Jump to content

gtsoukn

Members
  • Δημοσιεύσεις

    46
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gtsoukn

  1. ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Σημείωση: Το παραπάνω είναι Σχέδιο Νόμου.
  2. Τα χιλιοστά θα μείνουν ως έχουν (σαν δυο διαμερίσματα) αφού τα χιλιοστά συμμετοχής στις κοινόχρηστες δαπάνες υπολογίζονται βάσει των τετρ. μέτρων της κάθε ιδιοκτησίας. Βέβαια υπάρχει και η λύση, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα, να γίνει νέα μελέτη, αλλαγή της σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών (με συμβολαιογραφική πράξη) κλπ, απλώς και μόνο για να παίρνεις ένα χαρτί κοινοχρήστων. Το σύνολο θα είναι το ίδιο. Γιώργος.
  3. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση θέρμανσης χωρίς αυτονομία. Σε θέρμανση με αυτονομία πέραν του παγίου, ο ένοικος χρεώνεται ανάλογα με τις ώρες ή τις θερμίδες που καταγράφονται από τον μετρητή και υπάρχει συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που τα υπολογίζει (πάγιο και ώρες). Όσο αφορά το αν το ρεύμα συμφέρει περισσότερο από το πετρέλαιο για τη θέρμανση, εμένα δεν με ενδιαφέρει πώς το υπολογίζει κάποιος αυτό. Για την διευκρινιστική ερώτηση του mike_2w, να πω ότι τυχόν τέτοια απόφαση της Γ.Σ. δεν έχει ισχύ (έψαξα να βρω σχετική νομοθεσία, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα, όχι ότι δεν υπάρχει). Θα φέρω ένα παράδειγμα: Έστω ότι σε 5όροφη πολυκατοικία οι τρεις πρώτοι όροφοι αποφασίσουν να μην λειτουργεί το ασανσέρ τί θα γίνει; Θα σταματήσει η λειτουργία του;
  4. Η θέρμανση είναι κοινόχρηστο αγαθό και απαγορεύεται να διακοπεί. Αυτό θα το αναφέρει και ο Κανονισμός της πολυκατοικίας. Όσοι δεν κάνουν χρήση θα συμμετέχουν με το ποσό του τους αναλογεί με μηδενικές ώρες.
  5. Εφόσον έχει αποφασιστεί να κλειδώνει η πόρτα της ταράτσας, κλειδί δικαιούνται να έχουν όσοι έχουν δικαίωμα σ' αυτή. Δηλαδή, εφόσον είναι κοινόχρηστη, όλοι οι ένοικοι. Από εκεί και μετά επαφίεται στην υπευθυνότητα του καθενός ώστε να ξανακλειδώνει φεύγοντας.
  6. Αστυνομική Διάταξη υπ’ αριθ. 3 (ΦΕΚ 15 Β/1996 Αριθ. 1023/2/37-ια) Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Άρθρο 1 Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας – Απαγορεύσεις 1. Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής: α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00. β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30. 2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
  7. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις :mad: Μέχρι τότε δεν πετάμε τίποτα, αν και οι αποδείξεις της πολυκατοικίας πρέπει να τηρούνται μέχρι το ...γκρέμισμά της, άσχετα με το κάθε φορολογικό μέτρο. Γιώργος.
  8. Οι αποδείξεις παραμένουν στη Διαχείριση, όπως πάντα. Στο τέλος του έτους, ο Διαχειριστής ή μέσω του γραφείου που εκδίδει τα κοινόχρηστα, εκδίδει συγκεντρωτική βεβαίωση για τα ποσά που καταβλήθηκαν από κάθε διαμέρισμα όλο το έτος η οποία υποβάλλεται από τον υπόχρεο στην αρμόδια ΔΟΥ μαζί με φωτοτυπία των αποδείξεων. Προσοχή!!! Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει μόνο τα έξοδα που απαλλάσονται. Π.χ. δεν θα έχει έξοδα ΔΕΗ ή ύδρευσης. Γιώργος.
  9. george_thibs και FIATGT λογισμικά και χάρτες μπορείτε να βρείτε σε όλα τα ... καλά καταστήματα. Διακίνηση λογισμικού μέσω του forum απαγορεύεται george_thibs πολλοί φίλοι βρίσκονται σε διακοπές. Τυχόν καθυστερήσεις στις απαντήσεις δικαιολογούνται. Γιώργος.
  10. Φίλε μου καλησπέρα. Εγώ έχω βάλει τον Geo Intelligence 2010 v.3650. Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος. Γιώργος.
  11. Το σκεπτικό σου είναι σωστό και μάλλον, όχι μόνο εγώ, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρούσα τον εαυτό μου σχετικό του αντικειμένου και τώρα με βγάζεις ...off. Σε πολλές πολυκατοικίες που έχω περάσει ως ενοικιαστής παλιότερα και ως ιδιοκτήτης όλα αυτά τα "μικροαναλώσιμα" χρεώνονταν στους ενοίκους και όχι στους ιδιοκτήτες. Χωρίς παρεξήγηση το "η δαπάνη σχετίζεται με σταθερά και άρρηκτα συνδεδεμένα με το κτίσμα κοινόχρηστα έργα ή προσθήκες, επισκευές κ.λ.π." είναι κάπου γραμμένο; Φιλικά, Γιώργος.
  12. Υποτιθέμενο σενάριο: Είμαι ενοικιαστής, δεν νοιάζομαι για την ξένη περιουσία και συμπεριφέρομαι βάναυσα σε κοινόχρηστα "παρελκόμενα" της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φθορές. Την αποκατάσταση των φθορών αυτών θα τις πληρώσει ο ιδιοκτήτης που ενδεχομένως δεν έχει έρθει ποτέ στην πολυκατοικία; Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του/της ballu αλλά αν πρόκειται για φθορά λόγω χρήσης γιατί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Αύριο μπορεί να χαλάσει η κλειδαριά της εξώπορτας, ένας διακόπτης κοινόχρηστου φωτισμού ή μια κοινόχρηστη βρύση. Κι αυτά ο ιδιοκτήτης; Επίσης δεν αναφέρομαι σε περίπτωση που η πολυκατοικία αποφάσισε να αντικαταστήσει το παλιό πόμολο και να βάλει ένα ...επίχρυσο. Γιώργος.
  13. Αν η αλλαγή έγινε λόγω φθοράς είναι του ενοικιαστή. Γιώργος.
  14. Εγώ θα 'λεγα τους ενοίκους, αυτούς που το χρησιμοποιούν (ίσως να κάνω λάθος, δεν μου έχει ξανατύχει). Πρόκειτε για συντήρηση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού. Από την άλλη, πρέπει να εξεταστεί το συμβόλαιο ενοικίασης (π.χ. το διαμέρισμα νοικιάστηκε με δυνατότητα δορυφορικής λήψης; ).
  15. Μπορείτε να βρείτε το νόμο για τους ανελκυστήρες εδώ: http://www.diaxeiristis.com/phpBB2/viewtopic.php?t=277 ή εδώ: http://synnomos.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html Γιώργος.
  16. Άσχετα με τι εννοεί ή τι νομίζει ο συντηρητής...
  17. Να συμπληρώσω στην απάντηση του Johnny_Nik, λήψη προσφορών και αντικατάσταση του συντηρητή. Επίσης, μου φαίνεται περίεργο ότι Είναι δυο πράγματα που δεν στέκουν. Τί λέει ο διαχειριστής; Ελέγξτε τη σύμβαση με τον συντηρητή, αν βέβαια υπάρχει.
  18. Το θέμα σου είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Προτείνω να απευθυνθείς εκεί. Γιώργος.
  19. Ο διαχειριστής (ή η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα πιθανόν με κάποια επιπλέον χρέωση) εκδίδουν συγκεντρωτική κατάσταση δαπανών για όλο το έτος, μόνο με τις δαπάνες που εκπίπτουν και με φωτοτυπίες των αποδείξεων υποβάλλονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου. Οι αποδείξεις που εκπίπτουν για φέτος είναι παροχής υπηρεσιών (θυρωρός στην περίπτωσή σου, συντήρηση ανελκυστήρα και καυστήρα, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ), αντικατάσταση καυστήρα πετρελαίου με φυσ. αερίου, και όχι αγορές (π.χ. πετρέλαιο). Για πιο αναλυτικά στο ενημερωτικό έντυπο της εφορίας. Γιώργος.
  20. Φίλε greece_gus καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα. Το ίδιο λέμε, απλά με το παράδειγμα που αναφέρεις γίνεται πιο κατανοητό. Και αφού καταλήξαμε στον πιο σωστό τρόπο υπολογισμού της αξία του καταναλωθέντος πετρελαίου, ας προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Τον σωστό επιμερισμό του κόστους. Θα συνεχίσω το παράδειγμά σου: Έστω ότι στα πρώτα 200 λίτρα καταγράφηκαν χ1, χ2, χ3 κ.ο.κ. ώρες για κάθε διαμέρισμα και αντίστοιχα ψ1, ψ2, ψ3 κ.ο.κ. ώρες για τα υπόλοιπα 600 λίτρα. Επιμερίζουμε την αξία των 200 λίτρων με τις αντίστοιχες ώρες (χ1, χ2, χ3...) και ομοίως την αξία των 600 λίτρων (ψ1, ψ2, ψ3...). Αθροίζουμε τα αποτελέσματα κάθε διαμερίσματος και έχουμε τον σωστότερο τρόπο επιμερισμού του κόστους του καταναλωθέντος πετρελαίου. Το δύσκολο είναι το πότε καταναλώνονται τα 200 λίτρα, δηλ. υπόλοιπο δεξαμενής 1000 λίτρα. Αν γνωρίζουμε την συνήθη κατανάλωση και με κάποια παρατήρηση μερικών ημερών μπορούμε να υπολογίσουμε (στο περίπου) πότε γίνεται αυτό και να καταγράψουμε τις ενδείξεις των μετρητών. Το επόμενο δύσκολο είναι να βρούμε την εταιρεία που μπορεί να υπολογίσει τα κοινόχρηστα με τον τρόπο αυτό. Απ' όσο γνωρίζω, σήμερα δεν υπάρχει καμία τέτοια εταιρεία. Οφείλω βέβαια να επαναλάβω αυτό που είπα παραπάνω. Οι διαφορές που παρατήρησα στο τρόπο που περιγράφω και στον συνήθη τρόπο έκδοσης είναι πολύ μικρές εκτός ακραίων περιπτώσεων π.χ. μεγάλη αλλαγή της τιμής του πετρελαίου. Γιώργος.
  21. Φώτη καλησπέρα. Χωρίς να αμφισβητώ τον έλεγχό σου, σε πολυκατοικία που έμενα, συγκρίνοντας το αποτέλεσμα της εταιρείας έκδοσης, η οποία δέχεται μόνο μια τιμή (συνολική αξία και ώρες), με το αποτέλεσμα που έβγαζα εγώ, η διαφορά που βρήκα ήταν πολύ μικρότερη. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις (π.χ. μεγάλη αλλαγή τιμής πετρελαίου) ενδέχεται η διαφορά να είναι μεγάλη. Οπότε ο λόγος που το αναφέρω (τον δικό μου τρόπο υπολογισμού) είναι καθαρά για τυπικούς λόγους και τον οποίο θεωρώ πιο σωστό και πιο δίκαιο. Περισσότερα, σε pm. Γιώργος.
  22. Ο χρόνος που απαλλάσεται ο κατασκευαστής είναι ακριβώς τόσο, όσο αναφέρει το καταστατικό. Σε δική μου περίπτωση ήταν ένας χρόνος. Ο επιμερισμός της δαπάνης δεν γίνεται "διά τόσο" αλλά με τον συντελεστή-αναλογία συμμετοχής κάθε διαμερίσματος. Εφόσον συνεργάζεστε με κάποια εταιρεία, θα δώσεις το ποσό της δαπάνης με απαλλαγή των "τάδε" διαμερισμάτων. Γιώργος.
  23. Το κοινόχρηστο ρεύμα επιμερίζεται με τον συντελεστή κοινοχρήστων. Για τα απούλητα διαμερίσματα θα κοιτάξεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου. Συνηθίζεται να απαλλάσεται ο κατασκευαστής στη συμμετοχή των κοινοχρήστων για κάποιο διάστημα και εννοείται ότι αυτό πρέπει να αναφέρεται στον κανονισμό. Αν δεν αναφέρει τίποτα συμμετέχει κανονικά. Γιώργος.
  24. Φώτη, καλησπέρα. Καταρχήν να πω ένα μπράβο για τη δουλειά σου. Το πρόγραμμα είναι πολύ καλό και καθόλου "ερασιτεχνικό" αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση. Θα μου επιτρέψεις όμως δυο παρατηρήσεις: 1. Αν και λίγο δυσνόητο αρχικά, με λίγη μελέτη ως προς τη λογική του γίνεται κατανοητό και εύχρηστο και από τον πιο άπειρο σε χρήση των Η/Υ. 2. Στην έννοια του Μ.Ο. του κόστους του άκαυστου πετρελαίου προσωπικά δεν συμφωνώ. Κάθε παραλαβή έχει τη δική της τιμή και δεν μπορεί να συμψηφιστεί με την προηγούμενη ή την επόμενη. Αυτό εύκολα διορθώνεται και εφόσον γίνεται μέσω προγράμματος δεν δημιουργεί πρόβλημα στον διαχειριστή, από το να το υπολογίζει με το χέρι. Για να γίνω πιο σαφής, προτείνω να το κάνεις: (αξία καταναλωθέντος πετρελαίου) = (κατανάλωση παλιού υπολοίπου) x (τιμή παλιού) + (κατανάλωση νέας αγοράς) x (τιμή νέου) αντί του (Μ.Ο./Λ άκαυστου) = (υπόλοιπο δεξαμενής) / (συνολική αξία πετρελαίου) (αξία καταναλωθέντος πετρελαίου) = (συνολική κατανάλωση) x (Μ.Ο./Λ άκαυστου) Φιλικά, Γιώργος.
  25. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Η βλάβη αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβαρύνει τον ενοικιαστή του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Είναι του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου διαμερίσματος ή του πάνω ορόφου (ή του ενοικιαστή του πάνω ορόφου αν αποδειχτεί "κακή χρήση" αλλά είναι κλειστό) ή ακόμα και κοινόχρηστη (ιδιοκτητών) ανάλογα με το από πού προήλθε η υγρασία. Για παράδειγμα, σε διαμέρισμα που είμαι ιδιοκτήτης και το νοικιάζω, παρουσιάστηκε βλάβη στο "μηχάνημα" που μεταφέρει την εικόνα από την θυροτηλεόραση. Είναι αυτονόητο ότι η βλάβη δεν προήλθε από κακή χρήση, λόγω της θέσης του "μηχανήματος", οπότε το κόστος αποκατάστασης θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές. Γιώργος.
×
×
  • Create New...