Jump to content

gtsoukn

Members
  • Δημοσιεύσεις

    46
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About gtsoukn

  • Ημ. Γέννησης Ιούλιος 2

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

gtsoukn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Σημείωση: Το παραπάνω είναι Σχέδιο Νόμου.
  2. Τα χιλιοστά θα μείνουν ως έχουν (σαν δυο διαμερίσματα) αφού τα χιλιοστά συμμετοχής στις κοινόχρηστες δαπάνες υπολογίζονται βάσει των τετρ. μέτρων της κάθε ιδιοκτησίας. Βέβαια υπάρχει και η λύση, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα, να γίνει νέα μελέτη, αλλαγή της σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών (με συμβολαιογραφική πράξη) κλπ, απλώς και μόνο για να παίρνεις ένα χαρτί κοινοχρήστων. Το σύνολο θα είναι το ίδιο. Γιώργος.
  3. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση θέρμανσης χωρίς αυτονομία. Σε θέρμανση με αυτονομία πέραν του παγίου, ο ένοικος χρεώνεται ανάλογα με τις ώρες ή τις θερμίδες που καταγράφονται από τον μετρητή και υπάρχει συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που τα υπολογίζει (πάγιο και ώρες). Όσο αφορά το αν το ρεύμα συμφέρει περισσότερο από το πετρέλαιο για τη θέρμανση, εμένα δεν με ενδιαφέρει πώς το υπολογίζει κάποιος αυτό. Για την διευκρινιστική ερώτηση του mike_2w, να πω ότι τυχόν τέτοια απόφαση της Γ.Σ. δεν έχει ισχύ (έψαξα να βρω σχετική νομοθεσία, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα, όχι ότι δεν υπάρχει). Θα φέρω ένα παράδειγμα: Έστω ότι σε 5όροφη πολυκατοικία οι τρεις πρώτοι όροφοι αποφασίσουν να μην λειτουργεί το ασανσέρ τί θα γίνει; Θα σταματήσει η λειτουργία του;
  4. Η θέρμανση είναι κοινόχρηστο αγαθό και απαγορεύεται να διακοπεί. Αυτό θα το αναφέρει και ο Κανονισμός της πολυκατοικίας. Όσοι δεν κάνουν χρήση θα συμμετέχουν με το ποσό του τους αναλογεί με μηδενικές ώρες.
  5. Εφόσον έχει αποφασιστεί να κλειδώνει η πόρτα της ταράτσας, κλειδί δικαιούνται να έχουν όσοι έχουν δικαίωμα σ' αυτή. Δηλαδή, εφόσον είναι κοινόχρηστη, όλοι οι ένοικοι. Από εκεί και μετά επαφίεται στην υπευθυνότητα του καθενός ώστε να ξανακλειδώνει φεύγοντας.
  6. Αστυνομική Διάταξη υπ’ αριθ. 3 (ΦΕΚ 15 Β/1996 Αριθ. 1023/2/37-ια) Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Άρθρο 1 Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας – Απαγορεύσεις 1. Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής: α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00. β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30. 2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
  7. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις :mad: Μέχρι τότε δεν πετάμε τίποτα, αν και οι αποδείξεις της πολυκατοικίας πρέπει να τηρούνται μέχρι το ...γκρέμισμά της, άσχετα με το κάθε φορολογικό μέτρο. Γιώργος.
  8. Οι αποδείξεις παραμένουν στη Διαχείριση, όπως πάντα. Στο τέλος του έτους, ο Διαχειριστής ή μέσω του γραφείου που εκδίδει τα κοινόχρηστα, εκδίδει συγκεντρωτική βεβαίωση για τα ποσά που καταβλήθηκαν από κάθε διαμέρισμα όλο το έτος η οποία υποβάλλεται από τον υπόχρεο στην αρμόδια ΔΟΥ μαζί με φωτοτυπία των αποδείξεων. Προσοχή!!! Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει μόνο τα έξοδα που απαλλάσονται. Π.χ. δεν θα έχει έξοδα ΔΕΗ ή ύδρευσης. Γιώργος.
  9. george_thibs και FIATGT λογισμικά και χάρτες μπορείτε να βρείτε σε όλα τα ... καλά καταστήματα. Διακίνηση λογισμικού μέσω του forum απαγορεύεται george_thibs πολλοί φίλοι βρίσκονται σε διακοπές. Τυχόν καθυστερήσεις στις απαντήσεις δικαιολογούνται. Γιώργος.
  10. Φίλε μου καλησπέρα. Εγώ έχω βάλει τον Geo Intelligence 2010 v.3650. Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος. Γιώργος.
  11. Το σκεπτικό σου είναι σωστό και μάλλον, όχι μόνο εγώ, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρούσα τον εαυτό μου σχετικό του αντικειμένου και τώρα με βγάζεις ...off. Σε πολλές πολυκατοικίες που έχω περάσει ως ενοικιαστής παλιότερα και ως ιδιοκτήτης όλα αυτά τα "μικροαναλώσιμα" χρεώνονταν στους ενοίκους και όχι στους ιδιοκτήτες. Χωρίς παρεξήγηση το "η δαπάνη σχετίζεται με σταθερά και άρρηκτα συνδεδεμένα με το κτίσμα κοινόχρηστα έργα ή προσθήκες, επισκευές κ.λ.π." είναι κάπου γραμμένο; Φιλικά, Γιώργος.
  12. Υποτιθέμενο σενάριο: Είμαι ενοικιαστής, δεν νοιάζομαι για την ξένη περιουσία και συμπεριφέρομαι βάναυσα σε κοινόχρηστα "παρελκόμενα" της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φθορές. Την αποκατάσταση των φθορών αυτών θα τις πληρώσει ο ιδιοκτήτης που ενδεχομένως δεν έχει έρθει ποτέ στην πολυκατοικία; Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του/της ballu αλλά αν πρόκειται για φθορά λόγω χρήσης γιατί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Αύριο μπορεί να χαλάσει η κλειδαριά της εξώπορτας, ένας διακόπτης κοινόχρηστου φωτισμού ή μια κοινόχρηστη βρύση. Κι αυτά ο ιδιοκτήτης; Επίσης δεν αναφέρομαι σε περίπτωση που η πολυκατοικία αποφάσισε να αντικαταστήσει το παλιό πόμολο και να βάλει ένα ...επίχρυσο. Γιώργος.
  13. Αν η αλλαγή έγινε λόγω φθοράς είναι του ενοικιαστή. Γιώργος.
  14. Εγώ θα 'λεγα τους ενοίκους, αυτούς που το χρησιμοποιούν (ίσως να κάνω λάθος, δεν μου έχει ξανατύχει). Πρόκειτε για συντήρηση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού. Από την άλλη, πρέπει να εξεταστεί το συμβόλαιο ενοικίασης (π.χ. το διαμέρισμα νοικιάστηκε με δυνατότητα δορυφορικής λήψης; ).
  15. Μπορείτε να βρείτε το νόμο για τους ανελκυστήρες εδώ: http://www.diaxeiristis.com/phpBB2/viewtopic.php?t=277 ή εδώ: http://synnomos.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html Γιώργος.
×
×
  • Create New...