Jump to content

nickreserved

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nickreserved

  1. Παιδιά το N900 είναι σωτηρία!!!! Χρησιμοποιώ: Sygic Maps για navigation στο αμάξι. Κάτι άλλα GPS προγραμματίδια για να κάνω tracking όταν κάνω περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία κ.τ.λ. To Evince για να ανοίγω αρχεία PDF, DjVu και να κάνω σκονάκια. Το QCalculator, MathJinni και yacas για προχώ μαθηματικά (σκονάκι φάση). Ο FM Transmitter τα σπάει για το αμάξι που έχει ράδιο δίχως MP3, ασε που συνεργάζεται και με το navigation και ακούς "στα 100 μέτρα δεξιά" από το ράδιο του αυτοκινήτου. Δεν μπορώ να φανταστώ εξεταστική χωρίς αυτό. Τι κινητάρα θεέ μου.
  2. Παιδιά αυτό το πράγμα, έχω το source ενός προγράμματος στο Linux και το κάνω compile σε ARM επεξεργαστή είναι καταπληκτικό. Η Nokia τρομπάρει που θα αφήσει το Maemo. Τις κινήσεις της θα τις περιέγραφα σπασμωδικές. (Αγοράζει το Qt, ξεκινάει με Maemo, MeeGo και ξαφνικά τα παρατάει όλα και πάει ...Microsoft). Δυστυχώς τόσο το Android όσο και του iPhone το λειτουργικό πρέπει να προγραμματίζεις συγκεκριμένα για το κινητό. Γράφεις δηλαδή τον κώδικα από την αρχή (ειδικά στο android που δεν είναι καν Java, είναι κάτι σαν Java, δηλαδή να έχεις κώδικα σε Java για PC και να πρέπει να τον ξαναγράψεις απ' την αρχή για να τον κάνεις port σε Android). Ε, αυτά δεν τα είχε το Linux-ακι του N9 / N900....
  3. Γεια σας. Δεν είμαι τακτικός στο forum, μπαίνω μόνο για να ζητήσω τη βοήθεια της κοινότητας. Πάμε λοιπόν! Έχω ένα N900 στο οποίο έχει πάθει ζημιά το micro-USB με αποτέλεσμα η φόρτιση να μην είναι αδύνατη (ευτυχώς) αλλά όμως να χρειάζεται τάμα για να ξεκινήσει και να μη σταματήσει στην πορεία. Είναι σαφές (με ένα κατσαβιδάκι του ωρολογοποιού) ότι έχει σπάσει αυτό το πλαστικό μέσα που φέρει τους 4 αγωγούς (Vcc, D+, D-, GND) το οποίο κουνιέται πάνω-κάτω και κάποια στιγμή θα αποκολληθεί τελείως. Το τηλέφωνό μου έληξε από την εγγύηση. Ξέρετε που να το πάω, πόσο θα μου κοστίσει, πόσο θα κάνουν να μου το φτιάξουν, αν γίνεται κ.τ.λ.; Εγώ πάντως σε τόσο μικρό scale δεν μπορώ να βάλω χέρι με το κολλητήρι μου για να αλλάξω το micro-USB. Σας ευχαριστώ πολύ!
  4. Δεν έχει σχέση με fonts. Γιατί με το virtual keyboard (της οθόνης) τυπώνει κανονικά ελληνικά. Μόνο με το hardware έχει πρόβλημα και μόνο σε Qt εφαρμογές. Οπότε, απ' ότι κατάλαβα κάτι φταίει με εμένα... Θα εκτιμούσα πολύ φίλε μου αν μου έστελνες σε PM το αρχείο a_list_of_installed_apps.txt που θα δημιουργηθεί τρέχοντας την παρακάτω εντολή σε κονσόλα: ls /usr/share/applications/hildon/*.desktop > a_list_of_installed_apps.txt
  5. Έκδοση για να το τεστάρετε: uKeyboard 2.4-3 και μερικές προβληματικές εφαρμογές: Secret Notes 0.1-2 Evopedia 0.4.1 Faster Application Manager 0.6.5-1 (Πατήστε μερικά πλήκτρα στα ελληνικά για να φιλτράρει τις εφαρμογές που εμφανίζονται) Όλες οι παραπάνω εφαρμογές σαν dependancies έχουν κάποιες libqt4* βιβλιοθήκες οπότε η παρατήρησή μου ήταν σωστή: Οι Qt εφαρμογές έχουν το πρόβλημα. Θα τα αναφέρω στη Nokia σαν πρόβλημα του Qt. Αν κάποιος έχει πάντως κάποιο workarround θα χαρούμε πολύ! ΥΓ: Παιδιά, είναι δυνατό κάποιος να τεστάρει τα παραπάνω στο κινητό του μήπως και μπορεί να αναπαράγει το πρόβλημα; Ή συμβαίνει μόνο στο δικό μου κινητό; Ευχαριστώ!
  6. Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα με το N900. Έχω εγκαταστήσει το uKeyboard για να έχω ελληνικά στο hardware πληκτρολόγιο και δουλεύει μια χαρά. Όμως, σε ορισμένες (λίγες) εφαρμογές, αντί να εμφανίζει ελληνικά, εμφανίζει ότι να 'ναι χαρακτήρες. Δεν μπορώ να ζητήσω support γιατί το uKeyboard δεν είναι εφαρμογή της Nokia. Για όσους ξέρουν κάτι λίγα από προγραμματισμό, υποπτεύομαι ότι το πρόβλημά μου συμβαίνει μόνο με Qt εφαρμογές. Όσοι έχουν N900 και το έχουν κάνει φύλλο και φτερό, σίγουρα έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αν κάποιος έχει βρει κάποια λύση (έστω και με edit σε κάποιο .conf αρχείο) ας μας την πεί. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...