Jump to content

Tyrell

Members
  • Δημοσιεύσεις

    210
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Tyrell

  1. Ο πωλητης πρεπει να αναγραφει πανω στο δεμα οτι πληρωθηκε το VAT. Εγω εχω αποδειξη οτι πληρωθηκε (απο ali ειναι τα δεματακια).
  2. Ειδοποιηση ΕΛΤΑ με SMS και παραλαβη αντικειμενων που υποτιθεται ειχε πληρωθει VAT. 🤬
  3. Αρα και πανω απο 22 ευρω να ειναι η αξια του, εφοσον προπληρωνεται ο φπα στην αγορα, δεν θα επιβαρυνθει με το "πακετο" (15+φπα) που ισχυε μεχρι τωρα. :D
  4. Τελικα τι θα ισχυει για την κατηγορια των αντικειμενων πανω απο 22€ εως 150€ ; Θα ισχυει το 15αρι των ΕΛΤΑ ή θα παιρνανε ανενοχλητα εφοσον εχει προπληρωθει ο ΦΠΑ στην αγορα;
  5. Σημερα παρελαβα δεματακι με micro sd registered απο Singapore Post με το πρασινο αυτοκολλητο επανω χωρις καμια χρεωση.
  6. Aκριβως. Προτιμω να τα χαρισω στον κινεζο παρα στα ΕΛΤΑλαιπωρια.
  7. Γιατι στην always on display δεν μου εμφανιζει ειδοποιησεις απο αναπαντητες, sms κτλ. ; Εμφανιζει κανονικα ενδειξη μπαταριας και ημερομηνια.
  8. Τελωνειο περνανε ολα πλεον και οχι μονο απο ali. Το ερωτημα ειναι αν επιβαρυνονται ή οχι. Αν το κοστολογησουν πανω απο 22€ (ακομα κι αν κανει λιγοτερο) θα επιβαρυνθεις καταρχην με 12€ + ΦΠΑ 24% επι της αξιας που θα κοστολογηθει.
  9. Δεν θα κατασχεθει, θα ερθει καποια στιγμη. Αν το κοστολογησουν πανω απο 22 ευρω θα πληρωσεις 15ε + 24% επι του ποσου που θα κοστολογηθει.
  10. Δεν μπορεις. Απλα περιμενεις. Συνηθως ειναι (για μικρα) πραγματα που τα φερνει ο ταχυδρομος κατευθειαν.
  11. Μπαταρια απο ali (belgium post) και 3 powerbank απο ebay (China Post unregistered) ηρθαν κανονικα. Μια χαρα στελνουν αλλοι. Το BG δεν στελνει.
  12. 22/09 και 16/09 και δεν φαινονται καν να εχουν φτασει. Και που πηρα τηλ στο τελωνειο, ειπε "αν δεν μπορεις να περιμενεις φιλε, μην παραγγελνεις απ' εξω". Αγορασ(τ)ε δηλαδη απο δω, να σας αρμεξουμε εμεις.
  13. Περνωντας την rom που εδωσες, συνεχιζεις να εχεις ΟΤΑ ;
  14. Θελει τπτ ξεκλειδωμα για να περαστει ;
  15. Το ποσο μεγαλο ειναι το μπαχαλο φαινεται σε αυτο εδω το post. Αυτο ειναι αλητεια, δεν ειναι αφαρμογη του νομου. Νομιζω ηρθε η ωρα για μηνυσεις και οχι καταγγελιες. http://www.insomnia.gr/topic/471924-αγορές-από-χώρες-εκτός-εε-όριο-για-να-μην-πληρώσ/?p=56058366
  16. Αφου σου εβγαλε το judgement--> valid, εκλεισε το dispute υπερ σου και περιμενεις το refund σε 3-7 μερες.
  17. Προσφατα καλεσα τα ελτα για τις μεγαλες καθυστερησεις -που ολοι βιωνουμε- των αντικειμενων που αναμενω που ολοι βιωνουμε και δεν μου ειπαν για καμια ιδιωτικη εταιρια -γνωριζω πολυ καλα οτι εχει ανατεθει εκει το εργο- , ουτε καν προσπαθησαν να κρυφτουν πισω απο αυτο (πχ. Δεν φταιμε εμεις, καλεστε την εταιρια για τα παραπονα σας).. Οποτε ελαχιστη σημασια εχει για τον κοσμο αν ειναι ελτα ή οχι. Το αποτελεσμα μετραει και ειναι ολεθριο..
  18. Αν βαλει το tracking number του στην σελιδα της Singapore Post και φανει ποτε ηρθε πραγματικα στην χωρα θα δεις τι φταιει. Οχι τωρα που εδειξαν τα ελτα οτι "παρελαβαν". Η αληθινη παραλαβη εγινε πολυ νωριτερα.. Κι εγω στην ιδια μοιρα ειμαι με τον φιλο ειμαι με πραγματικη αφιξη 16/09.
  19. Γιατι να το χρεωθω εκει που ΔΕΝ πρεπει; Γιατι να μπλεξω εκ των υστερων με αναδασμολογηση, με τεραστιες καθυστερησεις (πανω στις ηδη μεγαλες καθυστερησεις για να ανοιχτει ο σακος και να προχωρησει η διαδικασια) και να μην μου ζητησει πριν τον εκτελωνισμο αποδειξη αγορας του αντικειμενου ; Γιατι να βαλει φπα σε "οτι τιμη βρει ή γουσταρει" ο τελωνειακος εφοσον με αποδειξη ανηκει στην ατελια των 22 ευρω ;;
  20. Ας διαμαρτυρηθουν και οι κινεζοι με την σειρα τους σε καποιον διεθνη οργανισμο (αν υπαρχει) για το θεμα να δουμε τι μπορει να γινει. Καποιος πρεπει να χασει και χρονο και χρημα. Αλλα οχι και τα 2 μονος του.
  21. Σιγα να μην σε δωσει και ονομα..εδω με τα χιλια ζορια πιανεις γραμμη. Η εξελιξη ηταν αυτη που εγραψα και του εκλεισα το τηλ. Ισως αν τον ηχογραφουσα... Ελευθερη αγορα οταν tempered glass τρωνε 22 ευρω στο κεφαλι γιατι "ετσι μας αρεσει φιλαρακι" ? :lol: Δεν νομιζω. Εγω παντως σαν τακτικη θα τους ταραξω στα refund κι ας κοψουν τον λαιμο τους οι κινεζοι να βρουν την ακρη με τριγωνικες. Χιλιες φορες να δινω στους κινεζους παραπανω για ταχυδρομικα + εκτελωνισμο σε αλλες χωρες, παρα στα δικα μας τα τ*μ*ρια.
  22. Κι εγω που περιμενω απο 15/09 δεμα(τα) που εχουν φτασει Ελλαδα και πηρα σημερα στο 2103538122 το τελωνειο για να διαμαρτυρηθώ για την ξεφτιλα των χρονων αναμονης, μου απαντησαν οτι "αν δεν σ' αρεσει φιλαρακι" ΜΗΝ παραγγελνεις απ' εξω!! Αυτη ειναι η νεα πραγματικοτητα!
×
×
  • Create New...