Jump to content

pcm

Members
  • Δημοσιεύσεις

    352
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About pcm

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 3

pcm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Από ό,τι κατάλαβα εγώ, δεν υπάρχει review ούτε για τη συσκευή ως hardware, ούτε για το λογισμικό που φοράει. Και κυρίως να παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που τραβάει.
  2. Δε καταλαβαίνω το εξής: όταν βγαίνει ένας ημιαγωγός, από το ένα απλό bipolar του 0.5cent μέχρι το όποιο κτηνώδες ολοκληρωμένο, ο κακόμοιρος ο κατασκευαστής μέσα στο datasheet τα γράφει όλα, tjunction, tdp κλπ.. Τα γράφει για δε τα γράφει; Κατόπιν τούτων τι συζητούμε;
  3. Με τις gpu έχει παραγίνει το κακό. Θα καταντήσουν τα κινητά μπαούλα (λόγω ψύξεως) επειδή ένα ποσοστό των χρηστών, άγνωστο ποιο, θα πρέπει να μπορούν να παίξουν παιχνίδια. Σεβαστό μεν το τι κάνει ο καθείς με το μηχάνημά του αλλά δε βλέπω ένα συστηματάκι σε τσιπ να ανταλλάσσει τη 'κτηνώδη' gpu με μια πιο ελαφριά συν τέσσερεις πυρήνες δώρο. Κάπου στο μέλλον, αν δεν αλλάξουν πράγματα, φοβούμαι πως όλα τα ζητούμενα από το καημένο το 'κινητό', ήτοι μικρό μέγεθος, αδιάβροχο, δροσερό, παιχνιδάδικο, αυτόνομο (κι ό,τι άλλο δε μου'ρχεται τώρα) θα αρχίζουν να διαγκωνίζουν το ένα το άλλο, θα δυσκολεύονται να συνυπάρξουν.
  4. Δεν έχει και πολλή σημασία πια. Τα κινητά μαρσάρουν δειλά δειλά για επιδόσεις λάπτοπ ή και μικρών ντέσκτοπ συστημάτων. Όμως έχουν ένα κουσούρι. Είναι και θα πρέπει να παραμείνουν μικρά. Το πρόβλημα της ψύξεως έχει ήδη ανατείλει. Αυτό θα είναι η #1 πίεση κατ'εμέ στη βιομηχανία των κινητών του άμεσου μέλλοντος: να βρουν διέξοδο με την έκλυση θερμότητας που θα στέκεται φράχτης και στην αυτονομία μέχρι να αλλάξουν υλοποίηση οι μπαταρίες. Η σμίκρυνση των φετ ξανά και ξανά δείχνει να είναι προς το παρόν το μαγικό τζίνι στο λυχνάρι αλλά και τα τζίνια δε χαρίζουν άπειρες ευχές. Ή μήπως χαρίζουν;;; :)
  5. Είναι πολλά αυτά που επιχειρούν να κάνουν τα κινητά μέσα σε αυτό το μικρο καβούκι. Θα χρειαστούν, ενδεχομένως, θυσίες στο μέλλον..
  6. Σιγά σιγά το ανεμιστήρι θα βρει το δρόμο του και στα κινητά. Απλή λύση και δουλεύει σίγουρα. Όποιος, όταν, θέλει επίδοση από το όποιο κινητό του μέλλοντος θα ενεργοποιεί το ανεμιστήρι αλλιώς παθητική ψύξη κι ενδεχόμενο throttling.
  7. Το λειτουργικό είναι τόσο ικανό (προς τα έξω, προς το χρήστη), όσο ικανές είναι οι εφαρμογές του. Οι εφαρμογές που δεν/παύουν_να διατίθενται για αυτό είναι που το απαξιώνουν. Από την άλλη δε μπορεί ο κάθε developer να παίρνει πάνω βάρος εξαιτίας της εξέλιξης του λειτουργικού, μέχρι ένα σημείο θα φτάσει.
  8. Κάτι τέτοια επινοήματα τα ανιχνεύω ως απουσία oled οθόνης. Είναι σωστή η διαίσθησή μου;
  9. Εάν είχε amoled οθόνη θα είχε ενδεχομένως και τη δυνητική επιλογή πάρει μια μικρή υποπεριοχή και να δουλεύει όσο το δυνατό περισσότερο μέσα σ'αυτήν. Κι αν χρειαζόταν περισσότερο real estate, να ξεδίπλωνε κι άλλο χώρο στην οθόνη. Βέβαια, εδώ μπορούν να υπάρχουν πατέντες ως και για ένα κουμπί, ποιος ξέρει στις οθόνες τι βουνά θα'χουν κατατεθεί και ποιος αφήνει σε ποιον (επί χρήμασι) να χρησιμοποιήσει τι....
  10. Εξέφρασα μια επιθυμία να πληρώσω για ένα κινητό με κάποια χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών κι οι αναβαθμίσεις επί μακρόν, που συνάδουν με το εδώ θέμα. Εάν φίλε μου geovoul αντιλαμβάνεσαι ότι ζητώ να μου το φτιάξουν κιόλας, ή ότι σου ζήτησα να το φτιάσεις εσύ ειδικά, κάτι δε πάει καλά με τον ειρμό σου και πορεύεσαι μόνος σου φίλε μου. Εγώ το γράφω σαφώς ότι η επιχειρηματικότητα ενέχει ρίσκο, δε το γράφω; Nagata, I rest my case, σ'ευχαριστώ.
  11. Ο Woz με τον Jobs από ένα γκαράζ με ένα χειροποίητο προϊόν ξεκίνησαν. Ούτε Ελλάδα.Χ ούτε υπαλλήλους είχαν. Το προϊόν ήταν καλό κι είδαν προκοπή. Υποθέτω κι άλλοι αρκετοί, που δε τους κατονομάζει καμία ιστορία, θα δοκίμασαν το ίδιο και θα απέτυχαν, θα χρεώθηκαν κλπ. Έτσι είναι η επιχειρηματικότητα. Μια συνεχής προσπάθεια επίπλευσης, κατά το δυνατόν όσο για πιο πολύ πάνω από την υγρή επιφάνεια του ρίσκου.
  12. Ευρωπαϊκή απάντηση από μια φίρμα να βγάζει ένα μοντέλο το χρόνο, ανοιχτό σε επεκτάσεις υλικού, ανοιχτό για να τρέχει κι άλλα συστήματα και με εγγυημένη υποστήριξη ανταλλακτικών (με κόστος δικό μου τα ανταλλακτικά) και εργοστασιακού λογισμικού για μια δεκαετία, υπάρχει; Εγώ θα το πλήρωνα κάτι τέτοιο ένα χιλιάρικο κι ας μην είχε τον τρέχοντα τοπ μικροκοντρόλερ ή τα 800 μεγαπίξελ μέσα.
  13. Είχα δει χρήση flash ως swap σε προηγούμενο κινητό και το 'έκοψα' από τα πρώτα πρώτα μετά το rootάρισμα. Με την εξής απορία: Τόσο ανθεκτική έχει γίνει η flash στις μέρες μας; Είχα μείνει σε κάτι 1000 με 10000 εγγραφές ανά κελί αντοχή. Βέβαια θα τρέχουν μέσα στην mmc κώδικες ισοδιανομής των εγγραφών αλλά και πάλι.. Την ίδια απορία εκφράζω και δω.
  14. 5g wifi/ethernet hotspot & πακέτα απεριόριστα data δίχως πολιτικές ορθής χρήσης και με τα ευαγγελιζόμενα latencies & διαμεταγωγές του 5g, έχουν αρχίσει να δίνουν οι πάροχοι; ρωτώ σε παγκόσμιο επίπεδο πώς πάει και πόσο πάει.
×
×
  • Create New...