Jump to content

pcm

Members
  • Δημοσιεύσεις

    352
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by pcm

  1. Από ό,τι κατάλαβα εγώ, δεν υπάρχει review ούτε για τη συσκευή ως hardware, ούτε για το λογισμικό που φοράει. Και κυρίως να παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που τραβάει.
  2. Δε καταλαβαίνω το εξής: όταν βγαίνει ένας ημιαγωγός, από το ένα απλό bipolar του 0.5cent μέχρι το όποιο κτηνώδες ολοκληρωμένο, ο κακόμοιρος ο κατασκευαστής μέσα στο datasheet τα γράφει όλα, tjunction, tdp κλπ.. Τα γράφει για δε τα γράφει; Κατόπιν τούτων τι συζητούμε;
  3. Με τις gpu έχει παραγίνει το κακό. Θα καταντήσουν τα κινητά μπαούλα (λόγω ψύξεως) επειδή ένα ποσοστό των χρηστών, άγνωστο ποιο, θα πρέπει να μπορούν να παίξουν παιχνίδια. Σεβαστό μεν το τι κάνει ο καθείς με το μηχάνημά του αλλά δε βλέπω ένα συστηματάκι σε τσιπ να ανταλλάσσει τη 'κτηνώδη' gpu με μια πιο ελαφριά συν τέσσερεις πυρήνες δώρο. Κάπου στο μέλλον, αν δεν αλλάξουν πράγματα, φοβούμαι πως όλα τα ζητούμενα από το καημένο το 'κινητό', ήτοι μικρό μέγεθος, αδιάβροχο, δροσερό, παιχνιδάδικο, αυτόνομο (κι ό,τι άλλο δε μου'ρχεται τώρα) θα αρχίζουν να διαγκωνίζουν το ένα το άλλο, θα δυσκολεύονται να συνυπάρξουν.
  4. Δεν έχει και πολλή σημασία πια. Τα κινητά μαρσάρουν δειλά δειλά για επιδόσεις λάπτοπ ή και μικρών ντέσκτοπ συστημάτων. Όμως έχουν ένα κουσούρι. Είναι και θα πρέπει να παραμείνουν μικρά. Το πρόβλημα της ψύξεως έχει ήδη ανατείλει. Αυτό θα είναι η #1 πίεση κατ'εμέ στη βιομηχανία των κινητών του άμεσου μέλλοντος: να βρουν διέξοδο με την έκλυση θερμότητας που θα στέκεται φράχτης και στην αυτονομία μέχρι να αλλάξουν υλοποίηση οι μπαταρίες. Η σμίκρυνση των φετ ξανά και ξανά δείχνει να είναι προς το παρόν το μαγικό τζίνι στο λυχνάρι αλλά και τα τζίνια δε χαρίζουν άπειρες ευχές. Ή μήπως χαρίζουν;;; :)
  5. Είναι πολλά αυτά που επιχειρούν να κάνουν τα κινητά μέσα σε αυτό το μικρο καβούκι. Θα χρειαστούν, ενδεχομένως, θυσίες στο μέλλον..
  6. Σιγά σιγά το ανεμιστήρι θα βρει το δρόμο του και στα κινητά. Απλή λύση και δουλεύει σίγουρα. Όποιος, όταν, θέλει επίδοση από το όποιο κινητό του μέλλοντος θα ενεργοποιεί το ανεμιστήρι αλλιώς παθητική ψύξη κι ενδεχόμενο throttling.
  7. Το λειτουργικό είναι τόσο ικανό (προς τα έξω, προς το χρήστη), όσο ικανές είναι οι εφαρμογές του. Οι εφαρμογές που δεν/παύουν_να διατίθενται για αυτό είναι που το απαξιώνουν. Από την άλλη δε μπορεί ο κάθε developer να παίρνει πάνω βάρος εξαιτίας της εξέλιξης του λειτουργικού, μέχρι ένα σημείο θα φτάσει.
  8. Κάτι τέτοια επινοήματα τα ανιχνεύω ως απουσία oled οθόνης. Είναι σωστή η διαίσθησή μου;
  9. Εάν είχε amoled οθόνη θα είχε ενδεχομένως και τη δυνητική επιλογή πάρει μια μικρή υποπεριοχή και να δουλεύει όσο το δυνατό περισσότερο μέσα σ'αυτήν. Κι αν χρειαζόταν περισσότερο real estate, να ξεδίπλωνε κι άλλο χώρο στην οθόνη. Βέβαια, εδώ μπορούν να υπάρχουν πατέντες ως και για ένα κουμπί, ποιος ξέρει στις οθόνες τι βουνά θα'χουν κατατεθεί και ποιος αφήνει σε ποιον (επί χρήμασι) να χρησιμοποιήσει τι....
  10. Εξέφρασα μια επιθυμία να πληρώσω για ένα κινητό με κάποια χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών κι οι αναβαθμίσεις επί μακρόν, που συνάδουν με το εδώ θέμα. Εάν φίλε μου geovoul αντιλαμβάνεσαι ότι ζητώ να μου το φτιάξουν κιόλας, ή ότι σου ζήτησα να το φτιάσεις εσύ ειδικά, κάτι δε πάει καλά με τον ειρμό σου και πορεύεσαι μόνος σου φίλε μου. Εγώ το γράφω σαφώς ότι η επιχειρηματικότητα ενέχει ρίσκο, δε το γράφω; Nagata, I rest my case, σ'ευχαριστώ.
  11. Ο Woz με τον Jobs από ένα γκαράζ με ένα χειροποίητο προϊόν ξεκίνησαν. Ούτε Ελλάδα.Χ ούτε υπαλλήλους είχαν. Το προϊόν ήταν καλό κι είδαν προκοπή. Υποθέτω κι άλλοι αρκετοί, που δε τους κατονομάζει καμία ιστορία, θα δοκίμασαν το ίδιο και θα απέτυχαν, θα χρεώθηκαν κλπ. Έτσι είναι η επιχειρηματικότητα. Μια συνεχής προσπάθεια επίπλευσης, κατά το δυνατόν όσο για πιο πολύ πάνω από την υγρή επιφάνεια του ρίσκου.
  12. Ευρωπαϊκή απάντηση από μια φίρμα να βγάζει ένα μοντέλο το χρόνο, ανοιχτό σε επεκτάσεις υλικού, ανοιχτό για να τρέχει κι άλλα συστήματα και με εγγυημένη υποστήριξη ανταλλακτικών (με κόστος δικό μου τα ανταλλακτικά) και εργοστασιακού λογισμικού για μια δεκαετία, υπάρχει; Εγώ θα το πλήρωνα κάτι τέτοιο ένα χιλιάρικο κι ας μην είχε τον τρέχοντα τοπ μικροκοντρόλερ ή τα 800 μεγαπίξελ μέσα.
  13. Είχα δει χρήση flash ως swap σε προηγούμενο κινητό και το 'έκοψα' από τα πρώτα πρώτα μετά το rootάρισμα. Με την εξής απορία: Τόσο ανθεκτική έχει γίνει η flash στις μέρες μας; Είχα μείνει σε κάτι 1000 με 10000 εγγραφές ανά κελί αντοχή. Βέβαια θα τρέχουν μέσα στην mmc κώδικες ισοδιανομής των εγγραφών αλλά και πάλι.. Την ίδια απορία εκφράζω και δω.
  14. 5g wifi/ethernet hotspot & πακέτα απεριόριστα data δίχως πολιτικές ορθής χρήσης και με τα ευαγγελιζόμενα latencies & διαμεταγωγές του 5g, έχουν αρχίσει να δίνουν οι πάροχοι; ρωτώ σε παγκόσμιο επίπεδο πώς πάει και πόσο πάει.
  15. Όταν βγήκαν αυτού του τύποι οι σένσορες με τα 'πολλά' Mpx, είχα εντυπωσιαστεί. Μετά κατάλαβα πως για κάποιους απ'αυτούς το 'binning' ήταν υποχρεωτικό κι έληξε εκεί η όρεξη. Γιατί περίμενα πως τα 'πολλά' Mpx θα 'εξανάγκαζαν' τα οπτικά.
  16. Ερώτηση αδαούς: και γιατί το κάθε 'πρότυπο φόρτισης' πρέπει να είναι ενσωματωμένο μέσα στον εκάστοτε φορτιστή της κάθε ξεχωριστής συσκευής, του κάθε κατασκευαστή; Σκεφτείτε κινητά, σκουπάκια, ηλ. κατσαβίδια, ταμπλέτες, λάπτοπ κλπ από άπαντες κατασκευαστές. Δε θα αρκούσε μια κοινή σύμβαση πως κάθε πηγή ενέργειας για φόρτιση οφείλει να δηλώνει υποστηριζόμενες τάσεις κι αντίστοιχα ρεύματα και μετά είναι δουλειά της κάθε συσκευής που θα πάει να φορτίσει να διεκπεραιώσει τη φόρτισή της κατά το βέλτιστο υπό τις δεδομένες συνθήκες, επιλέγοντας διαρκώς από το 'μενού' που προσφέρει η πηγή; Εάν επικληθούν λόγοι ασφάλειας επειδή φτηνές απομιμήσεις 'φορτιστών' πάντα θα κυκλοφορούν - όπως και σήμερα κυκλοφορούν-, εγώ είμαι απόλυτα σύμφωνος να πιστοποιείται και ψηφιακά ο φορτιστής, με ηλεκτρονική μοναδική ταυτότητα και σήμανση γνησιότητας απ'ευθείας από την ΕΕ (όχι από μεμονωμένη εταιρία) έτσι ώστε άπαντα κακέκτυπα να αποκλειστούν.
  17. Αυτό που δεν έγινε ποτέ στα κινητά και στις ταμπλέτες ήταν να απελευθερωθούν τα λογισμικά τους. Άντε να δεχθώ για τα μάτια πως το droid είναι opensource. Ένα (1) χρήστη δείχτε μου που το buildάρει from scratch και το εγκαθιστά στη μηχανή του. Κι επίσης, η εξάρτηση των χρηστών από συγκεκριμένες εφαρμογές δίχως εναλλακτικές. Τι βλέπω; Μια περίκλειστη, όμηρη κατάσταση που θα τη δικαιολογούσα αν μου το χαρίζανε το κινητό στις 3am μες στο σκοτάδι αλλά να το πληρώνω και να'ναι τόσο κλειστό, άσχημο. Η φυσιολογική ροή θα ταν δε παίζει του χ η εφαρμογή; Ωραία εγκαθιστώ την εναλλακτική εφαρμογή του υ ή του ζ που κάνουν κι αυτόματο migration/import των δεδομένων του χ. Όπου αντί για εφαρμογή μπορεί να μπει κι η λέξη (λειτουργικό) σύστημα. Κάτι πήγε να πει το ubuntu touch, δε ξέρω αν είπε κάτι ή τίποτα, θέλω να το δοκιμάσω όταν παρέλθει η εγγύηση της μηχανής μου.
  18. Ίσως να εξέταζαν όλοι αυτοί που βγάζουν κινητά με τροποποιημένο android να διέθεταν και την εναλλακτική για χρήση του καθαρού συστήματος, προ των επεμβάσεών τους. Καταλαβαίνω γιατί το κάνουν όπως το κάνουν και για κάποιους χρήστες είναι οκ, για κάποιους (λιγότερο χρήστες) όμως ίσως να είναι ανεπιθύμητα όλα αυτά τα πρόσθετα. Θα μπορούσε να είχε απαιτηθεί και κεντρικά, από τον ίδιον τον κορμό του android ενδεχομένως.
  19. Μα κι εγώ γι'αυτό το επισήμανα. Μου έκανε μια α εντύπωση το βραχύ διάστημα. Επειδή όμως απαντάς σε β'πληθυντικό, συμπεριλαμβάνοντάς κι εμέ δηλαδή δίχως να με γνωρίζεις, θα επισημάνω το άστοχο της επιλογής του προσώπου καθότι δε γνωριζόμαστε, σωστά; Αναφορικά με τις απωανατολίτικες γενικότερα και την αποψίλωση των τοπικών παραγωγών στις Πολιτείες ή στην Ένωση, εγώ πιστεύω ότι ένα κοινό μήνυμα έχει παραληφθεί και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Δε λέω ότι θα γίνει καμία επανάσταση αύριο αλλά κάτι έχει πάρει μπρος..
  20. Το λέει στη περιγραφή του άρθρου, δε φαίνεται;
  21. Πήραν δυο μέρες input και το κλείσανε το poll; Διαβάζω καλά;
  22. Πόσο δύσκολο είναι να βγάλουν οι wifi των κινητών ένα δευτερεύον και προσωρινό ssid, να πιαστούν εκεί πάνω και να στείλουν με κάποιο sftp τα αρχεία; Γιατί να χρειάζεται να επανεφευρίσκεται ξανά μανά ο τροχός;
  23. Σημειώνω από το θέμα: Μια ίντσα, 20MPx, οπτικά Λάικα.
  24. Όπως ακριβώς το λες. Τα δυο ή τρία μεγάλα τσιπάκια που απαρτίζουν τώρα ένα κινητό θα γίνουν ένα και θα γλιτώσει και χώρο η πλακέτα. Κι είναι μάλλον ορθότερο έτσι διότι αυτά τα μικρά συστήματα (κινητά/ταμπλέτες με arm) είναι τόσο πολύ κλειστά όπου αποκλείεται η όποια επέκταση στο hardware (π.χ. να αποκολλήσεις μια flash/ram για να βάλεις διπλάσια), άρα τι νόημα έχει να είναι διακριτά τα components κι όχι όλα μέσα σε ένα; Ίσως να φτηνύνει κι όλας λιγάκι η πλακέτα λόγω λιγότερου κασσίτερου και κολλήσεων, εκτός του περιορισμού του εμβαδού. Τα παραπάνω απλή γνώμη κι εκτίμηση προσωπική, πιθανά ίσως και λάθος.
×
×
  • Create New...