Jump to content

freco

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.506
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

About freco

  • Ημ. Γέννησης 04/07/1969

Συσκευή

  • Συσκευή
    S22 Ultra

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

Περιοχή

  • Περιοχή
    Αθήνα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

freco's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

14

Φήμη

  1. Επίσης πρέπει να δούμε τι είναι το ΑΙ που υπόσχονται. Γιατί AI έχουμε ήδη (πχ το copilot) στον Edge αλλά όποτε δοκίμασα να το χρησιμοποιήσω δεν με βοήθησε καθόλου (ή δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ, αφού πρέπει να μάθω τι μπορώ να ρωτήσω και πως πρέπει να το κάνω) και καταλήγω μόνο να εκνευρίζομαι. Συγνώμη αλλά δεν θα μάθω νέα γλώσσα για να μπορώ να επικοινωνώ με τα μηχανήματα. Να μάθουν αυτά τη δική μου, αλλιώς μου είναι άχρηστα. Και τέλος κάτι σημαντικό. Η ασφάλεια. Αν το ΑΙ είναι τόσο "έξυπνο", ποιος μου λέει ότι δεν κάνει πράγματα (καλά ή κακά) χωρίς να το πάρω καν χαμπάρι; Αν μπορούν πχ με μια φωτογραφία ή ένα cookie να "χακάρουν" το κινητό μας, αλίμονο τι μπορούν να κάνουν αν έχουν ολόκληρο "εγκάφαλο" διαθέσιμο. Η 17 Ιανουαρίου είναι κοντά. Είδωμεν...
  2. Η αλήθεια είναι πως έχεις δίκιο για τη ρουτίνα. Το έχω κάνει κι εγώ για την ώρα που κοιμάμαι και τις περισσότερες φορές δεν ανοίγει το WiFi. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα πως θα το λύσω. Να δοκίμαζες το "Wait before next action" που έχει στο "Advanced options" πριν ανοίξει το WiFi? Για το πρόβλημα του χαμηλού σήματος δεν γυρνάει αυτόματα σε WiFi Call? Εμένα το κάνει μόνο του.
  3. Δοκίμασε κανείς την One UI 6 Beta να μας πει εντυπώσεις;
  4. freco

    iPhone 14 Pro

    Πολλαπλά condition παίρνει; Αν είναι καθημερινή, 8-9 το πρωί και συνδέσω android auto, κάνε πλοήγηση στη δουλειά και παίξε στο Spotify τη συγκεκριμμένη playlist. Ενημερωτικά ρωτάω γιατί εμένα κάτι αντίστοιχο πιο απλό δεν μου έπαιξε ποτέ.
  5. freco

    iPhone 14 Pro

    Δεν έχω καμία καούρα να έχει το μήλο πίσω. Αν είχα θα είχα πάρει νωρίτερα iPhone. Όπως μπορείς να δεις είμαι μέλος από 24/7/2003 εδώ μέσα και έχουν περάσει από τα χέρια μου άπειρα τηλέφωνα. Μέχρι custom rom είχα φτιάξει για το HTC Diamond. Είχα πάρει το πρώτο iPad και το πούλησα σε μια βδομάδα. Τώρα το iPhone το κράτησα μήνα. Το λες και πρόοδο :-). Το S22 Ultra χθες το βράδυ μπήκε σε flight mode, μετά ανοιξε μόνο το WiFi για να δέχομαι κλήσεις (WiFi Calling) μόνο από συγεκριμμένα άτομα κατά τη διάρκεια της νύχτας. To πρωί έβγαλε το flight mode, άνοιξε το Spotιfy μόλις συνδέθηκε με την ενδοεπικοινωνία στο κράνος μου και μόλις έφτασα στο γραφείο με το location έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις μέσω του προφίλ Work. Όλα αυτά αυτόματα και για να τα στήσω μου πήρε 10 λεπτά και πολύ εύκολα. Και έχω πολλά τέτοια να φτιάξω ακόμα. Πιο σύνθετα. Τέτοια θέλω από ένα smartphone. Όχι να φτιάχνω cartoon τη φάτσα μου για να την βλέπουν μόνο όσοι έχουν iPhone. Δεν κατηγορώ κανένα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Οι δικές μου ταιριάζουν καλύτερα στο Android (με όσα κακά κουβαλάει).
  6. freco

    iPhone 14 Pro

    Μία σελίδα πριν ανέφερα κάποια. Πχ ότι οι αναβαθμίσεις αφορούν δυνατότητες για προγράμματα της Apple (πχ Apple music, διαμοιρασμός επαφής μέσω airdrop κλπ κλπ) και λειτουργούν μεταξύ χρηστών με iPhone. Πρέπει να πάρω σε ολή την οικογένεια iPhone για να εκμεταλλευτώ τέτοιες δυνατότητες. Τα shortcuts (αντίστοιχα "routines" στο S22 Ultra) δεν έχουν αρκετές ικανοποιητικές επιλογές για απλά καθημερινά πράγματα και πολλές φορές δεν λειτουργούν. Έχει πολλές (που δεν μπορείς να ψάξεις με search) και κάνουν ένα πράγμα. Ενώ στο S22 πχ όταν συνδέω το κινητό στο αυτοκίνητο, ανοίγει χάρτες, τρέχει Spotify κ.α. με μια ρουτίνα. Η Siri δεν με συμπάθησε και (όταν) μου απαντούσε συνήθως έλεγε βλακείες. Δε βρήκα dictation στα ελληνικά. Δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω παντού το swift key, που γράφει σχεδόν πριν το γράψω εγώ, μετά από τόσα χρόνια που το χρησιμοποιώ. Δεν μπορείς να βάλεις loyalty cards στο wallet και για να βάλεις κάρτα πρέπει να βάλεις την εφαρμογή της τράπεζας πρώτα και μέσα από εκεί να την περάσεις. Έψαχνα να βάλω στο Control center κάποιες επιλογές (πχ Share Screen) που έχω στο S22 και στο iPhone οι επιλογές είναι ελάχιστες να προσθέσεις (σε σχέση με το Android). Δεν μπόρεσσα να στείλω εικόνα του κινητού μου σε καμμία τηλεόραση για να δούμε τις υπέροχες φωτογραφίες που βγάζει. Πλήρωσα το adguard 10 euro για να κάνω κάτι που στο S22 είναι απλά να γράψω dns.adguard.com στο Private DNS στις ρυθμίσεις. Το Face Unlock γρήγορο, ακαριαίο αλλά απλά έπιασα το κινητό, άνοιξε και κάποιος είδε κάτι που δεν έπρεπε όταν είχα ανοιχτή εφαρμογή τράπεζας. Γενικά δεν το βρήκα τόσο smart όσο το S22 Ultra μου. Όμορφο κινητό, οθονάρα, φωτογραφίες τέλειες, μπαταρία ικανοποιητική για τα δεδομένα μου, οι εφαρμογές είναι καλύτερα γραμμένες και δουλεύουν καλύτερα στο iOS... αλλά δεν ταιριάξαμε. Ίσως έχω μάθει αλλιώς και δεν του έδωσα αρκετό χρόνο. Ένα μήνα άντεξε η σχέση μας. Γούστα είναι αυτά.
  7. freco

    iPhone 14 Pro

    To iPhone αποτελεί παρελθόν για μένα. Συγνώμη αλλά δεν την πάλεψα. Περίμενα το iOS 17 μήπως αλλάξει κάτι και γίνει πιο smart όπως το θέλω. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που με βοήθησαν σε αυτή την απόπειρα να αλλάξω λειτουργικό. Να είμαστε όλοι καλά να χαιρόμαστε τα γκατζετάκια μας.
  8. Η αγγελία έχει ολοκληρωθεί

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο
    Πωλείται iPhone 14 Pro Deep Purple 128GB, ενός μήνα με το κουτί του φορτιστή και δύο καλώδια σύνδεσης με PC/αυτοκίνητο για car play. Αγορασμένο από πλαίσιο με απόδειξη αγοράς αρχές Αυγούστου. Σαν καινούργιο με υγεία μπαταρίας 100. Αθήνα μόνο, παράδοση χέρι με χέρι.

    800 €

    - GR

  9. freco

    iPhone 14 Pro

    Τελευταία δοκιμάζω Apple Maps (στην Αθήνα). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε μερικά κομμάτια κάνει καλύτερες προτάσεις από το Google. Πχ σε κάποια σημεία το google μου πρότεινε να κάνω το γύρο του τετραγώνου, ενώ υπάρχει λοξός δρόμος που βγάζει άμεσα εκεί που θέλω. Κάθε Παρασκευή φεύγοντας απ τη δουλειά επιμένει/προτείνει να με πάει στο χωρίο (επειδή πήγα 2 ΣΚ) και όχι στο σπίτι. Δοκίμασα shortcut να αυτοματοποιήσω την πλοήγηση από/προς τη δουλειά και να ανοίγει το spotify. Δεν δούλεψε ΠΟΤΕ. Αλλά εκεί που χάνει αισθητά το Apple Maps είναι στο ETA. Σήμερα σε διαδρομή 50 λεπτά έπεσε 15 λεπτά εκτός χωρίς να γίνει πχ κάποιο τρακάρισμα.Είνι πολύ σύνηθες να βλέπω τέτοιες διαφορές. Ενώ με google maps η διαφορά πρόβλεψης ποτέ δεν ξεπέρασε τα 5 λεπτά. Μετά από ένα μήνα χρήσης του 14 pro σε Ελλάδα και εξωτερικό η εντύπωση μου είναι πως είναι απλό και γρήγορο στη χρήση αλλά το Android είναι πιο "smart". Μια ρουτίνα στο S22 Ultra δημιουργείται πολύ πιο εύκολα, δουλεύει τέλεια και έχει πεισσότερες επιλογές από το Shortcuts του iPhone. Στο iPhone δεν έχει καν αναζήτηση στις υπάρχουσες επιλογές. Παρόλα αυτά, ίδια εφαρμογή στο iPhone είναι πιο καλογραμμένη και λειτουργεί καλύτερα από το Android.
  10. freco

    iPhone 14 Pro

    Ευχαριστώ πολύ. Το αγόρασα αλλά δε βρήκα πως κάνεις exception. Πχ το xda-developers δεν μπαίνει αν δεν το κάνω exception. Απενεργοποίησα τους content blockers για τους xda αλλά τίποτα. Ίσως "βλέπει" τον DNS (dns.adguard.com) που χρησιμοποιώ?
  11. freco

    iPhone 14 Pro

    Καλησπέρα στην παρέα. Έχετε να μου προτείνετε κανένα δοκιμασμένο ad blocker γιατί δεν παλεύεται. Γενικό, όχι μόνο στον Safari. Στο android έβαζα το adguard στο private dns και έκοβε τις περισσότερες διαφημίσεις. Εδώ δεν υπάρχει (ή δεν το βρήκα). Δοκίμασα την (free) εφαρμογή του adguard στο iphone και δεν κόβει τίποτα από αυτά που λέει. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω αλλά να κάνει δουλειά. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  12. freco

    iPhone 14 Pro

    Έχω ακούσει ότι δεν γίνεται με το κινητό. Δεν είναι συμβατά (δεν μπορώ ομολογουμένως να καταλάβω γιατί) τα μηχανήματα (τουρνικέ). Προσεχώς δεν θα χρειάζεται. Θα τα αλλάξουν.
  13. freco

    iPhone 14 Pro

    Η πληρωμή θα γίνεται με NFC. Λογικά θα βγάλουν εφαρμογή και για iOS. Δεν έχεις λόγο να την περάσεις στο Wallet αφού χρειάζεσαι την ίδια την φυσική κάρτα για να μπεις στο μετρό. Οι loyalty κάρτες έχουν απλά ένα αριθμό ή barcode για να επιδικνύεις στο κατάστημα. Δεν κάνεις κάποια συναλλαγή με το κινητό.
  14. freco

    iPhone 14 Pro

    Καλησπέρα σε όλους. Πρώτη φορά σε iPhone και έχω απορίες. Μια βοήθεια παρακαλώ. Δεν βρίσκω επιλογή να προσθέσω loyalty cards στο apple pay. Μόνο κάρτες τραπέζης και μεταφορικών μέσων. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Έχω προσθέσει το swiftkey σαν πληκτρολόγιο γιατί το χρησιμοποιώ χρόνια και οι προτάσεις του είναι σωστές κατά 90%. Στο iPhone σε πολλά σημεία επαναφέρει το "μαμά" πληκτρολόγο" χωρίς δυνατότητα να επιλέξω το swiftkey. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  15. To 3G έχει σταματήσει ή θα σταματήσει σύντομα όπου υπάρχει ακόμα. Cosmote (https://www.cosmote.gr/cs/otegroup/gr/5g_is_here.html), vodafone (Πότε και γιατί θα καταργηθεί το δίκτυο 3G; | Vodafone) Wind (Wind : Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατάργησης και οι περιοχές του 3G δικτύου της - Techmaniacs)
×
×
  • Create New...