Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο συμβατό ADSL modem της αγοράς;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ψάχνομαι για Modem και είπα να ρωτήσω ποιο μόντεμ αξίζει να αγοράσω κατά την δική σας γνώμη ,χωρίς πολλά λεφτά,αλλά να είναι καλό.Δεν ψάχνομαι για ασύρματο και θέλω να κάνω δίκτυο.Έχω ένα 5πορτο switch 3com.Ποιο μόντεμ εσείς μου προτείνετε ;

Εγώ βρήκα στο eshop ένα us robotics και μου φαίνεται αρκετά καλό..take a looκ :)

Μόνο 65 ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

• Απαντήσεις 158
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τελικά τι θες;

Modem ή router;

Αν θες router, εχεις 5πορτο switch το οποίο νομίζω σε καλύπτει για αυτό που το θες (μοίρασμα της σύνδεσης) :worry:

Ψάχνομαι για Modem και είπα να ρωτήσω ποιο μόντεμ αξίζει να αγοράσω κατά την δική σας γνώμη ,χωρίς πολλά λεφτά,αλλά να είναι καλό.Δεν ψάχνομαι για ασύρματο και θέλω να κάνω δίκτυο.Έχω ένα 5πορτο switch 3com.Ποιο μόντεμ εσείς μου προτείνετε ;

Εγώ βρήκα στο eshop ένα us robotics και μου φαίνεται αρκετά καλό..take a looκ :)

Μόνο 65 ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά.

Αυτό το πράγμα που δείχνεις είναι σκέτος router και όχι modem/router.

Δεδομένου ότι έχεις switch σου κάνει μια χαρά ο Alcatel 530 (γύρω στα 55€ αν θυμάμαι καλά), αλλά υπάρχει ο πολύ καλύτερος US Robotics 9105 στα 70€, με τον οποίο δε θα χρειστείς το switch.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπόν, επειδή από αύριο λέω να "βάλω μπροστά" διαδικασίες για DSL, το θέμα του modem είναι αρκετά σημαντικό...

Καταρχάς, έχω αποφασίσει ότι πάω για ethernet και μάλλον απλό modem (όχι router, καθώς δεν υπάρχει δεύτερο πισί στο σπίτι).

Ένα που είδα ήταν το Zyxel Prestige 630A. Εναλλακτικά, υπάρχει αυτό και αυτό...

Τι θα μου προτείνατε? Να πω την αλήθεια, μάλλον τείνω προς το πρώτο...

Όλες οι απαντήσεις και οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες! :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Όπως έχω ξαναπεί, ο router ενδείκνυται ως καλύτερη επιλογή, ακόμα κι αν έχεις μόνο έναν υπολογιστή, για λόγους σταθερότητας του υπολογιστή σου (τα USB modems συχνά προκαλού προβλήματα).

Anyway, από αυτά που δείχνεις το Zyxel έχει το όνομα μιας από τις καλύτερες εταιρίες, και είναι και το πιο οικονομικό.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όπως έχω ξαναπεί, ο router ενδείκνυται ως καλύτερη επιλογή, ακόμα κι αν έχεις μόνο έναν υπολογιστή, για λόγους σταθερότητας του υπολογιστή σου (τα USB modems συχνά προκαλού προβλήματα).

Anyway, από αυτά που δείχνεις το Zyxel έχει το όνομα μιας από τις καλύτερες εταιρίες, και είναι και το πιο οικονομικό.

Oops... :o

Μόλις πρόσεξα ότι το Zyxel έχει USB διεπαφή... (έχω ξεκουτιάνει από το διάβασμα :wacko: :alien: )

υγ. να πάω προς USR 9105 μεριά?

seventh_heaven

υγ. να πάω προς USR 9105 μεριά?

Με χίλια!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πήγα και πήρα από τον ΟΤΕ ένα splitter της Alcatel (άκου εκεί € 8! :mad: ) και το βυσματάκι για το modem είναι διαφορετικό από τα άλλα 2, αλλά παρόλ' αυτά το τηλεφωνικό καλώδιο κάνει σε όλα, οπότε του έβαλα πάνω το καλώδιο που είχε το 9105. Ο τεχνικός στον ΟΤΕ μου είπε πως μπορεί να καεί/βραχυκυκλώσει αν βάλω εκεί λάθος καλώδιο. Δεν πιστεύω να έχω τπτ προβλήματα ε; :worry:

Πήγα και πήρα από τον ΟΤΕ ένα splitter της Alcatel (άκου εκεί € 8! :mad: ) και το βυσματάκι για το modem είναι διαφορετικό από τα άλλα 2, αλλά παρόλ' αυτά το τηλεφωνικό καλώδιο κάνει σε όλα, οπότε του έβαλα πάνω το καλώδιο που είχε το 9105. Ο τεχνικός στον ΟΤΕ μου είπε πως μπορεί να καεί/βραχυκυκλώσει αν βάλω εκεί λάθος καλώδιο. Δεν πιστεύω να έχω τπτ προβλήματα ε; :worry:

Γιατί το πλήρωσες; Το πρώτο splitter δίνεται δωρεάν (εκτός και αν δεν ήταν το πρώτο).

Δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Το πρώτο ήταν... Δεν έχει γίνει η γραμμή ακόμα DSL, αλλά πήγα να το πάρω για να είναι όλα έτοιμα μιας και ήρθε και το modem. Τσάμπα λεφτά έδωσα δηλαδή... Τέλωσπαντων...

Τώρα κοίταζα το modem κι έλεγε πως δίνει RJ11 καλώδιο, ενώ το μοντέλο για τις ISDN δίνει RJ45. Δηλαδή το modem μου (φλασαρισμένο για ISDN) έχει RJ11 και το splitter RJ45... Τι κάνω σ' αυτή την περίπτωση; Τα καλώδια κουμπώνουν κανονικά πάντως.

Τελικά, πήρα το 9105 από το mgmanager σήμερα το απόγευμα.

Αμέσως, μετά πήγα στον ΟΤΕ να ενεργοποιήσω τη γραμμή ADSL και ρώτησα αν δικαιούμαι δωρεάν splitter. Το όργιο που ήταν εκεί μου απάντησε "ΟΧΙ" και μου είπε ότι έχουν ένα της Siemens με 15 €.

Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να το πάρω δωρεάν από τον ΟΤΕ ή να πάω να πάρω κάποιο άλλο (φθηνότερο φυσικά) από αλλού?

seventh_heaven

Φυσικά και το δικαιούσαι. Πάρε στο 134 και θα στο στείλουν με κούριερ την επόμενη μέρα. Έτσι ακριβώς έγινε με μένα. Μην ακούς τα γίδια στα υποκαταστήματα.
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Φυσικά και το δικαιούσαι. Πάρε στο 134 και θα στο στείλουν με κούριερ την επόμενη μέρα. Έτσι ακριβώς έγινε με μένα. Μην ακούς τα γίδια στα υποκαταστήματα.

Ωραία... Θα πάρω το 134 αύριο πουρνό πουρνό και ελπίζω να μην έχω ιστορίες... Thanks Ovelix! :)

seventh_heaven

Τώρα κοίταζα το modem κι έλεγε πως δίνει RJ11 καλώδιο, ενώ το μοντέλο για τις ISDN δίνει RJ45. Δηλαδή το modem μου (φλασαρισμένο για ISDN) έχει RJ11 και το splitter RJ45... Τι κάνω σ' αυτή την περίπτωση; Τα καλώδια κουμπώνουν κανονικά πάντως.

Τα βάζεις και δεν έχεις κανένα πρόβλημα :) Δεν πειράζει που είναι RJ11.

paidia mipos mporei opoios exei modem crypto f200, pou dinetai me to forthnet adsl in a box, na pei an antimetopizi provlima?

Δεν έχει συγκεκριμένα προβλήματα, αν εξαιρέσεις τα προβλήματα που έχουν εν γένει τα USB modems και τις ελλέιψεις έναντι των routers, και τα οποία αναφέρω εδώ, στο θέμα 6.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προτιμήστε το Ελληνικό προϊον μπας και καλυτερεύσει η οικονομία! Intracom netRoute D-2 Made in Greece και τα μυαλά στα κάγγελα! Διαθέτει 2 θύρες Ethernet για σύνδεση με υπολογιστή, τηλέφωνα IP, hubs κτλ μια usb, μια RS232 και... Ενσωματωμένη συσκευή μετατροπής κανονικού τηλεφώνου σε VoIP! Βάζεις στη θύρα ab1 και ab2 δυο κανονικά τηλέφωνα σταθερά (και ασύρματα μπορείς) και πραγματοποιείς κλήσεις μέσω VoIP χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό! Για τις δυο θύρες ab1 και ab2 μπορείς να θέσεις διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικούς φορείς παροχής VoIP! Έχει επείσης είσοδο γραμμής ΟΤΕ για να μη χάνετε τις κλήσεις που σας κάνουν στο σταθερό! (Διαφημιστής πρέπει να γίνω!) Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το μηχάνημα! Το πήρα με το Broadband Pack :)
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

δε μας δίνεις κι ένα λινκ να το δούμε? (αν και προσωπικά έχω ήδη επιλέξει και απλά.... περιμένω)

:)

seventh_heaven

δε μας δίνεις κι ένα λινκ να το δούμε?

Και εγώ το ίδιο έψαχνα, άλλα μετά από αναζήτηση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει στο site της Intracom, και στο τηλέφωνο δε γνωρίζουν τίποτα για το προϊόν αυτό. Και μετά θέλετε να τους ενισχύσουμε; Φανταστείτε να χρειαστεί firmware upgrade ή τεχνική υποστήριξη... :p

Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ. Έχω το jetspeed 500i με το τελευταίο firmware και κατεβάζω κυρίως απο p2p με γύρω στα 20KB/sec. Άν βάλω π.χ. ένα USR θα δώ διαφορά στις ταχύτητες;

PS: Είμαι σε intracom dslam.

Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ. Έχω το jetspeed 500i με το τελευταίο firmware και κατεβάζω κυρίως απο p2p με γύρω στα 20KB/sec. Άν βάλω π.χ. ένα USR θα δώ διαφορά στις ταχύτητες;

PS: Είμαι σε intracom dslam.

Δεν το κόβω πιθανό, εκτός αν τρέχεις συγχρόνως eMule, DC++, WinMX κλπ.

Αλλιώς μάλλον δε θα δεις διαφορά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδη πλησιαζει και για εμενα η ωρα που επιτελους θα βαλω dsl θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER WRT54GS . :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

o zyxel650H λειτουργει σωστα σε dslam siemens?? με το linux της suse ειναι συμβατος? πιον αλλο προτεινετε αλλησ εταιριας κα γιατι?

1. Όλα τα modems δουλεύουν σε Siemens/Alacatel/Cisco DSLAMs.

Πρόβλημα λέγεται ότι μπορεί να υπάρξει με κάποιες μάρκες σε Intracom DSLAM, σίγουρα όχι με Intracom και Zyxel.

2. Ασυμβίβαστε δεν ξέρω για αυτό που αναφέρεις τίποτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]