Jump to content

Θα μειωθούν σύντομα οι χρεώσεις για κλήσεις προς κινητα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από το http://www.smartpress.gr/weekly αντιγράφω:

Προς μείωση των τελών τερματισμού στα δίκτυα κινητής

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μειωμένα τέλη για τον τερματισμό κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μετά τη "συμφωνία", η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επήλθε στις αρχές της εβδομάδας μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και των τεσσάρων εταιρειών κινητής. Την αρχή αναμένεται να κάνουν οι Vodafone και η Cosmote, τα τέλη των οποίων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μειωθούν λίγο κάτω από τα 0,15 ευρώ ανά λεπτό από 0,17 ευρώ που είναι τώρα, ενώ αντίστοιχες -ενδεχομένως και υψηλότερες- να είναι και οι μειώσεις από την ΤΙΜ και την Q-Telecom. Οι μειώσεις εκτιμάται ότι θα τεθούν σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου, ενώ η μόνη εταιρεία που δεν δεσμεύθηκε είναι η ΤΙΜ λόγω των διοικητικών αλλαγών της.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σιγά την μείωση... Αρχίζω να πιστεύω ότι περισσότερα βγάζουν από τα τέλη τερματισμού παρά από τις εξερχόμενες κλήσεις!

Eγω αναρωτιεμαι αν θα ριξουν αρκετα τα της q γιατι ρε παιδια,φαρμακι ειναι να παρεις σε q.

Οχι οτι οι αλλες δεν ειναι...

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (16 Σεπ. 2004 , 23:40)

Σιγά την μείωση... Αρχίζω να πιστεύω ότι περισσότερα βγάζουν από τα τέλη τερματισμού παρά από τις εξερχόμενες κλήσεις!

Όχι και σιγά τη μείωση, για Cosmote-Vodafone είναι 11,5% αν τελικά πάει στα 0,15 και όχι πιο κάτω.

Η ΤΙΜ είναι για μένα η πιο απαράδεκτη που το έχει τώρα στα 0,20.

H Q το έχει στα 0,23 αλλά έχει ελαφρυντικά.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=42106

:alien:

Τελικά η μείωση από τη Vodafone είναι 14,5%.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (17 Σεπ. 2004 , 14:00)

Lewton τα τέλη της ΤΙΜ είναι 0,18/λεπτό και όχι 0.20 που έγραψες.....

Ουπς! :o

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχετε προσέξει κάτι είναι πιο φθηνά να μιλήσω με τις Η.Π.Α παρά με κινητό τηλέφωνο που είναι δίπλα μου.Συνεπώς όσο και να μειωθούν τα τέλη κινητής θα είναι ακριβή.
London for ever

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrismasgr (19 Σεπ. 2004 , 19:21)

Έχετε προσέξει κάτι είναι πιο φθηνά να μιλήσω με τις Η.Π.Α παρά με κινητό τηλέφωνο που είναι δίπλα μου.Συνεπώς όσο και να μειωθούν τα τέλη κινητής θα είναι ακριβή.

Καθόλου τεκμηριωμένος συλλογισμός.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (19 Σεπ. 2004 , 18:02)

Καθόλου τεκμηριωμένος συλλογισμός.

Γιατί, έχει άδικο??????

Πιο φθηνό είναι να καλέσεις από σταθερό ΟΤΕ κάποιο τηλέφωνο σε Ευρώπη/Αμερική, παρά σε κινητό Ελλάδας.. δες απλά ένα τιμοκατάλογο

Entexnos Fm

Το νέο μουσικό ραδιόφωνο!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος a_s (19 Σεπ. 2004 , 21:12)

Γιατί, έχει άδικο??????

Πιο φθηνό είναι να καλέσεις από σταθερό ΟΤΕ κάποιο τηλέφωνο σε Ευρώπη/Αμερική, παρά σε κινητό Ελλάδας.. δες απλά ένα τιμοκατάλογο

Ναι αυτό είναι σωστό. Αυτό όμως είναι διαπίστωση. Άλλο διαπίστωση άλλο συλλογισμός.

Ο συλλογισμός που έγινε πιο πάνω είναι:

Έχετε προσέξει ... δίπλα μου. => Συνεπώς όσο ... είναι ακριβή.

Αυτό είναι που δεν τεκμηριώνεται καθόλου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χμ αν η κλήση γίνει από ΟΤΕ το κόστος θα ειναι (για Ζώνη 1 Ευρώπη ΗΠΑ) 0,246/λεπτό. Η μόνη εταιρία κινητής που είναι ακριβότερη από αυτό είναι η q με 0,27/λεπτό ενώ οι άλλες 3 είναι φτηνότερες.

Οπότε ο συλλογισμός δεν ισχύει. Ισχύει αν η κλήση γίνει με κάποια προπληρωμένη κάρτα η εναλλακτικό φορέα και πάντως προς διεθνές σταθερό και όχι κινητό......

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (19 Σεπ. 2004 , 21:48)

Χμ αν η κλήση γίνει από ΟΤΕ το κόστος θα ειναι (για Ζώνη 1 Ευρώπη ΗΠΑ) 0,246/λεπτό. Η μόνη εταιρία κινητής που είναι ακριβότερη από αυτό είναι η q με 0,27/λεπτό ενώ οι άλλες 3 είναι φτηνότερες.

Οπότε ο συλλογισμός δεν ισχύει. Ισχύει αν η κλήση γίνει με κάποια προπληρωμένη κάρτα η εναλλακτικό φορέα και πάντως προς διεθνές σταθερό και όχι κινητό......

Μόνο που δεν είναι συλλογισμός, είναι διαπίστωση. :!:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (19 Σεπ. 2004 , 23:13)

lewton αυτό είναι η ουσία;

Όχι :o

Τεσπά, επί της ουσίας.

Θεωρώ ότι δεν είναι παράλογο να είναι αυτή τη στιγμή ακριβότερες οι κλήσεις προς ελληνικό κινητό από ότι προς ΗΠΑ. Από όσο ξέρω στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τέλη διασύνδεσης, αντίθετα αν είναι να χρεώσει κάποιον το δίκτυο του καλούμενου χρεώνει τον καλούμενο. Άρα το μόνο κόστος που έχει μια κλήση προς ΗΠΑ για την εταιρία σταθερής είναι το κόστος για τη διεθνή κλήση. Αντίθετα αυτή τη στιγμή για κλήσεις προς ελληνικά κινητά υπάρχουν πολύ υψηλά τέλη διασύνδεσης.

Επίσης διαφωνώ με τον chrismasgr που είπε ότι οι κλήσεις προς κινητό θα είναι πάντα ακριβές, ήδη πέφτουν αρκετά (σε σχέση με πριν ένα χρόνο μιλάμε για τεράστια μείωση) και από ότι φαίνεται η ΕΕΤΤ έχει σκοπό να επιμείνει για να φτάσουν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (0,11 ευρώ ανά λεπτό) που σημαίνει ότι για να καλέσεις κινητό από ΟΤΕ θα χρεώνεσαι 0,15 ευρώ ανά λεπτό (αν δεν αλλάξει το ποσό που κρατάει ο ίδιος) και άρα αν χρησιμοποιείς εναλλακτικό ακόμα λιγότερο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΕΥΩ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ GSM GATEwAYS. ηΗ ΚΑΤΑΡΓΣΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ

:)

Δεν μπορώ να καταλάβω lewton γιατί κρέμεσαι από μια λέξη μου. Δηλαδή κολλάς αν είναι συλλογισμός ή διαπίστωση? Εγώ είπα το εξής: διαπίστωσα βλέποντας τους λογαριασμούς μου στην acn ότι είναι φθηνότερο να καλέσω τον θείο μου στην Αμερική παρά να καλέσω τον 'κολητό μου "στο κινητό. Και σ' αυτό συμφώνησαν όλοι. Και βέβαια φίλε spartak μιλάω για τον εναλλακτικο μου φορέα και όχι τον οτε. Συγνώμη γιαυτό ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Φιλικά.
London for ever

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrismasgr (20 Σεπ. 2004 , 22:13)

Δεν μπορώ να καταλάβω lewton γιατί κρέμεσαι από μια λέξη μου. Δηλαδή κολλάς αν είναι συλλογισμός ή διαπίστωση?

Όχι εδώ δεν κόλλησα με εσένα αλλά με τον a_s.

Εγώ είπα το εξής: διαπίστωσα βλέποντας τους λογαριασμούς μου στην acn ότι είναι φθηνότερο να καλέσω τον θείο μου στην Αμερική παρά να καλέσω τον 'κολητό μου "στο κινητό. Και σ' αυτό συμφώνησαν όλοι. Και βέβαια φίλε spartak μιλάω για τον εναλλακτικο μου φορέα και όχι τον οτε. Συγνώμη γιαυτό ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Φιλικά.

Και εγώ όπως είδες σου εξήγησα γιατί αυτό δεν είναι παράλογο αυτή τη στιγμή και διαφώνησα με τον (αστήρικτο) συλλογισμό σου ότι αυτό θα διαιωνιστεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εκτός πάντως από την απαράδεκτη κατάσταση με τα υψηλά τέλη διασύνδεσης που είναι ευθύνη των εταιριών κινητής υπάρχει νομίζω και ένα άλλο ζήτημα.

Το ζήτημα αυτό είναι ότι οι διεθνείς κλήσεις της ζώνης 1(Ευρώπη, ΗΠΑ) προς σταθερά είναι πολύ ακριβές με την πλειοψηφία των εναλλακτικών.

Η μέση τιμή είναι 0,17-0,18(vivodi, teledome, acn, cosmoline, lannet, algonet). Υπάρχει πάντα φυσικά η telepassport me 0,15 όμως η απολύτως φτηνότερη και με πολύ καλή ποιότητα είναι η q me 0,12. Οι τιμές με προπληρωμένες κάρτες είναι πολύ χαμηλές(μέχρι και 0,06!) στοιχείο που ενισχύει τον ισχυρισμό μου ότι οι τιμές στην κατηγορία αυτή οφείλουν να συμπιεστούν και άλλο. Δεδομένου ότι η ποιότητα στους παραπάνω φορείς είναι και κάπως χαμηλότερη του ΟΤΕ....

Δυστυχώς αυτό που δε βοηθά στην συμπίεση των τιμών (άρα τεράστια περιθώρια κέρδους για τους εναλλακτικούς) είναι τα ακόμα υψηλά τιμολόγια του ΟΤΕ στην κατηγορία αυτή.....

• 2 weeks later...
30/9 σήμερα και ακόμα κανείς εναλλακτικός δεν έχει ανακοινώσει μειώσεις στις κλήσεις προς κινητά. Από αύριο ο ΟΤΕ θα είναι φτηνότερος από όλους (σχεδόν).........

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (30 Σεπ. 2004 , 17:00)

30/9 σήμερα και ακόμα κανείς εναλλακτικός δεν έχει ανακοινώσει μειώσεις στις κλήσεις προς κινητά. Από αύριο ο ΟΤΕ θα είναι φτηνότερος από όλους (σχεδόν).........

Τον πρόλαβε η Q. :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (30 Σεπ. 2004 , 23:37)

Ναι όντως. Πάντως δε σου κάνει εντύπωση που όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν απαντήσει ακόμη;

Όχι γιατί και την τελευταία φορά που ο ΟΤΕ έκανε μειώσεις ψιλοάργησαν να απαντήσουν. Η Q με ξάφνιασε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος spartak (30 Σεπ. 2004 , 17:00)

Ήδη ανακοίνωσε η Q μειώσεις των κλήσεων από σταθερό προς όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας!

Μπορείς να δεις εδώ!