Jump to content

apansamos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    35
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About apansamos

  • Ημ. Γέννησης 17/12/1983

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

apansamos's Achievements

  1. Μια ερώτηση, ποιο tablet δίνουν δώρο στο amazon; Ρωτάω γιατί στις αξιολογήσεις αναφέρουν το 8ιντσο ενώ η περιγραφή αναφέρει 10ιντσο. edit: Βλέπω ότι έχει τελειώσει η προσφορά με το tablet
  2. apansamos

    Huawei Mate 20

    Καλησπέρα σε όλους, το mate 20 δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (wireless charging) . Συγκεκριμένα - στη σειρά mate 20 - μόνο το mate 20 pro έχει ανάλογες δυνατότητες. Κατά την υποκειμενική μου άποψη, πρόκειται για ένα υπερτιμημένο feature (με την τρέχουσα μορφή του). Καλώς δεν υπάρχει σε μια συσκευή που θέλει να ξεχωρίσει τιμολογιακά (ίσως το φθηνότερο κινητό με 7nm silicon).
  3. apansamos

    Huawei Mate 20

    Χαίρετε materz, μετά από περιπέτεια δύο (2) εβδομάδων, με την παραγγελία από το amazon.fr να αποστέλλεται για δεύτερη φορά, έχω από εχθές στα χέρια μου το mate 20 σε twilight χρώμα (4/128). To προηγούμενο τηλέφωνό μου ήταν το mate 9. Καθώς δεν είχα το χρόνο να κάνω κάποια εκτεταμένη δοκιμή γράφω επί τροχάδην σκόρπιες θέσεις. - Οθόνη. 9/10 Εντυπωσιάζει με τη φωτεινότητά της. Σίγουρα αναβάθμιση από το mate 9 , που είχε επίσης πολύ καλή οθόνη. Η ελάχιστη φωτεινότητα είναι αυτή που πρέπει για χρήση στο κρεβάτι. Το notch ενοχλητικό (με απωθούν) αλλά είναι από τα πιο μικρά στην αγορά. Οι LCD οθόνες είναι καλύτερες για ανάγνωση κειμένων και scrolling από τις AMOLED . - Ταχύτητα - αίσθηση interface 9,5/10 Ταχύτατο σε άνοιγμα εφαρμογών, ταχύτατο κατά τη χρήση εφαρμογών, ταχύτατο σε encoding video, άριστο στα social (όχι πια lite εφαρμογές). Κριτική μόνο ότι η εγκατάσταση εφαρμογών κάνει τον ίδιο χρόνο με mate 9. Στην ουσία δεν έχουμε κάποια αναβάθμιση εκεί. Για κάτι ακόμα πιο γρήγορο μάλλον πάμε στην επόμενη γενιά. (ufs 3.0) Χρειάζεται δοκιμές στο θεμα RAM management, βλέπω πολλά refreshes. Αλλά δεν έχω πειράξει ακόμα ρυθμίσεις. Το EMUI έχει πολλά καλά ωστόσο το σύμπαν επιλογών και ρυθμίσεων παραμένει χαώδες. Καμία βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Μας δουλεύουν οι reviewers, μηρυκάζουν τα δελτία τύπου. - Κάμερα Δεν ασχολήθηκα. Ενδιαφέρον φαίνεται το night mode. To βίντεο 4K φάνηκε ΟΚ. Μπαταρία 9,5/10 H σειρά mate είναι γνωστή για τη "μαραθώνια" διάρκεια μπαταρίας. Εδώ έχουμε άλλη μια άριστη εκτέλεση (με μια πρώτη ματιά). Η ταχύτητα φόρτισης εντυπωσιακή. Μικρό μείον ότι η συσκευή γίνεται αισθητά πιο θερμή κατά την υπερταχεία φόρτιση. Εργονομία - απτή αίσθηση 8,5/10 Μη σας απασχολεί το χρώμα. Δυστυχώς το ήθελα σε πράσινο αλλά δε το βρήκα διαθέσιμο όσο κι αν έψαξα. Ωραίο το twilight αλλά η χρήση με γυμνό χέρι είναι απαγορευτική. Κυρίως για τα αποτυπώματα, μετά λόγω αντοχής που έχει οποιοδήποτε γυαλί, όσο gorilla και να είναι. Θέση πλήκτρων και εισόδων άριστη. Βάρος με βάση τα specs είναι ΟΚ. Ιδανικά θα ήθελα τα ίδια, με βάρος κοντά στα 150gr αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Δε χρησιμοποιώ κλειδώματα οθόνης (fingertip, face recognition, pin κτλ) Ποιότητα λήψης και εκπομπής , ηχεία 9,5/10 Ποιότητα σήματος (radio - Wifi) άριστη στα ίδια με Mate 9. Άριστο σε ποιότητα κλήσης. Το ηχείο, το οποίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική, ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. Ακόμα δεν έχω κάνει head 2 head σύγκριση με mate 9. Αρχίζω και υποψιάζομαι ότι κάτι δε πάει καλά με τα reviews... Εκεί που υστερεί είναι σε ένταση στα ακουστικά (headphones) , βέβαια η δοκιμή έγινε με τα δικά του. Το ίδιο θέμα είχε και το Mate 9. Ακούω σπάνια μουσική στο κινητό , εδώ δε μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο. Επιμύθιο: Η απόλυτη value for money επιλογή με σύγχρονο silicon.
  4. apansamos

    Huawei Mate 20

    Καλημέρα σε όλους, μετά από εξαντλητική έρευνα αγοράς κατέληξα στην επιλογή του mate 20. Tα κριτήρια που είχα θέσει με σειρά προτεραιότητας: 1) Up-to-date SOC (επιλογές kirin 980 , A12) 2) Flagship status 3) Battery life 4) Υψηλό Value for Money Έτυχε και βρήκα το mate 20 (4/128) στο χρώμα Violet στο amazon.fr σε τιμή 567,30 € (με πωλητή το ίδιο το amazon!) Αναμένω να παραλάβω στις 17/01 με ups standard. Είμαι κάτοχος mate 9, οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Αντικειμενικά δεν υπήρχε ανάγκη μετάβασης στο Mate 20, ωστόσο έχω το μικρόβιο της tech-λαγνείας. Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
  5. apansamos

    Huawei Mate 9

    Απογοήτευση το νέο update. Μετά το πέρασμα της τελευταίας ενημέρωσης του λογισμικού, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο του κρασαρίσματος των εφαρμογών. Κάνω βαριά χρήση όλων των κοινωνικών δικτύων καθώς και εφαρμογών για επεξεργασία εικόνας και βίντεο. Ανα πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα κρασαρίσματος με αποτέλεσμα να χαθεί η εμπιστοσύνη που έχω στο κινητό. Από το απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο, με την καταπληκτική μπαταρία έχει μεταβληθεί σε ένα φορητό ρίσκο. Ειδικά σε εφαρμογές όπως το Pages Manager τα κολλήματα και τα κρασαρίσματα είναι πολύ συχνά. Δοκίμασα την εγκατάσταση της εφαρμογής εκ νέου , με φτωχά αποτελέσματα. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε roll-back στην προηγούμενη έκδοση λογισμικού; Υ.Γ. Μια λύση που δοκιμάζω από σήμερα είναι η απενεργοποίηση του αυτόματου κλεισίματος ενεργοβόρων εφαρμογών. ( ρυθμίσεις > μπαταρία > κλικ πάνω δεξιά στο γρανάζι > toggle off "Κλείσιμο υπερβολικά ενεργοβόρων εφαρμογών" )
  6. apansamos

    Huawei Mate 9

    Καλησπέρα σας, είχα ρωτήσει και στο παρελθόν αλλά δεν είχα λάβει απάντηση. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τις 2 SIM και τα data. Αν στην SIM 1 εχω ενεργο LTE , μπορώ να έχω ταυτόχρονα LTE στη SIM 2 ; Αν όχι , μπορώ να έχω μόνο κλήσεις απο SIM 1 και μόνο LTE data απο τη SIM 2; Θέλω να βάλω στη sim1 τον κύριο αριθμό και στη sim2 μια data συνδεση. Θα λειτουργεί απροβλημάτιστα; ( η διακοπή των data σε περιπτωση κλήσης είναι ΟΚ για μένα )
  7. apansamos

    Huawei Mate 9

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει τί "παίζει" με τη χρήση dual sim και data. Ερωτήσεις: αν στη sim1 θέλουμε να δεχόμαστε μόνο κλήσεις, μπορούμε να έχουμε δεδομένα 4G στη sim2; αν έχουμε κλήσεις + data 3G (ή 4G) , μπορούμε να έχουμε 3G ή 4G stand by στη sim2 ; Κυρίως με ενδιαφέρει να έχω ενεργά 4G data στη sim2 και θα ήθελα να μάθω τί περιορισμούς δημιουργεί αυτό στη sim1 .
  8. Καλησπέρα σε όλους όσους απάντησαν, σύμφωνα με ανεκδοτολογικές αναφορές που συγκέντρωσα από το διαδίκτυο, πολλοί αναφέρουν το φαινόμενο ως Boot loop of death με απαραίτητη αποστολή της συσκευής στο service. Εικάζουν ότι αφορά είτε το CPU είτε τη RAM. Η Huawei δίνει refurbished συσκευές. Το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρείες π.χ. Apple. Δείτε ενδεικτικό thread στο XDA https://forum.xda-developers.com/nexus-6p/help/boot-loop-death-nexus-6p-t3533528/page55 Στις ΗΠΑ άρχισαν τη νομική διεκδίκηση http://www.androidpolice.com/2017/04/20/lawsuit-filed-against-google-and-huawei-over-nexus-6p-early-shutdown-issue-and-bootlooping/ Κάτι μου λέει ότι σύντομα το πρόβλημα θα χτυπήσει κι άλλους κατόχους , όσο η συσκευή ξεπερνάει τους 12 μήνες ζωής. Θα σας κρατήσω ενήμερους, καθώς υποψιάζομαι ότι θα έχω θέματα με τις τοπικές αντιπροσωπείες (ελπίζω να με διαψεύσουν) .
  9. Σοβαρό πρόβλημα με Nexus 6p. Μετά την αλλάγη σε android N , η διάρκεια της μπαταρίας έπεσε και το ξαφνικο κλείσιμο με 15-20% ήταν συχνό φαινόμενο. Ωστόσο ήταν κάτι με το οποίο μπορούσα να ζήσω. Χθες , ξαφνικά έσβησε το κινητό και κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις (bootloop). Εμφανίζει το λογότυπο της Google και φτάνει μέχρι εκεί. Δείχνει αδύνατο να μπει σε recovery mode , ώστε να μπορούσα να το φτιάξω μόνος μου. Η κατάσταση μυρίζει αντικατάσταση συσκευής. Είναι πρόβλημα σε τεράστια έκταση σε κατόχους της συσκευής από μια μικρή έρευνα που έκανα. Ελπίζω λόγω κάποιων προβλημάτων αισθητικής φύσης (πχ γρατζουνιές ) να μην έχω θέματα στο επίσημο service. Βέβαια φοβάμαι για τα χειρότερα... Συσκευή 12 μηνών και η δυσαρέσκεια χτυπάει κόκκινο. :X Συμβουλές ευπρόσδεκτες.
  10. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή για τις πρώτες φορτίσεις. Πλέον η μόδα λέει - ότι καλό είναι - οι μπαταρίες λιθίου να μην αποφορτίζονται εντελώς. Προσωπικά , θα σου έλεγα ότι οι μπαταρίες στα δύο χρόνια αρχίζουν και χαλάνε.
  11. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Από τα διάφορα reviews και σχόλια που έχω διαβάσει, ορισμένοι αναφέρουν ότι το Grey είναι μαγνήτης δακτ. αποτυπωμάτων. Η πιο σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το γκρι και το άσπρο έχουν βαφή , η οποία μπορεί να γρατζουνιστεί και να φανεί το αλουμίνιο από κάτω. Σε κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιείς θήκη, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά.
  12. Μόλις έκανα παραγγελία ενός Huawei Nexus 6P 64GB Silver από γνωστό Skroutzομάγαζο. Αναμένω λοιπόν την παραλαβή και θα καταθέσω τα σχόλιά μου. Έκανα εξαντλητική έρευνα πριν προχωρήσω στην αγορά και το μόνο μου με φοβίζει είναι το γνωστό πρόβλημα με τις κλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοχοι. Είναι παράξενο, ότι η Google δεν έχει διορθώσει ακόμα το πρόβλημα, από τη στιγμή που υποτίθεται ότι είναι Software πρόβλημα. Θα επιστρέψω με τις πρώτες εντυπώσεις και αργότερα ( γιατί όχι ) ένα αναλυτικό Review και σύγκριση με το Oneplus X και το Nokia 930.
  13. apansamos

    OnePlus X

    Είμαι κάτοχος Oneplus X και είμαι εντυπωσιασμένος από τη συσκευή. Ωστόσο, αντιμετωπίζω σοβαρό θέμα με τις κλήσεις. Περίπου στο 50% των κλήσεων , δε λειτουργεί το μικρόφωνο της συσκευής. Το αποτέλεσμα είναι να χρειαστεί να γίνει κλήση 2-3 φορές για να επικοινωνήσω. Το πρόβλημα μάλλον εμφανίστηκε με την τελευταία αναβάθμιση του Oxygen , εκτός αν ευθύνεται κάποια άλλη εφαρμογή ( πχ Truecaller ). Υπάρχουν ομοιοπαθείς;
  14. apansamos

    OnePlus X

    Παραγγελία 05/01 χωρίς πρόσκληση, παραλαβή 07/01 . Πάντα με express delivery. Εντυπώσεις αργότερα.
×
×
  • Create New...