχαριστώ. ----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Κάνε ένα restart, άσε την συσκευή να χαλαρώσει για λίγο σβησμένη. Η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση; Αν δεν πιάσουν όλα αυτά κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αν το πρόβλημα συνεχίζει πάλι, κάτι παίζει με την κάρτα γραφικών = ετοιμάσου για Note 20... Ευχαριστώ.
 9. Κυκλοφόρησε Update ασφαλείας με ημερομηνία 1 Απριλίου. Όσοι έχουν EUR ας κάνουν έναν έλεγχο. Ευχαριστώ.
 10. Το nebo ήταν επί πληρωμή και δεν το έχω δοκιμάσει καθόλου. Τώρα που το έγραψες θα το δοκιμάσω, όταν βρω λίγο χρόνο. Θα είναι εξυπηρετικό: είμαι της παλιάς σχολής, όταν γράφω κάτι σοβαρό, προτιμώ το χειρόγραφο και μετά πέρασμα στον υπολογιστή. Άρα, αν γίνεται ταυτόχρονα (μαζί με εξισώσεις) θα με εξυπηρετήσει πολύ. Αυτή την εποχή κάνω ένα ακόμη μεταπτυχιακό (θα τα κάνω τα χαρτιά προσάναμμα στο τέλος), οπότε γράφω την διπλωματική με το χέρι και την περνάω μετά στον υπολογιστή. Με βοηθάει πολύ στην σκέψη το χειρόγραφο και, αν το κάνω σε κάποιο πρόγραμμα στο οποίο θα μετατρέπονται και οι εξισώσεις, θα γλιτώσω χρόνο τελικά. Προς το παρόν το S7+ το δουλεύω με δύο τρόπους συγγραφής: γράφω για μαθήματα στο Samsung Notes, ώστε να στέλνω μετά τις σημειώσεις, αλλά κατασκευάζω και κάτι χειρόγραφες σημειώσεις σε πολύ σύντομο χρόνο μέσω του Noteshelf (είναι πιο γρήγορο στην αναγνώριση σχημάτων). Αυτές τις παρουσιάζω στους μαθητές την ώρα του μαθήματος, ως θεωρία Φυσικής Α΄ Γυμνασίου, που δεν έχει το βιβλίο τίποτα σχετικό. Αν θες στείλε το βίντεο που λες με pm. Ευχαριστώ.
 11. Και η σύζυγος είναι ευχαριστημένη με την νέα έκδοση. Εμάς μας ήρθε πριν 1 εβδομάδα, οπότε έχουμε μια ιδέα του πώς δουλεύει. Αν και δεν ασχολείται ιδιαίτερα, της φάνηκε λίγο καλύτερο από πριν, πιο ομαλό και καλύτερο στο δακτυλικό αποτύπωμα. Ευχαριστώ.
 12. Έπρεπε να πας κατευθείαν στο S7+ λόγω οθόνης και μόνο. Το πήρα κι εγώ για την τηλεκπαίδευση (φυσικός κι εγώ), αλλά μου το πήραν μέσα από τα χέρια η σύζυγος (την βόλεψε για μαθήματα σχεδίου σε μαθητές) και το παιδί (αυτή την στιγμή κάνει τηλεκπαίδευση και έχει μπροστά του σε παράθυρα όλους τους συμμαθητές του, ενώ μπορεί να γράφει και στην δασκάλα του με το πενάκι), οπότε εγώ έμεινα με το Note 8 να κάνω μάθημα. Έχω κάνει, όμως, δεκάδες ώρες μάθημα σε κάτι ανίψια μου που ήθελαν βοήθεια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ευκολία χρήσης, ταχύτητα και πενάκι, με λογικές δυνατότητες για το λογισμικό (δεν μου αρέσει το iOS). Ίσως να δοκίμαζα βέβαια και surface, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι η επόμενη αγορά σε 2 χρόνια, όταν πετάξω τα laptop και το tablet. Τώρα, για πρόγραμμα με εξισώσεις είναι μεγάλο το θέμα. Μπορείς με το word (το έχω δωρεάν από το Παν/μιο, αλλά μπορείς να το αγοράσεις με κάποια άδεια από αυτές που πουλάνε 5-10€), αλλά μέσα από τον επεξεργαστή και για εύκολες εξισώσεις (π.χ. κάνεις εισαγωγή εξίσωσης και γράφεις a2+b2=c2 και θα σου τα ανεβάσει μια χαρά τα τετράγωνα). Έχω δοκιμάσει το AndrOpenOffice, που δουλεύει ακριβώς όπως τα OpenOffice/LibreOffice. Αυτό το θεωρώ πιο εύκολο στην χρήση, επειδή δουλεύω και LibreOffice γενικά (υπέρ του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού). Μπορείς να δοκιμάσεις και online editors για latex και να τα περνάς μετά, αλλά είναι κουραστικό, όταν γράφεις τόσες εξισώσεις. Αν ήταν για κανένα paper και είχες να γράψεις 3-4-5 θα έλεγα εντάξει, αλλά, μία άσκηση να γράψεις ή μία σελίδα κείμενο με 10-20 εξισώσεις θα ξημερώσεις με αυτόν τον τρόπο. Προς το παρόν δεν έχω βρει άλλη λύση για αυτό το θέμα και αυτό θα χαρακτήριζα και το μεγάλο αρνητικό του Android σε σχέση με τα windows (εκτός της Google δηλαδή). Ευχαριστώ.
 13. Παίξε και με άλλα καλώδια, αλλά ψηφίζω πρόβλημα στον φορτιστή. Και ο φορτιστής του Note 2 (πολύ παλιός) μου έκανε κάτι τέτοια νερά και τον είχα αλλάξει. Δίνει τόσο λίγο ρεύμα, που δεν μπορεί να φορτίσει καμία σοβαρή συσκευή. Τον έχω δοκιμάσει, όμως, και φορτίζει ένα παλιό Lumia 550 μια χαρά. Άρα, ρεύμα δίνει, απλά όχι όσο χρειάζεται για τις μεγάλες συσκευές. Και η αλλαγή καλωδίου, εννοείται, δεν αλλάζει κάτι στην κατάσταση. Ευχαριστώ. ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το δοκίμασα κι εγώ πριν λίγο στο S7+. Με adaptor της Huawei δεν παίζει τίποτα από τα 3.5'' ακουστικά. Η συσκευή USB δεν υποστηρίζεται, λέει. Ακουστικά USB Samsung παίζουν, όμως. Δεν έχω να δοκιμάσω άλλης εταιρείας ακουστικά USB για να δω συμπεριφορά. Ευχαριστώ.
 14. Φταίει ο φορτιστής της Huawei. Δεν συνεργάζονται μεταξύ τους σωστά γιατί έχουν διαφορετικα πρωτόκολλα φόρτισης. Και σε εμένα γίνεται αυτό, κάπου το έχω αναφέρει. Δηλαδή, φόρτιση tablet Mediapad M5 8.4'' περίπου σε 1,5 ώρα, φόρτιση του Samsung Galaxy Note 8 περίπου σε 1 ώρα και κάτι ψιλά. Φόρτιση του S7+ σε 6 ώρες σχεδόν. Αν δοκιμάσεις με φορτιστή Samsung θα δεις μεγάλη διαφορά. Π.χ. το έχω δοκιμάσει με τον φορτιστή από το Α50 της συζύγου και φορτίζει σε 2,5 ώρες περίπου (θα το δοκιμάσω σήμερα και θα πω ακριβώς χρόνο. Ευχαριστώ.
 15. Ναι, αυτό ισχύει. Ειδικά μετά το 5% πέφτει γρήγορα. Αυτό γίνεται τώρα που η μπαταρία έχει παλιώσει. Παλαιότερα δεν παρουσιάζε τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω αν είναι μόνο η μπαταρία ή είναι και θέμα firmware, αλλά το παρατηρώ κι εγώ τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...