Jump to content

Σκρουτζομαγαζα κ εγγυηση.....

daug25
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δηλαδή αν πρόκειται για συσκευή που έχει επίσημη αντιπροσωπεία την Aravato (π.χ. HTC, Sony κλπ), αν αγοράσουμε από σκρουτζομάγαζο και γράφει "τάδε μάρκα" "τάδε μοντέλο" EU , τότε η συσκευή προορίζεται για ευρωπαϊκή χώρα και δεν έχει δικαιοδοσία η Aravato, αλλά σε περίπτωση βλάβης πηγαίνει έξω για service; Μήπως αυτή τελικά είναι η καλύτερη λύση για να γλιτώνουμε από τις ταλαιπωρίες; Ακούω πολλά για αυτή την περιβόητη Aravato και έχω τρομάξει ομολογώ... Αν είναι να δίνεις τα ωραία σου λεφτουδάκια και να τρέμεις μην πέσεις σε ελαττωματικό μηχάνημα και τρέχεις να βρεις το δίκιο σου, να το βράσω... :worry:
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δηλαδή αν πρόκειται για συσκευή που έχει επίσημη αντιπροσωπεία την Aravato (π.χ. HTC, Sony κλπ), αν αγοράσουμε από σκρουτζομάγαζο και γράφει "τάδε μάρκα" "τάδε μοντέλο" EU , τότε η συσκευή προορίζεται για ευρωπαϊκή χώρα και δεν έχει δικαιοδοσία η Aravato, αλλά σε περίπτωση βλάβης πηγαίνει έξω για service; Μήπως αυτή τελικά είναι η καλύτερη λύση για να γλιτώνουμε από τις ταλαιπωρίες; Ακούω πολλά για αυτή την περιβόητη Aravato και έχω τρομάξει ομολογώ... Αν είναι να δίνεις τα ωραία σου λεφτουδάκια και να τρέμεις μην πέσεις σε ελαττωματικό μηχάνημα και τρέχεις να βρεις το δίκιο σου, να το βράσω... :worry:

Μαλλον δεν καταλαβες κατι...Απ οτι μου ειπε η εταιρια αν το σερβις της δεν αναγνωρισει την εγγυηση του κινητου δεν το στελνει πουθενα....αναλαμβανεις εσυ τα εξοδα της επισκευης αν θελεις κ αν δεν θες στο στελνει πισω πληρωνοντας ωστοσο 20ε επειδη τους απασχολησες!!!

Μαλλον δεν καταλαβες κατι...Απ οτι μου ειπε η εταιρια αν το σερβις της δεν αναγνωρισει την εγγυηση του κινητου δεν το στελνει πουθενα....αναλαμβανεις εσυ τα εξοδα της επισκευης αν θελεις κ αν δεν θες στο στελνει πισω πληρωνοντας ωστοσο 20ε επειδη τους απασχολησες!!!

Μα αν το συγκεκριμένο σκρουτζομάγαζο αγόρασε π.χ. από Γερμανία, πώς είναι δυνατόν να έχει δικαιοδοσία για το service η Arvato; Δε θα πρέπει να το στείλει στη χώρα από όπου το προμηθεύτηκε; Δηλαδή από τη μία να αγοράζουν φτηνά από ευρωπαϊκή χώρα χωρίς το καπέλο της ελληνικής αντιπροσωπείας, κι απ' την άλλη να σε βάζουν να μπλέξεις με την Arvato και το κακό συναπάντημα;;;; :blink:

Φίλε πήγαινε εκει που το πήρες και πάρτους τα σώβρακα.....

Για όσους μένουν Αθήνα και αγοράζουν από Αθήνα, είναι εύκολα τα πράγματα. Πας στο μαγαζί από όπου ψώνισες και συνεννοείσαι. Για εμάς που ψωνίζουμε από επαρχία και πρέπει να φυλαχτούμε από χίλιες μεριές, τι επιλογή έχουμε; Να τα "σκάσουμε" χοντρά στις επώνυμες αλυσίδες; Αφού και πάλι με το επίσημο σέρβις θα μπλέξουμε... :wacko:

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δε θα πρέπει να το στείλει στη χώρα από όπου το προμηθεύτηκε; Δηλαδή από τη μία να αγοράζουν φτηνά από ευρωπαϊκή χώρα χωρίς το καπέλο της ελληνικής αντιπροσωπείας, κι απ' την άλλη να σε βάζουν να μπλέξεις με την Arvato και το κακό συναπάντημα;;;; :blink:

για αυτό όπως ειπα και πριν sony και htc αγοράζουμε από το amazon (με δικιά τους εγγύηση) γιατί μπλέξιμο με αραβατο = θάνατος

Στις επώνυμες δεν μπλέκεις με αραβατο κτλ. το πάς στο κατάστημα που το πήρες και τα άλλα τα αφήνεις πάνω τους.το amazon είναι μια καλή λύση

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνετε τα εύκολα, δύσκολα... Από το νόμο, το κατάστημα αγοράς υποχρεούται σε εγγύηση 2 ετών. Όχι η αντιπροσωπεία. Το κατάστημα.

Αν Τώρα για λόγους ευκολίας έχουν κάνει συμφωνία μεταξύ τους, άλλο αυτό.

Αν έχεις πρόβλημα με την συσκευή σου και η a HTC Δεν σε καλύπτει, δεν φταίει η HTC Αλλά Εσύ που δεν το πήγες εκεί που το πηρες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνετε τα εύκολα, δύσκολα... Από το νόμο, το κατάστημα αγοράς υποχρεούται σε εγγύηση 2 ετών. Όχι η αντιπροσωπεία. Το κατάστημα.

Αν Τώρα για λόγους ευκολίας έχουν κάνει συμφωνία μεταξύ τους, άλλο αυτό.

Αν έχεις πρόβλημα με την συσκευή σου και η a HTC Δεν σε καλύπτει, δεν φταίει η HTC Αλλά Εσύ που δεν το πήγες εκεί που το πηρες

Εχεις δικιο...ετσι κ αλλιως εκει θα το στειλω(ειμαι στην Κρητη)....παρατηρωντας σημερα ενα σκρουτζομαγαζο ειδα διαφορα μοντελα της htc σε καλες τιμες με αναγραφη παραλληλα οτι δεν καλυπτονται απο εγγυηση....μηπως λεω λογω της πιεσης της αντιπροσωπειας θα δουμε ενα διαφορετικο τοπιο στο μελλον σε οτι αφορα τις παραεισαγωγες κ την χαμηλη τιμολογιακη πολιτικη?

Θα δειξει...

Υ.γ Παιδια λαθος ...αναφερομουν στη vnp που στο site τους ο πρωι ελεγαν οτι δεν ισχυει η εγγυηση για τα htc...επικοινωνοντας τωρα μου ειπαν οτι εγινε λαθος απο τον προγραμματιστη κ σε ολα τα htc ισχυει παγκοσμια εγγυηση....

Edited by daug25

Υ.γ Παιδια λαθος ...αναφερομουν στη vnp που στο site τους ο πρωι ελεγαν οτι δεν ισχυει η εγγυηση για τα htc...επικοινωνοντας τωρα μου ειπαν οτι εγινε λαθος απο τον προγραμματιστη κ σε ολα τα htc ισχυει παγκοσμια εγγυηση....

αλλο τι λέει η htc και το κατάστημα........ αλλο τι λέει η arabato.......... για να βρεις το δίκαιο σου σε αυτήν την αντιοπροσοπια μόνο δικαστικά....

Η εγγύηση είναι απο την εταιρία και όχι απο το κατάστημα. Το κατάστημα το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να σφραγίσει την εγγύηση για να ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος της.Μην ξεχνάμε οτι τα καταστήματα είναι μεσάζοντες.

Στις επώνυμες δεν μπλέκεις με αραβατο κτλ. το πάς στο κατάστημα που το πήρες και τα άλλα τα αφήνεις πάνω τους.το amazon είναι μια καλή λύση

Στην Arvato το στέλνουν. Νομίζεις οτι το κάθε Πλαίσιο αναλαμβάνει να σου επισκευάσει το κάθε Sony; Απλά αναλαμβάνουν αυτή τη συνεννόηση αλλά και πάλι με την Arvato μπλέκεις.

Στην Arvato το στέλνουν. Νομίζεις οτι το κάθε Πλαίσιο αναλαμβάνει να σου επισκευάσει το κάθε Sony; Απλά αναλαμβάνουν αυτή τη συνεννόηση αλλά και πάλι με την Arvato μπλέκεις.

Αυτό λέω και εγώ αν κατάλαβες καλά τι λέω. το πάς στο κάθε πλαίσιο και τα αφήνεις όλα πάνω τους.

Η εγγύηση είναι απο την εταιρία και όχι απο το κατάστημα. Το κατάστημα το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να σφραγίσει την εγγύηση για να ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος της.Μην ξεχνάμε οτι τα καταστήματα είναι μεσάζοντες.

Μην λες πραγματα που δεν ισχύουν. Εγυυηση δινει το καθε καταστημα και είναι υποχρεομένο απο την ελληνική νομοθεσία να το κανει. Ψαξε στα ποστ μου καπου εχω ανεβασει και τον νομο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια και εγω ειχα παρει ενα lg απο γνωστο σκρουτζομαγαζο (το οποιο εχει παρα πολυ καλες αξιολογησεις) και οταν τους ειχα ρωτησει (διοτι το ειχα ψαξει απο εδω μεσα) πριν το παρω μου ειχαν πει οτι ειναι απο καποιον Γερμανο παροχο , εισαγωγη απο Γερμανια αλλα αμα παθει κατι με καλυπτει η ευρωπαικη εγγυηση.

Τελος παντων αυτο που αναρωτιεμαι εγω ειναι το εξης . Η Sony Europe ή η HTC τι αποψη εχει αραγε για την πολιτικη της Arvato ?

Δεν αποτελει δυσφημιση για την ιδια την φιρμα το γεγονος οτι η εδω επισημη αντιπροσωπεια αρνειται να καλυψει την εγγυηση ενος προιοντος της μαμας εταιριας , ανεξαρτητα απο που αγοραστηκε ?

Ασχετα με τον καθε κακομοιρο τουριστα που θα ερθει εδω και θα ψαξει να βρει το δικιο του , εγω αν παω και αγορασω ενα κινητο απο ευρωπαικη χωρα οσο ειμαι εκει γιατι να μην καλυπτομαι εδω ?

Ασχετα με δικηγορους και τα ρεστα ενα απλο email στην ευρωπαικη αντιπροσωπεια δεν θα μας διαφωτιζε ?

Alcatel OT Easy ,Siemens S25 ,Nokia 8210 ,Ericsson T39 ,Nokia 5210 ,Motorola RAZR V3 ,Motorola KRZR K1 ,Samsung U700 ,LG GC900 Viewty Smart ,LG KF750 ,LG Optimus GT540 ,LG Optimus True HD LTE P936 ,Inew V3 ,Xiaomi Hongmi ,Doogee DG350 ,Coolpad F1 ,ZTE V5 Red Bull ,Cubot X9 ,Xiaomi Redmi Note 2 ,Xiaomi Redmi Note 3 ,LeTV Le 1 (X600) ,Xiaomi Redmi Note 3 Global ,Xiaomi Redmi Note 4 Global ,LeEco LeMax 2 6/64, Xiaomi Pocofone F1 6/64

Η Sony Europe ή η HTC τι αποψη εχει αραγε για την πολιτικη της Arvato ?

καμία ιδιαίτερη εδω Ελλάδα δεν έχουμε και πολλής επιλογές + Αραβατο είναι φτηνή και την προτιμαανε (με οτι συνεπάγεται αυτο)

Ρε παιδια και εγω ειχα παρει ενα lg απο γνωστο σκρουτζομαγαζο (το οποιο εχει παρα πολυ καλες αξιολογησεις) και οταν τους ειχα ρωτησει (διοτι το ειχα ψαξει απο εδω μεσα) πριν το παρω μου ειχαν πει οτι ειναι απο καποιον Γερμανο παροχο , εισαγωγη απο Γερμανια αλλα αμα παθει κατι με καλυπτει η ευρωπαικη εγγυηση.

Τελος παντων αυτο που αναρωτιεμαι εγω ειναι το εξης . Η Sony Europe ή η HTC τι αποψη εχει αραγε για την πολιτικη της Arvato ?

Δεν αποτελει δυσφημιση για την ιδια την φιρμα το γεγονος οτι η εδω επισημη αντιπροσωπεια αρνειται να καλυψει την εγγυηση ενος προιοντος της μαμας εταιριας , ανεξαρτητα απο που αγοραστηκε ?

Ασχετα με τον καθε κακομοιρο τουριστα που θα ερθει εδω και θα ψαξει να βρει το δικιο του , εγω αν παω και αγορασω ενα κινητο απο ευρωπαικη χωρα οσο ειμαι εκει γιατι να μην καλυπτομαι εδω ?

Ασχετα με δικηγορους και τα ρεστα ενα απλο email στην ευρωπαικη αντιπροσωπεια δεν θα μας διαφωτιζε ?

Αυτό και εγώ αναρωτιέμαι και απάντηση μάλλον δεν θα πάρω.

Γενικά αν εξαιρέσουμε Samsung, Nokia και Asus για κινητά μιλάμε, οι υπόλοιποι λίγο-πολύ είναι πολλά πολλά ερωτηματικά,ούτε η LG που αναφέρθηκε πάνω είναι αξιόπιστη.

Σε αγορά κινητού από έξω κάνουν τον κινέζο αν θα υποστηρίξουν η όχι.

Το έζησα και με tv από amazon που δεν με κάλυψαν-με κάλυψε το ίδιο το amazon τελικά.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Ασχετο αλλα ταυτοχρονα και σχετικο :τα ιδια και χειροτερα κανουν οι επισημοι αντιπροσωποι μοτοσυκλετων παντως σε παιδια που εχουν αγορασει μηχανη απο παραεισαγωγεις

Αθανατη Ελληνικη λεβεντια

Και εκει μιλαμε για ζημιες χιλιαδων ευρω κομμενα πλαισια , σπασμενους κινητηρες κτλ κτλ

Παντως θα ηθελα αν καποιος εχει εμπειρια με κατι αναλογο στο εξωτερικο να την μοιραστει μαζι μας δηλαδη ενα κινητο αγορασμενο απο Ελλαδα τι ειπαν σε καποιον που του χαλασε και βρισκοταν εκεινη την στιγμη πχ Αγγλια η Γερμανια

egodemi δηλαδη μονοπωλιο σαν να λεμε .Μα το πνευμα της ΕΕ ειναι ακριβως το αντιθετο : ελευθερη διακινηση αγαθων σαν να ειναι ολη η ΕΕ μια χωρα

Παντως εγω εχω τις επιφυλαξεις μου για το οτι η μαμα sony πχ δεν θα ενοχληθει αν παρει ας πουμε 10-20 mail που να αναφερουν τετοια περιστατικα

Το θεμα ειναι οτι σαν χωρα ειμαστε πισω και ο πολυς κοσμος ακομα και νεοι ανθρωποι , οταν τους μιλας για ιντερνετικες αγορες σε κοιταζουν σαν εξωγηινο

και προτιμανε να τα σκανε χοντρα στον καθε ενα που υπερτιμολογει το καθε τι (και να μοστραρουν παραλληλα οτι εχουν κινητο 500 ευρω) απο το να ψαχτουν λιγο. Αυτο το ξερουν οι εμποροι και σου λενε δεν γ*****στε που αποκτησατε και δικαιωματα

Οταν αγορασα το lg απο σκρουτζομαγαζο 250 ευρω το ειχε μεγαλη αλυσιδα 730 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μακαρι να ειχα αποθηκευσει την σελιδα να σας το δειξω

Edited by kritikos4
Alcatel OT Easy ,Siemens S25 ,Nokia 8210 ,Ericsson T39 ,Nokia 5210 ,Motorola RAZR V3 ,Motorola KRZR K1 ,Samsung U700 ,LG GC900 Viewty Smart ,LG KF750 ,LG Optimus GT540 ,LG Optimus True HD LTE P936 ,Inew V3 ,Xiaomi Hongmi ,Doogee DG350 ,Coolpad F1 ,ZTE V5 Red Bull ,Cubot X9 ,Xiaomi Redmi Note 2 ,Xiaomi Redmi Note 3 ,LeTV Le 1 (X600) ,Xiaomi Redmi Note 3 Global ,Xiaomi Redmi Note 4 Global ,LeEco LeMax 2 6/64, Xiaomi Pocofone F1 6/64

egodemi δηλαδη μονοπωλιο σαν να λεμε .Μα το πνευμα της ΕΕ ειναι ακριβως το αντιθετο : ελευθερη διακινηση αγαθων σαν να ειναι ολη η ΕΕ μια χωρα

δυστυχώς κάπως ετσι είναι τα πράγματα............ καλά αν πω και τα περιστατικά λεπτομερώς θα σας φύγει το σαγόνι............

το ίδιο γίνετε και με τα laptop (εκτός από την asus και lenovo.. και αυτό γιατι αντιπροσωπεία τους είναι τσεχια/ιταλια/βουλγαρια όπου δεν κανουν τέτοιες λαμογιες)

Να εύχεσαι δηλαδή μη σου πάθει τίποτα χοντρό η συσκευή, γιατί μένεις κανένα μήνα χωρίς τηλέφωνο.

Να χτυπήσω ξύλο, ούτε το service της Nokia χρειάστηκα τόσα χρόνια, όλο με κινητά Nokia που είχα.

Και δεν ήξερα καν ότι το επίσημο σέρβις ήταν της Αρβατο. Είναι να μη σου τύχει η στραβή τελικά. :worry:

Δεν είναι λύση όμως ρε παιδιά να αγοράσεις π.χ. ας πούμε από Άμαζον και αν σου πάθει κάτι έστω στοιχειώδες, να στέλνεις το κινητό πέρα-δώθε στο εξωτερικό, τη συσκευή που πολλές φορές είναι εργαλείο δουλειάς. Όσο γρήγορο και εξυπηρετικό να είναι το σέρβις, το να πάει και να 'ρθει π.χ. Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία κλπ, είναι πολύ χρονοβόρο, ακόμα και να σου αντικαταστήσουν τη συσκευή.

Ακόμα και σ' αυτό να είμαστε Βαλκάνιοι και τριτοκοσμικοί ρε γ@μώτο μου; :wacko:

Edited by panosz75

Να εύχεσαι δηλαδή μη σου πάθει τίποτα χοντρό η συσκευή, γιατί μένεις κανένα μήνα χωρίς τηλέφωνο.

Να χτυπήσω ξύλο, ούτε το service της Nokia χρειάστηκα τόσα χρόνια, όλο με κινητά Nokia που είχα.

Και δεν ήξερα καν ότι το επίσημο σέρβις ήταν της Αρβατο. Είναι να μη σου τύχει η στραβή τελικά. :worry:

Δεν είναι λύση όμως ρε παιδιά να αγοράσεις π.χ. ας πούμε από Άμαζον και αν σου πάθει κάτι έστω στοιχειώδες, να στέλνεις το κινητό πέρα-δώθε στο εξωτερικό, τη συσκευή που πολλές φορές είναι εργαλείο δουλειάς. Όσο γρήγορο και εξυπηρετικό να είναι το σέρβις, το να πάει και να 'ρθει π.χ. Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία κλπ, είναι πολύ χρονοβόρο, ακόμα και να σου αντικαταστήσουν τη συσκευή.

Ακόμα και σ' αυτό να είμαστε Βαλκάνιοι και τριτοκοσμικοί ρε γ@μώτο μου; :wacko:

αλλη λύση δεν βλέπω....... και εδώ μην νομίζεις πολλές φορες το κρατάνε και ένα μήνα λέγοντας οτι περιμένουν ανταλλακτικό κλπ...... (αν δεχτούν να στην επισκευάσουν γιατι άπειρες φορές εχω δει να λένε εεεεεεεε έπεσε....... εεεεεεεε έχει υγρασία μέσα (καλά με υγρασία άπειρες περιπτώσεις) εεεε το φορτίσατε απο προβληματικη πρίζα)

τι είδαν τα μάτια μου δεν περιγράφετε...

Παιδια υπαρχουν και καποιες οργανώσεις όπως είναι η προστασια του καταναλωτή και καποιες άλλες, που αν απευθηνθεις, ασχολούνται αμεσα και συνηθως εχεις θετικα αποτελέσματα. Αντι να πας σε δικηγορο και να πρεπει να πληρωνεις από την τσεπη σου, αξιζει μια επικοινωνια με αυτές τις οργανώσεις. Αν αυτό που κανουν οι αντιπροσωπειες είναι κατά παραβαση του νομου της ΕΕ, τοτε θα βρεις ακρη μεσα από τις οργανώσεις και δεν χρειαζεται να στείλεις mail στη μαμα εταιρια.

Παιδια υπαρχουν και καποιες οργανώσεις όπως είναι η προστασια του καταναλωτή και καποιες άλλες, που αν απευθηνθεις, ασχολούνται αμεσα και συνηθως εχεις θετικα αποτελέσματα. Αντι να πας σε δικηγορο και να πρεπει να πληρωνεις από την τσεπη σου, αξιζει μια επικοινωνια με αυτές τις οργανώσεις. Αν αυτό που κανουν οι αντιπροσωπειες είναι κατά παραβαση του νομου της ΕΕ, τοτε θα βρεις ακρη μεσα από τις οργανώσεις και δεν χρειαζεται να στείλεις mail στη μαμα εταιρια.

Αυτό το έχω διαβάσει κι εγώ. Χτες έψαχνα στο διαδίκτυο για παράπονα και κακή συμπεριφορά απ' την Αρβατο ειδικά, και 2-3 περιπτώσεις ανέφεραν ότι με καταγγελία στις διάφορες οργανώσεις υπέρ του καταναλωτή έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ούτε ας μη το βλέπουμε μοιρολατρικά. Όταν κάτσει η στραβή και χρειαστούμε σέρβις, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ως υπεύθυνοι καταναλωτές και ενεργοί πολίτες. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε τίποτα άλλο. Κόσμια και πολιτισμένα. Όταν ο άλλος βλέπει ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και δεν κάνεις βήμα πίσω, δεν έχει και πολλά περιθώρια.

Αυτό το έχω διαβάσει κι εγώ. Χτες έψαχνα στο διαδίκτυο για παράπονα και κακή συμπεριφορά απ' την Αρβατο ειδικά, και 2-3 περιπτώσεις ανέφεραν ότι με καταγγελία στις διάφορες οργανώσεις υπέρ του καταναλωτή έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ούτε ας μη το βλέπουμε μοιρολατρικά. Όταν κάτσει η στραβή και χρειαστούμε σέρβις, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ως υπεύθυνοι καταναλωτές και ενεργοί πολίτες. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε τίποτα άλλο. Κόσμια και πολιτισμένα. Όταν ο άλλος βλέπει ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και δεν κάνεις βήμα πίσω, δεν έχει και πολλά περιθώρια.

Ναι έτσι είναι ακριβώς και έτσι είχα κάνει και στης δύο περιπτώσεις. Ομος τραβιξε και της δύο φορές η υπόθεση 2 μήνες περίπου. Έτσι από τότε ότι έχει σχέση με Sony, htc κλπ αγοράζω από το Amazon αν πάθει κάτι μέσα σε 2 βδομάδες πάει και έρχεται

Στα κινητά δεν υπάρχει Global εγγύηση, αλλά της εκάστοτε αντιπροσωπίας στην χώρα αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τα tablet. Αυτό ξεκίνησε από την Microsoft που μπορείς πια να βάλεις αγγλικά windows και να κατεβάσεις το πακέτο γλώσσας στην χώρα που θα πουληθεί. Έτσι ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι, η Lenovo δεν υποστηρίζει ΚΑΝΕΝΑ κινητό της στην Ευρώπη και ΗΠΑ γιατί δεν τα εισάγει επίσημα. Μάλιστα στην σελίδα της αποτρέπει αγορές κινητών που η ίδια δεν έχει εισάξει στην εκάστοτε χώρα και εννοείται δεν καλύπτει αυτά τα κινητά με τίποτα. Έτσι όταν αγοράζεις ένα κινητό που δεν το καλύπτει η επίσημη αντιπροσωπία....έμπλεξες! Το μόνο υποθέτω που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο μαγαζί που το αγόρασες με την απόδειξη αγοράς και να ζητήσεις τα ρέστα (ή καλύτερα τα λεφτά σου πίσω εάν εμφανίσει πρόβλημα, γιατί ειδάλως και το μαγαζί θα το πάρει και θα το στείλει στην χώρα /μαγαζί απ' όπου το πήρε και αυτός) :p

• 7 months later...
το syncom απο ροδο το ξερει κανεις? http://www.syncom.gr/
Όλη η ζωή είναι μπροστά μου αλλά εγώ εξακολουθώ να κοιτάω πίσω.